Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 596445

ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1410 : 25 Februar 2010, 20:08:31

.. kar se pa tiče nevarnosti glede na tip (pasmo ipd) psa, se pa, šalo na stran, moram strinjat z Davorjem, da nasproti redkim primerom, ko hude poškodbe povzroči lahko tudi čivava ali ZP, dejansko večino hujših poškodb in takih s smrtnim izidom povzročijo.........  pa ne bom kazala s prstom na "bulle" ipd. naj si kar vsak zase dokonča tale stavek

Če bi imeli kontrolirano vzrejo, kjer bi se vzrejalo izključno stabilne pse in bi ti psi imeli stabilne lastnike bi bilo smrtnih žrtev in ugrizov s strani "nevarnih pasem" :-\ toliko kot s strani "nenevarnih pasem" ;)
Ker bulli nimajo nič večje tendence po ugrizu človeka kot prinašalci, le bulli so v bolj nevarnih rokah kot so ponavadi prinašalci. Vedno je problem na drugem koncu štrika, upam da se tukaj vsi strinjamo ;)

Še danes sem  >:( Ko sem peljala psico na vzrejnega je bil tam tudi en samec, ki smo ga srečali že prej na eni razstavi. Ni bilo šans, da ga sodnik potipa je renčal, skakal se umikal. Lastniki so se izgovarjali, da je še "mlad"  - star je bil 16 mesecev. Na vzrejnem so mu dali vzrejno brez problema, ker je lastnik poznal sodnika na vzrejnem in ta psa sploh ni poskušal pretipat. Na zadnji razstavi srečam njegovo hči, kaj mislite kakšna je? Ko jo je sodnik hotel potipat je psica "padla dol", zadnje noge je imela čisto trde, ko sem jo kasneje jaz hotela pobožat sem se ji res previdno približala in počasi je bila psica čisto trda od strahu. To pač ni normalno. In to da se take pse pari je napaka. To da taki psi celo dobijo vzrejno pa še večja! Neko odgovornost in vest mora vzrejna komisija tudi imet, če je že vzreditelj nima. Očitno je ni imela v primeru bullmastifov niti je ni imela v primeru tega samca.



Alba

  • *
    • Prispevkov: 4.255
    • Točke: 3
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #1411 : 25 Februar 2010, 20:22:09
Ninci, če je bila taka napaka zaradi vez in poznanstev narejena v primeru bullmastifov, zagotovo obstajajo še drugi primeri. Žal, saj to vse kaže na neresno in nestrokovno delovanje ljudi, ki bi morali razumeti in skrbeti za dober razvoj pasem. In potem veliko ljudi meče vse pse in lastnike v isti koš.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/


martinca

  • *
    • Prispevkov: 267
    • Točke: 5
Odgovori #1412 : 25 Februar 2010, 20:31:44

Sem pa polaskan, da si šla skozi vsa moja sporočila , ampak jest  bolj prisegam prvo na romantično kosilo  :P




Vidiš, da se je nakoncu splačalo prečitat vsa tvoja sporočila....zato zdaj rajši svoje mnenje zadrži zase, ker ga tu že itak vsi poznamo....saj veš, da "babam" pač ne moreš priti do konca, sploh, če se zapletaš v lastnih izjavah in nimaš pametnih argumentov.

Pa veliko sreče pri šolanju tvoje psičke ti želim. ;)


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1413 : 25 Februar 2010, 20:39:20
.. kar se pa tiče nevarnosti glede na tip (pasmo ipd) psa, se pa, šalo na stran, moram strinjat z Davorjem, da nasproti redkim primerom, ko hude poškodbe povzroči lahko tudi čivava ali ZP, dejansko večino hujših poškodb in takih s smrtnim izidom povzročijo......... 
...MEŠANCI!



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1414 : 25 Februar 2010, 21:03:56
Ker bulli nimajo nič večje tendence po ugrizu človeka kot prinašalci, ..
Ne gre za tendenco po ugrizu, ker tu bi si upala reči (moje mnenje, ki ni argumentirano na statistikah, ampak na opazovanju) da imajo nestabilni ZP celo večjo tendenco grizenja, ampak za način ugriza.



saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #1415 : 25 Februar 2010, 21:49:30
.. kar se pa tiče nevarnosti glede na tip (pasmo ipd) psa, se pa, šalo na stran, moram strinjat z Davorjem, da nasproti redkim primerom, ko hude poškodbe povzroči lahko tudi čivava ali ZP, dejansko večino hujših poškodb in takih s smrtnim izidom povzročijo.........  pa ne bom kazala s prstom na "bulle" ipd. naj si kar vsak zase dokonča tale stavek
Si bom za tiste pikice sposodila citat: the overwhelming majority of dogs involved in human fatalities, irrespective of breed or type, were not dogs which had been afforded the opportunity to interact with humans on a daily basis and in positive and humane ways. They were dogs obtained and kept as other than pets. Most were also poorly managed and controlled.

Tibiq, prosim ne začni še ti s špekulacijami in "babjimi štorijami"  :-X



_nnn_

  • *
    • Prispevkov: 151
    • Točke: 0
Odgovori #1416 : 26 Februar 2010, 07:54:29
Kaj se še sploh trudite, najhuši slepec je tisti, ki noče videti :-X.

Poznam ogromno psov, mešancev in pasemskih pa "začuda" s psi tipa bull še nisem imela negativnega srečanja. Predvsem ena staffordka je taka osebnost, da dol padeš. Igriva, prijazna, poslušna, ...

Strinjam se z Davorjem samo v eni točki, da je razlika v obsegu poškodb, če ugrizne majhen ali večji pes, a pozabil si pa, da vsaj večina lastnikov večjih psov s svojimi dela. Delajo na odpoklicu :P, poleg - vsaj osnovni poslušnosti, ker je pač ogromna razlika če te vleče 50 kg pes, ali pa 5 kg. Poleg tega, pa med npr. beaglom in staffordom (bull terierjem) ni ravno razlike v velikosti. Je pa razlika v tem, da ima večina lastnikov bull tipov svoje pse pod komando, medtem ko večina beaglarjev svoje išče, ko pobegnejo za divjadjo.
Zadnje ne leti na večino uporabnikov tega foruma in se opravičujem tistim, ki s svojimi beagli res delate. Je pa dejstvo, da ne poznam človeka, ki bi si nabavil bulla, ker mu je bil tako neustavljivo srčkan, medtem ko za beagle tega ne bi mogla reči...
Čudne primerke lahko najdeš med večjimi in manjšimi psi, obnašanje pa je skoraj vedno odvisno od lastnika. Statistike ugrizov pa so tako ali tako navadna farsa. Ne samo, da sepod pasemske pse vključuje svašta, velikokrat ugrize manjših psov nihče ne prijavi, ker je "samo" uščipnil >:D.



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1417 : 26 Februar 2010, 08:30:54
Si bom za tiste pikice sposodila citat: the overwhelming majority of dogs involved in human fatalities, irrespective of breed or type, were not dogs which had been afforded the opportunity to interact with humans on a daily basis and in positive and humane ways. They were dogs obtained and kept as other than pets. Most were also poorly managed and controlled.

Tibiq, prosim ne začni še ti s špekulacijami in "babjimi štorijami"  :-X
Saba, izmed teh psov, ki so problematični, pa naj bodo to rodovniški ali mešanci, kateri so bolj problematični kar se tiče načinov ugrizov,..? Pa ne mi statistik ven vlečt, ampak odgovori glede na svoja opažanja.

Pravzaprav mi ni treba odgovarjat. Vsak naj si sam zase odgovori.



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1418 : 26 Februar 2010, 09:12:34
Sploh pa nisem nobene konkretne pasme ali mešance tipa "x" omenjala.

nnn, tudi jaz poznam same prijetne "bulčke" in to tako rodovniške, kot mešančke, ki izgledajo kot "bulčki".

Proti nobenemu od teh nimam popolnoma nič, celo všeč so mi, celo bullterrier je bil nekaj časa aktualen kot možna izbira, ko sem se še odločala katero pasmo bi imela in nobenemu ne bi natikala nagobčnika, ga ukinjala kot pasmo,... - ampak ne zato, ker bi bili manj ali isto nevarni, ampak iz drugih razlogov (ki sem jih že prej navedla). Enako velja (namreč da ne bi zahtevala nagobčnika,..) za tiste, ki jih ne poznam in mogoče tudi niso tako zelo prijetni, dokler jih vodnik obvladuje.

Poznam tudi, na drugi strani, ogromno problematičnih in nestabilnih naprimer ZP, ki so že grizli, pa seveda tudi takih, ki so čisto ok.

Je pa neumnost govorit da vsi psi, ko enkrat pride do tega, da ugriznejo, grizejo enako in da to ni pogojeno s pasmami ali mešanci določenih pasem in da vsi psi v povprečju povzročijo enake poškodbe in so enako nevarni. To preprosto ni res.

Mogoče se motim, mogoče samo ne poznam primerov, ampak pri vseh ugrizih ZP, za katere vem, je šlo za en ugriz (šavs) in takojšenj umik, pri nekaterih drugih tipih (pasmah ali mešancih z določenimi pasmami - pa spet ne govorim samo o psih tipa "bull") psov pa za več ugrizov, trganje, vlečenje,.. skratka za napad ki traja, kjer se je treba s psom dejansko borit in ga onesposobit, da preprečiš nadaljnje napadanje. In izgovarjat se na par primerov ko je miniaturni pes ubil dojenčka ali pa ko je nek mali terier pregriznil vratno žilo odraslemu človeku je naravnost absurd. Jasno da se tudi to lahko zgodi, ampak ne govorimo tu o nekih izjemah, kjer bi se dalo z minimalno varnostjo poskrbet da do tega ne bi prišlo, ampak o primerih, ki se dogajajo pogosteje (tudi sama navajaš "majority" v poudarjenem stavku).

In ponavljam.. ne kažem jaz s prstom na pse tipa "bull", ampak na take in drugačne pse, ki grizejo drugače, to pa je pogojeno tudi s tem kakšne pasme so oz. prednike katere pasme imajo zmešane v sebi, pa tudi, če v nekaterih primerih samo zato, ker si take tipe psov pač rajši omislijo neodgovorni ljudje. Še vedno sem mnenja, da nek mešanec z ZP ne bo tako velik problem v rokah nekega narkomana, kot je to lahko nek pes tipa bull ali pa mešanec z NO ipd..

Vse tole pa pišem zato, ker me močno moti, da se gre ponovno v skrajnosti tako na eni, kot na drugi strani. Absolutno mi ni všeč, da so nekateri ljudje apriori proti psom tipa bull in bi naredili ne vem kaj vse, da jih omejijo, ampak po drugi strani me moti pa tudi, da zagovorniki psov tipa bull zato, ker imate doma lepo vzgojene kužke, ki verjetno res ne bi nikoli nikogar napadli, prav tako ne vidite realnega stanja, ampak greste v drugo skrajnost. Oboje je zavajanje, s tem, da vi, z navajanjem absurdov kot so (čivave ki so ubile dojenčka), namesto da bi poiskali druge argumente za zaščito svojih psov pred neumnostmi kot je obvezen nagobčnik za vse pse tipa bull, delate več škode kot koristi, saj teh absurdov ne bo nihče vzel kot dober argument, da ne omenjam, da s sklicevanjem na to, da so problem mešanci z NOji naprimer, želite vse skupaj prevaliti na slednje in v drek spraviti lastnike neproblematičnih mešancev z NOji, kot da je iskanje drugega grešnega kozla kdaj bila rešitev,..... Rešitev je čisto preprosta, vsaj kar se mene tiče in sem jo tudi že napisala.




_nnn_

  • *
    • Prispevkov: 151
    • Točke: 0
Odgovori #1419 : 26 Februar 2010, 09:28:45
Saj te razumem in se deloma celo strinjam, samo do takih napadov lahko pride tudi pri ZP. Smo v našem predelu imeli pred 4 leti primer rodovniškega ZP, ki je tudi prej dajal vse opozorilne znake resnega napada pa nihče ni hotel ukrepati, čeprav sem tudi jaz lastnike opozorila, samo mladi baje ne vemo nič. In ta ZP je napadel in ni samo šavsnil, ampak je gospoda in gospo trgal. Odnehal je šele ko sta oba obležala kot mrtva. Oba sta potrebovala več operacij, gospa ene roke ve ne more uporabljati, pa je bil rodovniški ZP. Seveda to ne pomeni, da morajo vsi nositi nagobčnike in jih je potrebno označiti za nevarne. Izobraziti je potrebno predvsem lastnike.
Ugriz bulla je bolj nevaren kot ugriz čivave, a čivave so večkrat psihično "nestabilne", medtem ko je za ugriz bulla potrebno veliko več. Selekcija za primerne lastnike bi na nek način morala obstajati, samo tako ali tako ne bodo uvedli primerne. Velikost stanovanjam ki ni niti najmanj pomembna (Ok, če jih imaš ne vem koliko) pa bo skoraj zagoto vključena :-X. In to je problem. Lastniki vseh pasem bi se morali upreti butastim spremembam, ne pa da se kregamo o nesmiselnih strahovih ;).
Lp



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1420 : 26 Februar 2010, 09:32:39
Če bi imeli kontrolirano vzrejo, kjer bi se vzrejalo izključno stabilne pse in bi ti psi imeli stabilne lastnike bi bilo smrtnih žrtev in ugrizov s strani "nevarnih pasem" :-\ toliko kot s strani "nenevarnih pasem" ;)

AMEN !!!!....

To naj zrihtajo.... ne pa nekih novih zakonov. >:(


 Je pa razlika v tem, da ima večina lastnikov bull tipov svoje pse pod komando, medtem ko večina beaglarjev svoje išče, ko pobegnejo za divjadjo.


Ne ne pobegnejo...oni zgolj delajo to kar jim je naloga....GONIJO... ker so goniči. To je bigl... ravno tako kot istrski gonič, posavski , brandl brak itd itd...oni gonijo.. ker so goniči...

in  lastniki, ki se  zavedajo kaj imajo in niso lovci..in imajo svojega goniča pod kontrolo.... so pa sposobni lastniki..in to sposobni toliko , da so uspeli, nagon goniča preusmerit drugam. Kar je zahtevna naloga ;)... bodimo iskreni :)

Vsem ostalim , kateri pa sp*zdevajo.... so pa falili pri vzgoji ali pa so kupili psa na podlagi zunanjosti in ne na podlagi karakterja.
 Razen... če,  je lastnik lovec in goniča uporablja  za delo. Tak lastnik, če, je vesten, ga ima pa na povodcu...kadar ga ne spušča na delo.
Tako nekako.

Jaz kot ljubitelj lovskih psov... sem pa  že nič kolikokrat napisala.. da goniča pa ne bi imela.... ( če bi imela na razpolago ne vem  rec. Am.stafa... ali pa brandel braka... pa mi je brandl  waw...  na zunaj...  Pa bi raje izbrala am stafa... ker vem da bi ga lažje  kontrolirala....)
Jaz sem pač zagovornik, da se psa šola v tisti smeri kar je.... lovci- lovsko šolanje... športniki- športno šolanje... naprej to... ko je pa to narejeno..potem pa ,če dela v cirkus- šolanje  je vseeno.

In če še ustreznemu  šolanju dodamo to kar je ninci rekla ( zgoraj v citatu)..
Ni več nevarnih pasem... Med rodovniškimi seveda .

Mešanci so pa druga kategorija....tisto načrtno razplajanje mešancev... sem jaz za 100% da se zajezi. Tudi 100% sem za to, da se sploh prepove uvoz- " čistokrvnih brez rodovnika" ala Matoša in podobni.... Ukine take dejavnosti in ukine take trgovine.

In da se tudi upse...prijavi..... bi pa jaz tudi za upse uvedla nek postopek vkniženja.. ki bi ga bilo potrebno plačat..in iz tega fonda.. bi šel pa denar v zavetišča... ne na kinološke računčke :P



kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1421 : 26 Februar 2010, 10:48:57
Lastniki vseh pasem bi se morali upreti butastim spremembam, ne pa da se kregamo o nesmiselnih strahovih ;).
Saj to. Se popolnoma strinjam. Ampak ne moremo se upret, dokler se tisti, ki imajo "čivave" ali sploh nimajo psov, bojijo "bulčkov", tisti ki imajo "bulčke" pa "kao" "čivav".  ;)



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1422 : 26 Februar 2010, 11:21:56
Citiraj
Pa saj prav to ti govorim. Ne moreš it v extreme in nadeti nagobčnik vsem psom je extrem. Jaz čisto razumem tvoje argumente za nagobčnike, ampak če gremo v take extreme zaradi varstva ljudi, potem ne vem zakaj bi se omejevali samo pri psih

Nemara celo res, sploh glede na število mrtvih vsako leto na cesti.. ampak nočem vse skupaj razpotegniti do absurda. Sem poudaril da zame nagobčnih ni idealna rešitev vendar se me tule rado citira izven konteksta. Tudi misel , da bi imel moj pes obvezen nagobčnik ni ravno navdušujoča, vendar če bi bil prepričan da bi uvedba tega pomirila javnost, se bi tudo sprijaznil. (in določen nivo panike vsekakor obstaja, vsaj koliko sem se sam pogovarjal z lastniki pitbullov)
Sama korist nagobčnika je pa jasno polemićna in tukaj je kar ogromno različnih mnenj stroke, po drugi strani pa te spomnim na kakšen odpor sploh med ljubitelji je doživel obvezen privez. Spet na podlagi pretiravanj
Z ostalim pa se jasno strinjam

Citiraj
a pozabil si pa, da vsaj večina lastnikov večjih psov s svojimi dela

in to temelji na kakšnem podatku ali predpostavljaš ? nemara ker so veliki psi bolj "navarni" ? če se me že obtožuje da ne uporabljam virov in argumentov, bi jih želel videti sam  ;)


ninci, si me mal narobe razumela, sem prepričan da večina forumašev (tudi lastnikov ta nevarnih pasem) zna z svojimi psi, niti ni bil moj namen bilokogar prepričevati, primarni namen je bil začeti diskusijo iz prvotno stagnatne točke te teme, ker menim da mi je tudi uspelo, kljub razburjanju in pretiravanju nekaterih, ter kupico osebnih komentarjev, kljub temu da se ne poznamo (kar spet je bila pričakovan in želen učinek)
Nimam nobenih fobij zoper pse ali specifične pasme, imam pa zdravo kmečko spoštovanje do živali in njihovih nagonov. Pa najsi gre za dogo argentino ali bigla (čeravno dvomim , da si bi moj imel kaj začeti z dojenčkom).
Sploh tistiki , ki lahko in so povzročili smrtne poškodbe

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1423 : 26 Februar 2010, 12:28:43
neglede na velikost psa...

NORMALNI  lastniki psov  si  želimo it s psom tudi v kakšen bife na  kavo/pivo... ali pa na sprehod po mestu...  normalno - tako ,da je za vse prijetno psa/nas/in druge...
In si želimo, da nam je pes v veselje ne v obremenitev
In če si že ravno recimo normalen  človek ...ti tudi ni ravno v interesu, da se vsi za tabo obračajo in se zgražajo nad tvojim psom in nad tabo ter s prstom kažejo za teboj
Ker nenazadnje ... tam si zarad sebe ne zaradi tega da te drugi vidijo...

NENORMALNI
Pa mislijo, da je njihov pes center sveta, da mora bit vsem všeč.. ali pa da se ga morajo vsi bati, da je šolanje psa mučenje, da mu odvzameš njegovo naravo...
Ali pa ga imajo naprimer za nadomestek..otroka...alarma.. ..T*ča >:D za v torbico...namesto barbike..... ali kar koli ne vem... nimam toliko domišlije :D

Je pa še nekaj...kar jaz že dalj časa opažam
Tudi med psi...
Tisti ki imajo opravljena šolanja..  v veliki večini med seboj nimajo nekih problemov.. Se ovohajo, če si ne pašejo mirno nadaljujejo pot... brez problemov
Tisti nešolani..pa očitno tega ne znajo...zato pa prihaja do problemov

Moji psi nimajo nikoli nobenih problemov z  psi ki so vzgojeni... majhnimi, veliki, pitbuli, bernardinci, haskiji...
Če si ne pašejo... se ignorirajo... ali pa enostavn odstranijo... tudi ko jim je dovolj rinjenja en v drugega... če že ravno pride do tega... enostavno grejo
Problem je pri nevzgojenih... ki pa tega ne znajo... ne vejo kdaj je dost...
In to se pa psi naučijo v šoli.... mala šola... in tečaj...pa kakor koli obrneš...
Sploh ni fora veliki majhni.... gre se za vzgojene pse in nevzgojene pse
normalne lastnike in nenormalne lastnike.


kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #1424 : 27 Februar 2010, 18:16:20
Saba, izmed teh psov, ki so problematični, pa naj bodo to rodovniški ali mešanci, kateri so bolj problematični kar se tiče načinov ugrizov,..? Pa ne mi statistik ven vlečt, ampak odgovori glede na svoja opažanja.
Tibiq, težko odgovorim, ker imam malo izkušenj z ugrizi: mojih psov (razen parih izjem) niso grizli drugi psi, moji psi pa brez izjem niso nikoli grizli drugih psov! Pse sem imela vedno za svoje veselje in NIKOLI za zaščito - pa je bil tudi doberman med njimi. Prav tako nikoli nisem čakala, da bi se psi zmenili med sabo, ampak sem ob prvih znakih napetosti posredovala sama. Agresivnosti do ljudi ni poznal nobeden od mojih psov.

Tako da res ne ločim načinov ugriza: v čem je dobermanov gobec bolj nevaren od gobca ZP, gobec bokserja od pitbula ali pa gobec beagla od SBTja?

Težko me boš pa prepričala da bi tvoja VŠ, ki ima cca 65 plečne in 35kg, če bi se ji utrgalo in bi napadla, naredila manj škode kot moja SBT s 38cm plečne in 15kg... zaradi načina ugriza!

Tiste nesrečne primerjave s čivavami so služile samo argumentiranju, da velikost psa ne more biti argument za potencialno nevarnega psa. Ta je lahko le pes, ki kaže neprimerno vedenje do drugih psov ali ljudi in ga skrbnik ni sposoben obvladat in pred njim zavarovati okolico! Ne glede na pasmo, velikost ali pa način ugriza!



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1425 : 27 Februar 2010, 18:42:07
No Čara, tule pa malo pretiravaš, ali te pa jaz ne razumem. Pes star 8 tednov pač zelo težko ima izdelan odpoklic, saj še niti vseh situacij ni spoznal, da bi ga lahko utrdil. Se pa takrat že začne delat na tem, to se pa strinjam ja.



........

Pri 8 tednih začneš mladička učiti, delaš na pozornosti na vodnika, dodajaš moteče elemente...In delaš ogromno. Če z odpoklicem ne začneš takoj si pri goničih ogromno zaudil in če pes do te starosti kot je Davorjev nima odpoklica 100% ga tudi nikoli ne bo imel.

Tudi moja psica ga ne bo nikoli imela-lahko samo sanjam da bo v gozdu in bližini gozda, ter visoki travi brez slednega štrika ali flexija. Si je pač treba priznati, da se ni izšlo. S tem, da sem jaz dobila 2letno psivo, Davor pa mladička in je imel možnost izoblikovat psa od 8 tednov naprej.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1426 : 27 Februar 2010, 21:12:11
Citiraj
Tako da res ne ločim načinov ugriza: v čem je dobermanov gobec bolj nevaren od gobca ZP, gobec bokserja od pitbula ali pa gobec beagla od SBTja?

No jaz pa ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je razlika. Razlika je, ali te pes "klofne" - udarec z zaprtim ali z odprtim gobcem - pes nima namen "žrtve" poškodovati, ampak zgolj vzgajati. prvotno je to namenjeno pasjim mladičem ali podrejenim psom, če se na ta način pes spravi vzgajati otroka, je lahko zelo zoprno, še zlasti če udari v obraz.  lahko nastane luknjica, najpogosteje pod očesom ali na ušesu. Zlati prinašalci recimo silno radi kloftajo in to doprinese veliko večino njihovih "ugrizov". Zelo zoprno, ampak zadevo je možno brez nekih večjih težav odpraviti. Goldni, ki grizejo "zares" so redki, a v tem primeru njihovi ugrizi niso prav nič drugačni kot tisti od nemcev recimo.

Še najbolj nedolžno je ščipanje, ko te pes prime samo s prednjimi zobmi. Tudi največji pes s ščipanjem ne naredi večje škode kot modrico in kakšno prasko. največkrat ščipajo psi, ki so prvotno pasli ali priganjali živino. ponavadi ščipljejo v noge. Ni ravno nevarno, je pa zoprno in če psu enkrat že pride v navado se ga težko odvaditi.

in potem imaš "navadne" ugrize s celim gobcem. koliko bo naredil škode je odvisno od moči ugriza (rotvajlerji in bolčki imajo močnejši ugriz od nemca ali dobermana recimo), predvsem pa od tega, ali zna odnehati ali ne. samozavesten pes, ki recimo brani svoj teritorij, bo načeloma ugriznil in takoj potem, ko je dosegel,svoje tudi odnehal. Preplašen pes, ki grize iz strahu bo "štepal" in s tem naredil več škode.

Najhujši so pa psi, ki se potem, ko enkrat začnejo gristi, ne ustavijo. Takih psov je sicer izredno malo, so pa najnevarnejši. Taki so lahko zaradi zanič genetike, zaradi dolgotrajnega mučenja ali bolezni ali kombinacije naštetega. Razen v primeru, ko gre za organsko in ozdravljivo bolezen, se takih psov ne da "pozdraviti". Ni ravno pasemsko značilno, ampak če se to zgodi koker španjelu je nekaj drugega, kot če se to zgodi kakašnemuu 40 + kilskemu psu.


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1427 : 28 Februar 2010, 01:56:36
bulčki imajo močnejši ugriz od nemca
Niti ne: http://www.youtube.com/watch?v=ADDxe24ud90&feature=related Pa je bil tale bulček precej velik za svojo pasmo.

In izgovarjat se na par primerov ko je miniaturni pes ubil dojenčka ali pa ko je nek mali terier pregriznil vratno žilo odraslemu človeku je naravnost absurd. Jasno da se tudi to lahko zgodi, ampak ne govorimo tu o nekih izjemah, kjer bi se dalo z minimalno varnostjo poskrbet da do tega ne bi prišlo.
Ni absurd, je samo dokaz, da lahko hujše poškodbe človeku naredi tudi majhen pes. In pri VSAKEM ugrizu psa bi se dalo z minimalno varnostjo poskrbet, da do ugriza ne bi prišlo. Kriv je človeški faktor.

Citiraj
ampak po drugi strani me moti pa tudi, da zagovorniki psov tipa bull zato, ker imate doma lepo vzgojene kužke, ki verjetno res ne bi nikoli nikogar napadli, prav tako ne vidite realnega stanja, ampak greste v drugo skrajnost. Oboje je zavajanje, s tem, da vi, z navajanjem absurdov kot so (čivave ki so ubile dojenčka), namesto da bi poiskali druge argumente za zaščito svojih psov pred neumnostmi kot je obvezen nagobčnik za vse pse tipa bull, delate več škode kot koristi, saj teh absurdov ne bo nihče vzel kot dober argument, da ne omenjam, da s sklicevanjem na to, da so problem mešanci z NOji naprimer, želite vse skupaj prevaliti na slednje in v drek spraviti lastnike neproblematičnih mešancev z NOji, kot da je iskanje drugega grešnega kozla kdaj bila rešitev,.
Ojej toliko nesmislov strnjenih v en sestavek...
1. Vidim realno stanje s področja psov tipa bull tako pri nas, kot po svetu, se ukvarjam s tem že kar nekaj let.
2. Argumentov je napisanih OGROMNO, malo za nazaj preberi. Je podrobno opisano NEdelovanje zakonov o prepovedi pasem, kako problematiko pasjih ugrizov uspešno rešujejo v nekaterih državah brez takih zakonov, neizvajanje že obstoječega zakona, problematika nekontrolirane vzreje, razlogi zakaj psi največkrat napadejo, opis zgodovine pasem tipa bull in še mnogo drugega.
3. Nihče ne spravlja v drek nikogar, niti ne iščem drugega grešnega kozla, zanimalo me je samo zakaj se na seznamu bolj zahtevnih pasem, katere je po zakonu v Avstriji treba šolati, znajdejo samo terrierjii tipa bull in nekaj molosov, čeprav obstaja še veliko drugih enako ali celo bolj zahtevnih pasem, ki niso primerne glih za vsakega. Med njimi tudi veliki šnavcer, če smo že na tem.

Je pa problematika mešancev z NOji pri nas še celo večja, kot s terrierji tipa bull, saj se jih največ znajde v neprimernih pogojih, največ je ketnarjev, ogromno je nekontrolirane vzreje in tudi daleč najbolj številčni so po zavetiščih. In ja, ker jih je tako veliko in jih tako veliko živi v neprimernih pogojih tudi posledično največkrat pride do ugrizov. 

Drugače pa ko smo glih pri obveznih nagobčnikih... Jaz pri Jakatu (amstaff mix) na sprehodih uporabljam halti, ker pač vleče na povodcu - je bil posvojen preko društva, ko je imel 3 leta in je njegovo vzgojo nekdo že v štartu pošteno zafural, jaz pa pač zdaj počasi odpravljam te napake. V glavnem halti mnogim ljudem itak izgleda, kot nagobčnik. Danes grem po PSTju na sprehod do ZOOja s kolegico in pride nasproti en par s spuščenim ariedale terrierjem. In seveda takoj panika "Pazi pitbull! Dej hitro priveži našega! Ja pa a še niso sprejel zakona proti tem nevarnim pasmam?!" in laufa tam za svojim psom, ko budala, ga prime in naredi en ogromen krog okoli nas. Moj bogi Jaka je bil pa na kratkem  povodcu pa še halti je imel na gobcu. Torej ni dovolj, da imaš psa privezanega in z "nagobčnikom", za take je čisto preveč, da moj pes sploh obstaja in diha isti zrak, kot oni. Res izbrisat vse te "nevarne pasme" iz obličja zemlje, da se bodo ja lahko ostali brezskrbno sprehajali brez povodca. ::)



_nnn_

  • *
    • Prispevkov: 151
    • Točke: 0
Odgovori #1428 : 28 Februar 2010, 09:15:32
Ne sekiraj se, zdaj vlada panika med ljudmi zaradi napada bulmastifov. Čez kak mesec se bo stanje normaliziralo, če le ne bodo vsega zaj***** z novim zakonom. Ene pač moti vse na svetu, ker so zafrustrirani in se nato znašajo nad drugimi. Jaz takim povem svoje in grem naprej.

Davor, ne da se mi iskat, ne zameri :P, stric google pove marsikaj. :)

In ne me narobe razumet. Vsak pes ima svoje specifike. Razumem, da je beagle gonič, ampak ta nagon je pač treba obvladat. Mene to nič ne briga, ko vidim psa samega, lastnik pa caplja 500m zadaj. Razumem, da se zgodi 1 krat, ko pa se ponavlja... ???

Tudi sama imam malo pasmo, tako da definitivno nimam nič proti njim :D. Ampak moja bejb ima npr. 95% odpoklic. V tistih 5% odbitka štejem npr. njeno devanje, ko jo pokličem- je treba na poti do mene še it lulat, pa pošnofat eno travo, pa... To ni to. Kot večji uspeh štejem, da lahko mimo pride človek, pa če ji rečem naj ostane pri meni, bo ostala (kot čisto mala je rinla v vse in vsakega). Seveda imama še dolgo pot pred sabo, vendar tistih 5 % poskušava odpraviti, se naučit poleg, ki ga v strogo šolskem smislu ne dojema najbolje :P, ampak se učiva, delava (stara je 7 mesecev). In na živče mi gre, da z izjemo ljudi, ki jih poznam iz tega foruma, pri nas to ni razširjeno med lastniki manjših psov. Ker odpeti tako ali tako ne morejo biti (me sicer ne moti, dokler se ti pes na 10m fleksiju ne dere v tvojega in ga lastnik niti ne poskuša utišati in obvladati), če vleče je vseeno, ker 10 kg ali manj ne pomeni nič, sedi je nepredstavljiv ukaz, ker je mali, pač ne more vedet in podobni nesmisli. Meni so beagli iber luštni in zanimivi, pa ga ne bi imela, ravno zaradi močnega nagona.



Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1429 : 28 Februar 2010, 09:35:09
Ne sekiraj se, zdaj vlada panika med ljudmi zaradi napada bulmastifov..
Ko bi le bilo samo to krivo za take izpade mimoidočih... Bi bilo nekaj upanja, da se bo sčasoma umirilo. Tako se pa taki izpadi dogajajo na vsakem sprehodu, so se dogajali veliko pred temi napadi in se bodo dogajali pomoje dokler bom imela na vrvici bulla. Večino ignoriram, ampak taki, kot včeraj, ko moj pes niti mrdnil ni, je bil privezan, halti na gobcu pa še umaknila sem se in počakala, da grejo mimo, mi pa pritisk dvignejo.. Kaj bi ljudije še radi? Da na licu mesta fentam svojega psa, da se ja ne bojo počutili ogrožene, revčki.. In potem pride en Davor in razlaga, da moramo bit mi lastniki psov tipa bull bolj obzirni do okolice.. Pajade. Bi bilo fajn, da bi bila enkrat za spremembo okolica bolj obzirna do nas.



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1430 : 28 Februar 2010, 11:32:18
Citiraj
ampak ta nagon je pač treba obvladat

In ravno tole poudarjam, določen močan nagon definira zahtevno pasmo in temu primernega lastnika, oboje se tule podcenjuje do pretiravanja. Sedaj pa naredi primerjavo kakšno škodo bi recimo lahko naredil tvoj pes  napram 40kilskemu, katerega lastnik ne uspe zaobladat. Ravno zaradi tega podpiram takšen zakon katerega so sprejel Dunajčani, edino kar je pač slabo pri tem je, da uporabljalo seznam, ki bolj temelji na stereotipih (kar nekaj ovčarjev sodi na ta seznam). Dodal bi še tudo obvezno  zavarovanje, za vse lastnike , ki imajo potencilano navarne pse. Ter obvezno evtanazijo takoj po prvem napadu (resnejši poškodbi)  na človeka, brez pardona, zraven seveda konkretno kazen za lastnika ali celo prepoved nadaljnih psov. 
Tudi mi je jasno, da je to zgolj prvi korak, tukaj je še ogromno ostalega od neregistriranih psov, lukenj in izrab, ter nesposobnih organov do mešancev kot so mnogi že poudarili ,vendar strožja zakonodaja je pač osnova, za bilokakšno ukrepanje. Če ne drugega se ne bodo več izgovarjal  pravna določila
Pomisli na eno stvar; v trenutni situaciji si človek lahko nabavi bilokatero pasmo v skorajda  neomejenem številu brez  nobenih zakonskih omejitev. In še napade te lahko dva krat preden se sploh kdo gene. Za razliko od danes kjer so psi hišni ljubljenčki z mogoče kakšno športno ali delovno aktivnostjo, bolj ko za ne hobij, so pasme včasih imela jasno definirano vlogo za razplod. Ker bojev načeloma ni več (tudi medvedov več ne lovimo z psi) so te pasme dobili vloge za katere niso bile rejene, se pravi lastniki so tisti ki psa forisrajo drugam.
In sam nisem prepričan, da imamo pri nas tako odgovornih lastnikov v večini (jasno da na kinološkem forumu, ti le so)


Kar se pa tiče panike okoli Pitbulov, nemara bo tole dal bodočim lastnikov več za mislit preden si omislijo pasmo, ki je problematična za družbo in tako izredno stigmatizirana, po drugi strani pa se s temle prezrejo tudi druge sicer zahtevne vendar, ki niso  v kolektivni zavesti navarne pasme

In zakaj bi morala biti okolica bolj obzirna ? navsezadnje si posameznik sam izbira psa, sploh če pri tem ne upošteva očutke javnosti, razen izjem. Kar me pa v celotni situaciji nervira, pa je da takšen odnos načenja že tako ali tako slabo mentaliteto in toleranco raje do psov pri nas.   Že itako se z dovolj  hitro mrzlico zapirajo vrata psom povsod.  

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


_nnn_

  • *
    • Prispevkov: 151
    • Točke: 0
Odgovori #1431 : 28 Februar 2010, 12:03:58
Ej, ne zameri, ampak kako natančno bi ti definiral potencialno nevarnega psa?
In ne, drugi ljudje bodo imeli vpliv na mene in mojega psa, če bo le-ta vplival na njih. Dokler pa se bodo ljudje bunili zaradi tega, da si pes sploh drzne obstajati, njihovo mnenje ni merodajno in sploh ne sme biti merodajno. Javnost nima za svoje izpade nikakršne logike in podlag, razen stereotipov in ni mi jasno zakaj ti, kot razumen lastnik psa, to podpiraš. Če se je s svojim psom umaknila (pa še to ji ne bi bilo treba), zakaj je problem pri njej in njenemu psu?
Jaz se kar najbolj trudim, da moja ne vznemirja drugih, a nekatere moti prav vse, že to da pes obstaja - takrat moja olika leti skozi okno >:D.

Zakaj so bulčki problematični za družbo? Prosim, če mi razložiš...

Omejitve so, 5 psov. Verjamem, da večina, ki ima 5 psov jih tudi obvlada. 2 psa na gospodinjstvo - to ni realno. Recimo, da imeš ti svojega, tvoja draga svojega, živita pa pri mami v veliki hiši, ki ima tudi svojega. Avtomatsko ste v prekršku, ki je dejansko nesmiselen, saj ima vsak pes svojega gospodarja ::).
Naši zakoni ščitijo predvsem okolico in dejansko problemov ne bi bilo, če bi se zakoni izvajali (tudi v primeru Baričevič). Nima smisla spreminjati nekaj kar je recimo da vredu, zaradi tega napada. Psi ne koljejo svojih lastnikov in drugih ljudi za zabavo na vsakem vogalu, poleg tega pa bo vsak z dovolj globoko denarnico in poznanstvi lahko obšel tudi ta zakon. Naje**** bomo samo tisti, ki imamo pse registrirane in za njih skrbimo. Ker realno, kateri inšpektor bo čekiral vse vaške verigarje, ki niti zavedeni niso ???



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1432 : 28 Februar 2010, 12:27:47
Kar se pa tiče panike okoli Pitbulov, nemara bo tole dal bodočim lastnikov več za mislit preden si omislijo pasmo, ki je problematična za družbo in tako izredno stigmatizirana, po drugi strani pa se s temle prezrejo tudi druge sicer zahtevne vendar, ki niso  v kolektivni zavesti navarne pasme

Ej davor dosaden si kot... ne bom naprej. Tako dosadan si, da sem celo forum začela spremljat in sem se morala celo prijavit, da ti to povem 

Bi si upala stavit, da sodiš med desničarje. Kot vsi desničarji namreš očitno meniš, da zaradi svoji predsodkov lahko omejuješ pravice drugim.
Tvoja pravica je imeti beagla, moja pa je imeti psa tipa bull. Tvoja pravica se je s svojim psom sprehajati ne da bi te motili drugi, prav tako moja. Če meniš, da je  tvoja pravica živeti v svetu brez bullov, je moja pravica živeti v svetu brez beaglov in Davorjev. Zakaj meniš, da so tvoje pravice pomembnejše od mojih? Kaj ti daje pravico omejevati mojo svobodo?
S koliko pitbulli pa si se v življenju srečal? In s kolikimi si imel težave? Sama imam pogosto težave z nevzgojenimi lastniki malih ščenetkov, ki morajo nujno letat okoli riti mojega psa, in ko jih prosim, če si lahko pokličejo psa, me zna kdo še vprašat - zakaj? A je vaš nevaren?  Halo? Ker edini razlog, da mi ne paše, da vsako ščene lepi nos na rit mojega psa je lahko, da je moj nevaren, a ne? In zanimivo - redko ali skoraj nikoli se mi to ne dogaja z večjimi psi. Pa se mi zdi, da je moja pravica opraviti sprehod tako, da me nihče ne moti, če tega ne želim sama!

In zakaj bi morala biti okolica bolj obzirna ? navsezadnje si posameznik sam izbira psa, sploh če pri tem ne upošteva očutke javnosti, razen izjem. Kar me pa v celotni situaciji nervira, pa je da takšen odnos načenja že tako ali tako slabo mentaliteto in toleranco raje do psov pri nas.   Že itako se z dovolj  hitro mrzlico zapirajo vrata psom povsod.   
Po mojih izkušnjah smo lastniki večjih psov in še posebno pa psov tipa bull, njihov križancev in mešancev ter ostalih kratkodlakih mišičastih psov precej bolj obzirni do okolice  kot ste histeriki tvoje vrste. In ravno zato upravičeno pričakujemo najmanj enako obzirnost do nas. Moja PRAVICA je, da si izberem psa po lastnih željah in moja DOLŽNOST je, da moj pes ne ogroža nikogar. Ni TVOJA PRAVICA meni ali komurkoli drugemu vsiljevati pse, pred katerimi ti nimaš predsodkov.
Čeprav se oklicuješ za nekega glasnika javnega mnenja, ti moram povedati, da v nasprotju s slabimi izkušnjami s posameznimi lastniki manjših pasem, NIMAM slabih izkušenj s tistimi, ki jih srečujem brez psov. Celo nasprotno, imam veliko dobrih. Zlasti takrat, ko srečam družine z otroci. Velikokrat namreč slišim starše, ki otrokom razlagajo, da je šel kuža mimo, ja. Ne vem, mogoče za to, ker mislim (pravzaprav se trudim biti), da sem obziren skrbnik, ki ob bližanju ljudi pokličem psa, ga pripnem in gre mimo ljudi na poleg. Torej lahko obzirnost upravičeno pričakujem tudi od tebe, čeprav si histerik in upam, da te ne srečam nikoli.

Že itako se z dovolj  hitro mrzlico zapirajo vrata psom povsod.   
In ne boš verjel, vrata zapirajo nepoučeni histeriki tvojesorte, polni predsodkov.

Daj najprej naredi vse, da sam ne boš moteč za okolico, da boš vzoren skrbnik, ki bo s svojim obnašanjem v družbi vzbujal odobravanje, pa se šele potem ukvarjaj s prepovedmi in z razširnajem nestrpnosti. Morda pa ti za to zadnje ne bo ostalo niti časa.... 

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Chiba

  • *
    • Prispevkov: 854
    • Točke: 0
Odgovori #1433 : 28 Februar 2010, 13:41:59
Danes se je kot posledica histerije ljudi pokazala ob gledanju počitniških slik na katerih je tudi moja pit bullka izjava "Zakaj nima nagobčnika?" Ironija tega je, da ni bilo utemeljenga odgovora na moj "Zakaj bi ga imela?" oz. se je šele ob mojem tretjem "zakaju" začelo sklicevati na dogodke Baričevičevih mastifov.  ::)

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1434 : 28 Februar 2010, 14:24:46
Citiraj
Tako dosadan si, da sem celo forum začela spremljat in sem se morala celo prijavit, da ti to povem

No, fino, vsaj  pridobivam nove člane za forum tule , sicer čisto slučajno lastnikov teh problematičnih pasem, ampak neglede   :P

Citiraj
Zakaj meniš, da so tvoje pravice pomembnejše od mojih? Kaj ti daje pravico omejevati mojo svobodo?
 

Sleepy vidiš, ravno nate sem čakal. Oziroma če sem bolj specifičen na takšno sorto lastnikov psov, ki dokaj enostavno potrdijo mojo pozicijo.
"Moja pravica imeti to in to, moja pravica početi to in to, moja pravica imate psa brez povodca..etc"
Ne tvoja osebna svoboda pravic ni vezana nate ampak je vezan na družbo. Ljudje imamo pravico do samoobrambw, nimamo pa pravica (z izjemo športa, lova, zbirateljstva) posedovati orožje in ga uporabiti, da si zagotovimo le to. Zakaj? zaradi možnosti izrabe in ker spet načeloma imamo organe , ki naj bi to počeli namesto nas.
Če se izkaže da, ti je pasma potencialna grožnja za okolico (kar bo javno postala v trenutku ko bo kakšen pitbul smrtno napade človeka pri nas, kot je v Avstriji, ker pač javnost funkcionira na podlagi šoka in ne argumenta) tvoja pravica slednjo imeti postane minimalne in roko na srce kolektivno nepomembna. In Pitbull ali podobna vrsta psa bodisi pasemski ali mešanec teh, je lahko naklepno ali ne orožje

Moj pes , realno gledano ne more ogroziti življenja sočloveku, največ kaj lahko kdo faše v skrajnosti  je boleč ugriz ter mogoče nastrada kak zec, tvoje pes pa lahko (in ja sem prepričan, da sama trdiš da se to ne more zgodi ker psa obvladaš, niti ni to bistvo

In kjer je dožnost zgolj stvar odgovornosti in etičnosti lastnika in ne obvezujoča bodisi preko   zakonodaje ali organov tole jasno ne more delovati


Citiraj
Jaz se kar najbolj trudim, da moja ne vznemirja drugih, a nekatere moti prav vse, že to da pes obstaja - takrat moja olika leti skozi okno

Res, je, ampak kot si opazila in veliko ljudi tule tudi to poudarja, ljudje imajo specifičen odziv zoper Pitbule in podobne pasme, Bodisi to opravičeno ali ne, dejstvo je da je velik dej javnosti izraža strah, ko naleti na to pasmo ravno zaradi potencialne navarnosti, Tako da je vprašanje ali jim gre sam pes v nos ali se počutijo ogrožene s strani pasme

Citiraj
Omejitve so, 5 psov
 

trije psi so že dejansko krdelo, kajšele pet; pač pišeš pse na drugo osebo
Z ostalim pa se tudi strnjam, zakonodaja sicer ne bi smela kaznovati odgovorne lastnike bo pa v tem primeru kot kaže to nujno zlo

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1435 : 28 Februar 2010, 14:51:55
No ko se že tako repenčiš: ne glede na to, da si lahko danes vsak bizgec, ki ima odveč par 100€ lahko omisli psa "pasme" kakršnekoli se mu že zljubi, ali dizajnerskega mešanca kakršnehga koli že si mu srce poželi in to v skoraj neomejenem številu (za rejo do 10 psov ne rabiš nekih hudih pogojev), je število ugrizov v zadnjih parih letih padlo za vsaj 75%, povem iz lastnih izkušenj. Zato nehaj bluzit.

Sleepy, kje si staknila take imenitne smeške?


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1436 : 28 Februar 2010, 15:05:20
Sicer ne vem od kod ti podatek, ampak verjamem, kar pa še ne pomeni da napadov psov ni več, v tem primeru je bil potreben zgolj en


Mimogrede, desni miškin klik na ikono , označi lastnosti, pa imaš stran  ;)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1437 : 28 Februar 2010, 15:09:35
Oh Davor motiš se. Moja svoboda je omejena s svobodo drugega, moje temeljne svoboščine in človekove pravice na ozemlju Republike Slovenije pa varuje ustava.
Torej je moja svoboda posedovati psa svojih želja in ODGOVORNOST  to svobodo izvrševati na način, da ne posegam v svobodo drugih, ki ne želijo bližnjih srečanj z mojim psom.
To odgovornost lahko zaradi mene uzakoniš tudi drugače, če se ti zdi, da sedaj še ni (čeprav se ti tako zdi samo zato, ker kot kaže ne poznaš ZZZiv.  Nekaj prepovedati, ker si ti paranoik in histerik in nesposoben skrbeti za psa težjega od 15 kil je pa nekaj povsem drugega.

Bi rekla, da si še en izmed pozornosti željnih osebkov, ki kot otrok ni uspel uresničiti marsikatere svoje želje, pa jo misli sedaj z navijanjem za diskriminatorne zakone, da končno enkrat ne bo izločen.
O  zanimivem predlogu obvezne nošnje nakurčnikov si bral že nekaj strani nazaj, in ne dvomim, da bi bil tak predlog v primeru referenduma tudi izglasovan. Jasno da je predlog zgolj družbenokoristno naravnan in usmerjen v zaščito vseh potencialnih žrtev posiljevalcev in pedofilov.
Če poskusim pametovati po tvoje, ki meniš, da sem skrbnica problematične pasme, čeprav še nikoli nisi videl ne mene in ne mojega psa, potem si ti potencialni posiljevalec in pedofil. Če pravilno sklepam, si namreč lastnik enakega orodja, torej te je nujno treba izločit iz družbe, ker si nevaren. Logično, a ni?
Ne dolgo nazaj je po avtocesti proti Kopru drvel sebek mošekega spola s hitrostjo 170 km/h v nasprotno smer. Kolikor sem zasledila so tudi vsi ostali lastniki podobnih podvigov moškega spola. Torej - če sklepam po tvoje, je nujno podati predlog za prepoved upravljanja z osebnimi vozili za vse moške. Logično, a ni?
Nobene potrebe ni, da bi v urbanem okolju posedovali lovske pse tisti, ki niso lovci. Zavetišča so polna psov in bi bilo torej nujno prepovedati posedovanje beaglov vsem, ki niso lovci, saj je interes družbe, da ne posluša njihovega potencialnega zganjanja mačk ali kogarkoli ter da so zavetišča prazna pač večji, kot pa tvoj, da imaš beagla a ne? Logično? Povsem!
Nisi mi odgovoril na vprašanje. S KOLIKO PITBULLI SI SE V ŽIVLJENJU SREČAL IN S KOLIKIMI SI IMEL TEŽAVE.
Ampak kot sem opazila, je to tvoja navada. Na vprašanja ne odgovarjaš in se sklicuješ na nek kvazi javni interes.

Dej grow up! Pejdi pozornost zbujat kam drugam in s čim drugim, ne z rečmi, ki presegajo sposobnost tvojega dojemanja!


Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1438 : 28 Februar 2010, 15:12:05
Sleepy, kje si staknila take imenitne smeške?

hehe velike skrivnosti malih kuharskih mojstrov, ampak nej ti bo  ;D
http://cosgan.de/smilie.php

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1439 : 28 Februar 2010, 15:22:44
Sleepy: hvala

davor: podatek je kar iz mojih lastnih izkušenj, imam pač tako smolo, da sem po več ur dnevno na kolesu ali mopedu, pa pokasiram vse, kar je sploh možno. V zadnjih par letih, sem pokasirala izključno od psov, ki so prišli ven zaradi okvare avtomatskih vrtnih vrat. Prej je bilo pa vse sorte, vsaj dva omembe vredna ugriza na leto. (hej, a ni čudno, da se psov vseeno ne bolim toliko kot je za nohtom črnega)  Lahko se  zamisliš tudi  nad dejstvom, koliko je vseh registriranih psov in koliko od teh je v registru nevarnih. s tem, da v je še vsaj toliko neregistriranih - ki jih odkrijejo šele, ko ugriznejo.

uh in v konkretnem primeru ni bil potreben "samo en napad". potrebnih je bilo vsaj pet prijavljenih napadov, na katere ni nihče odreagiral tako, kot bi po zakonu moral.


Aja, pa še ko smo ravno pri krdelih:
-dva (trije štirja, pet....) psov istega lastnika se ne združuje nujno v krdelo, zelo pogosto so si ti psi med seboj tekmeci, ki se po sili razmer tolerirajo, se pa ne povezujejo med seboj
- več psov od različnih lastnikov se lahko združi v krdelo, če imajo možnost za to (psi, ki jih ponoči spuščajo, psi, ki se redno srečujejo na sprehodih, pa tam, kjer so med šolanjem psi dosti spuščeni in so dalj časa skupaj tudi)
-krdelo je veliko lažje obvladati kot skupino med seboj nepovezanih psov.
- možnost da psi v krdelu napadejo druge pse ali sprehajalce na nevtralnem terenu je veliko manjša kot pri posameznih psih (psi v krdelu so dovolj samozavestni, da se jim ni treba meriti s serjami, ki jih srečakjo na sprehodih, prav tako se skoraj vsa agresija, ki jo ti psi premorejo izraža znotraj krdela (zna pa biti večje nevarnost napada ne domačem terenu, če se pojavi vsiljivec)
-psi v krdelu ne počnejo nič, česar ne bi počeli tudi posamično. Psi, ki ne gonijo, ne bodo gonili niti v krdelu, psi ki ne gruizejo, ne bodo grizli niti v krdelu.