sestava briketov

zoa · 3357

zoa

  • *
    • Prispevkov: 70
    • Točke: 0
: 21 April 2012, 13:22:03
Mi lahko PROSIM kdo pojasni razliko med oznakami  sestavin (pri briketih) :
-piščančja mesna moka
-dehidriran piščanec
-osušeno piščančje meso
 ???

Kaj od tega je najboljše?

Hvala!! :)



momokika

  • Gost
Odgovori #1 : 21 April 2012, 15:53:25
Pojma nimam  ??? mogoče pa bo vedla Melly jo bom vprašala ona je strokovnjak za vse.



zoa

  • *
    • Prispevkov: 70
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 21 April 2012, 19:42:52
Hvala!!!  ;D



Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 21 April 2012, 20:40:08
Mi lahko PROSIM kdo pojasni razliko med oznakami  sestavin (pri briketih) :
-piščančja mesna moka
-dehidriran piščanec
-osušeno piščančje meso

Piščančja moka so zmleti ostanki piščancev (kar ni za pojest za ljudi), procesirani, posušeni. Dehidriran piščanec ali osušeno piščančje meso  - to bi bilo verjetno boljše, gre bolj za meso kot za perje in kremplje (meso pa potem zmleto v brikete), ampak nisem ziher. Ziher si le če kupiš priboljške, kjer vidiš, da gre za kos posušenega mesa, da lahko sam nalomiš na manjše kose.



Nika4

  • *
    • Prispevkov: 247
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 21 April 2012, 21:24:43
Tukaj imaš nekaj napisano o primerjavi med svežim mesom in mesno moko.

http://www.artemispetfood.si/vsebnost%20mesa.html
http://www.sen.si/canidae/meso_mesna_moka.htm

Pa še nekaj o sestavi briketov:

http://luncas.vovk.si/component/content/article/125.html



zoa

  • *
    • Prispevkov: 70
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 23 April 2012, 20:27:12
Hvala obema!!!  :D



Kosmatinček

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 23 April 2012, 21:09:24
Potrebno je razlikovati med piščančjo moko in moko iz piščančjega mesa. V prvi je lahko praktično karkoli, vključno s stranskimi živalskimi produkti, moka iz piščančjega mesa pa je posušeno in zmleto čisto meso brez drobovine.

Pri tem pa je pomembno tudi na kakšen način je izračunan delež mesa v hrani, ki je naveden na deklaraciji - pred ali po sušenju.


Živa

  • *
    • Prispevkov: 549
    • Točke: 4
  • Živa & Grom
Odgovori #7 : 24 April 2012, 11:17:43
Pravilnik o kakovosti, označevanju in pakiranju krme v prometu
Priloga 7 - seznam najpomembnejših posamičnih krmil
Mesna moka: Proizvodi pridobljeni s segrevanjem, sušenjem in mletjem celih toplokrvnih kopenskih živali ali njihovih delov, iz katerih je bila lahko delno ekstrahirana ali fizično odstranjena maščoba. Proizvod mora biti brez kopit, rogov, ščetin, dlak in perja, kot tudi vsebine prebavnega trakta. (Minimalna vsebnost surovih beljakovin: 50% v suhi snovi, največja skupna vsebnost fosforja: 8%)


Drugače pa ti pri kvalitetnih hranah nekje posebej pri opisu sestavin običajno točno piše, kaj bi naj bilo uporabljeno v mesni moki oz. kakšne sestavine so uporabljene v hrani.
Npr. Canidae: Piščančja & puranja mesna moka - (U.S.D.A. Human Grade) Ne vsebuje hormonov, antibiotikov in etoksikvina. Meso je primerno za prehrano ljudi, uporabljeno je le mišično tkivo in koža.

LP Jasna, Živa, Grom in Rea

I’m trying to catch up with my dog…