Naša psička Elly-Bernski planšarski pes

darkolah · 799

darkolah

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
: 05 December 2011, 21:05:47
Kmalu bo minilo leto dni od kar se je življenje v naši družini vsaj za nekaj dni ustavilo. V spomin tem dogodkom sem se tudi odločil za krajši članek na tem forumu.
Ko smo se preselili iz bloka v  Cerknem v hišo  na Slap ob Idrijci je bil naš prvi Bernski planšarski pes psička Alma katero smo kupili pri vzreditelju Hreščak Vladotu v Mariboru. Ta psička nam je v hišo prinesla res pravo veselje in v četrtem letu starosti nam je skotila štiri mladičke. Enega smo obdržali doma in ji dali ime Moony. Ti dve psički sta nas povsod spremljali in res v družino prinašali pravo veselje. Hčerka Iris, katera je bila lastnice psičke Mony se je odločila, da bi imeli mladičke. Vse je kazalo, da bo krasno leglo. In zgodilo se je ravno na dan kotitve......dva dneva pred Božičem......Mony je kot še nikoli do tedaj prav na dan kotitve odšla ćez cesto..........in se je zgodilo. Povozil jo je avto, ki je pripeljal daleč  bolj hitro kot dovoljenih 50......in.....prvi dan smo bili ob devet krasnih mladičkov naslednji dan zaradi poškodovane hrbtenjače pa še ob psičko, ki smo jo morali uspavati. Imamo družinsko podjetje in če ne bi imeli zaposlenih še nekaj izvendružinskih delavcev bi podjetje za nekaj dni zaprli. In kot da se je usoda hotela poigrati z nami smo v treh tednih izgubili zidi njeno mamo Almo. Takrat smo spoznali kao močna so tudi živalska čustva saj je Alma dobesedno zaradi žalosti umrla.....in to je prišla umret pred vrata najine spalnice.....tam kjer naju je vedno čakala da naju pozdravi ko ustaneva.
Sonce v našo družino je posijalo ponovno že po treh tednih, ko smo v Viru pri Skupili našo novo psičko Elly. Pravkar je praznovala prvi rojstni dan in kot se za to spodobi je imela tudi torto. Sicer pa so v družini tokrat določili mene, da jo vodim v šolo. Saj veste...šola je ravno toliko kot za psa tudi za gospodarja. Uspešno sva zaključila malo šolo, pred tednom pa sva opravila tudi klubski izpit kategorije A. Preden greva pohajat sama prinese povodec, ko grem spat mi prinese copate, ko je laćna prinese posodo.....skratka najino preijateljstvo je popolno. Da pa se ne bi zgodila podobna nesreča smo letos investirali precej tisoč eur v ureditev okolice in v celoti ogradili parcelo okrog hiše.