Drugačna ločitvena tesnoba

mamarozi · 1233

mamarozi

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 0
: 10 April 2014, 11:42:46
 Od decembra imamo doma galgo mix zavetiščnika, zdaj ima cca 1 leto. Ko gremo od doma, je sam tudi po 7-8 ur, brez večjih incidentov (malo raznaša, kako reč razturi, ampak bolj iz dolgčasa). Imamo pa drug problem-če smo skupaj zunaj, se ne smemo ločiti. Npr., da bi se sredi sprehoda odločla s tanajmlajšim it nazaj domov. Ni šans, se mu zmeša;vleče, skače, laja in se vkoplje. Nemogoče je z njim nadaljevat pot. Ob drugi priliki smo šli do mojih; stopimo iz avta, moj gre v hišo, jaz pa sem s psom hotela do bližnje "pasje" štacune it nekaj iskat.Po 50m sem se morala vrnit. V našem vsakdanjem življenju to trenutno ni moteče, bo pa najkasneje nadopustu postalo. Ne predstavljam si ga na plaži recimo. Bi obolel vsakič, ko bi kdo šel po sladoled, lulat, v vodo...
Kako naj se tega lotim? Za čas dopusta smo si zrihtal "varovalko"-gre tašča z nami, da bo eventuelno en od naju pač s psom ostal "doma" v apartmaju. Vseeno bi rada to odpravila, da ne bo te panike, ko se mu trop loči zunaj domačih sten. (če gremo od doma, ne paničari, tudi če en po en odkapljamo ven)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 27 Maj 2014, 09:58:33
Delat vajo odlaganja, postopno, hodit potem iz vidnega poglja in nagrajevat mirnost.
Pač hoče čredo na kupu in pod nadzorom. Na plažo neseš eno deko zanj in ko gre nekdo po sladoled je vaja odlaganja. Sčasoma se b nekako unesel. Zna biti da bo gledal, dokler ni izza vidnega polja potem pa bo že.

vaja "go to mat" leslie mxdevitt ima to kar lepo opisano v knjigi Control Unleashed-pa morda se najde na netu in YT kaka razlaga.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!