Čuvam prijateljevo pisco rabim pomoč/nasvete

BoštjanB · 1101

BoštjanB

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Živjo,

prijatelj me je prosil, da mu čuvam psico ker je sam odšel na Kitajsko, Tajvan ipd do (vsaj) decembra. Imam drugače tudi sam psa.

Stanje psice? Katastrofa. She's bouncing off the walls. Psica je mešanka stara 1 leto in štiri mesece.

Ko sem bil na obisku in so prišli drugi je psica nenormalno letela gor in dol ljudje so jo s svojim pozdravljanjem še dodatno spodbujali. Na silo jo je parkrat probal zvlečt v sobo (kjer mu je spraskala vrata). Grize svoj rep, tepihe, nogavice občasno poskuša gristi ljudi. Vem, da je to delala že od malega očitno ni naredil nič. Boji se it  v box, na sprehodih vleče nenormalno, do drugih psov ne vem kako se obnašaš vem samo, da je hyper as f#$!. Občasno se ji zmeša med sprehodom se začne vrtet, kopat, itd. Vem, da jo je prej ko ko je zaprl v tisto sobo z boxom lajala itd.

Je rekel sosed, da je razmišljal da bi podal prijavo na inšpekcijo ker se tako malo ukvarja z njo (parkat na dan po par minut zunaj oz mislim, da jo je parkrat odpeljal v pasji park, češ da se zlaufa pa še to mislim, da zato ker je pač najlažje in mu ni treba hodit).


Prvi dan je padel sprehod tu od Dunajske do BTCja mimo obvoznice do Stožic pa nazaj po Dunajski. Drugi dan sem ji metal žogico, Danes verjetno spet sprehod.

Trenutno sem tu tretji dan situacija je sledeča: ni več tako razburjena, ko pride kdo čez vrata pravzaprav je stanje dokaj dobro. Počasi jo navajam, da grem jaz prvi skos vrata ne ona da odprta vrata ne pomeni. da lahko kar gre po milji volji. Ponoči ne laja več. V box sem jo zvabil z klik pa treat vrata ji puščam odprta. Kar se mi je obrestovalo, ker me je ponoči zbudila za WC.

Občasno proba v splanico pa ji ne pustim, ker je hotla na posteljo zlest kar je no go. Laja ne več. Občasno proba gristi svoj rep itd in pa še vedno vleče na sprehodih. Ni iscer prehudo je pa moteče.

Hvala vsem.

LP,
B.



Asja

  • *
    • Prispevkov: 161
    • Točke: 1
Odgovori #1 : 02 Oktober 2014, 08:54:22
Sosed je imel prav, ko je razmišljal o prijavi na inšpekcijo. Noben pes si ne zasluži lastnika, ki ga pelje ven samo za par minut na dan.
Kaj narediti, je pa težko reči. Idealno bi bilo poiskati lastnika, ki se bo s tem psom ukvarjal, tako kot se je treba.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #2 : 02 Oktober 2014, 13:26:10
Kaj narediti? Če bo šla psica nazaj k istemu lastniku čim manj. Ker bo potem, ko se bo navadila na več gibanja, sodelovanje z vodnikom, delo....potem, ko se bo vrnla v stare razmere veliko bolj nesrečna kot je bila dozdaj. Če obstaja možnost da se ji poišče drug dom, potem pa kar tako naprej, zastavili ste dobro. Proti vlečenju si lahko pomagate s haltijem ali s katero od oprsnic proti vlečenju.