Otok Krk

Kraj: Otok Krk – Kamp Bor

Opis: Kamp Bor leži pet minut od središča mesta Krk na otoku Krk. S partnerjem sva kamp odkrila pred leti, ko je bil se relativno nov in nama je bilo najpomembneje, da za psa ni potrebno nič plačati. Tudi sicer ni pretirano draga namestitev. Najina pasja prijatelja Tamas krk1.jpgin Mooni sta bila se mlada in sta brez težav preživela pomanjkanje sence, ki je takrat res ni bilo na pretek. Od takrat je minilo kar nekaj let, saj nas je Mooni medtem, na žalost, že zapustila, Tamas pa bo letos praznoval 10. rojstni dan.
Zdaj je že bolje, sence je več, kamp je večji kot je bil; ostala pa je prijaznost lastnikov do nas, ki pripeljemo na dopust tudi lajajoče prijatelje. Nazadnje smo bili gosti kampa Bor skupaj s Tamasom, Niko, Nano in Moon (torej s štirimi psi) in se ni nihče pritozeval nad laježem ali nad samimi psi. Tudi ostali gostje kampa (brez psov) pričakujejo, da je v kampu veliko psov in ne “težijo”.

Prednosti: Psi brez plačila, prijaznost, bližina središča mesta, možnost sprehoda psa.
Sence res ni v izobilju, zato ne priporočam ravno psom, ki so starejši ali v slabši kondiciji, krk2.jpgkamp sicer nima dostopa do morja, so pa v blizini (10 – 15 min peš)plaže z res debelo borovo senco, kjer so lahko psi tudi cel dan pa še sprehajati jih je mogoče po mili volji, pridni so lahko tudi spuščeni, morje pa imajo nekaj metrov stran. Tudi tu ljudje ne težijo zaradi psov.
Po izkušnjah je tudi samo mesto Krk prijazno do psov.
Prednost je tudi, da otok povezuje most in ni potrebno čakati na trajekt, mi hodimo na Krk na kratke počitnice, ker ni predaleč.

Slabosti: Že omenjeno pomanjkanje sence v kampu.

Avtor: Polonca M. (Luna)