Kamp Sirena – Novigrad

sirena8Opis:
Camp Sirena se nahaja v Novemgradu v Istri. Je prijeten majhen počitniški camp z večino slovenskih turistov. Camp je pokrit z borovci in tako se v njem nahaja veliko veveric, ki jih preko dneva lahko opazujemo. Ne manjka pa tudi ježev, ki pridno odganjajo miši.

Camp obsega 3 plaže. Prva, ki je obložena z kamnitimi skalami, na njej najdemo tudi tuše in slačilnice. Žal tu psi niso dovoljeni, ampak ob majhnem številu obiskovalcev plaže si lahko privoščimo tudi to plažo.

Druga plaža, ki so jo domačini poimenovali ˝italijanska plaža˝ je zraven ˝urejene plaže˝. Ta plaža je taka kot jo je ustvarila narava. Zraven rasteta tudi dva velika borovca pod katerega se lahko skrijemo mi in prav tako pesjani. Na tej plaži so naši psi brez problema lahko spuščeni in uživajo ob morju. Podlaga v vodi je ravna, zato psi nimajo problemov ko jim je želja po osvežitvi!

sirena7 sirena4
V senci pod borovcem Pogled iz ˝italijanske plaže˝

Naslednja in tudi zadnja plaža, ki spada pod camp je nudistična plaža.

V campu sta dve veliki in še dve manjši umivalnici, kjer so stranišča, tuši, banja,…

Zvečer se lahko sprehodimo do mesta (cca 20min počasne hoje). V bližini se nahaja tudi trgovina, črpalka, hoteli,..

Psi:
Za pse je v campu odlično poskrbljeno.

sirena3->Imajo svojo umivalnice, kjer lahko psa skopamo, stuširamo.

sirena5->Prostor kamor psa lahko peljemo na sprehod

sirena2->dovoljeno je kopanje v morju, biti na plaži

p.s. …sigurno bi se še kaj našlo…

Kako smo se imeli:
sirena1Mi kampiramo v campu Sirena že 7 let. Smo zelo zadovoljni, saj imamo od Ljubljane dobri 2 urici vožnje. Najbolj od vseh pa sigurno uživa naš Rondo, ki je na skoraj vsakem koraku z mano. Čez največjo vročino (11 – 14 ure) najraje prespi pod mizo zraven prikolice. Dopoldan in popoldan je z nami na plaži, zvečer pa z nami v mestu. Ponoči spi z mano v baldahinu na postelji ali pa zunaj. Je privezan za palico od baldahina in ima prost vstop in izstop v baldahin in ven.

Nevarnost:

  • Sonce
  • Za vašega pesjana so lahko v primeru, da vaš pes rad steče za veverico ali ježem nevarne te živalce. Saj se lahko s tem, ko steče za njimi zgubi in tava po campu kar je zelo neprijetno.
  • Psa imamo vedno na očeh, ker je v campu veliko ostalih psov.

Komu ga priporočamo:
Priporočamo ga prav vsem, ki imate radi campiranje. Če vam pa to ni všeč se lahko namestite v hotelu Laguna ali v hotelu Maestral, ki sta v bližini. Camp je prijeten, ker v njem res ni ogromno ljudi. V campu od 10 ure zvečer ter do 6 ure zjutraj vlada mir, zato si lahko spočijemo in oddahnemo od napornega dne.

Nasvet:

  • sirena9Svojega pesjana zgodaj zjutraj peljite na potrebo, saj je prostor kjer psa sprehajamo na soncu.
  • Tudi ponoči ne pozabite na svojega pesjana. Če bo z vami v prikolici ne bo problemov. Če ga boste imeli v baldahinu (šotor pred prikolico) ga raje privežite za kakšno palico(dovolj močno, da vam ne odnese baldahina) na dovolj dolg povodec saj se psi hitro znajdejo in odprejo baldahin in jo mahnejo po svoje.
  • Ne pozabite fotoaparata
  • Uživajte z vašimi pesjani!

Avtor: Irena Ščap / irenchy