Za pesjanarje > Vzgoja in šolanje

Preventiva pred ponovno katastrofo

<< < (2/3) > >>

čara:
Manjka ti vaja puščanja. Ne spuščanja iz gobca, tebi manjka "sploh ne pobiraj iz tal", to je vaja puščanja oz. pusti, fuj kakorkoli že poimenuješ.

Lahko, da si mislila izključno njej v dobro, ampak  prehitro potegne slabe posledice za sabo. Lahko poveže drugače kot si želiš in se bo blazno bala še česa drugega.

*star*:
Meni ful v redu metoda je od susan garrett it's yer choice. gre se za to, da pes sam pride do tega, da se mu veliko bolj splača, če hrano pusti na miru in pride do tebe, ker tam dobi nagrado. Samo je res dolgotrajen proces, ampak pomaga. Meni je mladič po tleh pobiral vse živo, vedno je šnofala po torbicah, nahrbtnikih, mizah itd. pa se je na srečo s to metodo to dejansko umirilo, valda pride še kdaj, da bi z veseljem na sprehodu kaj pojedla, ampak veliko manj, ampak itak še vedno delava na tem... :) Preberi si malo to metodo, zdaj je brezveze, da tukaj pišem cele postopke :)

_ZOYA_:
Moj Gavin, pozresni Schapendoes, isto želi žreti s tla, delama vajo pusti, ampak morem biti 1000% če je kaj ba tleh, ker on vseeno bi požrl če ne opazim takoj.

Nika:
Tudi pri nas je mrhovinjenje, žretje stvari iz tal nezaželjeno in mi zna bit pri določenih stvareh tako nagravžno, da bi pri žretju človeških drekov pomoje celo potegnila mejo med PM in elektriko. Je pa tako da kar je meni nezaželjeno, se psom ne splača ker za to ne dobijo potrditve in so po potrebi tudi kaznovani. Od mladička naprej gre itak za preusmerjanje (se vidi kdaj se vpikne v scalino in kdaj v kaj za pojest), menjavo za dosti boljšo stvar ali "če ti je res všeč lahko izjemoma domov neseš", kasneje ko že pozna ne,pusti,fuj pa tudi kazen. Pri nas je ta bila v obliki čisto navadnega kreganja "mrš pra**** nagravžna, fuj to delat, a misliš dans uzun spat" z malo povzdignjenim glasom. Končni rezultat so psi, s katerimi skupaj pogledamo dišeče stvari, lahko prevohajo po dolgem in počez ali če nisem zraven in jim je všeč prinesejo pokazat, potem pa se odpravimo naprej brez pretiranega hvaljenja, ker je to da ne žrejo samoumevno. Pri vsem tem sem tudi dovolj popustljiva, da ne prepovedujem vsega in pri raznih srnjih, ovčjih drekcih se da tud kej zmenit. Izjeme morjo bit  :)

Tole sta mi prinesla pokazat vsak svoj zmrznjen drek divjega prašiča


Teh stvari res ne delam po izključno PM in brez kakršnekoli prisile in mi tudi ne bi bil problem nastavit (oz. nafehtat nekoga da nastavi) hrano s tabaskom, poprom, glih prav pekočimi feferoni, ipd. Je pa tu samo za pazit da je hrana v obliki za žvečenje in ne da jo kar dol požre, ker potem ni efekta.

Nika:
Še to. Pri nas zelo velik poudarek dajemo na samokontrolo, pri hrani to pomeni da se ne jemlje stvari iz pulta; da se pusti vedno nastavljeno mačjo hrano; če kdo dobi kaj slastnega za jest je potrebno počakat da gre stran od posode in šele nato lahko greš pogledat če je kaj ostalo/polizat posodo; aportiranje hrane (parkrat letno, ne zdej da jih drk**o v glavo cele dneve); poln krožnik je moj, praznega lahko poližeš.. V glavnem jim damo vedet, da če se kontrolirajo na koncu vseeno dobijo nagrado in se torej splača počakat.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo