Pozdravljeni, sem povsem nova na vašem forumu čeprav prebiram ga že zelo dolgo. Tudi pri izbiri našega kosmatinca ste pripomogli.
Sedaj vas pa prosim za kakšen nasvet iz prakse. Lahko me tudi kregate v kolikor povsem narobe razmišljam.
To je naš drugi pes in sicer pasme zlati prinašalec. Dolgo smo kolebali med zavetiščem in rodovniškim psom in na koncu je prevladala želja, da bi tudi mi imeli leglo in temu je seveda sledil nakup samičke z rodovnikom.
Vzrediteljem sem postavila mali milijon vprašanj o zdravju, karakterju, navajenosti na vodo in še cel roman drugega in na koncu smo se odločili za 7 mesecev staro samičko pri kateri naj bi bile glavne karakteristike že bolj vidne kot pri mlajših mladičkih. Na dan, ko smo psičko prevzeli je imela rahel izcedek iz očesa kar naj bi bila posledica prepiha ampak nič hudega. Smo zaupali, plačali dogovorjen znesek in se odpeljali domov. Od tega je nekje 4 mesece.
Psička je seveda zlata (katera pa ni), zelo nežna, prijazna z otroki. Je naš družinski član in je za njo je vsekakor maksimalno poskrbljeno. Hrana, oskrba, igra, vzgoja.
Danes pa vemo, da oko ni imelo izcedka zaradi prepiha saj se ji danes po 4 mesecih iz očesa še vedno cedi. Porabili smo cel kup denarja brez, da bi lahko psičko pozdravili saj ne veterinarji ne okulist ne najdejo pravega vzroka. Sedaj čakamo na pregled pri še eni veterinarki (okulistki). Če samo tukaj seštejem strošek je to že skoraj še en rodovniški pes. Pa ne me narobe razumeti. Ni mi škoda denarja, tudi pomislimo ne, da ji česa ne bi omogočili ampak grenek priokus, da so nas namerno mogoče potegnili za nos ostaja.
Druga težava je, da kljub zagotovilom(kako je navajena na vodo sem vsaj 10x vprašala), da se psička rada kopa danes vemo, da ima grozen strah pred vodo. Ne samo, da niti pod razno ne zaplava, še tačke si zelo težko zmoči. Ve se pa, da zlata prinašalka, ki se boji vode ne dobi vzrejnega dovoljenja. Pa so nas že drugič potegnili za nos.
Tako imamo doma rodovniško psičko, ki ne more dobiti vzrejnega dovoljenja, ki ni zdrava in za katero smo pošteno plačali. Če bi želeli samo luštno psičko bi se odločili za posvojitev iz zavetišča in kupnino porabili za recimo priboljške.
Vzreditelj je ves čas obveščen o težavah, ki jih imamo. Deluje sicer zainteresiran, prijazen ampak pomagal nam pa ni še z ničemer. Ne z nasvetom kaj bi lahko bilo narobe, ne z napotkom kam naj se obrnem.
Na tej točki me zanima, če imamo pri nakupu rodovniškega psa pravzaprav kakšne pravice? Je tak nakup pravzaprav res le loterija in kupiš mačka v žaklju

ali obstajajo kakšne možnosti, če se izkaže, da nam nekdo ni prodal tistega kar je obljubljal?
Namensko sem izpustila vse podrobnosti (ime, kraj ipd.) saj na tej točki želim najprej priti do odločitve kaj bomo naredili, če bomo kaj naredili. Kasneje pa seveda povem kaj več.
Za vsako mnenje že v naprej hvala.