Turistično naselje Pineta

Kje?pineta3.jpg
Naselje leži čisto blizu mesteca Fažana (15 minut peš) in le 8km severno od Pule.

Kako do tja?
Najbližje je, če greste do mejnega prehoda Sečovlje in potem samo sledite oznakam za Pulo. Ko se peljete po glavni cesti se zavije na Fažano in nato sledite znakom za Turistično naselje Pineta.

Kako izgleda?pineta4.jpg
Celotno naselje je sestavljeno iz kampa, bungalovov in središča celotnega naselja, kjer se najde vse od restavracije, trgovin, trafike do bifeja s hitro hrano. Vse skupaj pa se skriva v borovem gozdu. Obala je lepo urejena (vsak večer poskrbijo za smeti), razprostira se čez cel kamp in povsod so pomoli, ki so super za skakanje (tako ljudi, kot psov) v vodo. Uživate lahko tudi na skalnati obali ali pa na prodnikih.

Kako je s psi?
V kampu jih sprejmejo odprtih rok. Polno je površin kjer se pse lahko sprehaja (travniki, gozdički) in za večerni sprehod je super pešpot do Fažane. Na nekaj koncih je urejen tudi tuš za pse.

Cena za psa?
Bivanje vašega kosmatinca vam bodo zaračunali okoli 20 hrvaških kun na dan.

Kam se lahko gre?pineta2.jpg
Iz kampa ja razgled točno na narodni park Brioni. Tja se gre lahko z ladjico (cel ogled z vodičem, na otoku se lahko peljete po parku z vlakcem in si ogledate tamkajšne živali, ki prosto živijo). 15 minut peš iz kampa je mestece Fažana. Tam se vedno kaj dogaja: Fažanska noč, Dnevi sardelic, vrtiljaki, nastopi v živo… Blizu pa je tudi Pula. Zanimiva za ogled je Pulska arena, kjer imajo postavljeno tudi razstavo predmetov iz časa Rimljanov. Še nekaj kot zanimivost…v Puli je največ trgovin s čevlji, čisto na vsakem vogalu najdete vsaj eno prodajalno, če ne raje dve. Za zabavo pa je poskrbljeno tudi v kampu. Zvečer imajo živo glasbo. Večere pa se lahko preživi tudi v hišici kjer je žar.

Kakšni so naši vtisi?pineta1.jpg
Nad kampom smo bili navdušeni! Sploh nad pasjim dogajanjem v njem. Ob robu kampa smo bili nastanjeni sami ljubitelji živali in se je vedno kaj dogajalo. Voda je bila ok, najbolj smo bili veseli pomolov in sence na plaži.

Tekst in slike: Meta