Roni

čara · 3988

čara

 • *
  • Prispevkov: 8.251
  • Točke: 7
 • Obožujem pse!
: 12 Oktober 2015, 08:12:27
Slučajno sem zasledila tole hrano. Na papirju izgleda OK, sestava, sestavine, tudi cena ni preveč zasoljena...Ena reč, ki me moti je, da se ne morem dokopati do več informacij. Hrana je iz Anglije, tako kot tudi surovine, z izjemo lososa.
Slovenska stran za to hrano.
http://roni.si/

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Jean

 • *
  • Prispevkov: 2.324
  • Točke: 6
Odgovori #1 : 12 Oktober 2015, 09:51:37
I would be extremely wary. It's true that the ingredients list on paper appears pretty solid, but who knows whether that's actually what goes in there. Read the reviews on the Slovenian site, they're completely fake and randomly computer-generated, not actual reviews by people who have bought and tried the food. And I wonder if the food is truly produced in England; Roni appears to be a brand of Sam Mills, a Romanian company (unless we're talking about two Roni's here).

https://www.behance.net/gallery/19937791/Roni-Pet-Food
https://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Mills_(company)

Sam Mills is a supplier of pasta and other grain products to WalMart, a chain known for selling cheap and poor quality products:
http://www.walmart.com/c/theme/sam-mills-sam-mills-collection

I looked into this food after reading this post:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=12045

I was unable to identify the name of the Slovenian distributor, this tanjajang, who recommended the food here, is probably someone with a commercial interest in marketing the brand in Slovenia.

If it can be independently verified that the ingredients are as listed and the food is produced in the factories claimed, then it might indeed be worth a try. I was all set to try it myself, but I was put off by the fake reviews and  the possible Romanian connection. Sam Mills is a major manufacturer of grain products: it strikes me as extremely odd that they would get into the business of producing high quality, grain-free pet food.Jean

 • *
  • Prispevkov: 2.324
  • Točke: 6
Odgovori #2 : 12 Oktober 2015, 10:40:19
OK, malo sem še poguglala...zgleda, da sta res dve različni znamki pasje hrane Roni. Torej povezave s Sam Hills/Romunijo najbrž ni...a še vedno me moti pomanjkanje natančnih podatkov o matičnem podjetju, o slovenskem distributerju, pa to, da so ocene na spletni strani lažne. Znamka ni nikjer omenjena zunaj Slovenije (da bi jaz našla). Rada bi vedela, kdo stoji za nickom tanjajang, ki se javi izključno z namenom, da oglašuje to hrano. Tukaj, in drugje:
http://www.cosmopolitan.si/forum/zivali/hrana-za-pse-t33391-30.htmlčara

 • *
  • Prispevkov: 8.251
  • Točke: 7
 • Obožujem pse!
Odgovori #3 : 12 Oktober 2015, 11:20:01
Točno to Jean. Brskala sem, prišla do Romunije, na FB strani so napisali, da se hrana pakira v isti tovarni kot rden Grande, James Wellbeloved...Ampak hja. Nejeverni tomaži rabimo večjo transparentnost, kot to. Sem upala, da je kakšen tule, ki ve kaj več, ima morda doma vrečo, kjer je napisan proizvajalec...

Mene tako spominja na razne trgovske zname "mercator", "spar"....Ampak tam se ve, da so to nižje kakovostni izdelki. In podatkov o firmi, ki trži Roni tudi ne najdem.  :-\

+ to da lokaciji v MB in LJ nista v imeniku, ma ništa, tudi telefonski številki nista javno objavljeni. 

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Jean

 • *
  • Prispevkov: 2.324
  • Točke: 6
Odgovori #4 : 12 Oktober 2015, 12:41:02
Izgleda, da gre za isto osebo, ki stoji za 4pets.si
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=11260.0

Pa najbrž ista hrana, drugo pakovanje.  :-X

Kot tam piše, "Žal o imenu proizvajalca ne morem govoriti, ker gre za poslovno skrivnost."  ::)

Ta oseba, Andrej Kristl, s.p., je pa res "podjeten." Ima več podjetij in spletnih trgovin, na hitro sem odrila KRISSBO, d.o.o., TRAKIZA...upporablja razne marketinske poteze, ki so meni precej vprašljive.

Skratka, svetujem veliko dozo skepse.
mamarozi

 • *
  • Prispevkov: 182
  • Točke: 0
Odgovori #5 : 12 Oktober 2015, 15:03:01
Jaz sem pri njih naročila vzorčke in pes jih je čist v redu prenesel. Sem se malo posvetila iskanju proizvajalca in ugotovila, da sestavinsko enako hrano v UK trži veliko prodajalcev pod različnimi imeni. Torej, moj zaključek je bil, da je proizvajalec eden, potem pa vsak prodajalec gor nalima svojo nalepko. Pomoje je hrana čist OK.

Naprimer, googlam "fish potato allergy x". Za točno to sem se odločila zaradi dodatka allergy x , ker se mi je zdelo, da bom tej hrani najhitreje našla paralelo na tržišču.

RONI
http://roni.si/hrana-za-pse/hrana-za-pse-roni-riba-z-allergy-x

http://www.poochandcompany.co.uk/product/premium-fish-and-potato-allergy-x-natural-dog-food/
http://kibblesmill.com/adult-dog-fish-potato-with-allergy-x/
http://www.pawtions.co.uk/templates/our-food_Fish-Potato.html
http://www.workinghprs.com/content/fish-and-potato-working-dog-food-allergy-x%C2%AE-30kg
http://www.vonziuxcellence.co.uk/adult-dog-foods/super-premium-adult-fish-potato-with-allergy-x-12kg.html
http://www.teddyandlu.co.uk/products/dry-dog-food/fish-potato-with-allergy-x-detail

Pa to sploh niso vse.

Na allaboutdogfood.co.uk so te "fish, potato, allergy-x" hrane dobile oceno 3,6 od 5,0 možnih..če to komu kej nucaJean

 • *
  • Prispevkov: 2.324
  • Točke: 6
Odgovori #6 : 12 Oktober 2015, 15:31:38
Torej, moj zaključek je bil, da je proizvajalec eden, potem pa vsak prodajalec gor nalima svojo nalepko.

Kot kaže je res tako.  Kar se tiče ocen na allaboutdogfood.co.uk, gre za eno in isto hrano, ja. Ampak ocena je narejena zgolj na podlagi sestavin, ki so navedene na embalaži. Sestavine so zelo v redu. To, kar mi bi radi vedeli, je: ali je hrana res narejena iz teh sestavin? Dokler nimamo dostopa do dejanskega proizvajalca, ne moremo tega preveriti.  :-\mamarozi

 • *
  • Prispevkov: 182
  • Točke: 0
Odgovori #7 : 12 Oktober 2015, 16:50:45
Bogve, kaj bi vsi ostali prodajalci v UK odpisali, če bi jih povprašali po proizvajalcu...
Po drugi strani pa, dokler ne spremljas enega zaklja hrane od mašine do zverine, ne mores dat roke v ogenj za sestavine. Tudi če VEŠ za proizvajalca, te lahko nategnejo...Volkswagen pa to. ..Andrej

 • *
  • Prispevkov: 3
  • Točke: 0
Odgovori #8 : 20 Januar 2016, 14:26:58
Izgleda, da gre za isto osebo, ki stoji za 4pets.si
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=11260.0

Pa najbrž ista hrana, drugo pakovanje.  :-X

Kot tam piše, "Žal o imenu proizvajalca ne morem govoriti, ker gre za poslovno skrivnost."  ::)

Ta oseba, Andrej Kristl, s.p., je pa res "podjeten." Ima več podjetij in spletnih trgovin, na hitro sem odrila KRISSBO, d.o.o., TRAKIZA...upporablja razne marketinske poteze, ki so meni precej vprašljive.

Skratka, svetujem veliko dozo skepse.

Že pred časom smo preimenovali hrano za pse v Roni - po mojem prehitro preminulem psu . Ja res je. Med drugim se ukvarjam s spletnimi stranmi. To ne ovira podjetij kot so: Akrapovič, Pipistrel, Lek, občin, šol, ... , da bi sodelovali z mano/nami.  Pač sem želel ponudit vrhunsko hrano po dobri ceni, saj so cene v Sloveniji prenapihnjene.

Lep pozdrav,
AndrejAndrej

 • *
  • Prispevkov: 3
  • Točke: 0
Odgovori #9 : 20 Januar 2016, 15:02:07
Bogve, kaj bi vsi ostali prodajalci v UK odpisali, če bi jih povprašali po proizvajalcu...
Po drugi strani pa, dokler ne spremljas enega zaklja hrane od mašine do zverine, ne mores dat roke v ogenj za sestavine. Tudi če VEŠ za proizvajalca, te lahko nategnejo...Volkswagen pa to. ..

Proizvajalca ne omenjamo, ker mu ni v interesu, saj ne trži svoje blagovne in je končnim uporabnikom dokaj neznan. Gre za verjetno vodilnega proizvajalca briketirane hrane za živali, ki proizvaja in svetuje pri formulacijah hran za veliko drugih blagovnih znamk. So bili prvi v Evropi, ki so imeli tehnologijo, da lahko spravijo do 80% sveže pridelanega mesa v brikete. Na podlagi svojih izkušenj z ostalimi hranami (vodilni nutricisti, proizvajajo in svetujejo različnim znamkam hran) so formulirali svojo formulo hrane, ki jo mi prodajmo pod imenom Roni (po našem žal prehitro preminulem psu). Po svetu se prodaja ista hrana pod različnimi imeni.

"Njihovi proizvodnji obrati jim omogočajo več kot 20000 konfiguracij hran in proizvodnjo več kot 80000 ton suhe hrane na leto, imajo distribucijski center s površino skoraj 200 000 m2 in proizvajajo hrano tudi za nekatere največje blagovne znamke hran na svetu. Ponaša se s prestižnim razredom A - zgornji laskavi razred BRC (British Retail Consortium) kot globalni standard za varno hrano. BRC kakovostna znamka je mednarodno priznana kot standard, ki ga je treba doseči, da lahko proizvajaš za vodilne blagovne znamke hran za živali. Proizvajalec je tudi član zduženja PFMA."

Proizvajalca lahko vsak najde prek njihove številke. Številka proizvajalca mora biti odtisnjena na vreči, da je mogoča sledjivost sestavin. Pri veliko hranah, ki jo boste zasledili pri veterinarjih in trgovinah boste zasledili isto številko. Razlikujejo pa se po sestavinah in ceni.

Lep pozdrav,
AndrejAndrej

 • *
  • Prispevkov: 3
  • Točke: 0
Odgovori #10 : 20 Januar 2016, 15:07:38
Pozdravljeni,

Imamo pa trenutno 2 akciji v teku zaradi slabših rokov uporabe:

Roni GF puran ali GF jagnjetina 12kg -25%  http://roni.si/hrana-za-pse/roni-gf.html
Na skoraj vse 2 in 2,5kg embalaže - idealno za preizkus do -50% http://roni.si/

Lep pozdrav,
Andrej