Debelost

Nadya · 1088

Nadya

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
: 12 Julij 2012, 20:50:58
Pozdravljeni.

Sem nova članica :) in vem, da je bilo na to temo že marsikaj povedanega ... ampak odgovore, ki jih iščem še nisem zasledila. Če je imel ali kdo ima podobne težave, bi bila zelo hvaležna za nasvet.
Naša Luna (mešanka nemškega ovčarja, srednje velikosti, stara približno 3,5 let) je zadnje leto pridobila kar nekaj kilogramov. Sprva smo mislili, da je pridobila na teži zato, ker je "kradla" novi članici junior briketke  ::), vendar nas že pošteno skrbi, da bi vzrok bil lahko kaj drugega ... ??.  :-\
Torej, imamo light hrano, ko so "vroči" dnevi, jutranjega mini obroka sploh ne poje, zvečer pa še niti cele merice briketov ne. Strogo se držimo tega, da trenutno ni kuhane hrane, priboljškov, ... Občasno kakšna tuna in ekspandiran riž. Že od nekdaj "golta" brikete, sicer ne hlasta, je počasi, ampak jih preprosto ne grize. Zobje so okey, kadar je potrebno "predelati" veliko telečjo kost ni problema.  :)
Skrbi me, ker v tem času ni shujšala niti kilograma. Sprehodi so zaradi vročine bili omejeni, ampak kljub temu je gibanja v pravi meri. Kadar utegnemo tudi plavamo. Vem, da psi v vročini ne pojedo veliko, kar je čisto okey, ampak potem takem bi morala izgubiti kakšen kilogram. Lani se je njena teža gibala približno od 24-26kg (bila je idealna), letos pa jih ima kar 32kg!!
Nasplošno je živahna, vendar jo to ovira. Hitro se "zadiha", hitreje se utrudi, čeprav jo vidim, kako bi še najraje stekla za frizbijem, ampak ne more...
Zakaj ne shujša ?? Ima kakšno vezo s tem, da brikete kar pogoltne? Je najboljše, da se kar odpravimo k veterinarju in bodo opravili goro raziskav ali je še možno kaj druga narediti?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.

Lp,
Nadja



san-san

  • *
    • Prispevkov: 353
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 13 Julij 2012, 07:44:59
Mogoče testirati  ščitnične hormone ..  :-\


Nadya

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 13 Julij 2012, 09:58:09
Mogoče testirati  ščitnične hormone ..  :-\
Točno to mi je danes zjutraj veterinar svetoval. Nisem mogla več čakati, zato sem se rajši obrnila na veterino. Zaradi njenega stanja (ker teža ostaja nespremenjena, kljub vsemu, kar smo naredili - pravilna prehrana, gibanje, odvzete "dobrote",...) je smiselen odvzem krvi za pregled ščitniških hormonov. Če je to to, bom pomirjena. Zdravljenje sicer malo traja ampak baje je uspešno.  :) Upam na najboljše!