Jaz z mojim ze vec let hodim v kamp kjer imamo prikolico - prvo leto smo sli celo s sotorom (sicer ne na Murter, ampak mogoce ti tudi splosna info prav pride). Naceloma je vsak pes primeren za v kamp, samo morajo biti socializirani. Se pravi, ko je ponoci v kampih predpisana tisina je fajn, da ne bevska za vsako malenkost, da ne laja prevec cez dan (lahko hitro koga zmoti in te prijavijo na recepciji). Sabo pa rabis kaksen dolg povodec za privez (lahko tudi fleksi, ampak mi smo nasem naredili raje strik primerne dolzine, da ima dovolj, da se giblje okoli prikolice), ali po potrebi boks. Fajn se je pozanimat tudi kaksna je dnevna tarifa za psa, ce so psi v kampu sploh dovoljeni, kako je glede psov na plazi, ker niso povsod dovoljeni, ceprav se Hrvaska ze kar precej posluzuje pasjih plaz. Glede druzbe drugih psov pa tako, da prej ali slej najdes ali srecas nekoga, ki ima prijaznega psa, in se kje tako dobite, da ne motite nikogar in da se psi lahko malo zdivjajo.
Glede ostalih stvari, ki jih moras vzeti zraven pa sama najbolj ves, kaj doma najvec uporabljate, in tisto pac vzames

Jaz sem mu vedno vzela par zvak, par igrac (eno za v vodo in eno za pred prikolico), par povodcev in ovratnic, vrecke, rjuhe za lezat, brisaco in sampon za skopat na koncu dopusta in pa seveda krtace in hrano.