Mene piščančja maščoba in kvas motita... Ne upam poskusiti in tvegati praskanja... 
Piščančja maščoba (olje) je filtrirano, tako da se odstrani proteinske molekule, po domače povedano.
Alergija na hrano je v resnici imunska reakcija na proteine (=beljakovine).
Piščančje olje je lažje prebavljivo od cenejšega govejega, ovčjega, rastlinskega ali celo mešane masti, ki se drugače pogosto uporabljajo v hrani za hišne ljubljenčke. Je odličen vir energije. Piščančje olje ima visok in stalen delež esencialnih maščobnih kislin, ki so potrebne za zdravo kožo in dlako in je najkakovostnejši vir maščob za mačke in pse.
Cel asortiman Farrado je namenjen ravno občutljivim psom z izločitvijo najpogostejših alergenov (snovi, ki povzročajo alergijo).
Tudi okusi Farrada so takšni, da so na bazi alternativnih virov beljakovin (zajec, postrv, konj, raca), na katere je le malo psov alergičnih.
Meso je prva sestavina in ima visok odstotek, poleg tega je hrana vedno le na osnovi enega mesa, ne pa zmesi večih.
Lps