Kamp Stupice

Kje se nahaja? Leži na polotoku Pula blizu Kranjskega kampa.

Psi? Zelo je primeren za kampiranje s psi, saj ima velikostupice1 borovcev, ki dajejo senco; tako, da opoldne ob velikem navalu vročine vaš kuža lepo počiva v senci. Priporočljivo je, da imate s seboj kletko kjer se bo kuža varneje in udobneje počutil.

Opis kampa: V borovem gozdičku odmevajo melodije škržatov za tiste, ki jih radi poslušate :). Parcele za postavitev šotora so označene s kamni, na katerih so številke. Čisto ob obali so vam na voljo manjše parcele, drugje pa so vedno večje.

Kako smo se imeli ? Mi smo imeli zelo veliko parcelo, pa smo imeli do morja samo približno 1 minuto. Vse parcele niso lepo urejene (v bregu, poraščene z mediteranskim rastlinjem), vendar ni težko najti primerne, saj je kamp velik in v njem (ponavadi) ni veliko ljudi. Plaža je kar urejena. Največ ljudi je tam okoli 16.00 ure, takrat ko najbolj pripeka sonce. Najbolje, da se gre vaš kuža kopat (če želi) okoli 18ih, 19ih zvečer, ker je takrat na plaži manj ljudi.stupice2

Cena za psa? Ni ravno majhna, približno 3 eure na dan. Vendar nam Nare niso zaračunali, ker niso verjeli, da imamo še šestega člana družine ;).

Nevarnost? Moram omenit še smolo, ki je je v kampu kar nekaj in se lahko dlaka vaših kosmatinčkov malce lepi, kar pa ni nobena težava (vsaj pri nas ni bila).

Komu priporočamo ta kamp? Ljudem, ki radi kampirajo in njihovim kosmatincem, če obisk ni za daljši čas.

Kaj je v bližini? Če ste že v kampu Stupice, morate en dan obiskati tudi Kamenjak za cel dan,kamenjak vstopnina ni draga. Tam pa je veliko zalivčkov z zelo čisto vodo. Tam se je tudi zelo prijetno kopati.

Nasvet: Poiščite si svoj prostorček na soncu ali v borovi senčki in uživajte!

Slike in opis prispevala Ana Šimenc – anana