konji

Equus · 256745

**Liza**

• *
Odgovori #720 : 06 Oktober 2008, 15:01:52
full lepi konji!! ;)

klari

• *
Odgovori #721 : 06 Oktober 2008, 15:07:37
ja pa re s

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #722 : 20 Oktober 2008, 22:30:50
Pa še en krasen filmček, meni krasnih nastopajočih konjev: http://canecorso.com/lorenzo.htm

lp

*alfa*

• *
Odgovori #723 : 27 Oktober 2008, 17:23:18
no po dolgem cajtu se spet malo oglasim tukaj gor...jah z bambijem sva imela vmes še ene par uspešnih tekem...začele so se jesenske tekme....bila sva tudi v lipici na AAT...imela spet malo nesreče pri razpoloženju konja ::)
šla svay tudi na ugar na WDC.tam sva imela bolj slab nastop..zvočniki in plakati so bili tako grozni da sva hudo padla na 44% :-\..ampak sva se naslednji dan popravila, ko naju je sodnik pohvalu, da je bil trening več kot 100% boljša slika od prejšenga dne...tako da sva tudi to preživela  >:D
potem sva pa v oktobru uspešno prvič nastopila v LMu in zasedla 7. in 2 3. mesta...na L sva enkrat zmagala 8) v novem mestu sva bila 2. in spet v stožcah 4. ....pa prav zadovoljna sem ker sva že parkrat zdaj dobila dobre procente nad 60 :)...vgalvnm bambi je še bolj napredoval kot poleti in zadnje cajte gre zmeraj lepše ;D pa še par fotkic:

najprej trening v maneži

nato sledi še sproščanje po hipodromu 8)

jaz.petra.aleš.bambi.ferči.bo nito

ugar

stožce

novo mesto

pa spet v stožcah

ogrevanje

lp urška

Smrček

• *
  • Little star :*
Odgovori #724 : 27 Oktober 2008, 17:35:31
no po dolgem cajtu se spet malo oglasim tukaj gor...jah z bambijem sva imela vmes še ene par uspešnih tekem...začele so se jesenske tekme....bila sva tudi v lipici na AAT...imela spet malo nesreče pri razpoloženju konja ::)
šla svay tudi na ugar na WDC.tam sva imela bolj slab nastop..zvočniki in plakati so bili tako grozni da sva hudo padla na 44% :-\..ampak sva se naslednji dan popravila, ko naju je sodnik pohvalu, da je bil trening več kot 100% boljša slika od prejšenga dne...tako da sva tudi to preživela  >:D
potem sva pa v oktobru uspešno prvič nastopila v LMu in zasedla 7. in 2 3. mesta...na L sva enkrat zmagala 8) v novem mestu sva bila 2. in spet v stožcah 4. ....pa prav zadovoljna sem ker sva že parkrat zdaj dobila dobre procente nad 60 :)...vgalvnm bambi je še bolj napredoval kot poleti in zadnje cajte gre zmeraj lepše ;D pa še par fotkic:

najprej trening v maneži

ugar

stožce

novo mesto

pa spet v stožcah

ogrevanje

A ni taka drža glave kot je na 8 fotki mučenje :-\ :-\ sam vprašam ;)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

Nusaa

• *
  • All tiger
Odgovori #725 : 27 Oktober 2008, 19:17:51
Misliš rollkur? Ne, tole definitivno ni to. Glava ni za vertikalo, konj je zbran ... jaz tu ne vidim mučenja  ;).

Nuša

*alfa*

• *
Odgovori #726 : 27 Oktober 2008, 19:53:41
 Smrček,
mogoče te malo spominja na rollkur oz. mučenje(nevem, koliko veš o njem in kaj točno misliš s tem?),ampak definitivno to ni to... mogoče je glava mičkeno za vertikalo, ker mi je takrat rahlo padal dol  oz. naprej in šel rahlo proti roki...in tudi ne odobravam rollkurja, ker ga štejem med ene najbolj grozne metode v konjeniškem sportu  >:( in mojga konja ne mučim s tem ;)

lp urška

Smrček

• *
Odgovori #727 : 27 Oktober 2008, 20:07:09
Na konje se res NE spoznam  ;) ampak v eni knjigi (zgodbi) je bilo nekako tako opisano :-\ oprosti :-[ ;)

*alfa*

• *
Odgovori #728 : 27 Oktober 2008, 20:22:55
aha...saj se mi je zdelo.. :)...sicer pa o si o rollkurju kaj več lahko prebereš tudi tukaj: http://www.sustainabledressage.com/rollkur/index.php

pa še slikca rollkurja:
http://www.sustainabledressage.com/rollkur/schrijer/366_6704.jpg

lp urška

Smrček

• *
Odgovori #729 : 27 Oktober 2008, 22:04:45
Joooooooooooooj to zgleda tooooooook grozn :'( :'( :'( :'( :'(

Larra

• *
Odgovori #730 : 28 Oktober 2008, 13:18:58
Jooj :( :-\
Grozno...!
A pa to pri dresuri npr. tekmovanju to dovolijo... če je to mučenje zakaj tega ne prepovejo in jih kaznujejo če to počnejo... ???
Meni je tale rollkur al kaj je že to prav grozno, kot pa drži *alfa* glavo tvoj konj mi je pa lepo... :)
Drugače pa ali je kdo, ki ima konje doma kje blizu kranja? ;D
Lahko napišete tudi na ZS :)
LP

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #731 : 28 Oktober 2008, 14:14:27
Alfa,tisti dve slikci,ko ste vsi 3 gor sta takooooooo lepi...res krasni konji :-*

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

*alfa*

• *
Odgovori #732 : 28 Oktober 2008, 14:57:44
Alfa,tisti dve slikci,ko ste vsi 3 gor sta takooooooo lepi...res krasni konji :-*
hehe...hvala  ;D
(aja to nas je fotografirala Nuša Osredkar. tiste slikce iz ugarja so pa od Staše Kosler ;))...

Larra, mislim, da pri nas rollkur niti ni tako poznan kot v tujini(oz. jaz nič ne vem o tem v Sloveniji)...sicer je pa res žalostno da sodniki take konje, ki so jahani na to metodo visoko sodjo, kar se mi ne zdi prav(npr letošnja olimpijska prvakinja v dresuri (Anky van Grunsven) uporablja rollkur :( )
ponavadi se to dogaja na ogrevanjih. v samih nalogah pa ne...

lp urška

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #733 : 28 Oktober 2008, 18:30:59
Larra, mislim, da pri nas rollkur niti ni tako poznan kot v tujini(oz. jaz nič ne vem o tem v Sloveniji)...sicer je pa res žalostno da sodniki take konje, ki so jahani na to metodo visoko sodjo, kar se mi ne zdi prav(npr letošnja olimpijska prvakinja v dresuri (Anky van Grunsven) uporablja rollkur :( )
ponavadi se to dogaja na ogrevanjih. v samih nalogah pa ne...

:o :o Nebi si mislila...

Alfa res fantastične fotke  :-* Bambi je res ful lušten konjiček.  :)

irzi

• *
Odgovori #734 : 28 Oktober 2008, 18:52:41
Pa še en krasen filmček, meni krasnih nastopajočih konjev: http://canecorso.com/lorenzo.htm

lp

enkrat sem tega v živo gledala na dunaju, ko je bil tisti vsakoletni Grand prix v preskakovanju ovir.
in je res fantastično, kot en equestrian freestyle namesto canine freestyle :)
 nabito polna dvorana, ploskanje, vzdihi, konji pa samo ušesa nazaj pa šefeja poslušat :)

"I did then what I knew then, when I knew better, I did better."
Maya Angelou

Scarlett

• *
Odgovori #735 : 28 Oktober 2008, 18:59:12
Low, Deep and Round metoda se uporablja že zelo dolgo, leta in leta. Zadnja leta pa je o tem veliko govora prav zato, ker se tega poslužuje tudi Anky. Uredu se mi zdi to, da ona zelo odkrito govori o svojih metodah in tehnikah. Tudi vse fotke, ki jih najdemo na googlu, če vpišemo notri rollkur kažejo ekstremne položaje. Če gledaš npr. cel trening od Anky, konj ni v tem položaju čez cel trening. Moti me tudi to, da se ob tem rollkurju pozablja kaj vse ostalo se dogaja v jahalnicah in manežah, zlorabe precej hujše kot je ta... konji prerezani od ostrog in premlateni od bičanja. A to je pa uredu ???
Da ne bo pomote, nisem zagovornik zlorabe te tehinke, je pa potrebno malce širše gledat na vse skupaj.

*alfa*

• *
Odgovori #736 : 28 Oktober 2008, 19:20:23
Scarlett se strinjam s tabo, da ne smemo pozabit tudi na druge ekstreme v konjeniškem športu.  :-\

lp urška

Scarlett

• *
Odgovori #737 : 28 Oktober 2008, 19:32:06
http://www.rtl.de/rtlaktuell/rtl_aktuell_videoplayer.php?article=22414&pos=5http://
tule je en grozen posnetek "treniranja"  :( , tale mučiteljica je že bila obsojena, pa ji ni bilo dovolj.  >:( >:( >:( Zdaj jo imajo spet na tapeti, upam, da bojo tokrat bolj uspešni.

**Liza**

• *
Odgovori #738 : 29 Oktober 2008, 08:53:45

najprej trening v maneži

ugar

stožce

novo mesto

pa spet v stožcah

ogrevanje

Bravo!! Pa full lepe slikce, tretja je prav čarobna :)
Bambi je res lep konjiček ;)

http://www.rtl.de/rtlaktuell/rtl_aktuell_videoplayer.php?article=22414&pos=5http://
tule je en grozen posnetek "treniranja"  :( , tale mučiteljica je že bila obsojena, pa ji ni bilo dovolj.  >:( >:( >:( Zdaj jo imajo spet na tapeti, upam, da bojo tokrat bolj uspešni.

groza :'(
Tudi jaz upam da bodo zdaj bolj uspešni >:(...Bogi konji... :'(

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #739 : 29 Oktober 2008, 10:19:36
Ma na splošno je v konjeniškem športu ogromno sranja,tudi v preskakovanju,v westernu...škoda izgubljat besed,sramota :(

Mene pa zadnje čase bolj moti tole.Trenutno poteka Kmetija in v reklami pokaže voditeljico Špelo,kako ravno obrača  :o...pa konju skoraj gobec iztegne :-\.Pa tudi jaha grozno slabo...pa naj bi jo prej dal lepo v en KK,da bi vsaj zgledalo da zna jahat :(.Še moj ati,pa nima veliko pojma o pravilnem in lepem jahanju se je smejal,ko jo je videl.Pa trenutno ej bilo v Novi od Domna Kumra,da jaha...in dodane slike.Na obeh slikah,konj z iztegnjenim vratom,odprtim gobcem in napetimi vajetmi...groza no...šo otroci znajo bolje jahati,kot pa te klinčevi zvezdniki ki se delajo lepe.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #740 : 29 November 2008, 13:39:04
Čao!A vaši konjčki kaj na snegcu uživajo?Nutela je že skoraj vsega pojedla :D,Chiquita se je že povaljala na polno,tastara pa rajši v boksu čemi...kokoš stara :D

Pa še ena skupinska

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #741 : 29 November 2008, 19:13:49
eh T.M.T naši raj po jahalnici divjajo ( no poniji uživajo v norenju notri)  :D :D Je pri nas vse ok zmrznjeno, da je mal nevarno da bi jih pustili zunaj letet  :-\ Kuker je moja štorasta, bi se res polomila  :-\

Sam je pa Chiquita že ful velika!  :o :o Kok je stara zdej?

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #742 : 30 November 2008, 18:29:58
No mi pa na srečo nismo imeli nič zmrznjeno,no danes pa je že tako ali tako vse šlo papa :(.

Chiquita je pa zdaj stara 9 mesecev in je pravi bajs...ma vse so debela,groza :'(.Zadnji čas da se Nutelo v orenk kondicijo sprav in da se jo začne jahat...rabi še večjo dieto kot jaz :-X

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #743 : 04 December 2008, 13:44:24
Oh ja, moja je tu bajsi  :-\ Sam je zanimiv, ker dela več kot ostali pa je bajsi, ostali pa niso...

Ma dej ti mutit, Če ti rabiš dieto, kaj rabi pol jest? Nič kalorij na dan  :D :D Ja nič, mal bo treba več delat z kobilcami, pa bo  :) ;)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #744 : 31 Maj 2009, 10:54:33
Bom kar tule nalepila...

Par slik iz endurance in spretnostnega jahanja v KD Podhojca (super je bilo  8) )

Upam, da jih ni preveč.

Lp, Maja

zoe

• Moderator
Odgovori #745 : 31 Maj 2009, 15:29:02
O kok fajn :o Če imaš še kakšno slikco, kar prilepi :D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #746 : 31 Maj 2009, 17:27:44
Ok, bom še kakšno  ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #747 : 31 Maj 2009, 21:52:22
:(
Sicer vem...ampak vseeno...poglejte zadnje rundo fotk: 3.,4.,5. in 7. :o :'(
Ok,žvale so itak lomljenje,ampak dvignjena glava je znak bega pred bolečino.In dvignjena glava povzroča še 10x večjo bolečino in konj pred njo samo beži...sama vidim pri svoji,ko ji zavežem vajeti za delo v maneži in jo dam na mehčanje vratu.Dokler se ne ukrivi samo galopira,ker beži,ker boli...ko 1x ugotovi,da se rabi ukrivit in zmehčat preide na hod in se ogreje.
In endurance je blazno zanimiv in dober šport,ki temleji na brezpogojnem zaupanju med konjem in jahačem.Ampak če ima konj brezpogojno zaupanje v jahača,je pošteno da ima jahač brezpogojno spoštovanje do konja in v tem vlečenju in nepravilnem delanju ni spoštovanje!

kanchy pa tole niti slučajno ne leti nate!Pravilno,da si prilepila slike...da se vidi kaj je narobe...in narobe je,ker vleiko ljudi misli,da je naslon samo pri angleškem načinu jahanja...sploh pri westrnu (kar ga na fotkah vsi nekaj želijo jahat) je point ravno v tem,da se konj popolno zmehča in da se odziva na 1gram teže!1 samcat gram v rokah in en samcat gram v nogah...in samo pravilno delovanje vajeti,brez kakršnikoli potegov,usklajeno delovanje nog pripelje do čudežov in do super konj in jahačev ki z njimi uživajo.
Ampak seveda...vaški kavboji bodo ostali,dobri a žal uničeni konji pa tudi :(

Me pa veseli,da so jahali večinoma okrog bal :).sodi so svinjsko nevarni,precej bolj za jahača kot za konja :-\

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #748 : 31 Maj 2009, 22:51:16
Ni problema. Nisem razumela kot da bi letelo name.

Se pa strinjam s tabo. Žvale so bile velikokrat (za moj okus) kar preveč zategnjene. Se vidi še na kakšni sliki. Lahko prilepim.
Sicer so lepo delali s konji, bič je bil prepovedan, če je kdo konja na koncu pognal s štrikom je bil opozorjen... V glavnem je napovedovalec sploh na začetku opozarjal naj lepo delajo s konji, ter jih imajo radi...
Nisem pa vedela da dvignjena povzroča tako bolečino  :-\

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #749 : 01 Junij 2009, 07:42:31
sem hotla tudi jaz pripomnit- da se eni tolk vtikajo v preveč upognjeno glavo - a konji na veliki večini fotk imajo ob tem ušesa naprej.  Poleg tega se po fotki nikoli ne ve, ali gre za kratko razgibavanje , ogrevanje ali kdo cele ure tako jaha.
Ker navsezadnje za razgibavanje in ogrevanje normalno, da  je žival- ali človek občasno v navidezno čudnih in neudobnih pozicijah. Ampak ker je na to fizično postopno pripravljen in natreniran mu ni hudega (poglejte kaj počnejo npr gmnastičarji med ogrevanjem  ;)). Obenem je kakšen navidezen ekstrem nujni sestavni del treninga,ki zagotavlja  boljše delo in počutje ob daljših , manj ekstremnih obremenitvah ( pa se tem ne mislim nijno ravno ukrivljanje , ampak na splošno).
Nasprotno temu pa konjem zagoto bolj kot očitano ukrivljanje (bilo v katero smer), ki ga počne dober jahač, škodi slabo ujahanje ali slab jahač.
Da ne bi o tem,da večina turističnih in hobi jahačev , čeprav brez sabih namenov konjem povzroča več neudobja kot dobri jahači ob malo bolj ekstermnih pozicijah  med ogrevanjem ali treningom.

Ravno tele zadnje slikice to nazorno kažejo. Pa to še niso najslabši primeri jahanja.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!