Tudi naša psička ima že par let probleme z vnetji ušes, tako da smo dali že veliko skozi. Najprej smo obiskovali lokalnega veterinarja, ki je zdravil z otonazolom, pa tudi z antibiotiki, a so se vnetja po končanih kurah kmalu ponavljala. Tako sem se enkrat odločila, da obiščem drugega veterinarja, ki pa jo je le pogledal in videl, da ima v desnem ušesu neke izrastke (lokalni tega ni videl

). tako da sem se nato odločila, da jo peljem v LJ k Zaninoviču, ki jo je tudi operiral in odstranil več tumorčkov v desnem ušesu. Najprej so mi rekli, da so najbrž tumorji povzročali vnetja in da bomo v prihodnje videli. No, čez par mesecev je imela spet vnetje

, smo ga zdravili z Otonazolom, čez dva meseca spet, a je bil le začetek in naj bi le čistila z Clorexy dermom (ta naj bi dezinficiral ušesni kanal), ki ni pomagal (spet vnetje, zdravili z Aurizonom) in tako smo pristali pri dr. Starihovi, ki sumi na alergijo.
Zdaj smo na dietni hrani, pa bomo videli, ali se bo vnetje spet pojavilo. Če se ne bo, gre najbrž za alergijo na hrano (sledilo bo pošiljanje krvi v Španijo....).
Rada bi poudarila, da kolikor mi je razložila dr. Starihova Clorexy derm ne razstaplja ušesnega masla, ampak dezinficira ušesni kanal (uničuje glivice), zato je za razstapljanje masla primerno čistilo npr. Otifree, ki ga uporablja tudi Koki. Kolikor pa vem Otonazol ni čistilo, ampak je zdravilo!!!
Sedaj pucam s Otifree (2x tedensko), stisnem v ušesni kanal, fajn masiram sluhovod in potem s kosmi vate (lahko tudi z bombažno cunjico) čimgloblje obrišem umazanijo, tudi po uhlju. Nikoli ne s palčkami!!
Večkratno vnetje pa pri psu pusti tudi posledice. Naša ima precej ozke sluhovode, ušesa se sama ne čistijo,...pa še kaj drugega kar niti ne vem. V glavnem sliši pa še vedno dobro, kadar hoče.