Mali angleški hrt [Whippet]

Geri · 461329

zoran

  • *
    • Prispevkov: 200
    • Točke: 1
Odgovori #780 : 01 Oktober 2009, 21:49:37
dog4ever, nisem siguren da razumem tvojega vprašanja ?
Občutek imam da sem pisal v Kitajščini, lepo sem napisal kaj je po zakonu potrebno in kaj ne. Podal sem vam še telefonsko številko od VURSA, da sami preverite kaj je potrebno pri prvem cepljenju  In vi še kar naprej
nabijate v en boben.

Zakaj pa bi moral biti podspis veterinarja v knjižici, ali misliš da lahko samo veterinar pocepi psa ?????? Jaz moje peljem k Miki Miški in ona pocepi moje psičke, upam da si sedaj zadovoljen z odgovorom.







minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #781 : 01 Oktober 2009, 22:01:17
Ah dej no  ::) tvoja obveščevalna pa res ni tako dobra :-\

Zakaj pa v knjižici ni podpisa veterinarja, ki je cepljenje opravil?

Nekateri vzreditelji cepijo kar sami, brez predhodnega vet. pregleda. >:( Je stvar veliko cenejša.

Žalostno, žalostno, kam ste prišli- do tožbe. :'( >:(

Dejstva lahko vsak poda. :P


zoran

  • *
    • Prispevkov: 200
    • Točke: 1
Odgovori #782 : 01 Oktober 2009, 22:38:41
Minči,

imam občutek da spadaš tudi ti v skupino vsevedov. Res vas nerazumem ljudje, od kod samo jemljete te ideje !!??

Z kinologijo se ukvarjam že od malih nog. Aktivno pa že dobrih 20 let, z vzrejo pa približno 15 let. Moja pasma so Veliki in mali Angleški hrti.
Sem časti član Ameriškega Greyhound kluba ter Angleškega, prepotoval sem cel svet z mojimi psi, obiskal kar eno lepo število seminarjev ter
specialnih razstav za hrte. Povabljen sem bil kar nekaj krat v ZDA ter Canado na kongres Greyov ter Whippetov,kjer sem delil z ostalimi vzreditelji
svoje izkušnje ter ideje o tej prečudoviti pasmi. V kar nekaj knjig se omenja ime moje Psarne, da ne omenjam v kolikih revijah ali letnih Almanahih je
delan intervju o moji psarni. Izdajal sem revijo European Greyhound, katera je izhajala v 18 državah. V vseh teh letih skrbno preučujem genetiko ter
problematiko obeh pasem in lahko rečem da sem eden redkih ljudi na svetu, kateri pozna skoraj vsakega Greyhounda ali Whippeta na svetu. Proučeval sem
vsako linijo posebej ..naprej in nazaj. Poznam problematiko vsakega vzreditelja in genske napake njihovih psov in isto kot svojih.

Velikokrat dobim klic od naših ali tujih Veterinarjev kateri me sprašujejo če jim lahko pomagam pri določenem problemu pri tej pasmi. In sedaj mi boste vi
solili pamet in me boste učili kako in kaj naj delam. Zanima me koliko legel ste vzredili,koliko neprespanih noči ste prebedeli ob mladičkih,....koliko ste naredili za samo kinologijo.
Vi mi boste govorili o ceni ter skopušnosti,...v zadnjih desetih letih sem zapravil za potovanja po svetu da bi lahko kupil že eno dobro stanovanje.

Pokažite mi veterinarja, kateri bo bolj poznal to pasmo ter njihovo problematiko kot jaz. Lahko vam rečem da so mi že kar nekaj krat ravno veterinarji pohabili pse,ker niso poslušali mojih nasvetov.
Trije veterinarji so pri meni kupili pse in tem najbolj zaupam in z njimi sodelujem.

Glede vakcin pa vas lepo prosim ne pametujte, ker se vam niti najmanj ne sanja o čem govorite. Ogromno cepil z poteklim rokom je bilo uvoženo v naši državi ter so bile verjetno nalepljene nove nalepke na tubah.
Lepo število psov sem izvozil za Japonsko,australio ter Anglijo, kjer je karantena in je potrebno imeti titer test. Ali veste pri kolikih pshe nam je uspelo naresti titer ??? Pri nobenem, ker te vakcine ne delujejo. moral sem pse voziti v Nemčijo da smo jih pocepili ter tam delali titer test.

Sanja sem vam ne kaj trobentate, zato vas prosim bodite raje tiho, ker se vam niti malo ne sanja o kinologiji.





minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #783 : 01 Oktober 2009, 22:56:07
Zoran, kar se tiče mojega komentarja sem napisala "nekateri".

Komentirala sem pa tvoj način komunikacije. :(

Namesto, da bi preveril kako in kaj, si takoj napadel zoe.

Oprosti, ampak takoj se počutiš ogroženega. Jaz te nisem napadala, ne o tebi kar koli napisala. Ti pa si mene dal v "tvojo skupino vsevedov". Kar mi je pa čisto vseeno. :P

Ne vem, če si sploh razumel kaj hočem povedat. Tako kot nisi zoe v zadnjem njenem postu.

Jaz govorim o kulturi, zrelosti, strpnosti, nivoju komunikacije,osnovnem botonu pisanja,...., ki pa na žalost nekaterim manjka. :(





zoran

  • *
    • Prispevkov: 200
    • Točke: 1
Odgovori #784 : 01 Oktober 2009, 23:17:17
Minci, kaj je slabega če določeni vzreditelji sami cepijo svoje  pse ?? Pa kaj vam je ljudje da samo kritizirate ter napadate brez kakeršnih koli dejstev.

Glede Zoe, ...ali nisi prebrala kaj je pisala ??????? Saj so ji še drugi napisali naj ne nabija v prazno če ne ve o čem govori. In ti govoriš da jaz niamm kulture, pa punca daj
malo razmisli kaj pišeš.

Kako drugače naj razumemo , če je napisano provokativno.

In ko govoriš o načinu komunikacije. To kar je ona napisala ni niti kulturno ,niti zrelo,niti po bontonu in  še manj strpno. Zato to raje njej napiši.

Ali je to pravilno kar je naredila, javno nekoga obtožiti ,predno bi zadevo raziskala in se prepričala v to kar piše. Padajte malo razmislit z glavo predno kaj napišete.

Če je že tako zanima, zakaj mi ni osebno napisala kar je zanima in jaz bi ji lepo odgovoril.

Verjamem da ti je vseno , ...meni ni in nebom dovolil da nihče pljuva ali govori kar koli proti moji psarni. 




Mak

  • *
    • Prispevkov: 33
    • Točke: 0
Odgovori #785 : 02 Oktober 2009, 08:43:20
Citiraj
Zaradi mene lahko lepite samo slikice in pišete lepe komentarje, ostalo pa pometete pod predprogo, a tako ne boste ničesar spremenili.

Moj namen je bil, da se debata o cepljenju pač prestavi v temo o cepljenju in da ne ostane v temi o whippetih. Kot moderatorka imaš seveda to moč. Nič ni treba pomesti pod preprogo, všeč mi je, da se govori tudi o cepljenju, vendar je tema o whippetih tukaj malo izgubila smer. Kaj praviš? Prepričana sem namreč, da bi se v pravilno postavljeni temi oglasili tudi veterinarji in ostali vzreditelji in bi reševanje te problematike dobilo svoj smisel in kredibilnost. Razmisli.




zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #786 : 02 Oktober 2009, 11:36:37
Mak, imaš prav. Bom uredila, če se ostali strinjajo.

Citiraj
Malo sem se pozanimal o tebi Nadja Zlender in sem dobil od čisto vseh informacijo da si problematična oseba in da se ti  ne sanja niti malo  o kinologiji.
Pravijo da povsod delas zdrahe in da pametujes vsepoprek. No sedaj razumem zakaj pišeš take neumnosti in laži.

Mislim, da se mi za to ni treba zagovarjati, ker vsak, ki me vsaj približno pozna ve kaj počnem s svojim psom, kaj sem dosegla in kaj še bom.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #787 : 02 Oktober 2009, 12:21:35
Nekaj zagotovo smrdi. Način komunikacije zoran-a kažejo, da le nekaj ni OK pri njih. Vsaj jaz tako razume, sicer bi reakcija bila precej drugačna. Vzreditelj pa nima sam kaj cepit psov, če ni veterinar. In tudi cepivo naj dobi kar lepo pri nas, cepi takrat ko se cepi. Zakaj bi kdo sploh kupoval cepiva podrugot? Ni mi jasno.

Vsakdo ki ima 5 minut časa, dolg nos od užaljenosti, ni sposoben komunikacije in reševanje problemov.....bi kar tožil. Otročje, drago in brezveze...Pokazatelj nezmožnosti reševanja konfliktov sam. Jupi, še dobro da odvetniki služijo, a ne.. In da so takizaostani na sodišču...ker se tožari(te)jo za vsak drek-dobesedno.  ::) Mislim tožba iz užaljenosti....Če podatki niso resnični-kaj se imaš za sekirat. Pa daj kontra dokaze kupcem, ki bi jih to zanimalo...

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


zoran

  • *
    • Prispevkov: 200
    • Točke: 1
Odgovori #788 : 02 Oktober 2009, 12:52:45
Ha ha res ste umetniki. Napadete mojo psarno z lažnimi informacijami, javnost zavajate in jaz naj bom tiho in mirno gledal kako rušite renime moje psarne.
Jaz nisem niti najmanj užaljen jaz sem samo odgovoril na tožbe, ampak imam občutek da ste vi sedaj užaljeni in sedaj vam  ni prav, pa še kar naprej žalite.
Javno sem odgovoril in vam povrh dal tel številko javnega urada da preverite moje trditve. Pa še toliko niste da bi poklicaliin preverili in se prepričali kaj lahko in kaj ne.
Veste da nimate prav in zato ne govorite več o tej temi z katero ste načeli ampak sedaj igrate igro na načinu komunikacije ter užaljenosti.

No in ko praviš da nekaj smrdi te vabim Čara da prideš k meni ta vikend in se prepričaj kaj smrdi, če te nebo se bo vedelo da smrdi ta vaš način komunikacije
in hinavščine. V nedeljo bom cel dan doma in vesel bom tvojega obiska. Upam da ko si tako hrabra in ko znaš tako javno žaliti da boš tako hrabra in boš prišla k nam na obisk.
No sedaj bomo videli pri komu smrdi, in kdo je otročji.








zoran

  • *
    • Prispevkov: 200
    • Točke: 1
Odgovori #789 : 02 Oktober 2009, 13:07:43
Spregledal sem še eno lažno informacijo , katero si podala Čara. No in naj ti odgovorim:

Vzreditelj pa nima sam kaj cepit psov, če ni veterinar. - Vsak kateri je usposobljen lahko cepi psa ali katero drugo žival. Nebo držala ta tvoja trditev, je nesmiselna.

In tudi cepivo naj dobi kar lepo pri nas, .. - Jaz nisem nikoli rekel da cepivo kupujem v tujini, jaz cepiva kupujem pri nas. Zoe je podala to lažno informacijo in ti jo sedaj še enkrat ponavljaš. Zakaj tdite nekaj kar ni res. Kako si upati zavajati javnost o mojih privat stvareh.

cepi takrat ko se cepi. - Lepo sem napisal v enem prejšnem sporočilu kdaj se cepi psička,še enkrat preberi in ne ponavlaj neumnosti katere je že Zoe podala. Ali si sploh prebrala moje odgovore na obtožbe ?? Ali samo natepavaš v prazno.

Saj se kar naprej ponavljate kot papige, lepo sem vam obrazložil, vi pa kar naprej nabijate eno in isto. Res ste otročji.

In ti meni praviš da sem otročji. Po tem kar pišete bi lahko rekel da niste ravno prav ... ???




SG

  • *
    • Prispevkov: 478
    • Točke: 3
Odgovori #790 : 02 Oktober 2009, 18:31:20
Zoki,

Grow up že enkrat...
In nehaj že enkrat težiti...ker bolj drek mešaš, bolj smrdi. Jasno?



zoran

  • *
    • Prispevkov: 200
    • Točke: 1
Odgovori #791 : 02 Oktober 2009, 19:06:51
Jaz težim, pa kdo koga non stop napada.

No tebe dobro poznamo, saj sem samo čakal kdaj boš še ti uletel. Tako da od tebe nisem prav nič drugega prilčakoval, kajti če bi imal saj kaj v glavi nebi pisal takih neumnosti.
Tvoja opažanja so pač tako bedna, da ti človek nemore zameriti, saj nam je jasno zakaj.
Ampak saj te vsi poznamo kot zelo poznanega težaka in prav ti osebno drek mešaš povsod.

Zdaj ste se zbrali sami tapravi,tole je kar zabavno ratalo.



SG

  • *
    • Prispevkov: 478
    • Točke: 3
Odgovori #792 : 02 Oktober 2009, 19:36:49
Jaz težim, pa kdo koga non stop napada.

No tebe dobro poznamo, saj sem samo čakal kdaj boš še ti uletel. Tako da od tebe nisem prav nič drugega prilčakoval, kajti če bi imal saj kaj v glavi nebi pisal takih neumnosti.
Tvoja opažanja so pač tako bedna, da ti človek nemore zameriti, saj nam je jasno zakaj.
Ampak saj te vsi poznamo kot zelo poznanega težaka in prav ti osebno drek mešaš povsod.

Zdaj ste se zbrali sami tapravi,tole je kar zabavno ratalo.


Te tožim???  ;D



Taya39

  • *
    • Prispevkov: 74
    • Točke: 0
Odgovori #793 : 02 Oktober 2009, 22:17:37
Tukaj pa res nisem bila že celo večnost, hah, pa kot sedaj vidim, pravzaprav nisem nič zamudila.
Očitno se zgodbice ponavljajo, nekateri imajo tole psarno My Camelot, tako zelo v želodcu, da jo nikakor ne morejo prebaviti  8)
Tam je očitno res vse tako zelo narobe, da bi morda lahko odprli kar posebno temo, npr. pod naslovom »zbrišimo MC psarno z whippet scene« , potem bi morda nekateri v tej naši prelepi šentflorjanski deželici končno lažje spali  ::)
Haha, saj jih očitno neizmerno moti, da iz My Camelot psarne, kljub vsemu, prihajajo čudoviti whippeti, pravi predstavniki svoje pasme, zdravi, neproblematični, lepi, karakterno čudoviti psi,…osebno poznam takšnih predstavnikov MC psarne veliko,…me pa zanima, kje pa so vsi tisti, ki pa bi očitno morali imeti same težave s svojimi whippeti, saj prihajajo po mnenju nekaterih iz problematične psarne? Zakaj pa se nihče ne oglasi in nam pove o vseh težavah, ki jih morda ima z whippetom iz psarne My Camelot?  Hmm, morda zato ker večjih ali pa sploh kakšnih težav s svojim mycamelotkom, nima nihče!?

Lep pozdrav vsem pravim ljubiteljem whippetov in veliko veselja z vašimi kužki ;)



Taya39

  • *
    • Prispevkov: 74
    • Točke: 0
Odgovori #794 : 09 Oktober 2009, 20:50:26
Prejela sem veselo novičko, da je na svetovni razstavi v Bratislavi, whippet Gral (My Camelot Royal Colours) osvojil res. CAC. ;D
Whippetka Saja (My Camelot Silver Maple) pa je bila 6. v menda zelo veliki konkurenci. ;D

Čestitke Špelci, Tomažu in seveda vzreditelju Zokiju  ;)

Lp


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #795 : 09 Oktober 2009, 22:13:06
Čestitke! :)


Mak

  • *
    • Prispevkov: 33
    • Točke: 0
Odgovori #796 : 10 Oktober 2009, 11:54:09
Hvala za čestitke. Zelo, zelo sem vesela, saj se je Gralček pokazal v lepi luči in v ringu nastopal kot šampion  ;). Zelo je ubogal, lepo se je gibal, pa tudi v druge pse ni rinil, kot je to v njegovi navadi. Najlešpe bi se zahvalila Zokiju, ki ga je seveda profesionalno hendlal saj je domači hendlar odpovedal. Na začetku me je malo skrbelo kako se bosta ujela, saj ga Zoki še ni nikoli henlal in ga Gral ni bil vajen. A v ringu sta bila zelo usklajena.

Tudi jaz bi čestitala Tomažu in Saji za velik uspeh saj sta tekmovala v razredu šampionov. Tomaž je svoje delo opravil z odliko. Kar tako naprej. Se vidimo v Zagrebu.

Pozdravček vsem,

Špela in Gral  :)



HoviBono

  • *
    • Prispevkov: 459
    • Točke: 0
  • Bono - Tisa
Odgovori #797 : 10 Oktober 2009, 13:25:35
Tudi z moje strani čestitke Gralu, Saji & Tomažu ter seveda vzreditelju Zokiju,
za čudovite uspehe na razstavi  v Bratislavi!
Še veliko uspehov v razstavljanju Vam želim za naprej!

lp



Mak

  • *
    • Prispevkov: 33
    • Točke: 0
Odgovori #798 : 10 Oktober 2009, 16:07:40
.



Mak

  • *
    • Prispevkov: 33
    • Točke: 0
Odgovori #799 : 10 Oktober 2009, 16:14:13
pa še ena...



alfa

  • *
    • Prispevkov: 240
    • Točke: 0
Odgovori #800 : 10 Oktober 2009, 20:04:51
Čestitke za dosežene razstavne uspehe  :),

Lp


HoviBono

  • *
    • Prispevkov: 459
    • Točke: 0
  • Bono - Tisa
Odgovori #801 : 26 November 2009, 07:34:43
Živjo vsem!!!

Imate kakšne rezultate in pa seveda slikice iz razstave z Zagrebu?  :)



As You Like It

  • *
    • Prispevkov: 205
    • Točke: 1
Odgovori #802 : 26 November 2009, 12:25:04
Tukaj nekaj zamrlo, al pa so se vsi preselili na FB ;)

Na včerajšnjem sprehodu:

Gala - Zarah

Zarah

Saga

:)


HoviBono

  • *
    • Prispevkov: 459
    • Točke: 0
  • Bono - Tisa
Odgovori #803 : 27 November 2009, 09:16:58
Ja, res je... Izgleda da smo samo še na Facebooku... hihi...

Luštkane slikice.... To pa je bilo šibanje kaj ne...  taprave galopske dirke...  :))



Leiah

  • *
    • Prispevkov: 59
    • Točke: 2
Odgovori #804 : 28 November 2009, 09:13:21
punce so lepe kot vedno :)

Lp, sonja


NEON

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
Odgovori #805 : 24 December 2009, 15:45:08








DRUŠTVO HRTJI SVET SLOVENIJE
www.hrtjisvet.org


NEON

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
Odgovori #806 : 26 December 2009, 14:59:22
Na forumu Društva Hrtji svet Slovenije poteka dobrodelna licitacija ovratnice, ki je primerna za whippeta, znamke Petit Pethuse (prijazno darilo našemu društvu s strani ge. Vide Klenovšek), katere izkupiček bo namenjen za pomoč hrtom v stiski, ki jim v obliki posvojitev, donacj ali konkretni pomoči posameznim hrtom pomaga naše društvo.

Vabljeni k sodelovanju: http://hrti.mojforum.si/hrti-about643.html

Hvala v imenu pomoči potrebnih hrtkov.

DRUŠTVO HRTJI SVET SLOVENIJE
www.hrtjisvet.org


HoviBono

  • *
    • Prispevkov: 459
    • Točke: 0
  • Bono - Tisa
Odgovori #807 : 01 Januar 2010, 17:25:32
Srečno Novo Leto 2010
želim vsem Whippetkom
in njihovim lastnikom!

Nika in Bono



HoviBono

  • *
    • Prispevkov: 459
    • Točke: 0
  • Bono - Tisa
Odgovori #808 : 22 Januar 2010, 11:08:43
Naj dodam nekaj slikic iz specialke za hrte, da se bo vaj nekaj dogajalo tle gor..  ::)


Eto... - The End -

Lp, Nika



Leiah

  • *
    • Prispevkov: 59
    • Točke: 2
Odgovori #809 : 28 Januar 2010, 08:58:03
lepe slike!

Lp, sonja