Otok Pag

pag2.jpgKje?
Apartmaji Marija se nahajajo na otoku Pag v mestu Novalja.
Kako do tja?
Po avtocesti Zagreb – Split se peljete do izvoza Brinje, Senj in pot nadaljujete navzdol ob obali do Prizne, kjer se vkrcate na trajekt. Po približno 20 minutah prispete na otok Pag, kjer pot nadaljujete v smeri proti Novalji. Ko prispete v predmestje, sledite tablam za Lun. zemljevid1.jpgPo približno 2 km vožnje, pripeljete do križišča (naravnost Lun, levo Novalja center), kjer zavijete levo. V prvem križišču boste čez cesto na levi strani zagledali belo hišo – apartmaji Marija.
Lahko se odločite tudi za drugo pot: Po avtocesti Zagreb – Split peljete do izvoza Gospić in pot nadaljujete navzgor po obali do Prizne, kjer se vkrcate na trajekt. Ostalo je enako, kot je opisano zgoraj.
Kako izgleda?
mkarabaic02.jpgApartmaji se nahajajo v privat hiši, kjer v spodnji polovici hiše stanujejo lastniki. Pred hišo je parkirišče za vsaj 4 avtomobile, manjši travnik in drevo pod katero sta 2 klopi in večja miza. Na voljo imate 4 različno velike apartmaje. Trije se nahajajo v prvem nadstropju, en pa v pritličju. Vsi apartmaji imajo vhod ločen od lastnikov. V zgornjem nadstropju sta 2 apartmaja za 4 osebe, z dvema ločenima terasama, na sredini (med tema večjima apartmajema) pa je garsonjera za 2 osebi, prav tako s teraso. V pritličju je apartma za 4 osebe z ograjeno (vendar ne čisto v celoti – prostor za izhod na dvorišče) teraso.
Vsi apartmaji so opremljeni s klimatsko napravo (za doplačilo), satelitsko TV, vsem priborom in posodo za kuhanje, posteljnino in brisačami.
Kako je s psi?
Vsi domači ljubljenčki so dobrodošli in bivajo povsem zastonj, ne glede na njihovo velikost.


Kakšni so naši vtisi?
pag.jpgNad samim apartmajem in plažo smo bili zadovoljni. Pomanjkljivost na bližnjih plažah je ta, da ni sence. Če pa se sprehodite do zaliva, boste prišli do borovega gozdička, kjer je sence na pretek. V tistem predelu je vedno tudi rahlo vetrovno, kar oblaži vroče poletne dni.
V večernem času smo se vsak dan sprehodili do kampa Straško. Ko pridete v zaliv Novalje, se lahko odločite za dve poti. Ena vas vodi ob obali, mimo rta do kampa Straško. Druga pa takoj v zalivu zavije na ozko sprehajalno pot, ki vas po bližnjici vodi do kampa. Mi smo se vedno sprehajali po tej drugi (krajši) poti, kjer smo imeli mir pred ostalimi sprehajalci. Le sem in tja se je kakšen našel.

Še naslov:
pag1.jpgApartmani Marija
Marija Karabaić
Kneza Branimira bb
HR-53291 Novalja
Hrvaška
+ 385 (0)53 661-530, + 385 (0)51 217-595
apartmani-marija@net.hr
http://www.rijekaonline.com/apartmani_marija/
Tekst in slike: petrca