Primerjava hran

wuhec · 8411

wuhec

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
: 13 Oktober 2016, 09:37:49
Hrana A
23 % perutninske beljakovine (bogate s piščancem, delno posušene in hidrolizirane), 20 % piščančjega mesa, riž, koruza, perutninska maščoba, posušeni pesni rezanci (brez sladkorja), beljakovine koruze, lanena semena, lesna celuloza, mono kalcijev fosfat, natrijev klorid, pivski kvas (posušeni), jajca v prahu, 0,3 % lososovo olje, 0,3 % sončnično olje, 0,1 % cikorija-inulin, 0,04 % glukozamin, 0,02 % hondroitin sulfat.

Hrana B

sveže piščančje meso (41 %), kosi krompirja (posušeni), perutninske beljakovine (12 %, delno posušene in hidrolizirane), jagnječje beljakovine (8 %, posušene), rezanci sladkorne pese (sladkor odvzet), laneno seme, perutninske maščobe, pivski kvas (posušen), jajce (posušeno), natrijev klorid, divji sadeži (0,3 %, posušeni: brusnice, ribez, maline, bezeg), zelišča (0,2 %, posušena: pelin, šentjanževka, kopriva, kamilica, rman, lapuh, regrat, korenina), izvleček kvasa (posušen, = 0,2 % beta-glukani in manan-oligosaharidi), jabolko (posušeno), cikorija-inulin (0,1 %), lososovo olje, sončnično olje.

Hrana C

suho meso Barbarie-race v prahu (18%), rjavi polnovredni riž v prahu, suho jelenje meso v prahu (9,4%), krompirjevi kosmiči, bela suha riba v prahu (6,3%), proso v prahu, posušeni riževi otrobi, želatina, rdeča pesa posušena in mleta, posušene in zmlete kosti divjadi, mešanica alg, sveža zelena zelišča, hladno stisnjena mešanica rastlinskih olj, lanena semena, suho barje (2%), divje jagode (sestojijo iz: ribeza, malin, robid, borovnic, šipka, brusnic) (2%), semena janeža, juka schidigera posušena in zmleta, jajčni rumenjak v prahu, kremenka (1,5%), izvleček školjčnega mesa iz Perna Canaliculus (1,5%), zelena glina.

Odločam se za zamenjavo hrane za psa, katera od naštetih je boljša, pes ni izbirčn in ni občutljiv na ničecar.

Luna ;)


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 13 Oktober 2016, 09:53:08
Izbereš tisto, ki je lažje dobavljiva. Poleg sestavin bi pasala tudi sestava. No, za prvi dve sem našla.

Če imaš psa, ki prej shujša kot se zredi in je aktiven-potem tisto, ki ima več maščob in kcal. Če je pes v pesjaku in ne v hiši s tabo, potem pa sploh, bolj mastno in kalorično za te hladnejše dni.

Cena/kvaliteta zračunaj in nabavi.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #2 : 13 Oktober 2016, 12:14:41
Z nobeno ne moreš zgrešit. Psu daj testerčke probat pa bo povedal kaj bi  :)

Še pa nisem videla, da bi prav pisalo katera sorta "beljakovin" je tako kot tule pri c hrani, barbary raca (muškatna po naše). Ne vem zakaj pol še za belo ribo ne napišejo.



1_girl

  • *
    • Prispevkov: 90
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 27 Julij 2018, 06:00:05
Pozdravljeni,

naša psička je trenutno Canagan jagnetina. Prej je bila na surovi. Vsakic ji zraven pokuham tudi malce mesa, zelenjave. Poskusila je tudi Barking heads Bad hair day, ki ji je prav tako odgovarjal. Sedaj se pa ne morem odločiti katero izbrati. Canagan je precej draga (79€ za 12kg), Barkign heads malce manj. Glede sestavin sta si precej podobni (z razliko žit pri BH in več zelenjave pri Canaganu).

Canagan sestavine: sveže pripravljena jagnjetina brez kosti (43,5%), osušena jagnjetina (17%), sladki krompir, krompir, grahove beljakovine, grah, krompirjeve beljakovine, osušeno jajce (2%), nemška detelja, jagnječji mesni sok (1,5%), lososovo olje (1%), meinerali, vitamini, glukozamin (1000 mg/kg), MSM (1000 mg/kg), jabolko, korenje, špinača, indijski trpotec, morske alge, fruktooligosaharidi, hondroitin (700 mg/kg), kamilica, poprova meta, ognjič, brusnice, janež in božja rutica.

Barking heads sestavine: sveže pripravljena jagnjetina 26%, sušena jagnjetina 20%, rjavi riž, oves, beli riž, lucerna, sveže pripravljena postrv 5%, grah, jagnječja maščoba 4%, lososovo olje 2%, jagnjetina 1,5%, morske alge, sušen paradižnik, podpora gibalnemu aparatu (glukozamin 350mg/kg, MSM 350mg/kg, hondroitin 240mg/kg). Brez dodanih sintetičnih barvil, arom in konzervansov.

Ampak ko pogledam analitsko sestavo sta si pa precej različni. BH ima 23% beljakovin, Canagan 31.5%.  Pa se nekako ne morem odločiti ali je Canagan res toliko bolj kakovostna kot je draga? Predvidevam, da je veliko teh beljakovin rastlineskega izvora, ker mesa spet ne vsebuje toliko več?
Lepo prosim za kakšen nasvet, ker tukaj se malce izgubim. Ali se vam zdi Canagan resnično toliko bolj kakovostna, kot je dražja? Ni mi problem plačata več za hrano, ne bi si pa želela plačati 20% več, za 5% boljšo hrano. Kako je s % beljakovin? Sama sem se ponavadi držala med 25-30, tukaj pa obedve izstopata. :) Psička sicer na nobeni od hran nima težav. Prav tako sem pri pregledovanju po internetu ugotovila, da ima BH večjo vsebnosti OH.

Najlepša hvala za vsak nasvet. :)
Lp, 1_girl



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #4 : 28 Julij 2018, 09:14:12
Izbereš tisto, ki psici ustreza. In opazuješ. Potrebe se tudi spreminjajo. Nihče ti ne mor epovedat koliko % je katera hrana boljša. Ker je za vsakega psa lahko drugače.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


1_girl

  • *
    • Prispevkov: 90
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 28 Julij 2018, 17:55:33
Hvala za odgovor. Obedve hrani smo ze probali in sta bili ok. Trenutno smo na Canagam, ker sem mislila, da je se vedno precej bolj kvalitetna, ampak po pregledu sestavin se mi spet ne zdi tolikoooo bolj. Cisto iz tega vidika sem vprasala. Verjetno to vprasanje res ni na mestu. Mislila sem samo tako, kot se ocenjuje nekje najbolj kvalitetne (Acana, Orijen,..) pa potem srednji rang (BH, N&D, itd.). Canagan pa po pravici ne vem kam uvrstiti. :) Hvala bomo pa se probali. :)
Lp, 1_girl



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #6 : 03 Avgust 2018, 07:39:52
Za mojo sta obe zanič (ker je pač noter precej zadev na katere je alergična).

Na dolgi rok pa samo instant kuglice niso najbolša stvar, ne glede na napisane sestavine, ceno. Vsaj kako prikuho in žlico česa drugega ji dajaj redno vmes.

Te splošne ocene so bolj tako/tako. Čim ima neka hrana žita je takoj nižja ocena, kar ni ravno merodajno za kvaliteto.

Res, edini, ki določi ali je hrana kvalitetna je tvoj pes. Da je na hrani zdrav, živahen, z zdravo kožo, dlako, BP iztrebkom, da ti ne serje velike kupe dreka po 5-6x dnevno.

Sama sicer rada vidim "manj je več". Nerada vidim v briketih 10-20 različnih sestavin. najraje vidim 1-3 vire beljakovin in 1-3 vire OHjev, pa kakšno zelišče še. In potem občasno rotiranje okusa, vendar s podobno sestavo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


1_girl

  • *
    • Prispevkov: 90
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 12 Avgust 2018, 08:21:14
Samo, ker je pes na nekaj alergičen še ne pomeni, da je zanič. :/ Tako kot, če je pes alergičen na govedino, to ne pomeni, da je goveje meso zanič in slabo. Po drugi strani, če veš, da določena hrana vseubje preveč žit, arom in soli, ne more soditi v dobro.
Sedaj smo na Barking heads, je kar ok. Če bi bilo povsem po moje, bi bila še vedno na surovi hrani pa so se začele neke težave in smo jo morali dati na nekaj, da se stabilizira in ji čim bolje odgovarja. Smo sprobali s kuhano pa je bilo slabše. Ji vedno pokuham zraven cca 20% mesa (kolikor je zgornja meja, da je obrok še uravnotežen) in je zaenkrat tako ok. Upam, da nam enkrat v prihodnjih mesecih morda še rata iti nazaj na surovo. Samo prvo se mora res stabilizirati in vse, potem bomo pa videli.  Ko bo več mesecev brez težav, bi morda še enkrat poskusila. Je bila sicer na surovi več mesecev brez težav. Mi je pa sedaj kar težko jo imeti na briketih, nisem bila že nekaj časa pristaš le teh. Zato pa si želim res najboljše zanjo in da ji odgovarjajo (Acana ji recimo pred časom nikakor ni).

Po vseh izkušnjah in prebranem se nekako izogibam ameriških znamk briketov in pa kakšnih proizvedenih v albaniji/srbiji itd. Do sedaj najboljše izkušnje sem imela z angleškimi.