Pozdravljeni,
naša psička izgleda, da je zbolela za kužnim kašljem.

Začelo se je v noči iz petka na soboto. Psička je ponoči kašljala. Tudi včeraj se je kašlanje nadaljevalo, vendar v mejah normale. Danes pa je vse skupaj že precej slabše. Po jutranjem krajšem sprehodu (oblekli smo jo v plašček in sama ni še hotela domov) jo je začelo tresti in začela je sopsti. Klicali smo veterinarja, ki nam je rekel, da simptomi kažejo na kužni kašelj in da načelom ni zdravljenja, razen če psička izgubi apetit in dobi vročino. Da takrat pa naj se takoj oglasimo. Apetit še vedno ima, danes gremo še po IR termometer, da ji bomo bolj zaziher izmerili temperaturo. Držali smo ji sicer klasičen termometer pod pazduho, ki je pokazal 38.5, vendar podatek verjetno ni verodostojen, ker bi bilo potrebno izmeriti drugje.
Tresenje se je povsem umirilo. Sopenje pa ostaja v ležečem položaju. Ko sedi ne sope več, je pa vsa boga, čeprav za hrano še vedno pride. Približno istočasno je enake, samo blažje simptome dobil še en kuža iz bližine in tudi na veterini so mi rekli, da so že imeli nekaj takih primerov letos.
Sedaj grem še po trpotčev sirup.
Vem da se je po prenehanju kašlja še potrebno izogibati pasje družbi cca 14 dni. In pa sedaj jo bomo vozili le na potrebo, dokler ne bo ok.
Ali je ok, da zaenkrat še ne gremo do veta? Sicer mi je sam veterinar tako rekel. Skrbi me le sopenje, vendar je resnično ne bi rada po nepotrebnem ponovno filala z antibiotiki. Ponavljam da je sopenje prisotno le v ležečem položaju. Psička je sicer bila 3x cepljena proti kužnim boleznim. Stara je 10 mesecev.
Kako je pri vas kaj potekalo to obolenje, če ste ga morda že preboleli?
S čim ji lahko še pomagam? Glede prehrane bi bilo morda najbolje, da jo sedaj hranimo bolj z briketi? Do sedaj je nekje 2/3 dobila surove pripravljene obroke (Good4dogs, Natures menu), vendar imata hrani bolj malo dodanih vitaminov (sploh Good4dogs jih nima nič).
Najlepša hvala in Lp, 1_girl