Jaz sem lansko poletje večkrat naredila - sem naredila kot nek človeški frape (mleko, banana in še dodatki), še malo priboljškov nadrobila noter, dala v lonček, palčko noter in zamrznila.
Mu je bilo dobro, bom letos še kakega naredila, ampak baje da ne smejo preveč ker lahko dobijo neke zdravstvene težave.
Sem pozabila kaj točno, se mi zdi da nekaj s sluznico...
Če je že tema o domačih piškotih, jaz jih veliko pečem in sem po teh receptih do sedaj (še enega ne najdem več a niso bili ok):
http://www.pasjikeksi.com/tunini-hrustljav269ki.htmlhttp://www.pasjikeksi.com/pasji-piscaronkoti-z-arascaronidi-in-banano.html (podobno, nisem točno takih ampak samo za približno se orientirati sem vzela ta recept)
2 skodelici polnozrnate moke
2 skodelici mleka
1 skodelica masla
1 majhna žlička pecilnega praška
dodatki
- eno skodelico polnozrnate moke
- približno 1/3 skodelice različnih mešanih semen (tam sem nekaj našla po omarah , samo lanenega semena se spomnem)
- približno 2/3 skodelice ovsenih kosmičev
- 2 Rio Mare v lastnem soku
- pol skodelice masla
- pol skodelice mleka
- 1 majhna žlička pecilnega praška
- nariban sir
- med (en tisti majhen)
2 1/2 cups white flour
3/4 cup yellow cornmeal
1/4 cup chopped chicken
1 cup chicken broth
4 tablespoons softened margarine
1 egg
2 T milk
Preheat oven to 325 F. Combine flour, cornmeal, chicken, chicken broth and margarine. Form into a soft dough and knead for 3 minutes. Roll dough to 1/4 inch thickness and cut into 3 to 4 inch finger shapes. Beat egg and milk together and apply to top of biscuits with brush. Place on ungreased cookie sheet. Bake at 325 F for 35 minutes. Makes 24 fingers.
http://www.petplace.com/dogs/homemade-treats-for-your-dog/page1.aspx?
Pa še kakega sem sigurno pozabila.
Je pa res da Dino ni prav nič izbirčen tako da ni težko kaj dobrega speči zanj.
Tako da zdaj (to zadnje leto) priboljškov skoraj ne kupujem, ko ne delam z briketi vedno piškote (ali pa redko kak sir, korenček, salamo).