Aktualno > Pasje debate

Ločitvena tesnoba

<< < (2/3) > >>

čara:
Najdi sprehajalca, varuško. Če ima pes resnično ločitveno tesnobo boš morala najti varstvo in postopno, počasi sistematično delat. Iz kod si? morda kdo tukaj pozna zanesljivega pesjanarja?

Z ločitveno tesnobo se trenutno uspešno spopada tukaj, morda te lahko tudi kam usmeri ali pomaga sama https://www.facebook.com/LCADwithM/

Anja82:
No, po dveh dneh snemanja imam take rezultate:

Začne lajati kakih 20 minut po odhodu (verjetno takrat izprazni žogico z briketi), nato pa laja od  20 do 30 minut. Laja sicer s prekinitvami, tako da vse skupaj razvleče na slabo uro, potem pa tišina. Do mojega prihoda domov na posnetku ni niti enega samega HOV-a  :)

Ne vem, kako sosedje to slišijo kot CEL DAN lajanja  ??? Ampak ok....ura je precej zgodnja in verjamem, da je izredno moteče. Sem se pa vseeno malce pomirila, ker sedaj vem, da le ni tako hudo.

Torej, težava je v odhodu. Kar mislim, da pomeni, da morava "natrenirati" odhod. Tako da sedaj prosim še za kak nasvet glede tega.

Zaenkrat pa odhod v službo izgleda takole:
Greva na sprehod (krajši, ker vstajam ob 4ih zjutraj), spijem kavo, vedno imam vse pripravljeno, tako da lahko kasneje samo vzamem stvari in grem.
Ru dobi z zajtrkom baldrijanove kapljice, nato se z njim ukvarjam le še toliko, da mu dam žogico z briketi, zaprem vrata in grem. Zelo se upiram raznim "adijo srček", "grem v službico", "sam boš", tudi božanje in lupčkanje preskočim (kar je verjetno težje zame)  :-[

Sem pa spremenila še eno stvar ta teden in sicer, še dodatno sem mu omejila prostor, tako da ima sedaj, v času ko je sam, na voljo samo dnevno sobo. Prav tako sem mu spustila rulete in nima  več možnosti, da gleda za mano skozi okno. Radio pa ostaja prižgan.

Mogoče delam kako napako? Kaj lahko izboljšam?
Hvala od obeh  :)

čara:
Spremeni rutino odhoda. Vstani eno uro prej ;) Pa čez dan potreniraj različneodhode.

1. že prejšnji dan si VSE pripravi.

Odhodi pa. Vzami ključe-jih odloži nazaj, vzami torbico, pa se vsedi in beri knjigo, odloži vse, greš za minutko-se vrneš,

Pomenno je da vse to delaš v miru. Pol ure pred tvojim dejanskim odhodom pa naj bo MIR.  Že tiste pol ure prej naj bo svojem omejenem prostoru, ki ga uporabljaš, ti pa umirjena (bereš knjigo, meditiraš, počivaš....). Ne hodiš sem pa tja, nabiraš stvari za službo. Vse si že prej pripravi.

JennyK:
Meni osebno se pa vsekakor ne zdi smiselno, da bi vstajala še 1 uro prej! Zakaj? To pomeni, da psa pred odhodom v službo 2x pelje ven. Najbrž ga pa sprehod vsaj delno "spravi na obrate", ziritira in traja, da se umiri....
Meni se zdi ravnanje Anja82 čisto ok... Zelo podoben ritem imam tudi sama pri svojih dveh kužah. In tudi vstajam ob 4h, torej "sredi noči".  ;) S tem, da jaz jutri sprehod opravim res na hitrco: pomeni iztrebljanje in še par minutk in gremo notri! Ne dovolim pa norenja in guncanja afen na vse zgodaj! Ni fer niti do sosedov, da imajo ob 4,30 psi svoj žur zunaj.... Namreč tudi sama stanujem v manjšem blokcu, v spalnem naselju.
Anja82, sem prepričana, da se bo Ru navadil ritma in kmalu ne bo več lajanja! Se mi ne zdi strašno, če traja lajanje "le" (ja, ob 5h je to sicer precej nerodno in moteče in se vleče kot celo stoletje) 20 minut.... Torej ni pol dneva ali cel dan in verjamem, da bo opustil tudi to prepevanje!
Srečno!

čara:
Zakaj vstati prej? Zato, da ni jutranjega hitenja. Pri takih psih je pomembna umirjenost, naša. In pol ure pred odhodom mora biti mir. SI že oblečena za službo, naličene, torbica je parajt, ključi, VSE je že pripravljeno. Ti pa bereš revijo, knjigo, meditiraš, dihaš, gledaš v zrak. Pes ta čas počiva v svojem omejenem prostoru, ki ga ima.  Potem pa samo umirjeno in počasi vstaneš in greš. (torbico, jakno, ključe imaš vse na kupu). Ne hodiš še do kopalnice, pa do predala in etc.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo