vedenjske težave mladička

Gost · 9605

urš(k)a

  • Gost
: 10 Avgust 2011, 11:18:23
Dragi pasjeljubci!  :)
Sem nova na forumu, hkrati pa tudi nova ponosna lastnica čudovitega 9 tednov starega kokeršpanjelčka. Dobili smo ga malo manj kot 1 teden nazaj in sicer iz dobre psarne, cepljenega, čipiranega, na sploh je prišel iz skrbnih rok. Mali je takoj drugi dan bivanja pri nas spremenil svoje vedenje-iz tihega in milega smrčka se je spremenil v divjega, grizajočega vražička, ki grizlja roke, se poganja v obraz, če je slučajno v naročju, stalno leze pod kavč, potem pa laja, ker se zagozdi. Prva dva dni je tudi pridno lulal na pleničko, zdaj pa povsod, samo tja ne več :-\. Moje edino vprašanje je, ali je to normalno in taki mladički pač so, ali je možno, da delam kaj narobe :'(. Prebrala sem cel forum, vse knjige, spraševala okoli; tudi vzgajam ga v duhu pozitivne motivacije-brez krutih kazni, dretja ali celo tepeža, samo priboljški in hvala :) Zdi se mi, da delam vse "po knjigi", pa mi mali dela sive lase. Je moj prvi kužek in imam ga strašno rada-porednega ali ljubkega, ko se k meni zvečer stiska in se crkljava. Mogoče bi samo rada slišala nekaj napotkov-morda kak predlog za vzgojno kazen, ki ne vključuje ščipanja za vratno gubo ali kaj podobnega.. Ker  glasen Ne! s kretnjo malega sploh ne gane ;) Kmalu začneva tudi z igralnimi uricami in tudi nasploh bova šla v vse možne šole, ampak za sedaj bi bil vsak vaš nasvet dobrodošel :)
lp, urša in mali črni vragec ;)



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 10 Avgust 2011, 11:30:20
Si si že sama odgovorila...mladič je :P
Zdaj se vas je navadil , se sprostil in išče meje, se igra, preizkuša. Le dosledno naprej. Jaz že 4 mesece govorim NE ter prekinjam neželena vedenja, a za nekatere primere še ni dojel, da ni druge variante ::)
Vsekakor bo mala šola dobrodošla, zaradi socializacije, nasvetov, druženja...


Agava

  • *
    • Prispevkov: 190
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 10 Avgust 2011, 12:04:22
Ja, tako je..... Prve pol leta izgleda, kot da je kužku ime "fuj ne". Te preizkuša na vsakem koraku. Uf, jaz sem vesela, da smo že malo mimo te faze, ker sem skoraj živčnega fasala....
Bodi doslednna, ne popuščaj in nagradice ter bonitete si mora zaslužiti. Ko grize, dol iz kavča ali naročja. Ko se umiri, gre lahko nazaj in podobne zadeve.
Sicer si mislim, da se bo sedaj usul plaz name, ampak če ga boš kdaj frcnila, ko prestopi vse meje (ko te ugizne recimo), mu to ne bo škodovalo. Pa tudi če primeš za vratno gubo in ga daš stran od sebe, mu ne bo hudega. Ko se umiri, ga pa pohvališ in nagradiš. Lej, enostavno ni sprejemljivo, da te kuža grize in šipa, niti v igri tega ne sme.

Sicer pa, če gresta na pasje urice, boš dobila dosti nasvetov in tudi tvoje meje, kaj ja in kaj ne, se bodo počasi spremenile.

Ti pa čestitam za emni super izbiro - črni kokerček! Daj gor še kakšno slikico od malega vračižka.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3 : 10 Avgust 2011, 12:26:25
Jaz pa ne vem zakaj se ljudje ne poslužujete boksov-velik kovinski boks, noter ležišče, kaka igračka, posoda z vodo. Za tisti čas, ko se z mladičkom ni časa ukvarjat naj bo noter-namesto nenehnega dretja. Ja, seveda se mora tudi naučiti kaj pomeni NE in FUJ-ampak ne za ceno nenehnih prepovedi, namesto intenzivnega ukvarjanja in zaposlitve mladička.

Namesto, da mladiček dobi hrano v posodo-klikajte, nagrajujte, oblikujte vedenja....garantiram, da bo psiček zadovoljno utrujen, brez idej za lumparije, ker bo počival.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 10 Avgust 2011, 13:10:31
Hahah...ko bi bil boks rešitev za vse :P

Wai ima boks, ker drugje enostavno ne more biti, ko me ni zraven, ker ga je nemogoče konstantno nadzorovat. V bistvu, ko je utrujen, gre sam noter spat. Če pa ne bi bil zaprt, bi hitro kaj našel in prežvečil. Vse stvari obstajajo zato, da jih on zgrize in/ali požre ::)

Dejstvo je tudi, da se pes (mladič) mora naučiti biti nekje zraven, ne da se (intenzivno) ukvarjaš z njim. Pač, da je ob tebi in ne počne neumnosti. Jaz ga tako navajam.
Ne gre vedno tako, da samo klikam in nagrajujem...kdaj berem knjigo ali časopis, on pa se lahko zabava po svoje (dokler ne uničuje ipd). Naj se malo znajde in sam zamoti, meni je tudi to smiselno. Drugače bo vedno pričakoval mojo 100% pozornost, ko bo z mano. Potem pa cvilijo in stokajo, ko greš stran ali se ukvarjaš s čim/kom drugim.

In tudi po intenzivnih vajah, plavanju, klikanju...se vedno najde nekaj časa in energije za neumnosti  8) :o Še posebno, ko malce zrastejo, prve tedne je res več spanja.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #5 : 10 Avgust 2011, 13:33:11
Moja pasma ni tako zahtevna in so srečni samo da so zraven, tako da ta finta z boxom absolutno pri kitajcih odpade, ekr uničiš bistvo pasme. So najbolj srečni ko so lahko čisto zraven, seveda se pa naučijo da niso 24ur na dan v centru pozornosti. Tako da imamo box edino le za transport v avtu in za čisto nič drugega. Tako kot je že bilo napisano, tudi mladiček se mora naučiti bit zraven pri miru in konkreto pri mojih to ni bil nikoli problem... se pa strinjam da mogoče pri katerih pasmah je to učinkovito. pač poanta je da ni pa to za vse recept.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 10 Avgust 2011, 13:51:40
No, saj jaz ga definitivno dam v boks, ko me ni zraven in kadar se preveč "napihuje" in grize itd...
Je pa v hiši popolnoma nemogoč in enostavno ne more biti prost, skoraj izključno boks.
Imam res srečo, da je poletje in sva večino časa zunaj. Še spi kdaj zunaj na travi. Tam ni toliko motečih dejavnikov (beri: stvari za uničit). Ker se res potrudi najti kaj primernega (beri: neprimernega)... Klopi in stoli so še v dodatni nevarnosti. Da ne omenjam vsega prenašanja stvari naokrog, vzame nekje, gre drugam, tam zamenja za tretjo stvar, gre naprej...pobere še dve drugi...v glavnem, totalna zmešnjava. Čakam, da preraste, ni druge, ker enostavno nisem dovolj hitra  :D


Agava

  • *
    • Prispevkov: 190
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 10 Avgust 2011, 14:42:26
Tole z boksom - mene je tudi vzrediteljica prepričevala, naj si ga nabavim in kužka (višavc, sedaj star 8 mesecev) navadim nanj. Da bo notri, kadar bo sam ali pa kadar bom želela imeti mir.  Potem sem pa toliko časa kupovala boks, da se je navadil brez, tudi ko je bil sam (no priznam, spalnico in dnevno sobo sem med tem zapirala - bolje preprečiti kot zdraviti). sedaj je lepo ob meni, kadar sem doma, ko me ni, pa je pri starših (imam to srečo, da so skoraj vedno doma, vsaj eden) in lepo leži na njegovih prostorčkih. Meni je lepo, da je ob meni in si pač ne predstavljam, da bi bil kje drugje, sploh pa ne zaprt, medtem ko sem doma. Imam pa najbrž tudi srečo, da sem vedno imela takšne pse, ki niso demolirali stvari in reči okoli sebe. Torej po moje je tole z boksom bolj stvar tega, kako ga navadiš, kakšna posebna vzgojna metoda ne more biti. Mislim, glede na to, da urš(k)a sprašuje o vzgojnih ukrepih, po moje boks ni rešitev.



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 10 Avgust 2011, 14:53:38
Ne, ni rešitev za tega španjelčka. Mogoče kot pomiritev, ko se preveč razvname in grize...da ga daš lepo noter za nekaj minut, ko se umiri, pa spet ven.

Menda ni izpadlo, da je moj pes večinoma zaprt v boksu, ko smo doma ??? :o Pravzaprav je tako le čez noč in med počitkom - spanjem čez dan. In dejansko mu tako tudi ustreza, gre kar sam od sebe noter, od prvega dne, ko je pri hiši. 
Starša sta na srečo upokojena in ga imata večinoma ob sebi. Pri nas se letos še posebno veliko dela okrog hiše in je ves čas zraven. Kot sem rekla je idealno, da je poletje in je zunaj. Mnogo manj škode naredi, kot bi je noter. To je tudi super, da se nauči sobne čistoče oz., da se potrebo opravlja na travi.

Veliko je odvisno tudi od karakterja mladiča. Nekaterim dopoveduješ dlje časa ::) In če ga gledaš, je priden, pogledaš stran...kaos...v istem hipu. Neverjetno :D

Pač to vzameš v zakup in prej ali slej se doslednost izkaže za pravilno. Ali pa prerastejo :) Pri večjih pasmah zna trajati dlje, ker dlje odraščajo.


Agava

  • *
    • Prispevkov: 190
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 10 Avgust 2011, 15:32:20
Nisem mislila, da je tvoj kuža preveč zaprt oz. zakaj bi bil zaprt, če ni sam doma, sploh ne. Sem samo komentirala, da je pri meni toliko časa trajala nabava, da se je kuže povsem navadil brez njega, jaz pa tudi in da nam to čisto lepo znese, samo to. Naš najde zatočišče, ko ima vsega zadosti, pod mizo ali pa na fotelju, ki je samo njegov in kjer ga nihče ne moti. Razen mačkov, ki si ga včasih prilastijo, takrat je pa panika pri hiši  8)
Se pa definitivno strinjam, da so nekateri bolj umirjeni, drugi manj že kot mladički in tudi kasneje, ko odrastejo. In da imam očitno srečo, da sem imela do sedaj vedno takšne, ki niso bili nagnjeni k uničevanju. če je kdaj malo preveč divji, ga pa okregam in tudi pomaga zaenkrat.



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 10 Avgust 2011, 15:43:42
Se pa definitivno strinjam, da so nekateri bolj umirjeni, drugi manj že kot mladički in tudi kasneje, ko odrastejo. In da imam očitno srečo, da sem imela do sedaj vedno takšne, ki niso bili nagnjeni k uničevanju. če je kdaj malo preveč divji, ga pa okregam in tudi pomaga zaenkrat.
Blagor tebi :-[ ;D


Andie

  • *
    • Prispevkov: 80
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 10 Avgust 2011, 16:26:03
Jaz sem bila sprva malo skeptična do boksa, se mi je zdel nepotreben, ampak smo ga vseeno nabavili in moram reči da je zeloooo uporabna zadeva pri vzgoji mladička.

Mojemu se je ponavadi ob večerih še posebno strgalo, ko je bil od celega dneva utrujen ampak ni še hotel it spat (čist isto kot pri otrocih  ::)) in je norel po bajti in gizel vse kar mu je prišlo na pot. Takrat sem ga samo pobrala in brez besed dala v boks da se je umiril. Pa se mi zdi da si tudi sam oddahne da lahko gre lepo spat.

Drugače pa je tako- utrujen kuža je priden kuža  ;) trikci, kong, žogice, kostke za žvečenje, sprehodi, čimveč novih in zanimivih stvari in živali, ...

pa vso srečo  :)



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #12 : 10 Avgust 2011, 16:43:47
Predvsem moraš paziti, da nehote ne nagrajuješ divjanja, grizenja in drugih nezaželenih vedenj. Naj mu bo jasno, da od tebe ne bo dobil nič: ne hrane, ne igre, ne božanja in tudi ne zmerjanja - torej pozornosti v kakršni koli obliki, dokler se ne bo umiril. Pri tem moraš biti dosledna, pa bo. Potem pa čim prej v malo šolo.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #13 : 10 Avgust 2011, 16:54:10

Mojemu se je ponavadi ob večerih še posebno strgalo, ko je bil od celega dneva utrujen ampak ni še hotel it spat (čist isto kot pri otrocih  ::)) in je norel po bajti in gizel vse kar mu je prišlo na pot. Takrat sem ga samo pobrala in brez besed dala v boks da se je umiril. Pa se mi zdi da si tudi sam oddahne da lahko gre lepo spat.

Isto  :o :D


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #14 : 10 Avgust 2011, 19:46:12
ko berem tole šele vidim da so očitno kitajčki res pravi angelčki proti nekaterim drugim pasmam :):):)


ursa_9

  • *
    • Prispevkov: 341
    • Točke: 0
Odgovori #15 : 10 Avgust 2011, 19:47:29
Isto  :o :D

Pri nas ko je bil še mladiček je bilo isto  ;D, sam problem je bil, da jaz še boksa nisem imela in smo imeli pogrižene zidove, omare, itd  :P...šola za naslednjič - obvezni boks ko dobiš mladička  :)



Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #16 : 10 Avgust 2011, 20:40:36
Moj terirček je bil v boksu takrat, ko sem vedela da ga ne bom mogla gledat oz. da če se kaj zgodi ne bom mogla vse takoj iz rok spustit. Takrat je bil v boksu, drugače pa je bil ali na privezu (recimo med kuhanjem v kuhinji ali med kosilom) ali pa prosto spuščen s tem, da je imel vedno nekaj, kar ga je zaposlilo (igrača ali žvaka).
In ja, potrebno je pazit, da se ne nagrajuje divjanja in grizenja. Mirno in dosledno.
Če v boksu kaj uničuje mu to daj ven. Moj histerik je moral biti na začetku na drugem koncu hiše, za zaprtimi vrati, pokrit v boksu, da se je umiril, ko sem hotela karkoli delat s starejšo psico. Ko gremo kamorkoli se mora prvo umirit in vses preden odprem vrata, počakat da ga pripnem in potem mirno ven, Vse mirno in počasi, drugače eksplodira. ::)

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


Agava

  • *
    • Prispevkov: 190
    • Točke: 0
Odgovori #17 : 10 Avgust 2011, 21:23:33
Ja, ampak očitno je naš višavček res zelo priden.  :) No, saj je res. Sedaj sem bila z njim en podaljšan vikend na morju - kot da ga ni bilo.  Celo tako zelo miren in priden je bil, da sem ga mislila včeraj peljati k veterinarju, ker je kao gotovo nekaj narobe. No, pa k sreči ni. Je s tekanjem ta dva dni že notri prinesel, ker je cel dan v pogonu z našim malim mucom in jima dogaja na veliko.

Se strinjam, ena zadeva, ki bo pomenila umiritev, v takem primeru mora bit, pa naj bo to boks, prostor v hiši, privez, karkoli. In doslednost - če je ne, potem je ne! to sem jaz zelo zares vzela, ko so mi vsi svetovali pri malem višavčku in očitno se je obrestovalo. Je pa res, v začetku je težko, ko včasih toliko časa vztrajaš ali ponavljaš zadevo, da se ti že skoraj trapasto zdi, pa nobenga napredka ni.... potem se pa enkrat kužku kar odpre in zadeve stečejo. Priznam, jaz sem nekajkrat tudi jokala, ker sem imela že vsega poln kufer. Ampak se je splačalo, to sedaj vidim.



urš(k)a

  • Gost
Odgovori #18 : 10 Avgust 2011, 21:46:17
oh,super ste! :) Včeraj sem bila dejansko na robu joka-sem mislila, da res nekaj delam strašno narobe...Sem se trdno odločila, da ne bom tolerirala grizenja-če bo začel, ga bom dala čisto na hladno-ignorirala ga bom! Na žalost za boks nimamo dovolj rpostora, bom šla pa vseeno pogledat malo okoli, če dobim dovolj malega za stanovanje in dovolj velikega za našega vragca :) Sicer pa res RES hvala za vse te besede-je malo lažje, če vem, da je pač mladič in tako pač bo nekaj časa. Bom delala na doslednosti,komaj pa čakam tudi šolo :D V četrtek naslendji teden začneva :D Moram pa povedati, da je bil danes bolj priden čez dan in je samo enkrat zgrešil pleničko in se polulal na balkon......ah,saj so male napakice tiste, ki so nam v veselje,kajne? :)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #19 : 10 Avgust 2011, 21:48:03
Hja moji predragi terierji. DOSLEDNOST, VZTRAJNOST IN POTRPEŽLJOVOST poleg ogromno neusahljive energije in domišlije...so nujne lastnosti lastnika terierja. :P baah komaj čakam, da pride terierski gobec k meni.

Da ne bo kdo mislil, da jaz pa psu nikoli ne rečem NE in FUJ. To je potrebno psa naučit. Samo sem mnenja, da se pride do tja po korakih, da je treba tudi vmes med čajem in časopisom, psa še pravi čas pohvalit in nagradit, ko se zabava po svoje (z igračko, valjanjem po tleh...). Da se ne pričakuje od enega mladiča, da bo zmožen hitro razumeti in biti priden celo uro, med tem ko mi gledamo dnevnik.
Psa je treba tudi naučit, biti umirjen na svoji blazini ali v boksu. Pa pokurit čim več energije za igro z vodnikom, vaje samokontrole, nagrajevati želeno in mirno korigirat neželeno vedenje.

Boks se uporabi tudi za brlog, spanje, igre s kletko-samokontrola...čim več zabave! ma jaz sem čudna, meni je vse zabavno, tudi ko se odloči raznašat čevlje in grist, uničevat...ampak uspem ponuditi drugo aktivnost, bolj primerno

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Zumzum

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 0
Odgovori #20 : 11 Avgust 2011, 08:55:19
Meni se je tudi mešalo, dostikrat sem bila na robu z zivci, potem pa ti kdo rece, da je to pac taka faza, da je treba stisnit zobe. Da je treba biti dosleden in potrpezljiv in 200 000x isto stvar povedat, prepovedat, pokazat. Jaz sem mela zumo non stop na hlačnico obeseno... gleznje poklane, hlace in pizame raztrgane. Tudi gostje so se morali pazit, kar je se tezje, ker so obicajno zaceli vrescati in poskakovati, kar je se potenciralo njeno veselje. In potem miljonkrat reces NE, FUJ, zapres v kopalnico, sosednjo sobo itd... potem pa se naenkrat pokaze izboljsanje. Zuma je stara 1 leto in je ze kaj nekaj casa ok. Edino pohistva se se rada loti. sem pa tja. Imamo pa box odkar je 4 mesece stara, prej tega nisem poznala.
 :-[ ::)

htttp://www.sky-lab.si


SpelaZ

  • *
    • Prispevkov: 59
    • Točke: 0
Odgovori #21 : 11 Avgust 2011, 09:17:09
Mi boksa pri nasšmu JR nismo imeli, čeprav, ammm bi nam vsaj 3x prišel prav ( to so 3je dnevi, ko je uspel uničit p nekaj stvari  >:( ).... je pa res, da se je men tud mešal... Ker se je non stop igral... grizu, laju, izisljeval - ha, to še sedaj počne :)... Pa si ga dal na hladno, kao v drugo sobo. Se je umiru. Isto sekundo, ko si ga spustil identična zgodba. Pač mladič :) Zdej pri svojem letu in še malo, je zelo skuliran JR, razen posameznih "izpadov" zaradi katerih pa mi je ta pasma pri srcu :) he he he....



SpelaZ

  • *
    • Prispevkov: 59
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 11 Avgust 2011, 09:18:13
Aja, smo pa hodil v pasjo šolo od 3 meseca dalje in ne mislimo končat, po moje nikol :).. Je dober zame in zanjga :)



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #23 : 11 Avgust 2011, 09:37:41
Hahaha, ja, smešni so. Wai komaj sedaj dojema (6,5 mesecev), da ne sme gristi. "Napadanje" hlačnic in rok med divjanjem sva sicer odpravila, ampak še vedno rad grize. Sem ugotovila, da on na ta način izkazuje ljubezen; njegova verzija le-te. In to je bil res problem, ko je prišel kdo na obisk in bi čohal simpatičnega mladička, ki maha s celo ritjo.
Raje prej opozorim, da še vedno kdaj pretirava. Občutek mu manjka. Na srečo pa je vsaj pri otrocih že ves čas neverjetno previden, tam mu je pa jasno, da ne sme ::)
Aja, da ne omenjam hranjenja iz roke oz. nagrajevanja med vajami :o Kot bi krokodila ali morskega psa učil lepo vzeti priboljšek. Vsakič bi še prste zraven, ne enega, vsaj dva ali kar celo roko :o In še hlasta in kruli zraven, taki čudni zvoki :D Ko mu uspe, pa dobi 2 ;D Po mojem misli, da prsti delajo te brikete in mora scuzat ven >:( >:D :D V pasji šoli je inštruktorica obupala nad idejo, da bo lepo vzel od nje...je bilo še huje kot pri meni.
Še vedno je vrtnar...seveda le, ko nas ni v bližini...prideš in vidiš jamo, on te pa gleda v smislu "Hmm, le kaj je ta luknja, a jo vidiš? Nisem bil jaz, kar pojavila se je" :o ;)


Zumzum

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 0
Odgovori #24 : 11 Avgust 2011, 10:25:32
Hehe, zanimive zgodbe. Je fajn slisat, da se je vsem mesalo...  :D
Nasa Zuma pa je obsedena z lizanjem - vseh ljudi, predvsem obiskovalcev, vcasih pa tudi kar kaksno gospo ali gospoda polize po nogi ko cakamo skupaj na semaforju. Ce pa recimo lezis na kavcu ali postelji pa te pride po obrazu lizat in ji prepoves, potem kar kavc se malo lize heheh! Obsedenka!
Ona je med mojo sluzbo zaprta v predsobo (ker je tam staro, nic vredno pohistvo, vsi cevlji itd morajo itak bit pospravljeni - bognedaj, da pozabis) in potem vcasih - 1x na mesec - praska steno ob vratih. Stene v predsobi so vinsko rdece barve-pa si predstavljajte kako se to pol vidi!!! Ona pa vsa nedolzna in poklapana gleda izpod obrvi. In ko zahrumim: Kaj je to Zumaaa?!? Se naredi cist malo in potuhnjeno in ne upa vstati, dokler je ne poklicem. In vsa nedolzna kao "ja ne veeeem kdo je to biiill", za kremplji ima pa pol stene in odtisi prasnih tack po tleh. In pol zakitam in zrihtam. Ampak drzi samo do naslednje "akcije". Na sreco ima prav tisto mesto najraje...  :-\

Ja in tudi midve hodiva v solo ze od njenega 3. meseca, pa zdaj cez poletje kar malo na privat ure :) je zabavno in predvsem KORISTNO :)

lp t

htttp://www.sky-lab.si


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #25 : 11 Avgust 2011, 10:31:23
Pri grizenju sem jaz naredla kompromis-ker se ona tako sporazumeva-ko je nuuuujno na wc in ko je igriva in ti pove da si ful fajni. Grizlanje-dokler ne boli je OK in pustim, zdaj jo je itak sama nežnost. (z zobmi)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #26 : 11 Avgust 2011, 11:01:21
Pri grizenju sem jaz naredla kompromis-ker se ona tako sporazumeva-ko je nuuuujno na wc in ko je igriva in ti pove da si ful fajni. Grizlanje-dokler ne boli je OK in pustim, zdaj jo je itak sama nežnost. (z zobmi)
Jaz grizljanje tudi dopuščam, ampak samo pri meni. Ker nočem, da bi kdaj to izvajal na kakšnem otroku, je takoj lahko preveč. Pa tudi sicer...nima kaj grizljati ljudi.
Če ga lulat, običajno začne malo drugače lajat in cvilit, mi je takoj jasno. Ali pa vleče na travo in postane živčen,če je ni...


urš(k)a

  • Gost
Odgovori #27 : 11 Avgust 2011, 11:44:16
Ti pa čestitam za emni super izbiro - črni kokerček! Daj gor še kakšno slikico od malega vračižka.

heheheh upam,da sem pravilno izvedla tole citiranje :) Slikica je v profilu :D Sicer sem pa danes probala z ognoriranjem-seveda je sledilo žalostno cviljenje "ukvarjaj se z mano!",ko pa je nehal, sva nadaljevala z igro....Wall-E je namreč preizkušal svoje zobke na moji kiti..... :D ni pomagalo, da sem  mu ponujala gumjasto raco, vrvico, žogo-celo nasedel ni mojemu cviljenju,ki gaa ponavadi požene v tek za mano....pa je šel na time out :) zdaj pa spi in vsake toliko časa "vrže uč name"-če sm še tam ;) ...