Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]

S1b · 1581119

Blond

  • *
    • Prispevkov: 222
    • Točke: 0
Odgovori #1350 : 21 Februar 2007, 08:48:55
Aska seveda sem za to, da se dobimo. Lepo bi bilo videti jih spet skupaj.
Morda pa bi povabili še koga drugega ? Lahko organiziraš srečanje Malamutov  ;)

Bi blo prav fino.

Edino kar ne vem ali čakati na sneg ? ali na pomlad  ;)
Pa čimboljše porihtaj ASKO

Blond


malfa

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1351 : 21 Februar 2007, 10:06:55
Tole ni kuhinja, ampak cela štala  ???, ki pa je nisem povzročila jaz, temveč reakcija g. Janeza !
Na svetu imamo zakone ravno zato, da se ljudje nebi kar naprej prepirali o tem, kaj je dovoljeno in kaj prepovedano. Seveda je vsakomur dovoljeno komentirati oz. izražati svoje mnenje o posameznih zakonih in pravilnikih in če imamo dovolj tehtne razloge lahko celo sprožimo zahtevek za spremembo, po našem mnenju, slabega zakona. Dokler pa zakon velja ga moramo spoštovati prav vsi, brez vsakih izjem, zato so tudi v tem konkretnem primeru vsa pojasnevanja in grožnje popolnoma brezpredmetne.
Na to temo imam zbranih že kar nekaj pravnih in veterinarskih mnenj, pridobljenih na osnovi popolnoma nepristranskega opisa dogodka.    
Eno od pravnih mnenj :

»Jasno je, da je imetnik  živali kršil pravilnik, ker je dovolil parjenje psa oz. sam paril žival več kot enkrat v koledarskem letu, saj je imela psica pri prvi gonitvi tri mladiče, kar pomeni, da druga gonitev v istem koledarskem letu za vzrejo ne pride v upoštev. Nesporno je bil kršen pravilnik o zaščiti hišnih živali (9. člen).
Kdo je kršil predpise? V prvi fazi skrbnik živali.
Noben statut ali kaksen drugi akt drustva ne more biti v nasprotju s predpisi, ki jih izdaja država. Tako so vsi akti raznih kinoloških društev, ki nasprotujejo državnim predpisom, tudi pravilniku o zaščiti hišnih živali, v nasprotju s temi predpisi in zato nezakoniti. Zato dovoljenja, ki jih izdajajo ta društva in so v nasprotju s predpisi, ne opravičujejo kršitev predpisov, kot se je to zgodilo v konkretnem primeru. Ali so društva direktno kršila predpise je težko reči, ker sama verjetno ne vzgajo oz. vzrejajo živali .V vsakem primeru pa nimajo nobenega pooblastila, da napeljujejo imetnike živali h kršenju predpisov o zaščiti živali.«

Veterinarjem pa sem zastavila sledeče vprašanje:
Prosila bi vas za Vaše cenjeno mnenje glede pogostosti parjenja psic in posledic kotitve s carskim rezom.
Zanima me, kako take paritve vplivajo na zdravje psic ? Menda naj bi bilo po carskem rezu takojšnje parjenje priporočljivo, ker se sicer *maternica zabrazgotini * in bi sicer psica postala neplodna ?? Lepo prosim, če mi  zadevo lahko pojasnite.

In tu citiram samo nekaj odgovorov:


Praviloma priporočamo po carskem rezu izpustiti eno gonitev. Tisto o brazgotinjenju maternice je lari fari, če je carski rez korektno opravljen. Če se pa maternica strga v večjem obsegu, potem bi eventuelno lahko prišlo do brazgotinjenja.
Kot si že sami mislite, sigurno to ni »človeško« in tako nečloveško ravnanje vsekakor vodi do izčrpanosti živali, če ne do česa hujšega. Preobremenjenost z brejostmi v tako kratkem času vodi do hitrejšega staranja živali, zlasti staranja notranjih organov, poleg rodil najbolj nastradajo ledvice, ki tako še prej začnejo odpovedovati kot sicer  od starosti. A nekateri gledajo samo na denar, na žalost.
-
Vsaka brejost prestavlja napor za psico, zato parjenje takoj ob naslednji gonitvi odsvetujemo.Pri zdravi psici, ki ima vzrejno dovoljenje, nima dednih napak (npr. alergije, vedenjske anomalije ipd.) in je psihično stabilna, se svetuje parjenje od 2-8 leta starosti (male pasme) oz od 3.-8 leta (velike pasme) najpogosteje 1x/leto.
Psica, ki je že imela carski rez,zato niti ni primerna za nadaljnje parjenje. O "zabrazgotinjenju maternice" ne bi izgubljal besed.
Omenjene metode, torej (pre)pogosta parjenja so značilna za reje psov, kjer je ekonomski vidik pomembnejši od etičnega oz. od zdravja živali.
-
Želela bi osvetliti nekaj tez v zvezi s carskim rezom in porodom, kakor tudi glede paritve psice.
psica se goni 2 krat letno, približno v razmaku 6 mesecev. Teoretično je možno. da se takrat tudi obreji. v odvisnosti od samega poroda, od števila mladičkov, od tega, ali so mladički po porodu pri psici tudi sesali, ali so bili takoj po porodu odstavljeni; se psica ponovno goni približno po 7-8 mesecih in zopet je možno. da se obreji. Vandar tak hiter obrat zasledimo le pri nepazljivih lastnikih ali pa lastnikih, ki želijo čimveč mladičev od iste psice.
Kar pa se tiče carskega reza, ni nobenega pravila, da se mora psička v naslednjem ciklusu obrejiti, sploh pa ne zaradi možnega nastanka zarastlin, saj kot vemo, se rana zaceli v 10 dneh.

Citat: kaskae na Včeraj ob 05:55:00
..., bi lahko vedeli, da smo v " žlahti " z Ozbičevo psičko Boogie Woogie in ste me namerno napotili tja     toliko o vaši pomoči, s tem lahko navdušujete samo otroke na tem forumu

Prvič: tega foruma ne poznam prav dobro, sem pa na osnovi vašega pisanja z dne 19.2. pregledala vsa vaša sporočila in šele takrat ugotovila družinsko povezavo med vami in Janjo, nakup pri Ozbiču pa sem ji svetovala tri dni pred tem !!
Glede zgražanja o parjenju v žlahti pa si oglejte rodovnik http://www.alaskanmalamute.it/DAY.htm ali pa malo pobrskajte po spletnih straneh slovenskih vzrediteljev. 

Veseli me, če je na tem forumu veliko otrok! Otroci še niso spolitizirani in obremenjeni s preteklostjo – tako kot marsikateri odrasli - in zato zlahka ločijo zrno od plevela.

Če kdorkoli želi še kakšno pojasnilo na to temo bom z veseljem odgovorila na vsako vprašanje, ki mi bo poslano na [email protected] – nikakor pa o tem ne mislim več debatirati na forumu.
Lp
marija

"If you pick up a starving dog and make him prosperous, he will not bite you; that is the principle difference between a man and a dog." -- Mark Twain


Blond

  • *
    • Prispevkov: 222
    • Točke: 0
Odgovori #1352 : 21 Februar 2007, 11:21:30
iii kak lepo...

Marija Hvala lepa za temeljito pojasnilo. Sicer menim, da smo to v veliki večini vedeli. Ampak je fino, da ste zraven pripeli tudi mnenja strokovnjakov.

Upam, da je zadeva sedaj s tem rešena. V kolikor pa bi radi ostali še naprej debatirali o tem pa prosim moderatorja foruma, da temu nameni posebno rubiko, saj v nasprotnem primeru bomo zgubili nit in vse zmešali.

Hvala in LP
Blond


janka

  • *
    • Prispevkov: 89
    • Točke: 0
  • Moja srčica Katarina
Odgovori #1353 : 21 Februar 2007, 12:05:27
Kaskae je že včeraj končal vse v zvezi s to temo,danes sem še jaz napisala da pustimo vse na stran in se kaj pametnega pogovarjajmo,ampak še vedno morajo eni in isti prilivati olje na ogenj.



S tem res končujem vso to temo in sodelovanje na forumu.



Lep pozdrav


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #1354 : 21 Februar 2007, 12:37:15
Hei, jaz bi tudi rad izrazil svoje mnenje. Vsak ima pač svoj pogled in mnenje kar se tiče takih zadev, se mi zdi, da tukaj ni nobeden nobega napadel ali pa kako žalil(če se motim me popravite), pač ga. Marija je dala svoje mnenje in to je to... Drugače se pa prosim obnašajte kot odrasli in ne kot otroci, ker zamerit oz. prekinit stike zaradi stvari, ki jih ni vredno razpravljati v tej temi.. Se tudi jaz strinjam z bondom, narediti si novo temo pa razpravljate o nezakoniti paritvi itd... Rad bi pa videl, da ga. Marija in tudi Janka še ostanete v tej temi, ker res ni potrebno, da bi obračali hrbet vsakemu, ki izraža svoje mnenje oz. na stvari, ki ti niso všeč... Mislim,. da več glav več ve in da bomo samo na zgubi, če kdorkoli odšel iz te teme :). Pač radi vas mamo, ne se kregat pa bo vse super ;D :).

Danes zjutraj sem peljal siba na sprehod pa sem ugotvil, da nima več toliko rdeče kože ob nosnicah, na desni strani se še malo opazi ampak se mi ne zdi nič več hudega  :), sem pa opazil, da je že drugič v tem tednu izbruhal travo ???, laufa na travnik požre trave k krava in pol čez 2 minuti lepo izbruha samo travo in potem se mi zdi kot, da mu je odleglo in potem nori nonstop gor pa dol. Mislim, da s hrano ni nič narobe, ker dobiva isto že 6 mesecev. Sem pa opazil, da je izgubil apetit v zadnjem mesecu, mogoče zato, ker se sosedova psička goni?

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


cacy

  • *
    • Prispevkov: 3.427
    • Točke: 4
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #1355 : 21 Februar 2007, 12:52:08
Sib, mogoče mu želodčna kislina nagaja :-[ naš haski je vsak dan bruhal zjutraj, ko je jedel ene druge brikete, tko da smo zamenjali hrano. Je bilo podobno kot pri vas, npojedu malo trave in izbruhal zelo kmalu. Zdej ni več teh problemov toliko, le včasih če dobi kaj novega in nekaj kar mu ne leži.
Pr nas tud po par dni ne jejo ko se goni sosedova psička, ampak to je maximalno 4-5dni (pa še vmes jih damo kej tazga za jest kar jim je zelooo všeč, da vsaj nekaj jejo). Cel mesec je že malo dolgo obdobje. S katerimi briketi ga hraniš? Mogoče se jih je prenajedel in mu niso več všeč.



S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #1356 : 21 Februar 2007, 14:18:29
ne ne saj ni tisto, da ne bi nič jedel cel mesec, je večinoma kuhano hrano ampak pravim, da nima tazga apetita kot normalno, ker ponavadi se zažanje v posodo za hrano zdaj pa počasi pride povoha, polovico poje potem pa še za kasneje pusti...

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


Blond

  • *
    • Prispevkov: 222
    • Točke: 0
Odgovori #1357 : 21 Februar 2007, 15:22:11
Poskusi ji po 10min odstranit hrano in potem pri drugem obroku dat.

Mi ji vedno tak nardimo. Ko je čas za južno dobi in če poje je OK dobi še "posladek", če pa ne poje do konca pa pospravimo in brez "posladka". Dobi potem pri drugem obroku.

Blond


kaskae

  • *
    • Prispevkov: 969
    • Točke: 5
  • Alaskan team
Odgovori #1358 : 21 Februar 2007, 16:23:22
Poskusi ji po 10min odstranit hrano in potem pri drugem obroku dat.

Mi ji vedno tak nardimo. Ko je čas za južno dobi in če poje je OK dobi še "posladek", če pa ne poje do konca pa pospravimo in brez "posladka". Dobi potem pri drugem obroku.

Blond

KRUUUUUTOOO !  :o :o :o
Se sam malo hecam . Sem že prakticiral to pri naši X1, pa ji je čist vseeno, če se je odločla da nebo jedla tako je in pika  >:D

kar se žretja trave tiče si tut strokovnjaki niso enotni zakaj pes to počne. kolikor sem jaz opazoval svoje pse, žreta travo zato, da potem lažje bruhata, ponavadi je to sluzasta rumena tekočina+trava seveda, mogoče je pa res kislina kot pravi CACY.

Goneča psica, našemu Kasu nč ne zmanjša apetit, dobi pa druge simptome : Želja po prepevanju, ovohavanje mest kjer je psica pustila "znamenje", ponavadi to tudi liže, potem pa da povrhu še svoje znamenje in tako pove, da je že zasedena  :P

Kakšen pa je kaj kakec, a ma kakšne težave pr kakanju ??

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~


Baki

  • *
    • Prispevkov: 825
    • Točke: 3
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #1359 : 21 Februar 2007, 17:12:17
To, da ni tako ješč pomojem ni samo po sebi nič hedega. Fantova malamutka ima požrešna obdobja in obdobja, ko je vsa fina in izbirčna, tako da svoj obrok je po koščkih cel dan, ali se ga pa celo ne pritakne in čaka na kaj bolj slastnega.
Glede na to, da pa bruha, mu pa verjetno nekaj res ne odgovarja. Je mogoče jedel kakšno kost?



S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #1360 : 21 Februar 2007, 17:17:18
Res je jedel kosti ene 3 dni nazaj tako, da je možno da je to to... Blato je normalno in nima težav...

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


Baki

  • *
    • Prispevkov: 825
    • Točke: 3
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #1361 : 21 Februar 2007, 17:22:10
Moj prejšnji pes je imel takšne težave, če je pojedel kost, zato mu jih potem nismo več dajali.
Malo ga opazuj, pa boš videl, če ne bo več bruhal, potem je čisto možno , da je šlo za kost, če bo pa bruhal še naprej, je pa pomojem vzrok kje drugje.



Blond

  • *
    • Prispevkov: 222
    • Točke: 0
Odgovori #1362 : 21 Februar 2007, 17:26:00
a vaši psi imajo hrano na voljo cel dan ?


kaskae

  • *
    • Prispevkov: 969
    • Točke: 5
  • Alaskan team
Odgovori #1363 : 21 Februar 2007, 19:52:18
a vaši psi imajo hrano na voljo cel dan ?
Moji vedno pojedo svoj odmerek hrane, se pa včasih zgodi da X1 ne poje vsega . Vedno gremo po približno eni uri iskat posode v pesjak, Kasova je vedno prazna, če pa X1 ostane kak briket, le to odnesem, vendar nikoli ne protestira.  8)

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~


Malko

  • *
    • Prispevkov: 38
    • Točke: 1
Odgovori #1364 : 21 Februar 2007, 20:50:33
Moj pes tudi včasih žre travo kot krava ( mu rečem kar bikec ali kravica ) minuto za tem pa bruha kot vidra, zeleno tekočino z mešanico trave.
Je travo kot za nalašč, da bo lahko bruhal, ko se pa pripravlja da bo bruhal izgleda kot da bo želodec ven zmetal.
Ne počne tega vedno. Samo redkokdaj. 
Lp  8)



S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #1365 : 21 Februar 2007, 21:51:38
Jaz mu dam hrano v pesjak za pol ure, ko pridem nazaj je ni ;D, razen ko se psice gonijo ali pa je zelo vroče mu dam manjši obrok ali pa če ne poje do konca mu posodo pokrijem in mu dam potem zvečer za jest. Jutri greva pa na en dolg sprehod na gradišče in po hosti, da se malo zlaufa, ker sem imel ta teden bolj malo časa za dolge sprehode zaradi šole :-\. Aja me je pa zelo presenetil njegov odnos od majhnih psov, ker vem, da ne mara samcev in da je bil kot mladič zelo živčen, če je kaki cucek lajal vanjga, sem imel bližnjo srečanje s črnim šnavcerjem in sta se igrala nonstop  ;D :). Dlaka mu odpada kot, da bi snežilo ;D :). Me pa zanima, če so vaši tudi tako igrivi kot moj sib :), je zelo žleht in se rad igra. Najraje ima, če mu dam flašo ali pa kakšno palico pa potem okoli mene leta in izziva naj ga lovim hehe ;D :)

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1366 : 21 Februar 2007, 21:52:28
Blond no super, da si za to, da se dobimo :). Ja lahko se nas dobi čimveč lastnikov AM-jev, bo še bolje :o. Sem za to, da enkrat spomladi organiziramo takšno srečanje. Za točno kraj in datum se še domenimo. Komaj čakam :o.
 
Glede Aske jo bom porihtala. Samo terapija dietne hrane bo dolga. Najmanj tri mesece bo sedaj na tej hrani. Vidnih rezultatov pa pred tremi tedni ne morem videti. Je že začela hujšati in  sem ji po navodilu veterinarke sedaj povečala obrok, kot piše na embalaži te dietne hrane. Je pa prava požrešnica postala. Včasih je tako  huda izbirčna metka bila, danes že za en sam briketek bo naredila vse. No skoraj vedno.

Drugače tudi Aska obiožuje travo, se pase kot ena kravica, samo bruhala pa še ni nikoli.

Drugače pa danes Aska spoznala na agilitiju še gumo. Na igračo ni hotela skozi, se ji je raje izognila, ko pa brikete zagledala, pa drugače je bilo, tako, da mi jo je uspeo spraviti skozi. Pa tudi gugalnica kot kaže ni več tak bav bav. Gre že prav lepo čez in hitreje jo že lahko spuščam, samo na koncu pa še vedno jo podržim, da le loputne ob tla. Kot kaže bo še to oviro sprejela :)

Lp


Kia

  • *
    • Prispevkov: 81
    • Točke: 0
Odgovori #1367 : 21 Februar 2007, 22:37:22
en zelo lep pozdrav. vidim da se je tema kar precej razširila odkar sem jo nazadnje videl. če po pravici povem se mi ni dalo brati vseh 10 - 15 strani  :-[
je kaj novega? s1b, si katriral svojega siba?

arthur ker uživa, pri snegu ki smo ga imeli cele tri dni se mu je čisto zmešalo.
tukajle je še nekaj novih slikc http://arthur.moj-album.com

tukajle pa en posnetek: http://www.youtube.com/watch?v=dlMgvPUWsM4


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1368 : 21 Februar 2007, 23:05:30
Kia hud filmček, se ga kar ne morem nagledati :o in tudi luštne slikce :D

lp


Kia

  • *
    • Prispevkov: 81
    • Točke: 0
Odgovori #1369 : 21 Februar 2007, 23:11:44
posnetek je ratov učerej, pa še nekej zimskih prizorov sm umes vrgu...pol je pa nekej ratal.... :-[   :)


Sammy

  • Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.571
    • Točke: 29
  • Beauty and brain
Odgovori #1370 : 22 Februar 2007, 10:38:35
Ta pa ima energijo! :o  ;)

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #1371 : 22 Februar 2007, 11:01:40
hei, imam vprašanje glede hrane. Zdele sem dobil od mesarja nekaj piščanjčjega mesa brez kosti pa svinjsko kožo pa ma zanima, če lahko dam sibu svinjsko kožo?

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1372 : 22 Februar 2007, 12:05:48
Jaz jo svojim psicam lahko dam, ne vem pa, če jo lahko ti daš Sibu.


Kia

  • *
    • Prispevkov: 81
    • Točke: 0
Odgovori #1373 : 22 Februar 2007, 20:38:04
z mehkimi zadevami ne bi smel imeti problemov


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1374 : 23 Februar 2007, 00:06:28
Tukaj pa še nekaj utrinkov iz sobotnega potepa okoli Bohinjsekga jezera:











lp


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #1375 : 23 Februar 2007, 14:46:14
Kaj so lepe slikce aska ;D, zdaj pa resno že pogrešam sneg še najbolj pa sib, ki se je danes vlekel na sprehodu kot ena krava kar me ne preseneča, ker je vzunaj vroče kot, da smo sredi poletja :-\, sploh ne vem kako bo sib preživel to poletje, če bo šlo tako naprej :(.

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


kaskae

  • *
    • Prispevkov: 969
    • Točke: 5
  • Alaskan team
Odgovori #1376 : 24 Februar 2007, 07:39:49
Ne vem a mogoče samo jaz vsako stvar narobe razumem, al pa tle res neki ni v redu  ???
http://www.youtube.com/watch?v=BRv3yr22TqM&mode=user&search=

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1377 : 24 Februar 2007, 08:29:24
Hm  kaskae res ne vem, zakaj ga/jo morajo imeti na verigi in zakaj ga/jo tako grdo dražijo z kostmi ???

http://www.youtube.com/watch?v=DZe-jR2p6tQ&NR

http://www.youtube.com/watch?v=7aWIF3nk81Y

Lp


Blond

  • *
    • Prispevkov: 222
    • Točke: 0
Odgovori #1378 : 24 Februar 2007, 08:51:16
Ne vem a mogoče samo jaz vsako stvar narobe razumem, al pa tle res neki ni v redu  ???
http://www.youtube.com/watch?v=BRv3yr22TqM&mode=user&search=

Na tem posnetku je čisto vse narobe....

...takemu bi blo treba že takoj na začetku psa vzet

Blond


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1379 : 24 Februar 2007, 08:54:24
Na tem posnetku je čisto vse narobe....

...takemu bi blo treba že takoj na začetku psa vzet

Blond
Se strinjam.