Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]

Ewe · 633856

Tequilla

  • *
    • Prispevkov: 161
    • Točke: 0
Odgovori #450 : 19 Oktober 2009, 12:34:07
Meni osebno je tale samček, ki je dobil BOB fenomenalno lep, sicer nisem še nevem kakšen poznavalec pasme, vendar je res lep in mi niti na sliki ne deluje kot samička. Scer pa so mi vsi koker španjeli všeč in vsak ima svoje hibe....  8)

Najlepši in najbolj iskren poljub je ta,
ki ti ga s svojim smrčkom tvoj kosmatinec da.

www.bewitcheddreams.com
http://www.facebook.com/maja.frelih


nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #451 : 19 Oktober 2009, 15:56:34
Seveda je logično, da ima vsak svoje mnenje ;)
Meni osebno je tale samček, ki je dobil BOB fenomenalno lep, sicer nisem še nevem kakšen poznavalec pasme, vendar je res lep in mi niti na sliki ne deluje kot samička. Scer pa so mi vsi koker španjeli všeč in vsak ima svoje hibe....  8)

No meni tale še pomeni, da se učiš, da bi bolje poznala pasmo.. :) Pa ti bo mogoče zanimivo prebrati kaj jaz osebno menim o tem psu (ker sem ga videla tudi v živo.. ne le preko slik ;) ).
Glava: Lepe temne oči, za psa, bi lahko imel bolj močno/izrazito (nenajdem pravega izraza) glavo. Proporci glave so pravilni, stop je viden (smo pa videli že boljšega..).
Vrat: pravilne dolžine, dovolj močan ter lepo zasajen na ramena.
Sprednji koti so dobri (lahko pa bi bili tudi boljši..). Zadnji koti pa mi sploh niso všeč, saj ga enkrat postavi tako, da izgledajo vredu, drugič tako, da pes stoji kot seter..  ::) To me je še najbolj zmotilo..
Rep je pravilno zasajen, ter lepo nošen med tekom. Je lepo kratek (kvadratek ;) ) z dobro hrbtno linijo.
Ampak overall še vedno spominja na psičko.. enostavno ne vidim v njem konkretnega in močnega samca.. in po mojem mnenju je bilo tam kar nekaj boljših psov od njega.. ;) Sicer pa vsi vemo kako gre s to politiko.. ;) ;)

Če pa primirjam Buxija in tistega BOB psa, pa itak.. glavo ima Buxi 10x boljšo.. ;)
Seveda je pa to moje mnenje, da ne bo pomote.. ;) ;)


Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #452 : 19 Oktober 2009, 19:09:57
Men ma pa Buxi, vsaj na tej zadnji sliki, čist preveliko glavo. Tadrug pa res mal na psičko vleče

Je pa zato Bella čist po mojem okusu  ;D



nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #453 : 19 Oktober 2009, 19:32:17
..preveliko glavo :)
Mogoče te malo zmede, ker ni čisto pravokotno slikano, ampak je bila kamera rahlo proti glavi.. ;) Pa še trava mu skrije tačke in izgleda kot, da nima tačk.. hihi :)
Kaj pa tuki?? Sicer je še telesno "nerazvit" na tej sliki (star je 10 mesecev ;) ).. slikica je pa iz Ljubljanske razstave, kjer je dobil 1 PRM :)


Bella ima premalo stopa, telesno pa je lepo kratka z lepimi koti in pa dovolj dolgim vratom.. ;) Problem je le to, da nima dovolj mase in pa dlake.. :P :P


Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #454 : 19 Oktober 2009, 19:39:06
Nezzek, medtem ko spremljam vašo debato o premajhnih in (pre)velikih glavah, se mi je porodilo vprašanje.

Namreč, tudi pri angleških koker španjelih vse bolj pogosto vidim povešene spodnje veke. Standard pravi:

Eyes : Full, but not prominent.  Dark brown or brown, never light, but in the case of liver, liver roan and liver and white, dark hazel to harmonize with coat; with expression of intelligence and gentleness but wide awake, bright and merry; rims tight.

Se pravi, veke morajo biti tesno prilegajoče.

Ali je možno, da se s forsiranjem izrazite glave to izgublja in da se pojavljajo povešene spodnje veke?

Ne me narobe razumet, nisem pristaš (pre)majhnih glav in ne ciljam na nobenega konkretnega psa, ampak ekstremi so pač v obe smeri.



nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #455 : 20 Oktober 2009, 00:12:30
Ja povešene spodnje veke so vedno pogostejši "pojav" pri kokrh.. žal.  :-\

Nisem pa prepričana, če je to samo od forsiranja izrazite glave. Če pogledam mojo Bello.. ima izredno nežno glavo in ji manjka kar nekaj zadev na njej (predvsem stop), pa ima vseeno povešene spodnje veke ko je močno utrujena in ko spi. Ko pa je v "akciji" so spodnje veke zaprte. Oči ima po svoji mami, ki ima prav tako nekoliko bolj odprte, medtem ko ima oče spodnje veke lepo zaprte. Pa ima oče od Belle močno bučko ;) Enako je pri Buxiju.. ima močno glavo ter ko je izredno utrujen bolj povešene spodnje veke.. ko pa je pozoren na žogico pa so spodnje veke lepo zaprte..
Nekateri imajo spodnjo veko pigmentirano in niti ne opaziš takoj da je odprta (sploh ko gledaš slikice na netu ;) ). Nekaterim pa kar "seva ven" rdeče izpod oči. Lahko pa je to še kaj hujšega kot le povešena spodnja veka.. lahko psu tečejo ven solze namesto skozi nos..
Najbrž svojo ceno prinese tudi močna glava ter pa "žnablji" (dogaši se bi smejali) pri kokru. Mislim, pa da je kar nekaj tudi dedno.
Nekaj pa najbrž pride tudi s starostjo (ko je pes že veteran)..? ???

Vsekakor, vestni vzreditelji pazijo na to, da se to čim manj pojavlja, če pa se že, da se to popravlja z enim izmed staršev ;)

Recimo.. pes, ki ima meni osebno premočne žnablje za španjela, pa na sliki izgleda da ima veke zaprte (je pa res, da nevem kakšen je pes v resnici):


Upam, da sem vsaj približno zadela kar si spraševala.. ;)



Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #456 : 20 Oktober 2009, 08:46:41
Veš Nezzek, kar nekaj časa sem premišljevala ali je sploh smiselmo komentorati tvoje pisanje in odločila sem se da ti povem naslednje in prosim vzemi vse skupaj v razmislek  :).

Konkretno si na zgornjem psu CORRALET INDIAN SAVAGE, ki je med več kot 150 prijavljenimi angleškimi koker španjeli na svetovni specialki dobil BOB, naslednji dan na svetovni razstavi v Bratislavi pa še CAC, obakrat v močnem razredu šampionov,  našla toliko napak in s tem postavila znanje in dolgoletne izkušnje dveh priznanih angleških sodnic in vzrediteljic na nulo.

Ja, tudi jaz sem videla na specialki tega psa osebno, med drugim sem ga tudi božala in od blizu pogledala, pregledala in videla konkurenco in sam izbor najlepšega rdečega psa v razredu šampionov in vse do samega konca do BISS. Moram reči da je imel zelo močno konkurenco, ampak je zmagal. Lahko bi se tudi ti že navadila da nekdo dobi enkrat drugi drugič, tako pač je, ker vsak sodnik vendarle izbira s svojimi očmi, preferenci, in ne nazadnje kot si rekla s svojo politiko. Lahko pa ti povem kaj je rekla sodnica o tem, zame prelepim psom: da nihče ki ga je tisti dan sodnica ocenjevala ni v takšni telesni kondiciji kot je bil ta pes. Moje mnenje je da ima glavo popolnoma primerno svojemu telesu in je izredno skladen. Ni majhen, ni velik, menim da je res lep. To da nekdo ki ne pozna pasme reče da je videti kot psica, je popolnoma brez pomena. Jaz sama sebe nimam za strokovnjaka pa imam kar nekaj izkušenj s temi psi, mislim da lahko rečem da več kot ti, pa si ne bi upala na psu, ki osvoji BOB in na svetovni CAC najti toliko napak.

Včeraj sem dobila slike iz te razstave, pa na žalost ni nobene na kateri bi bili vsi psi vsaj iz razreda šampionov  :(.

Ne razumem te Nezzek zakaj morate vedno ko ste nad razstavo razočarani, oz. ko se ne izteče kot ste si želeli, sama sem ti na razstavi redkla, da je bil meni osebno Buxi v svojem razredu definitivno najlepši in sem zanj iz vsega srca držala pesti, prešinfate vse naokrog in počes. Oprosti, tudi jaz imam vedno svoje mnenje o razpletu na vsaki razstavi posebej, pa se po mojem mnenju nikakor ne spodobi in ni primerno da bi pisala takšne stvari. Veš, vedno pravim, da imamo pse, ker jih imamo radi, ne samo svoje pse, jaz imam rada vse pse. Radi jih razstavljamo, ampak krivice ali nekrivice, so pač del razstav, najbolje je da se sprijaznimo, ne popljuvamo vse okrog sebe, ali pa prenehamo z razstavi. Če pa imaš prepričano mnenje da se ti kdaj zgodi krivica na razstavi, in jo lahko zagovoarjaš in dokažeš, se pa vedno lahko pritožiš.

Nisem prepričana da sama že razmišljaš s svojo glavo, če se motim mi oprosti!

Vzemi zgoraj napisano kakor hočeš, jaz sem ti napisala v razmislek za naprej in upam da mi ne zameriš  ;). Vedi, da ima prav vsak pes napake, katere se trudimo odpravljat, da je tipov in linij koker španjela še in še, pa saj ti to veš, in da ni v redu samo tista linija, ki jo ti preferiraš.  ;)

LP, Nina







kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #457 : 20 Oktober 2009, 14:52:52
Nezzek, hvala za odgovor.



nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #458 : 20 Oktober 2009, 17:48:37
Ne nikakor ne vzamem nič v zamero, ker ima vsak svoje mnenje. Nekateri ga pač povemo in ga ne skrivamo v sebi, drugi pa ga raje zadržijo zase in se potuhnejo (ne leti na nobeno določeno osebo, da ne bo kdo mislil, da grdo govorim). Taki smo ljudje, vedno nekdo meša štrene, in če sem v tem primeru to jaz pa naj bo tako. ;)
Sicer pa sem napisala, da je pes telesno izredno lep, glavo sem rekla, da ima pravilno poroporcionalno.. le da bi lahko imel več stopa (kar pomeni, da stopa ima dovolj, lahko pa bi bil tudi bolj izrazit).. ja in nekoliko močnejšo (skupaj s celim telesom). Pač jaz tako vidim njegovo glavo in od tega ne bom odstopila. Pohvalila sem vrat, pohvalila sem kote, le zadnji mi pač ne štimajo, ali pa ga Nina ni dobro postavljala. Nikakor pa ne morem rečt, da je pes grd ali pa kaj podobnega. Samo rekla sem, da meni osebno pač ni nekaj posebnega, in da sem videla lepše pse od njega na sami specilaki. Tudi rdeče.. ;) Seveda pridejo odstopanja prav zaradi tega, ker vsak standard drugače bere, preferira drugačen tip,.. ;) Ja sama sem zadnje čase vedno bolj pikolovska in me pač vsak španjel ki pride mimo ne navduši. Pa to ne pomeni, da zdaj ne maram psov ali pa kaj takega. Zame so vsi lušne španjelske šnofljice, ki so definitivno najboljši pasji spremljevalci v vmojih očeh. :-*
Ja pa da se obesim še na tole ko sem rekla psička... mogoče je bilo vse skupaj malo pretirano napisano ampak vseeno. Jaz rada vidim, da psa in psičko takoj ločiš po zunanjosti. Psičke so nežnejše od samčkov, ti pa so močnejši (ne pa buldožerji..) in hkrati tudi elegantni. Najmanjši samček (ki je še po standardu) bo tako velik kot največja psička (ki je prav tako še v standardu), pa bo vseeno razlika, saj bo samec deloval večji zaradi več mase, ki jo pri samcu lahko vidiš (oz. jo jaz "pričakujem").

Sploh pa nisem nikjer rekla, da nad izidom Buxija nisem zadovoljna. Pes tako ali tako ni moj in bi bilo skorajda vseeno kaj si sama mislim. Buxi je bil 3 v razredu 10 psov na svetovni specialki in je dobil krasen opis, ki smo ga skupaj tudi brali. :) In meni to zadošča, saj sem kaj hitro videla, da je sodnica pač dajala poznanim ljudem ter svojim psom. Prav pač je političarka in veliko je še takšnih. Pa poglej iz te strani.. sodnica je političarka, pa je Buxija vseeno postavila na 3 mesto. To pomeni, da ji je pes bil všeč in da je bil kljub vsemu slabši le od dveh psov. Zato pa spoštujem vse tiste, ki dobijo BOB pri sodniku, ki standard pozna v nulo in ne gleda ne lastnika ne rodovnika psa (ker vseeno kot vzrediteljice imata obe sodnici vse rodovnike v mezinčku, vsaj tako si jaz to predstavljam ;) ).

Sama psa ocenjujem tako kot ga vidim (preko slik, še raje pa v živo, ker slikice lahko morsikaj poguljufajo). Ne gledam koliko šampijonatov ima pes, niti pri katerem sodniku je dobil določeno oceno oz. uvrstitev, ker mi to ne pomeni kaj dosti. Meni največ šteje izgled, ki ga ocenim sama (glede na to kako sem si sama razložila standard na netu, ter v različnih knjigah), saj ima vsak sodnik drugačno predstavo in vsak drugače odsodi. Je pa vseeno zanimivo videti toliko španjelov na kupu, tudi če niso tistih linij in izgledov kot bi jih sama preferirala. :) In tudi jaz se nimam za nekega strokovnjaka, sploh ne. Ne bom pa rekla da nič nevem..  :o

Seveda ima vsak pes napake. Tudi Buxi. In tudi BOB samec na specialki, ter prav tako pes, ki je dobil BOB na svetovni razstavi psov (mislim, da je bil Piljevićev črn samček??).
In prav tako bi lahko Buxija opisala in našla napake, ki jih ima. Nisem človek, ki bi rekel za psa da je lep če sama v sebi vem, da mi ni všeč (seveda sem tiho, ker nihče ne vpraša..).

Pa brez skrbi, vse tole raste na mojem zaljniku, če si mislila, da je to mnenje Alenke se motiš (da ne bo kdo njej kaj zameril..). :)
Bom pa v bodoče raje tiho, ker vidim, da dvigujem čisto preveč prahu (rada bi le, da še kdo kaj napiše, pove in pa komentira - zato, tudi provukativen ton v mojem pisanju). :P


Kalsang ni za kaj. Mogoče bi ti kdo drug znal kaj več povedat o tem.. ;)


Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #459 : 20 Oktober 2009, 21:44:53
Joj Nezzek, nikar ne vmešavaj Alenke v to, ker je prav v redu gospa, katero cenim in spoštujem.

Ne vem ali so kriva tvoja leta, ker si še zelo mlada, da me ne razumeš. Bistvo mojega pisanja je da vsak lahko pove svoje mnenje, dobro ali slabo, pa lahko to pove na lep način, brez šinfanja. To leti tudi na spodnji navedek. Če tako misliš pa povej na koga misliš ali pa ne piši traparij. Teh nekaj vzrediteljev kot nas je v Sloveniji menim da se lepo razumemo in da si VEDNO izmenjamo mnenja kaj si mislimo o rezultatih. Nihče ne drži zase in ni potuhnjen, toliko pa VEM da pa so vsi iskreni

Ne nikakor ne vzamem nič v zamero, ker ima vsak svoje mnenje. Nekateri ga pač povemo in ga ne skrivamo v sebi, drugi pa ga raje zadržijo zase in se potuhnejo (ne leti na nobeno določeno osebo, da ne bo kdo mislil, da grdo govorim).

Glede mešanja štren, pa poizkusi jih mešati v dobrem smislu! :o Vedno rada slišim tudi tvoje mnenje :o, vsak od nas vidi vsakega psa drugače in lahko ti vidiš nekaj kar jaz ne in se lahko iz tega tudi nekaj naučim ;D. Jaz gledam na to iz tega zornega kota, vidim pa, da ne vsi.

Namreč, tudi pri angleških koker španjelih vse bolj pogosto vidim povešene spodnje veke.
Kalsang, o tem ti tudi jaz ne vem povedati nič konktretnega, saj se nikoli nisem poglabljala v to. Moji psi nimajo teh težav, niti s povešenimi vekami niti s tečenjem solz, pri vzreji le pazim na to, da ne parim s samčkom, ki bi imel te težave in do sedaj jih nima niti eden od mojih mladičkov da bi vedela. Upajmo da bo tako tudi vnaprej!!! ;)

Nočko!!!



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #460 : 21 Oktober 2009, 10:47:51
Hvala, Pasha!

Tudi jaz upam, da boste uspeli obdržati tesno prilegajoče veke v svoji vzreji. :)

Glede svetovnega prvaka - tudi meni je na fotografijah zelo všeč. Sem poiskala njihovo spletno stran in tam našla kar nekaj fotografij, kjer je njegova glava bolj izrazita. Mogoče je kriv tudi kot fotografiranja postavljenega psa v ringu...




suzica

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #461 : 21 Oktober 2009, 11:23:09
No upam da se ne boste začele kregat, res ni potrebno in do sedaj nam je bilo v tej smeri prizanešeno.

Moje skromno mnenje kar se tiče zmagovalca na razstavi je sledeče. Seveda bi na specialki lahko zmagal tudi kateri drugi pes, vendar ni nič narobe da je zmagal Indian. Njegova lastnica je mnenja, da mora pes na taki razstavi sijati iz konkurence in njej je to uspelo. Res je sijal. Po pravici je tudi povedala da je sodnici njen pes všeč, da mu je že večkrat dala prvi plasma, in rada bi poznala norca ki ne bi prišel poskusit srečo še enkrat.
Pa naj bo to politika ali kaj drugega.
Samček je tudi meni osebno zelo lep in nikakor ne deluje kot psička. Me veseli da je zmagal rjav, ker zadnje čase zmagujejo v glavnem črni.

Na taki razstavi je meni v prvi vrsti pomembno druženje in nova poznanstva. Sovražim šimfanje vse vprek, le svojih psov ne. Paša tudi jaz sem mnenja da je bil del slovenske odprave tja gor močno pod vplivom nekoga, ki ga vsi dobro poznamo da kritizira vse povprek le njeni psi so nekaj vredni. Hvala bogu da na koker sceni takih oseb ni prav veliko. Osebno spoštujem in občudujem lepe pse pa čeprav niso v moji lasti.

Paša hvala še enkrat da si peljala Viny, hvala za družbo in da sem s pomočjo tebe spoznala  Nino ki je čudovita gospa, pripravljena pomagat in kar sem imela občutek vse svoje znaje posredovat naprej in nič skrivat. Res bi ti privoščila da najdeš čas,  in greš na Finsko in se kaj naučiš od nje.

Sicer pa dosti o tem, Luna se goni in gremo novim dogodivščinam naproti.

lp



Tequilla

  • *
    • Prispevkov: 161
    • Točke: 0
Odgovori #462 : 21 Oktober 2009, 13:53:23
Suzica, močno stiskam pesti za Luno in srečno pot seveda ;D ;D ;D !!!

Najlepši in najbolj iskren poljub je ta,
ki ti ga s svojim smrčkom tvoj kosmatinec da.

www.bewitcheddreams.com
http://www.facebook.com/maja.frelih


Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #463 : 21 Oktober 2009, 14:14:40
Suzica saj veste da se mi ni treba zahvaljevat in da je bilo meni v čast da ste mi jo sploh dovolili peljat. Vedno, vedno pa z veseljem peljem vsakega psa, ne samo koker španjela. Zanimivo mi je delati z njimi, se od njih učiti, saj so si med seboj tako različni.

Uf že sedaj tako močno držim pesti da bo šlo vse po sreči!!!! In da bo veliko malih kokerčkov!!!

Saj veste da sem na poti v Bratislavo zaljubila v prelepo in preljubko malo papilonko Lio, katere lastnija je gospodična Zala Košnik. Zala če si slučajno na forumu sem te izvohala na internetu. Bom poiskala kakšno slikco da jo pripopam!

Evo:


Nezzek saj se ne mislimo kregat, a ne?! ;)



Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #464 : 21 Oktober 2009, 14:18:44
Sem malo povečala sliko, zato je v prejšnjem postu ni!



 :-* :-* :-*



nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #465 : 21 Oktober 2009, 14:35:28
Ne tudi jaz se ne želim kregat, ker se mi zdi koker družba v Sloveniji izredno luštna.  :-*

Zdaj po tvojem drugem postu pa sem šele dojela, kaj si želela napisat in se opravičujem, ker sem vse skupaj razumela popolnoma narobe. (žal se mi to zadnje časa prevečkrat dogaja..)  :-[ :-[
Komaj zdaj sem tudi dojela koga si mislila kot drugo osebo.. jaz osebno se te osebe močno bojim in nimam nikakršnih stikov z njo. In tudi vsi njeni psi mi niso krasni, so pa vsi tip ki ga imam najraje, zato mi je večina njenih psov lepih. Res pa je, da me bolj zanimajo barvasti psi.. ;)

Jaz sem se na specialki imela zelo lepo, kljub temu, da tam nisem bila veliko časa. Zanimivo mi je bilo spoznat toliko novih ljudi in videt vse pse, ki sem jih gledala na slikah tudi v živo.

Glede mešanja štren, pa poizkusi jih mešati v dobrem smislu! :o Vedno rada slišim tudi tvoje mnenje :o, vsak od nas vidi vsakega psa drugače in lahko ti vidiš nekaj kar jaz ne in se lahko iz tega tudi nekaj naučim ;D. Jaz gledam na to iz tega zornega kota, vidim pa, da ne vsi.

Sem vesela, da rada slišiš tudi mnenje drugih (vključno z mojim). :) Zato pa sem tudi jaz sprožila to debato. Ker bi rada slišala mnenje drugih, ker bi rada nekaj iz tega potegnila ter se učila. Tri ste na tem forumu, ki vzrejate, ki poznate pse in ste seznanjene z veliko več stvarmi kot jaz. Ker žal na razstavah jaz običajno nimam toliko časa (predvsem zaradi JH-ja) da bi slišala vse komentarje..  :( Pa bi jih rada.


Luna = Laura Izpod Špika??  :-[ :-[ :-[  Vsekakor čestitke in držimo pestii! :-*
Bella je tudi začela z gonitvijo ter posledično tudi z friziranjem.. :P :P Zdaj ko rabiva samo še 1 CAC iz CACIB razstave sem "naumila", da bi šli v Maribor, ker bo do takrat (trkam) dlaka ravno prav dolga in bo toliko stran od gonitve, da mi ne bi mogla prekrižat računov. Pa še bolje se bo počutila zunaj kot pa noter :)
V Vrtojbo kdo pride ali boste vsi na vzrejnem? Jaz sem v Vrtojbi oba dni..  8)

Sicer me pa že kar nekaj časa muči vprašanje.. sterelizacija ali ne.. Namreč parit je nimam namena zaradi določenih dejavnikov, ki jih bi lahko v leglo posredovala. Kljub temu, da bi znala imeti lepe mladiče. Pa tudi starši ne pustijo ;D "nimam pa jajc" da bi jo dala pod nož..   :-\ :-\

Paša sem pogledala tudi tvoji kepici.. waaaa kakšne luškane glavice!  :-* :-* :-*  Samička je zelo podobno pobarvana kot mamica na glavi, ali pa imam samo jaz tak občutek.. :o (tole bi najbrž moralo it v temo od legla..)



Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #466 : 21 Oktober 2009, 16:07:07
Ne tudi jaz se ne želim kregat, ker se mi zdi koker družba v Sloveniji izredno luštna.  :-*
Se strinjam!!!  ;D

Zdaj po tvojem drugem postu pa sem šele dojela, kaj si želela napisat in se opravičujem, ker sem vse skupaj razumela popolnoma narobe. (žal se mi to zadnje časa prevečkrat dogaja..)  :-[ :-[
Komaj zdaj sem tudi dojela koga si mislila kot drugo osebo.. jaz osebno se te osebe močno bojim in nimam nikakršnih stikov z njo. In tudi vsi njeni psi mi niso krasni, so pa vsi tip ki ga imam najraje, zato mi je večina njenih psov lepih. Res pa je, da me bolj zanimajo barvasti psi.. ;)
Nič hudega Nezzek!!! Ja omenjena gospa ima nekatere pse izredno lepe, prelepe!!! Res pa je in razumem te da vsi njeni psi nso enako lepi, konec koncev so tudi različni tipi.


Bella je tudi začela z gonitvijo ter posledično tudi z friziranjem..
:o :D :D Kako si smešna!!!

V Vrtojbo kdo pride ali boste vsi na vzrejnem? Jaz sem v Vrtojbi oba dni..  8)
Mi pridemo oba dneva, ne vem pa še s kolikimi psi!!!  ;)

Veš glede sterilizacije ja ali ne raje ne bom pametovala. Ti pa povem, da se pripravi, da bo psička v primeru, da se za to odločiš, zelo zelo boga par dni. Jaz sem pri Pupi pri carskem rezu tako rjula :'( :'(

Paša sem pogledala tudi tvoji kepici.. waaaa kakšne luškane glavice!  :-* :-* :-*  Samička je zelo podobno pobarvana kot mamica na glavi, ali pa imam samo jaz tak občutek.. :o (tole bi najbrž moralo it v temo od legla..)
Tamala bo imela bolj simetrično obarvano glavo, sicer je pa res bolj podobna Pupi!

Glej na facebook, bom dala še kakšen filmček!!!


[/quote]



nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #467 : 21 Oktober 2009, 17:16:03
Ja kaj naj pa rečem, če se pa res frizira.. eno nogo imava že golo.. oz. ena stran je popolnoma uničena, medtem ko druga še nekako izgleda..  :-\ Si je pa mula drznila grizt dlako kar medtem ko sem bila jaz vsobi.. mislim..  ::) ::)
Se je pa že začelo prvo bruhanje.. jooj upam samo, da se mi ne ponovi zgodba 1 gonitve ko je shujšala za 2kg in izgubila popolnoma vso dlako..  :(

Veš glede sterilizacije ja ali ne raje ne bom pametovala. Ti pa povem, da se pripravi, da bo psička v primeru, da se za to odločiš, zelo zelo boga par dni. Jaz sem pri Pupi pri carskem rezu tako rjula :'( :'(

Ja saj zato me pa skrbi sterilizacija.. saj mi ni tako težko potrpet 2x na leto tisto gonitev.. mah nevem. Bojim se narkoze in vsega operativnega dela, čeprav vsi pravijo, da je operacija skoraj da že rutinska..  :-\ :-\

Mi pridemo oba dneva, ne vem pa še s kolikimi psi!!!  ;)
No potem boš pa tudi Pikico videla prvič v živo! :D Ona pride v nedeljo, ker v soboto Alenka pelje Buxa na vzrejno... ;) Hihi zdaj je pa Pikica že puppy.. ne več baby. :D :D Upam, da bo tokrat mula stala pri miru.. heheh  :P :P
Se vidimo tam torej! :)

Pa še par slikic.. spomini na tople dni!  :D




Ter priprave na sneg..(z upanjem, da bo ta plašček prestal gibčnost španjela :D ) ;)


Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


suzica

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #468 : 21 Oktober 2009, 17:34:31
 O kako lušten plašček, si ga kupila v Bratislavi nezzek. Naju z Pašo moj mož ni hotel peljati na štante, je že vedel da bova preveč zapravili. :o

Kar se sterelizacije tiče se boš morala odločiti sama kaj te bolj moti: paziti nanjo tiste tri tedne, za friziranje in bruhanje sicer ne vem ker nimam teh problemov.
Ampak če jo boš prikrajšala za maternico in jajčnike potem vedi da bo imela spet puppy dlako. Jaz imam trenutno dve psici ster. in lahko rečem da sta prava medveda v primerjavi s tistem kar sta prej bile. Nobeno trimanje in puljenje ne pomaga samo mašinca in je :-\ Če jih nebi morala ster. zaradi zdravstvenih problemov jih nebi.

Upam da bodo v soboto v Vrtojbi španjeli na vrsti med zadnjimi, da vas lahko pridem pogledat ko bom že ravno v LJ.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #469 : 21 Oktober 2009, 17:57:21
Moja kokeršpanjelka (nerodovniška, sicer..) je imela po sterilizaciji težave z inkontinenco in je bila doživljensko "obsojena" na Propalin.. Ne vem no, po mojem mnenju, če nimaš nekega trdnega razloga za sterilizacijo, jo je bolje pustit "celo"



suzica

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #470 : 21 Oktober 2009, 19:25:25
Ja točno Nika tudi ena moja psička  letnik 1990 je po ster. bila inkotinentna in je tudi od 8 leta naprej bila na kapljicah Propalin.  Sem že pozabila, torej te težave nimajo samo večje psičke tudi manjše lahko to pokasirajo.



nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #471 : 21 Oktober 2009, 20:25:16
Hvala obema za odgovore. Bom še malo prebrala teme o sterilizaciji a mislim, da je vseeno ne bom, ker kot praviš suzica, nimam nobenega trdnega razloga (bolezni..), da bi jo sterilizirala.

Ja plašček sem kupila v Bratislavi za 17e!!  :o :o Mi je bolj všeč kot prejšnji ker je trebuh lepo v enem kosu in ni muckov ki bi cufali ostanke dlake ampak je na zadrgo na hrbtu. :) :)  Imeli so preveč lepih stvari, samo držala za številko (srebrnega) v obliki koker španjela pa ne.. oz. samo 1 štant. Samo mi niti malo nista bila všeč.. :P :P So pa imeli povodce in razstavne vrvice, in sem končno dobila nova štrika za Buxija in Piko, ker rjavega se ne spodobi imet na črno belem psu, črn od Buxa je pa štekal ;) ;) (no saj zdaj sem pa belega že uničila.. ga moram popravit.. sam pššt :P :P ).
Je bila pa taka gužva v soboto in nedeljo.. četrtek je bilo najbolje, ker je bilo najmanj ljudi.. Drugače pa si iz hale v halo hodil 5 min, do stopnic v zgornje nadstropje pa 15 (če bi hodil v prazni hali bi rabil 3 min).
Se je bolj splačalo zunaj hodit, samo smo imeli potem dež.. hehehe  :D

Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #472 : 21 Oktober 2009, 21:37:08
Ja, dogaja se pri vseh, čeprav zdle ne vem pri katerih v večjem številu.. So pa tudi ugotavljali povezave med kupiranim repom in inkontinenco, čeprav se seveda dogaja pri nekupiranih in kupiranih. Od začetka je nadležna stvar, ko je vse mokro, pa potem ko hočeš dajat najmanjšo možno količino sirupa se tud kak ups zgodi, al pa ko kljub zadostni količini mal prehladi mehur/ledvica in je takoj sranje.. V glavnem, jaz sem račune od veterinarja pridno shranjevala in dajala vsem vedt, kolk stane nerodovniški pes  ;)

Je bla pa tole moja lubica - http://www.mojalbum.com/tisssa/tisa , http://www.mojalbum.com/tisssa/jesen



Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #473 : 21 Oktober 2009, 21:40:24
Joj, sedaj mi je pa še bolj žal da nismo šli na štante! Vem kako je, ko sem na Poljskem v Poznanu leta 2006 trikrat obrala vse štante :-[

Pri nas sem vprašala ravno prejšnji dan za takšen plašček in pride tam okoli 40 eur, tako da si ga dobila zelo ugodno.
Kako pravzaprav izgleda, ali lahko gre psička oblečena lulat  :-[? Za razstave si ga moram OBVEZNO nabavit, je potem pol manj feniranja in uničenih žilcev na razstavi  ;)

Delamo na tem da bi prišla v soboto tudi Bella Ballerina of English Lady, slikana na spodnji sliki ko je bila stara 4 mesece:


Upam da jo nedeljo kaj navadimo, da dobijo pogum in nato prijavimo  ::).



Paša

  • *
    • Prispevkov: 164
    • Točke: 0
Odgovori #474 : 21 Oktober 2009, 21:44:19
Nika, keri medvedek!!!  :o :o :o :o
Sicer je pa prelepa!!!

Ko bi vedeli mojo Pašo preden se je prvič ostrigla. Če povem da je bila stara devet mesecev, ob taki dlaki, si lahko predstavljate kako je izgledala. Sploh ni bila koker španjel  :-[!



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #475 : 21 Oktober 2009, 21:55:19
Ja, po sterilizaciji ji je dlaka začela bujno rast, se spletat, vse se ji je zapiknilo noter, tako da smo jo parkrat kar frizerju peljal na šišanje..

enkrat celo takole  :D


tuki je mal lepša  :D





jenny3

  • *
    • Prispevkov: 1.796
    • Točke: 3
Odgovori #476 : 21 Oktober 2009, 22:01:04
hej!

Ja Nina, si me prav ujela tudi na tem forumu :) Bi se vam pa vsem še enkrat zahvalila za prevoz in lep dan na razstavi. Sicer tole (zaenkrat) še ni moja grupa in sva z Lio izgledali, kot da sva malo zgrešili FCI skupino, ampak je bilo pa zanimivo videt toliko različnih kokrov in izvedeti toliko od njih. Haha si bom na koncu še jaz kakega omislila :D

a BOB pes je bil na svetovni tisti rdeči, ki je na specialki v razredu šampionov pobral CAC? a je na specialki dobil BOB? Meni je bil ta pes fenomenalen, z-grooman do zadnje dlake :)

Sicer pa imate vsi luštne španjelčke, tamala Viny me je na razsatvi čist očarala. Imam nekaj njenih fotk še iz bratislave, ampak jih moram še malo uredit, pa nekako ne najdem časa... Bom med tem vikendam uredila, pa potem pride na mail ;)
Kakorkoli, če pridem v Vrtojbo vas defenitivno pridem pogledat :)

lp


nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #477 : 21 Oktober 2009, 22:06:06
Ja res so bili poceni, tako, da sem res vesela, da sem ga dobila.. sem pa stežka prenesla barvo (rdeča..  :-X :-X samo so bili modri samo za fantke, drugi pa takih čudnih barv in materialov da nisem vzela). Lula čisto normalno ;) Zadaj je luknja za lulat in tudi za rep in za kakat, potem pa je spodaj lepo zaprt.. ;)
Čakaj imam slikice



Za fantke imajo pa malo bolj odprtega, da lahko lulajo. ;) Sem pa vesela, da sem zmerila Bello, da sem potem vedela točno koliko je dolga, visoka,.. da sem lahko kupila pravega :)

Če hočeš, ga prinesem sabo v Vrtojbo, pa ga lahko pogledaš, sprobaš,.. ;)

rdeč pes na specialki je dobil CAC na svetovni,.. na svetovni pa je dobil BOB črn samček ;)

Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


nezzek

  • *
    • Prispevkov: 698
    • Točke: 2
  • Moja Bella in Murka :-*
Odgovori #478 : 21 Oktober 2009, 22:11:15
pozabila vprašat.. v kateri klasi pa bo Bella Ballerina, če pride?  :) :) Že v mladih ali Pikina konkurenca (jo bo v tem primeru imela prvič  :o )?
 

Ni lepšega od španjelskega pogleda in njegovega mahajočega repka :-*

Nekaj več o Belli in Murki, in o pasmah ang. koker španjel ter bavarski barvar: http://nezzek.webs.com/
My Dog & Junior Handling: http://doghandler-neza.yolasite.com/


suzica

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #479 : 21 Oktober 2009, 22:20:51
Mladički so bili rojeni 25.2. torej bo Bella B. v razredu puppy če se ne motim.

Paša sem gledala mladičke na spletni strani, ali kaj razmišljaš o shujševalni  kuri :-[ Se hecam, ampak se jima res pozna da sta dva. Ali sta sploh že začela jest iz krožnika. Pomoje imata dovolj pri mami mleka.