jah sej kje pa tega ni...pri nas tudi vsi psi spuščeni prosto po prešernu pol pa na sprehod jest z rondotom in vsi za mano in kako nej pol ukrotim ene 5 psov sicer je dost že eden, ki je sam ki se mi zapodi v psa....v takih razmerah lahko samo rečem, da sem vesela da je rondo tak kot je, kljub temu da se ne vede do vseh samcev prijazno. Pa kolkokrat sem se že skregala z lastniki jim dopovedovala.......ja seveda zaleže za en dan...
Jaz bi tud lahka spustila Rondota kot to dela večina pri nas pa ne.. ja halo no tok sem pa že, da če mam psa da ga peljem zrihtam in potem vse ostalo!
ursa...če imaš psa ga pelji na sprehod, če nimaš časa si ga vzameš, če jih pa že spuščaš jih spusti da si vsaj ti zraven, da jih nekdo kontrolira! Pa če praviš, da je agresiven.......bog ne daj da mene ne sreča, ko sem z Rondotom! to me pa tok pojezi...vrjemi, da ti ne bi bilo fajn, da je tvoj pes prijazen do vseh potem si pa na sprehodu in ti pridrvi tam en vaški norc in ti psa raztrga ti nimaš kaj narest in potem je pes agresiven do vsakega psa ki ga vidi, če povoha da je psica vredu če je samec pa gremo se tepst. res ni fino. in potem ga navdiš samcev in že spet jovo na novo......
lp
no, tudi jaz se zelo strinjam s tabo.. Mi živimo v bolj podeželjski okolici, in hodima z mojim whippetom po gozdnatih hribčkih.. pri tem pa morem ves čas prežati na možna srečanja z nepripetimi agresivnimi psi... žal imam eno hudo izkušnjo za sabo, ko je en potepuški pes do smrti razgrizel mojega predhodnjega whippeta, in to pred mojimi očmi, žal pa sem ga prepozno uspela odgnati

... od takrat naprej me zelo razjezijo nepremišljeni in neodgovori lastniki psov, ki pa jih je povsod preveč...in ko se poskušam z njimi pogovoriti - brez uspeha, kot si že irenchy ti napisala.... in seveda se moj whippet ne zna in ne more braniti sam, saj je zelo boječ in nežen pes, tako da sem jaz njegov "branilec" .. zavedam se, da imate nekateri svoje pse zelo lepo naučene in vzgojene, za te nimam nič proti če so spuščeni, seveda pes potrebuje svojo svobodo in prav je tako... za vse tiste, ki pa ne morete 100% garantirati, da ne bi napadel kakega drugega psa, pa obvezno pravočasno na povodce, preden pride do hudih srečanj!!! izguba psa v takih okoliščinah je preveč boleča in ne dopustite, da bi bil vaš pes krivec za to!
pa še to - večkrat sem že tudi opazila, da vodijo velike in močne pasme psov na sprehode otroci (brez spremstva odraslih), ki jih niti približno ne morejo krotiti ali zadržati - ??!!

ne razumem, kaj imajo v glavi njihovi starši....pa btw, s tem ne predisponiram nobenih pasem, ampak hočem samo prikazati, da otroci nimajo dovolj moči za določene pse, pa ne glede na pasmo
sicer pa vam vsem želim VELIIIIKO lepih sprehodov, ki osrečujejo tako nas kot naše kosmatinčke