Mala šola-nekaj vprašanj

Monty · 2010

Monty

  • *
    • Prispevkov: 64
    • Točke: 0
: 21 Julij 2010, 00:14:29
Glede na to, da sem se odločila za malo šolo, bi naju rada nekoliko pripravila oziroma ne bi želela Luno naučiti česa "narobe"...

Zanimajo me takšne banalnosti, kot ali imeti psa/povodec na levi strani ali desni strani, ali je popolnoma vseeno (sedaj se učiva na levi)? Ali jo navajati na navaden povodec ali fleksi? Ne glede na to, da sem se precej pozanimala o klikerju, ali  je bolje počakati na malo šolo ali nadaljevati s klikanjem do takrat (se sicer šele učiva)?
Poleg tega sem vas želela vprašati za nasvet, ali je kakšna razlika ob kateri uri je mala šola (ali je recimo bolje priti na prvi ali zadnji tečaj v dnevu, vaše izkušnje)? Ali veste, če se da plačati tečaj v obrokih, ali je potrebno plačati v enkratnem znesku (seveda je različno po različnih šolah, recimo da me zanima za KD Ilirija, Krim, Kavalir)? Hm, verjetno sem kaj pozabila in bom pozneje dodala  :).

Sprva sem se težko odločila za šolo (namreč doma smo vedno imeli psa in ga je oče vzgajal in to zelo uspešno, samo se mi zdi da bi nama vseeno koristilo malo pomoči  :), drugo so (pre)visoke cene, ampak ok), sedaj ko sem se odločila da septembra definitivno greva v šolo, se mi vsak dan porajajo nova vprašanja, najbrž malo kompliciram, ampak, glede na to da greva v šolo, želim da odneseva čim več  :).

Je pa res, da tudi laiki kot sem jaz nismo čisto neuporabni, Luna že zna sedi, tačko/šapo, pridi (ne vedno   :-[), prostor ipd, tako da sem že ponosna  :D No ja, na sobni čistoči še delava, ampak ja, to je že druga tema  ::).



lejca_

  • *
    • Prispevkov: 595
    • Točke: 0
  • Bucko in Cosmo
Odgovori #1 : 21 Julij 2010, 10:26:43
Jaz bi jo na tvojem mestu učila odpoklica na slednem povodcu, ki ga vedno vleče za sabo, ko je spuščena, da ne boš potem popravljala svojih napak. Vse vaje se boš učila v šoli, lahko jo učiš kakšne trikce in vadi hojo na popuščenem povodcu, ni važno na kateri strani. Fleksi ti jaz odsvetujem. Svetujem ti, da celiko časa posvetiš socializaciji, da bo kasneje navajena na vse mogoče.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 21 Julij 2010, 11:12:49
Jaz bi začela s pozornostjo, samokontrolo in igro in tole se itak dosti prepleta med sabo in je uporabno pri vseh nadaljnjih vajah. Najbolj pomembno od vsega je, da vse to troje res zelo dobro utrdiš, predno greš sploh delat karkoli drugega, ker je to osnova za vse ostalo in dejansko 90% vsega ostalega. In da pes vedno ko si z njim, uživa. Če postane moteč in nimaš časa zanj, ga rajši zapri v kletko!
http://www.kliker.si/?q=node/177

Igre
http://www.kliker.si/?q=node/257
http://www.kliker.si/?q=node/253

Lahko delaš doma vaje za pozornost
http://www.kliker.si/?q=node/11

Vaje za samokontrolo
http://www.kliker.si/?q=node/46
http://www.kliker.si/?q=node/223

Vaje za mladička
http://www.kliker.si/?q=node/42

Hoja na popuščenem povodcu
http://www.kliker.si/?q=node/198

Vaje za odpoklic
http://www.kliker.si/?q=node/175