Vretje po pasjem črevesju

m_tejch · 38935

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 12 Februar 2013, 21:24:22
Smo si res usi mal temo sposodli  :-[
Kar se vretja tiče pa kolcanja pa bruhcev...jaz bi samo to dodala - ma ni šans, da gledam psa nekaj časa, da mi takole ga sračka. Ne pristanem več na to ''se more navadit''. Če hrana paše paše, če ne ne. Ne čakam dlje od kliničnih znakov normalega zdravljenja driske, bruhanja, krastic, praskanja...so me alergiki mal naučil. ::) Ko mi je vet trdil da rabi pes pač nekaj tednov da se driska umiri (in seveda zraven prodajal enormno drage brezpotrebne in skrajno neprimerne diete) pa ko so me po suroven prepirčevali v encime itd. in mi je pes zraven cagal do te meje, da je bil že grdo suh sem vse skupaj poslala v 3...in začela psu postopno dajat živila pa kljukce zraven delat. To lahko-to ne. Pa če je bil drekec ok je bil v roku 3-4 dni, če ne nisva nadaljevala. To da ima danes šolsko vzorčen kakec je bil za naju podvig ampak sva ga uredila 8)
Torej zakaj bi moral čakat da se navadi če pa je lahko ''takoj'' ok.  ;) Od vsega zlati pa so - ZAPISKI. Res skrbno voden dnevnik vsega kar da v gobec. In pa seveda vse možne info skupaj nabrat. Morda pa ena pomaga.

Torej, če dodam še uprašanje, ki ga še sama iščem - koliko časa traja, da bi pes naj po zamrznjenih birketih ne imel težav s pršico? Je to reakcija ''takoj'' ali traja kot na koži nekaj tednov da se koža obnovi? Psica mi namreč po slabem tednu hranjenja zamrznjenih briket pridela že bolj čvrst kakec. Je to normalno ali imamo morda kako tretjo opcijo ::)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


GOSCH

  • *
    • Prispevkov: 289
    • Točke: 3
Odgovori #31 : 12 Februar 2013, 22:08:48
makko, ne vem, kaj ti naj odgovorim na to...?
Če bi bolje prebrala (upam, da si ženska, če nisi, oprosti ;)) debato med mano in majo01, bi ugotovila, da je bila v osnovi moja napaka, ker sem psu dajala prvič premrzlo hrano, kakor tudi napačno vrsto mesa ob napačnem času (meso s kostmi zvečer) in se zadeva po spremembi režima hranjenja bistveno zboljšuje.
V kombinaciji meso - mlečni izdelki ne vidim nič slabega. Veliko jih tako hrani in nimajo težav. Poleg tega je pri nas skute ali jogurta bolj kot ne le za vzorec (3-4 čajne žličke na 1-1,5 kg mesa in še to ne vsak dan). Moj pes pa npr. ne prenaša kuhanih jajc, kot jih tvoj, ker mu povzročajo prdenje in mehko blato. Tudi s krompirom so bile težave zmeraj, ko ga je zaužil, prav tako z makaroni in določenimi vrstami riža. Po briketih z žitaricami smo konstantno pucali analke, po briketih s krompirjem je sral, kakor tudi po tistih, ki so vsebovali piščanca ali ovco. Surovega piščanca poje brez teh problemov...
Zakaj hraniti s surovim mesom? Ker vidim napredek pri psu. Pridobiva na teži, mišični masi, je živahen, znebili smo se prhljaja in raznoraznih izpuščajev po koži, ki jih je imel skoraj ves čas, ko je jedel brikete, tudi ušesa so bp od takrat, kakec je majhen in kompakten, kar pri briketih nikoli ni bil, analk nismo pucali že ohoho časa in še bi lahko naštevala. Poleg tega čisto samih briketov nikoli ni pojedel, vedno je moralo biti zraven meso, kuhano ali surovo, da je šlo "lažje po grlu". :)

Sicer pa je forum namenjen temu, da eni postavijo vprašanje, drugi dajo odgovor, tretji pa izrazijo svoje mnenje, kar se mi zdi čisto prav. A ni bolje, da vprašam in odkrito napišem stanje, kakšno pač je, kot pa da zavijam v celofan, prikrivam stvari in delam eksperimente na psu, le-ta pa trpi zaradi tega, jaz pa tudi, ko ga gledam? ;)



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #32 : 16 Februar 2013, 10:59:11
Kakšno je pa mnenje o vampih za takšnega občutljivčka?



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #33 : 17 Februar 2013, 17:22:11
Kaksno pa je stanje sicer - kaksna razlika (v smislu izboljsanja)?

Vampi sami po sebi niso nic posebnega, je pa fino, preden se uvaja kakrsno koli novo meso, da je staje stabilno. In potem pac uvedes eno po eno stvar (z razmikom vsaj enega tedna) in tako lahko hitro ugotovis, ce kaksna rec ne ustreza.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #34 : 17 Februar 2013, 19:02:59
Stanje je trenutno tako, da mi žal še vedno ni ratalo priti do parazitološkega inštituta, upam,da res ta teden...moj vet ne pošilja in je rekel naj sama, mogoče veš, če lahko tudi po pošti pošljem? Itak bom še poklicala pa tam vprašala...
Stanje je pa tako...vretja in zvokov po trebuščku ni več, že od kar mu kuham, njegove glivice na tačkah se mi zdi, da so res manj vidne, ušesa so ful lepa...izloča pa še vedno razemroma sluzast iztrebek, enkrat vmes je bila že skoraj driska (začuda po lubju ??? ki naj bi zapiral...)zato mu ga zaenrkat ne dajem več, načeloma pa bolj mehko blato enkrat do dvakrat na dan...
sem pa vmes med pusto meso in kašo zaenkrat vmešala en košček govejih jetr (res košček, pomoje ni bilo več kot 200g) pa je zaenkrat ok...zdaj imam v planu dobit kakšno srce ali kaj podobnega samo tega nimajo v trgovinah...bo očitno treba še prav do mesnice  :P...

pozdravček



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #35 : 19 Februar 2013, 12:52:10
Živjo, M_tejch in ostale/i! Da se še jaz javim in poročam.... Vglavnem tudi nama še uspelo priti do veterine.  :-[ In ta teden sploh ni opcije, ker mi enostavno časovno ne znese.
Sicer pa jaz Jenny hranim že od zadnjega javljanja striktno s kuhano hrano in pazim, da je raznolika. Sploh pri beljakovinah jo izmenično hranim s piščancem + govejimi jetri; naslednjič goveje. Sem pa tudi ovčetino kupila in pripravila nekaj paketov za skrinjo. Tudi priboljški so 100% naravni.... Edino sem 1x prekršila in ji dala tisto umetno kostko za zobe čistiti.
No ampak za rezultat lahko napišem sledeče: so far, so good. Oblizuje se skorajda nič več, tudi iz gobčka ji ne smrdi (ok, le po kakem ribjem obroku, hehe), pretaka se ji tudi nič vsebina gor in dol po želodcu. Morda pa sem samo s spremembo hrane res rešila te težave??
Edino kar me bega je, da ne vem koliko točno naj jo hranim. Mislim, da sem nekoč nekje prebrala neko formulo (toliko in toliko gramov obroka na kilo teže živali!??! ali kaj podobnega), ampak se mi tudi sanja ne kje naj ta podatek dobim.... Se bojim, da jo preveč hranim in bo posledično sledil porast teže.... Namreč moja psica je grozno ješča in pospravi v trenutku celotno vsebino posode - obroka.
Torej če za konec napišem, da upam, da tako ostane in je bila res težava v hrani. No, vsekakor se bova spravili v bližnji prihodnosti do veterine na teste...
LP vsem!



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #36 : 04 Marec 2013, 22:09:41
Kooončno smo naredili parazitološki test, ki pa je negativen...blato ima še vedno zelo sluzasto, sem pa včeraj prvič ajdovo kašo zamenjala z rižem in od takrat še ni šel kakat....sluz ima stalno prisotno odkar je na ajdovi kaši...bomo pa sedaj počasi malo razširili asortima kuhane hrane....počasi nameravam od oh uporabljati še polento, riž (mogoče 50%rjavega 50%belega) od beljakovin pa poleg govedine še piščanca, svinjino pa mogoče  tudi ribice (a lahko sveže sardele serivram cele? oz katere ribe, da bo čimmanj dela z njimi mi priporočate?) kAR se zelenjave tiče pa bomo začeli s korenčkom, peteršiljem in pa česnom...kaj pravite?



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #37 : 05 Marec 2013, 13:48:04
M_tejch, vesela za vas, da je vsaj parazitološki test negativen. Jaz sem tako gnila, da Jenny še nisem peljala...  :-[
Morda malce v pomoč ali pa vsaj za idejo glede raznolikosti surovin.
Kar se beljakovin (oz. mesa tiče), sem malce razširila ponudbo za našo pesjanko; poleg piščanca oz. purana in občasno jetrc ali govedine ali ovčetine sem zadnjič kupila tudi konjsko meso in teletino. Pa surovega lososa in brancina. Losos je bilo ok , ker RES ni bilo kosti. Brancin pa....  :-X  3/4 ga je šlo v smeti. Ker seveda nisem vešča filirati ribe, mi je kup mesa najbrž ostalo na kosteh. Občasno ji poleg dam tudi kako žličko skute, kisle smetane, jogurta ali kefirja (odvisno kaj se najde v hladilniku).
Od prilog izmenično kuham ali riž (basmati) ali polnozrnate makarone ali ajdovo kašo ali pa polento.
Glede zelenjave pa dodajam kar imam: korenje, kolerabo, karfiolo, brstični ohrovt, grah, stročji fižol, peteršilj; surov pa paradižnik, kumare in sveže zelje. Pa sadje - ko ga jaz malicam, ji odstopim kak košček.

Skratka če potegnem črto: takole futranje je vsekakor bistveno zamudnejše in predvsem dražje kot briketirana hrana. Ampak pri moji, ki ima dobre 3 kg teže to ni problem.... da pa imaš npr. labradorca.... hmmm, potem pa zagotovo zelo pogledaš cene in kje boš vzel meso - ker cene res zeloooo  variirajo.
Lp, Katja



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #38 : 05 Marec 2013, 13:51:12
Aja, še to sem pozabila vprašati, M_tejch: v kakšnem razmerju hraniš?
Jaz približno po tretjinah (torej tretjino ali malo več mesa, tretjino zelenjave in tretjino priloge)....



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #39 : 05 Marec 2013, 21:08:55
JennyK, če ti bo lažje lahko pošlješ tudi po pošti na parazitologijo  ;).
Joooj o razmerju pa raje nebi, ker vem, da še ni tisto pravo, zelenjavo sem praktično danes prvič vmešala vmes (pol kuhanega korenčka)...prej sem pa približno slabo polovico mesa, pa dobro polovico kaše oz OH...optimum za moje pojme je nekako 1/3 vsakega, vendar mojemu občutljivcu zankrat še ne upam servirati 1/3 zelenjave....gremo sedaj lepo počasi pa bomo videli, kako bo prenašal...



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #40 : 18 Marec 2013, 21:27:21
Da se še malo javim...po negativne parazitološkem izvidu smo (pre) pogumno poizkusili s piščancem in rižem pa z govejimi 100% priboljški pa me je pričakalo bruhanje IN driska vedar sumim priboljške, mogoče kljub 100% vsebujejo kakšne dodatke, ki ga nadražijo....sedaj smo pa trenutno na rižu (na pol kg riža dam še 2 žlici ajdove kaše) z govedino in eno probiotično kapsulo na dan in končno kaka normalno, nisem sicer čisto zadovoljna z mislijo, da ga hranim z belim rižem, vendar zaenkrat še ne upam eksperimentirati preveč...no pa mogoče si za odtenek več spet obdeluje tačke, ampak mi je trenutno na prvem mestu normalna prebava...ker vem, da ta prehrana sedaj žal ni popolna imam namen naročiti lososovo olje in pa tale pivski kvas: http://www.zooplus.de/shop/hunde/hundefutter_ergaenzung/vitamine/ergaenzung_8in1/344025
v prehrano pa dodati še veliko petršilja, zelene, česna in korenčka....kaj menite, bo za prvo silo?



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #41 : 19 Marec 2013, 08:27:26
Pozdravljena, M_tejch!
Eh, tile naši pesjani so res "never ending story" s svojimi težavami.   :(
Menim, da je razmerje, ki ga futraš, tudi čisto ok.... no, marsikdo se ne bo strinjal s to mojo trditvijo. Priznam, tudi jaz se pri nas trudim za uravnoteženo in pestro prehrano. Ampak nekaj drži kot pribito: moj dedi je v preteklosti skoz imel kuže (NO-je, na koncu kraševca) in je kar pomnim je kupoval pri mesarju neke obrezke, jih seckal in kuhal. Zraven dodajal polento ali makarone. Zagotovo pa nikdar ni dodajal zelenjave, kapsul in podobnih dodatkov (takrat tega itak ni niti bilo)! Vsi psi so bili zdravi in zelo dolgoživi! Iz napisanega menim, da tudi če razmerje ni ravno top, je pa vsekakor bolj zdrava kuhana hrana od briketirane.

No, pri nas je pa tako.... še zmeraj hranim izključno s kuhano. Vendar se tudi sem in tja oblizuje. Sicer bistveno manj kot prej - a vseeno. Težave niso izzvenele. No, ukrotila sem pa res vretje in "pretakanje" po želodčku (trkam na les!!). Skratka: nisem prišla do nekega pametnega zaključka, vendar če potegnem črto menim, da je kuhana hrana mnogo bolj zdrava in ji tudi bolj odgovarja kot briketi. Tako da bomo vstrajali naprej.... Je pa res, da ji včasih za priboljšek dam kak briket. Ali ji ga da kak mimoidoči. Kak lastnik in ljubitelj psov, ki ima zmeraj v žepih zaloge briketov. In Jenny prav pozna te prijazne tetice in jih fehta.... uspešno.  ::)
M_tejch, uspešno še naprej in poročaj, kako vam gre!
LP, Katja



karamela86

  • *
    • Prispevkov: 391
    • Točke: 0
Odgovori #42 : 22 Marec 2013, 09:42:08
Jaz bom kar tu vprašala. Mogoče malo smešno vprašanje pa vseeno. Doma smo ravno v familijarni okužbi črevesja oziroma neki virozi kjer je sračkanje pa bruhanje neizogibno. Kaj je opcija da se ta viroza prenese na psa? Ker danes zjutraj ji je po črevesju tako ropotalo, imela je drisko in ni hotla jest, čeprav običajno plane po hrani. ?



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #43 : 22 Marec 2013, 12:48:15
Žal jaz nimam pojma.  :-\ Me pa zanima odgovor, če katera/i ve....



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #44 : 03 April 2013, 11:12:13
Bom še jaz delila svojo izkušnjo z labradorcem. Moj kuža je imel, od kar sem ga dobila, probleme s prebavili. Od vseh napadov driske (povsem tekoče blato, sluzasto blato, blato kot sladoled ... ne vem kako naj še opišem vse vrste blata, ...) in občasnega bruhanja se mi je mešalo od skrbi. Tudi vrelo mu je po trebuhu, zato še danes ob občasnem zvoku iz njegovega trebuha skoraj zgubim pamet.

Hodila sem k veterinarju, kjer so mi vedno znova dajali antibiotik Efloran, ampak to je bila začasna rešitev, ker driska se je čez določen (kratek) čas ponovila. Probala sem tudi z zamenjavo hrane. Nekaj časa je bilo OK, ko smo bili na Acani Pacifica, ampak tudi potem se je driska ponovila. Nato je nekega dne driska spremenila v kri. Psa sem popokala in ga odpeljala k dr. Matkotu. Sprva se je odločil za terapijo z dvema antibiotikoma in zaščito sluznice ter hrano Eukanuba intestinal. Naredili smo test za parazite in preiskavo krvi, vključno z enicimi (jetra+trebušna slinavka). Vse OK. Kljub temu dieta in antibiotiki niso pomagali. Dr. Matko je opravil RTG slikanje in UZ abdomna, ki sta pokazala povsem vneta prebavila (stene povsem zadebeljene), od želodca do anusa. Zato je naredil gastroskopijo in kolonoskopijo in odvzel tkivo za analizo. ugotovil je limfoplazmatski enetritis (spada med kronične vnetne bolezni črevesja). Sledilo je dolgotrajno zdravljenje z antibiotiki in Budenofalkom (humano zdravilo za kronična stanja črevesja). Je samo hrano Royal Canin Hypoallergenic. To so tudi njegovi priboljški. Nočem nič rečt, da ne bom zaklela trenutne situacije, ampak kuža je OK že pol leta. Tako sem hvaležna dr. Matkotu, da sploh ne znam povedat. Jaz bi na vašem mestu vseeno naredila kakšno preiskavo črevesja, če se driska ponavlja že toliko časa. Moj kuža je postal povsem drug, ko se je vnetje pozdravilo. Res je, da kroničnih bolezni ni mogoče povsem pozdraviti in lahko ponovno izbruhnejo, ampak vsaj v vmesnih obdobjih kuža ne trpi. Ker mojemu se je res videlo, da ga dajejo krči in samo pančkal je.
No, to je moja izkušnja, sem jo hotla delit, če ima slučajno še kateri kuža podobne probleme.



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #45 : 05 April 2013, 12:09:04
Pozdrav vsem!
Vezalka, najlepša hvala, da si delila svojo izkušnjo z nami. Sem prepričana, da bodo komu prišle tvoje izkušnje še kako prav!
Jaz sem 2 tedna nazaj tudi dobila parazitološke izvide, pa je bil izvid negativen. Ampak njeno oblizovanje kar ne poneha in ne poneha.... Sedaj se ji občasno tudi pretaka po trebuščku; vendar ne tako intenzivno in nimam občutka, da bi jo kaj bolelo. Vendar bi rada zadevi prišla do dna! Aja, seveda smo še zmeraj na striktno kuhani hrani.
Prejšnji teden sva bili pri vet.,stomatologinji in ji bomo v maju čistili obloge in hkrati pulili 1 zobek, ki se maje.  :-\ Razložila mi je, da lahko pride do oblizovanja ravno zaradi tega, ker jo moti ta, majajoč zobek.
Sem pa ravno pred časom v Kinologu brala o kolono/gastroskopiji. In me mika, da bi tudi midve opravili vse te preglede.
Vezalka, mi lahko prosim napišeš kako potekajo te preiskave: oziroma če prav razumem, ste najprej delali RTG in UZ abdomna, kar pomeni sedacija psa? In potem ponovno druga sedacija, ko ste opravljali gastro- in kolonoskopijo? Te sedacije oz. narkoze me je kar malo strah. Zagotovo jo bomo maja dali pod narkozo, ko se bodo ukvarjali z ustno votilino. Ne vem pa, če bi lahko vse preiskave npr.naredili hkrati?!  Bi res rada psa čimmanjkrat obremenjevala z narkozami; bo le stara 9 let.  :( Tako da pravzaprav ne vem, kaj bi bilo najbolje oz. najmanj naporno za našo pesjanko.
Vezalka in M_tejch: obema iskreno želim, da nimata več problemov z zdravjem svojih pesjanov!
Lp, Katja



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #46 : 05 April 2013, 13:01:06
Katja, žal mi je, da ni boljše s tvojo psičko.

Drži, najprej smo naredili UZ abdomna in RTG. Kuža je bil v narkozi le za kolonoskopijo in gastroskopijo, takrat je narkoza žal nujna. Za pregled abdomna z UZ in RTG narkoze ni bilo. V zvezi z UZ in RTG je vprašanje, če jih bo veterinar sploh delal. Ne vem, koliko se spremembe na črevesju vidijo, v kolikor niso res akutne, tako kot je bilo pri našemu. Bo veterinar presodil, katere preiskave je za nardit. Vsekakor za UZ in RTG ne bo narkoze, tako da te ne rabi skrbet. So pa za UZ abdomna našemu kar konkretno pobrili trebušček. Dva dni pred endoskopskimi preiskavami je potreben post. Ne vem, kako je drugje, ampak dr. Matko pred vsako narkozo naredi tudi krvne preiskave.

Glede opravljanja vseh preiskav skupaj težko kaj rečem. Mislim, da je najbolje, da se pogovorite z veterinarjem, ki ste ga izbrali za posege. Slednji bo znal oceniti, koliko časa bo porabil za endoskopijo in koliko za ustno votlino.

Še tole glede oblizovanja: pri mojemu sem opazila, da se je intenzivno oblizoval, kadar mu je bilo slabo.



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #47 : 05 April 2013, 13:04:47
Želim vama, da se vse dobro izteče, če pa rabita še kakšno informacijo, bom z veseljem pomagala.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #48 : 05 April 2013, 13:37:18
JennyK, poskusi dnevno količino hrane porazdelit na vsaj tri obroke, po mojih izkušnjah bi znalo to umiriti oblizovanje oz. slabost.



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #49 : 08 April 2013, 07:38:04
Vezalka in Nika - obema iskrena hvala za nasvete in pojasnila!
Ja, menim da je res opcija porazdeliti dnevno porcijo hrane (iz sedanjih dveh) na 3 obroke....
Še enkrat hvala in javim, ko bo kaj novega!



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #50 : 11 Maj 2013, 12:25:45
Kako so vaši kužki, imajo še vedno težave?
Jaz sem sedaj dolgo vztrajala na govedini in rižu z malo ajdove kaše...noo in ker je po tem lepo kakal, sem se odločila da poizkusim s svinjino in izgledalo je da je ok (je pojedel že kar nekaj porcij)...pred 2 dnevoma sem opazila malo sluzi na 'ritki' pa nisem delala panike, dokler ni včeraj spet 'počilo'...že po treh 'sluzastih kakanjih' je bila spet prisotna kri (ne veliko)...sem prišla do zaključka, da očitno on sploh nima momentalnih reakcij ampak se dejansko počasi nekaj 'skuha' dokler ne izbruhne na veliko....
bomo sedaj poizkusili pozdraviti brez ab, ubistvu ni od včeraj popoldne še nič kakal in mislim, da se je ustavilo...sem mu pa dala zvečer razkuhan riž v borovničevem čaju, eno pasto od veta in probiotic, če bo komu koristila ta informacija ;)....očitno je res najbolje, da ostanem pri tistem kar mu preverjeno odgovarja, mar ne  ::)....bomo pač do konca življenja na govedini...Ko nima težav z drisko mu sedaj dodajam tudi malo lososovega olja (smo začeli res počasi, in ni bilo nobenih težav), kelp, probiotike, od zelenjave pa zeleno, peteršilj, česen pa korenček...tako, da upam,da ni nevarnosti, da bi mu kaj primanjkovalo...



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #51 : 11 Maj 2013, 22:02:10
očitno je res najbolje, da ostanem pri tistem kar mu preverjeno odgovarja, mar ne  ::)....

Definitvno.
Oz. ce zelis, lahko, ko je stanje bp, sprobavas s posameznimi menjavami dolocene sestavine, da morda se malo razsiris nabor hrane. Samo zdaj, ko ves kaj in kako, lahko v primeru reakcije prej prenehas z dodajanjem in naredis kuro z rizem in probiotiki.

Citiraj
Ko nima težav z drisko mu sedaj dodajam tudi malo lososovega olja (smo začeli res počasi, in ni bilo nobenih težav), kelp, probiotike, od zelenjave pa zeleno, peteršilj, česen pa korenček...tako, da upam,da ni nevarnosti, da bi mu kaj primanjkovalo...
Ne, ok je.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #52 : 13 Avgust 2013, 16:26:37
Po dolgem času se zopet malo oglašam v tej temi...mi smo sedaj nekako od januarja bolj kot ne na kuhani hrani, v osnovi še vedno nekako govedina in riž, sem pa pred kratkim malo poizkusila s totw briketki z ovco...je izgledalo kar ok (seveda zamrzjeno in prelito) mogoče si je edino tačke spet več obdeloval...ker se priboljškom nekako res težko popolnoma odpovem sem zadnjič kupila fishfor dog 100%ribje kockice...prvi dan 1, drugi dan 2...in smo ostali na 2, dokler nisem fantu dovolila, da mu da še dodatni 2...katastrofa...spet driska totalna...voda smrdeča po ribah...potem en dan diete (linex, riževa sluz in borovnice) celo ni kakal, včeraj pa zopet kri  ???...glede na to da količinsko ne kaka veliko (namreč kljub driski le nekako 2krat na dan) sem se odločila, da z veterinarjem počakam do jutri, če ne bo boljše....pes je načeloma ok, pije...ampak jaz se ne morem in ne morem načuditi, če je to res mogoče od 4 1cmx1cm velikih kockic  :(...je pa res, da te kocke so glede na to, da so sušene sigurno zelo bogate s pršicami...ravno tako mi je zelo zanimivo, da Dorwest lubje, ki je tako pohvaljeno pri njemu naredi več škode kot koristi...je možno, da je njegova alergija s pršico prešla v res takšne razsežnosti?  ???
Kako so pa kaj vaši kužki? Ste rešili težave?



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #53 : 14 Avgust 2013, 22:30:03
Ja, je mozno.
Ce mu neka dieta ustreza, ostani na njej, ne ga lomit s priboljski, ker hitro naredis totalno stalo. Za priboljske lahko uporabljas tisto vrsto mesa, ki jo prenasa, narezano na majhne kockice in fino popecene (lahko das pect tudi na nizo T v pecico, za dlje casa, da se v bistvu posusijo). Niso ravno za v zep, ce imas pa v zepu vrecko, pa gre. Pomembno je tudi to, da jih delas bolj kot ne sproti (za dan ali dva jih lahko naredis, zapres v tuperware in das v hladilnik).
Meni se je Spela "odprla" (kozni problemi), po vsemu kar je imelo samo p od perutnine.

Lahko (najbrz) je pa poleg prsic vzrok se kaj drugega, kaksna druga sestavina - zivalski protein ali pa kaksen dodatek.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #54 : 15 Avgust 2013, 11:44:57
Hvala Maja zopet za tvoj odgovor  :-*...sedaj že 2dni ni nič kakal, tako da upam, da smo iz najhujšega ven...fishfordogs so že podarjene naprej ::)...po telem sedaj pa res konec zaj#!cije...začuda me skrbi da mu tudi ribe ne odgovarjajo...bomo zaenkrat kar na govedini in jagnetini....pozdravček



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #55 : 16 Avgust 2013, 10:27:43
Ni nujno, da so ribe, ce gre za pripravljene priboljske, so problem tudi prsice. Priboljsek je s tega vidika popolnoma enako kot briketi, oz. v nekaterih primerih slabse.
Ce bos probavala z razlicnim mesom, najprej poskusi s svezim, v primeru rib z oslicem, trsko, sledom, ... sele potem, ko preveris na svezi hrani, lahko poskusis z briketi, ampak izberi take, ki imajo cim manj razlicnih vrst mesa notri.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #56 : 17 Avgust 2013, 14:42:31
Ma kljub dieti se ni ustavilo...smo zopet na Efloranu...je bilo žal že preveč krvi/sluzi :(....ostajamo seveda do nadaljnega samo še na rižu in upam, da govedini...plus seveda probiotiki...2konzervi sem še kupila pri veterinarju, da mu bom malo vmes med riž dala...samo ovčetino...



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #57 : 17 Avgust 2013, 19:00:47
M_tejch...poskusi s probiotiki vsl#3. Dobijo se v lekarni.jaz sem mojemu dajala polovicno dozo za odrasle, to je polovico vreckice enkrat na dan 10 dni pa nismo sli nic na antibiotik in je pomagalo.v tujini ga veterinarji predpisujejo psom z IBD-jem. Mogoce te resi antibiotika ali pa vsaj za obnovitev crevesnih kultur. Vse dobro vama zelim.



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #58 : 19 Avgust 2013, 12:05:40
Ufff Vezalka za tole pa fuuul hvala  :-*. Kljub temu, da sem s probiotiki precej na tekočem pa tole prvič vidim  :-[. Izgleda super. Definitivno preizkusimo v prihodnosti..



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #59 : 19 Avgust 2013, 14:46:46
Ni zakaj!

Tukaj je link, iz katerega izhaja, da v Ameriki ravnokar poteka zanimiva raziskava o vsl#3 in psih: http://www.akcchf.org/research/funded-research/1609.html če koga zanima.

Sem pa še želela dodat, da sem o vsl#3 kar dosti prebrala na internetu preden sem ga dala Bonotu, ker me je skrbelo, kako bo reagiral (sem sprasevala na forumu, ampak ocitno se ni nihce poskusil). Sicer nisem našla nobenega negativnega komentarja glede psov, vsi lastniki so samo hvalili (npr. http://www.doodlekisses.com/group/healthandmedicalissues/forum/topics/vsl-3-probiotic?xg_source=activity), torej je bil najslabši komentar, da ni pomagalo. Sem pa prebrala nekaj "problemov" s strani človeških uporabnikov, pri čemer so k težavam po mojem mnenju tudi sami malo pripomogli, ker so na hitro začeli s preveliko dozo. Osebno mislim, da je Vsl#3 potrebno počasi in postopoma dodajati in ne takoj začeti s polno dozo ali celo povečano dozo, ker lahko povzroči napenjanje, pline ali celo drisko.

M_tejch, če bos kaj brala po forumih, boš videla, da so ljudje različno reagirali na probotik, od tega, da jim ni pomagalo, do tega, da jih je povsem zvilo, ampak ponavadi taki sami priznajo, da so šli na preveliko dozo. Tako da, jaz sem se zadeve lotila previdno. Kupila sem navadno dozo za odrasle (obstaja tudi dvojna!) in posamezno vrecko prepolovila, tako da ne bi Bonotu po nepotrebnem povrocila dodatnih prebavnih motenj. Je delovalo. Seveda dopuščam možnost, da je šlo za slučaj. Ravno zato, ker dokazov o povezavi med izboljšanjem IBD-ja in tem probiotikom, razen pričevanj ljudi, ni, poteka raziskava, ki je dostopna v zgornjem linku. Seveda držim pesti, da bo povezava dokazana in bomo lahko našim psom prihranili kakšno kuro s takšnimi in drugačnimi zdravili.

Aha, pa še to, vsl#3 mora biti v hladilniku in tudi ko ga greste kupit, je dobro, da imate s seboj kaksno hladilno torbico ali vsaj prosite zanjo v lekarni. Jaz sem prej poklicala, ce ga imajo, ker mislim, da ni zelo razsirjen.