Živijo, že nekaj časa spremljam forum bolj od daleč, zdaj pa sem se odločila vpisati, ker imam konkretno vprašanje
Sem študentka in živim v ljubljani v garsonjeri. Živim sama. Doma je bil pes pri hiši že ob mojem rojstvu in od takrat smo bili brez psa mogoče eno leto, ko smo prebolevali izgubo prejšnje psičke in iskali novo. Vsi se ukvarjamo z vzgojo kosmatih družinskih članov, saj so vsi naši kužki reševalni psi, kar zahteva veliko ukvarjanja in treninga. No, ko sem se odselila od doma sem ugotovila, da neizmerno pogrešam pasjo družbo. Trenutno razmišljam o nakupu/posvojitvi kakšnega majhnega kužka, saj za velike pse nimam prostora, čeprav so mi zelo pri srcu. Časa za psa mi ne bo manjkalo, vsako jutro bi imela čas za sprehod, saj se mi faks običajno ne začenja prav zgodaj, urnik imam pa tak, da imam tudi med predavanji luknje dolge po 2 do tri ure in glede na to da živm 10 min hoje od fakultete kuža ne bi bil dolgo sam, saj med luknjami običajno hodim domov. No, to niti ni važno ker vem, kakšna odgovornost je pes in sem je pripravljena sprejeti (in to z največjim veseljem)

Skrbi me dejstvo, da bom verjetno kmalu iskala novo stanovanje (problemi z najemodajalcem in stanovanjem) in ni tako lahko najti človeka, ki dovoli živali v stanovanju... Zanima me, če kakšna dobra duša tu gor pozna kakšnega psom naklonjenega stanodajalca, mogoče kdo potrebuje cimro in ga kuža ne moti? Saj iščem in kličem naokoli za stanovanja, pa zaenkrat še nisem imela sreče...