Šarpej [Shar Pei]

Ch · 462424

_Tai_

  • *
    • Prispevkov: 346
    • Točke: 1
Odgovori #810 : 03 Julij 2008, 12:34:06
Olima,

Kar se male šole tiče, mislim, da nimaš kaj zgrešiti. Midva sva jo redno obiskovala in mi ni prav nič žal.
Bistvo male šole je v tem, da se ti naučiš dela s svojim kužkom. Naučiš se 'fint', ki ti potem pridejo še kako prav. Našo skupino, je imel v mali šoli policist, vodnik službenega psa in moram priznati, da sem bil z njegovim delom in odnosom več kot zadovoljen.

Za šar peja pravijo, da ni priporočljiv za šolanje ravno zaradi tega, ker je njegova 'trma' večja od veselja do dela. >:D

Ko (in če boš obiskovala) malo šolo, se prej prepričaj o samem inštruktorju, poglej kakšen odnos ima do tvojega kužka, itd.

Je pa res, kot je že Soli napisala, da je mala šola le socializacija in pa seveda 'trening' za lastnika. Potem pa lastnik psa uči po svoje.
Sedi, prostor, tačko, poleg...to se ga use nauči doma. Vrečko priboljškov in bo.  8)

Lp, Andraž


olima

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #811 : 03 Julij 2008, 13:32:24
OH, super, upanje torrej ostaja - za tek mislim (saj jaz ne pričakujem več kot kake pol urce)

Je pa 1000% tako kot si napisla - odpoklic- ko se ji zljubi
                                            - sedi, prostor - če me vidi, da si pripravim torbico v kateri je vsa potrebna "municija" :P

Sem probala uporabit tisti brezpogojni ukaz, ki mi ga je Tai prej svetoval - brez uspeha :-[  ups, mož pa pravi, da pri Oli ubiram čisto drugačno noto kot pri njemu - mogoče bi bilo kaj na tem :-[ :-[ :-[ čeprav se meni ne zdi upravičena priipomba ???

Tko, da ... najprej dopust .... potem pa šola.... za oli....najbrž prej zame


Lepo se imejte in čim več pasjih užitkov - LP


olima

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #812 : 03 Julij 2008, 13:56:16
mah, ta mala me ima ful v primežu - če čist iskren povem

sem ji včeraj po dveh tednih ušeska urejala - v en ušesek en dan prej dam tekočino not, čez dva dni pa drugo uho -

nobenih problemov z samim postopkom, ampak post-faza je pa nora - hodi daleč stran od mene, zavleče se pod otroško posteljo in tam ždi, kolikor dolgo bi se dalo. Ker sva z možem ugotovila, da to ne bo dobro, jo  izpod postelje bezava in vsakič uide pod drugo posteljo in tako naprej - do končne faze, kjer ni več izhoda iz mojega primeža
- jo pošljem v "kočo" in sem naprej vsa sladka :)

ampak nič ne pomaga - si vrag zapomni in še 2 dni beži od mene. Danes pa zjutraj sploh ni hotla z mano ven na WC - sem 100% da mi je hotla zagosti z vročino >:D >:D

Po moje bom rabla psihiatra za tega psa :'( :'(


_Tai_

  • *
    • Prispevkov: 346
    • Točke: 1
Odgovori #813 : 03 Julij 2008, 14:08:45
Zdravo!

Mogoče se ji zdi čiščenje ušes en velik bav-bav  :-\ ...poskusi ji tole 'opravilo' približati tako, da bo vse skupaj razumela kot igro in nagrado (če bo seveda pridna).  Zdi se mi, da sem že  napisal kako je bilo pri nas s striženjem krempljev. Nimava nevem kakšnih problemov, ampak ve, da če bo potrpel tiste 2 minute, da bo deležen priboljška in igre.

Poskusi tudi ti tako narediti. Mogoče ti v prvo, drugo ali tretje ne bo še 100% uspelo, ampak šar peji so pametni in si hitro zapomnijo. Tako, da je pomoje kar verjetno, da si bo čiščenje ušes zapomnila kot: 'malo potrpim, potem pa dobim priboljšek in igra se z menoj'  :-\

Koliko je že stara tvoja gubica?

Ah, ne skrbi! Nobenega psihiatra ne boš potrebovala :) ... zato pa smo tukaj na forumu, da si pomagamo med seboj  8)

Brez skrbi!


olima

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #814 : 03 Julij 2008, 14:21:20
hvala lepa za tolažbo
sej sem že dost hudga navajena, tko da se stran ne bom več metala

- priboljšek po "obredu"  ji pa celo pod posteljo zalučam, ker včasih sploh ne pridem do nje

bomo že
sej vidim, da nam ti naši štirinožci vsem krajšajo čas

LP


soli

  • *
    • Prispevkov: 154
    • Točke: 3
Odgovori #815 : 03 Julij 2008, 15:40:58
Olima za vzgojo šar peja moraš imeti močne živce, potrpljenje, voljo in 100% doslednost. Nikoli, ampak res nikoli enkrat ja, drugič pa ne.
Lee doma popolnoma obvlada besedo NE oz. NE SMEŠ, tako, da imam včasih prebliske kako vzgojen je ta pes  ;D, a na sprehodu popolnoma pozabi vso znanje  >:D.
Lahko ti povem, da prej, ko smo živeli še v stanovanju ni imel vstopa v spalne prostore. Njegove tačke oz. nohti so segali točno do roba, do okrasne letvice  :) . Letvice ni prestopil niti za cm, pa brez vsake fizične sile, grobosti ali česa podobnega, samo moja vztrajnost in doslednost.

Pa še nekaj, pri psu vedno uporabljaj čim manjše število besed, npr. tisto kar ne sme naj bo vedno NE oz. NE SMEŠ, prav tako ton glasu naj bo primeren ukazu, ne kregaj z milim in nežnim glasom, naj bo glasno, odrezavo in grobo, pohvala naj bo pa res vesela  :).
lp



Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #816 : 03 Julij 2008, 16:31:19
Po moje bom rabla psihiatra za tega psa :'( :'(
Ne boš, ne boš  :P. Ravnaj se po tem, da ti veš, kaj je dobro za njo. Če si npr. naši otroci ne bi hoteli umiti ušes, jih tudi najbrž ne bi pustili v šolo z umazanimi, a ne  :)? Saj se bo navadila, toliko, da bo vsaj tolerirala, če ne že skakala od sreče, ko bo čas za higienske postopke  ::). Kot je napisala soli, doslednost je prvo pravilo.
Po priboljšek pa naj pride kar do tebe, da ne bo mislila, da jo nagrajuješ, kadar se skrije pod posteljo  ;).

Kar se tiče šole- pri nas smo se nekaj časa poigravali z mislijo, da bi se vpisali, pa smo si po prvem srečanju premislili. Šarpeji se meni zdijo taka razmišljujoča bitja, ki ne bodo padla na prvo salamo samo zato, ker mi to hočemo. Naši dve se zelo hitro učita. Lota takoj skapira, kaj hočeš od nje, ampak po parih ponovitvah ponavadi postane strašno nesrečna (kot da ji je na smrt dolgčas) in prosi, da nehava. V mali šoli razstavljanja je to izgledalo tako, da  je, ko je bila utrujena, skočila name s prednjimi tacami in pretresljivo ''zajokala'', ker sem ignorirala njene prejšnje namige.
Ru pa za hrano načeloma kar pridno ponavlja...dokler ji kaj bolj privlačnega ne šine v glavo  >:D.
Ne predstavljam si, da bi z njima v šoli klasične poslušnosti na poleg nabijala kroge... Se pa kar dobro obnese kliker. S kratkimi intervali učenja in dolgimi pavzami.
Kakšna mala šola pa najbrž zna biti kar ok. Mimogrede, Lotina sestrica bo te dni opravljala izpit B-Bh-> tako, da je odvisno seveda tudi od posameznega psa in lastnika.

Po, pozdravljena in dobrodošla  :-*.

Lp.



Po

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #817 : 03 Julij 2008, 18:02:09
ojla,

kar se tiče higiene je pri nas tako, da Po striženje nohtov in čiščenje ušes ni problem.
Po je navajena,da ji lahko delam kar hočem.
Problem je naša Ally,ki je bila navajena iz legla oz.od mladiča stiženja nohtov,
ampak kar naenkrat ona nebi več oz. je znorela.Tako,da to zdej odpade.
Hodimo po asvaltu in si jih brusimo kolker se da.

Mala šola za šarpeja se meni zdi o.k,zaradi socializacije.
Ker pa mi živimo čist pri gozdu smo zaradi socializacije tko-tko,za nas domače
in tiste ki jih poznata sta čist o.k.

Upam,da bom imela dva šar peja vedno,ker se imata super in mi ni naporno.




Po

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #818 : 03 Julij 2008, 18:26:21
 

še nekaj sme pozabila,
tisti,ki hranite šar peja z nutro choice hrano boste morali prešaltati na
kej drugega,ker je nebo več na slovenskem tržišču.

moje jesta light nutra gold in sem ful zadovolna.



OLII

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
Odgovori #819 : 03 Julij 2008, 22:39:06
ojla!

Jaz praznim zadnje zaloge nutroja, ker sem zvedela, da bodo baje hrano izdelovali na Madžarskem. Že uporabljamo pro plan losos riž.



the great one

  • *
    • Prispevkov: 148
    • Točke: 0
Odgovori #820 : 03 Julij 2008, 23:27:15
dober vecer.
danes sem pa dobila nasega terrya kaj on dela ko mene ni doma :) ve, da ne sme na pojslo in tudi nikoli ne skoci razen ce se mu res malo "mesa" ampak drugace pa res ne. in zdaj ze par dni opazam da mam dlako na postelji. danes ko sem prisla domov sem pa sla cisto potiho gor do sobe in glej da lumpa, spal je na moji postelji :o takoj ko me je zagledal je skocil dol pa sel na njegovo blazino kot da se nic ni zgodilo :D je bil tak smesen da nisem vedla al ga naj skregam kr je bil na postelji ali naj se mu smejim. glede sole pa jaz mislim tudi da je fajn ce gre v malo solo, ce ne pa tudi ni nic narobe. jaz sem misla dat terrya v malo solo ampak nam casovno ne gre skozi, ker sma trenutno v slo samo za en mes drugace pa zivim s fantom v tujini tam pa ne vem kak majo s temi solami. se pa kr dosti druzima s psmi razlicnih pasem in starosti in se vedno lepo obnasa tudi do samckov. je pa res da je star sele 6 mesecev. edino kaksen mes nazaj ga je napadla ena psicka >:( pobegnila je lasnici in se kr zapodila v njega niti povohala ga ni kr vgriznila >:( hvalabogu se mu ni fejst vidlo ampak bla pa je vseeno majhna ranica. psicka je bla pasme francoski buldog. sem bla res zelo jezna. sma pa zadnjic prvic na sprehodu srecala shar pejko. hodla je za nama in se je terry ustavo in pogledal nazaj in ko jo je zagledal je zacel tak skakat pa z repom migat ;D kr igrat se je hoto z njo pa je ni niti povohal samo je tekel okrog nje pa mahal z repom ;D ko srecamo kaksno drugo pasmo ni taksen. je lepo miren pa povoha vse in pol ce mu je kuza res simpaticen se bi on igral drugace pa ga peprosto igrnorira... je pa mel nesreco kr se ta shar pejka ni prevec zanimala zanj :-\ :)



OLII

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
Odgovori #821 : 04 Julij 2008, 21:36:54
oj!

Drug teden se odpravljamo na morje s prikolico. Psa sva že dala čipirat, da bi šel z nama. Potem pa sem jaz začela razmišljat, da kje bo pes ta cajt, ko se bo postavljla prikolica. Ker je to bolj ko ne na soncu in ni nikjer glih fajne sence. Nočem mučit psa, da bi mogu kje na zgočem soncu ležat. Drugo bi bilo če bi bila prikolica že postavljena. Midva pa grema itaq na drug dan domov. Tisti, ki ste že bili na morju s pejčkom, a razmišljam prav?

Lp
Mihaela



the great one

  • *
    • Prispevkov: 148
    • Točke: 0
Odgovori #822 : 04 Julij 2008, 22:04:46
jaz pa fant sma bla za vikend s terryom na morju. pa je full uzival. en dan smo bli malo na plazi pa tak ampak on je bil na plazi samo kaksno urco drugace pa v apartamju... en dan pa smo sli s colnom na izlet pa je bil zraven pa je nonstop z repom migal tak da ocitno mu je blo vsec. je pa spil ogromno vode tak, da to le glej da bo mel dovolj sveze vode.  baje da shar peji kr dobro prenasjo vrocino ampak to pa ne pomeni, da se lahko glih cel dan prazi na soncu itak da mu v senci najbolj pase...



OLII

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
Odgovori #823 : 06 Julij 2008, 10:44:58
Ojla!

NAš Oliver je včera bil na pikniku. Kar daleč se je mogu pelat, pa še v boksu v prtljažniku, kar mu ni najbolj odgovarjalo, zato je lajal, ampak je ugotovil, da ne more nič. Ko smo se peljali nazaj se je pa že malce umiril. NA pikniku seveda v središču pozornosti. Še spal ni tam, ko je laufal, raziskoval. Danes bo tak cel dan spal.

Tu pa še slikce:
http://oliver08.moj-album.com/



All I want is you

  • *
    • Prispevkov: 99
    • Točke: 0
Odgovori #824 : 06 Julij 2008, 15:13:08
Živjo

Kot je že Ch povedala je imela naša Daisy včeraj izpit B, Bh in ga seveda uspešno opravila  :P
Ful sva bila vesela saj je bila res pridna in poslušna tako da nama ni žal da sva jo dala v šolo. Jaz pravim da se vsak naj odloči sam ali bo psa šolal ali ne ampak po mojem mnenju je šola dobra že zato,da se pes nauči obnašanja v družbi drugih psov, poslušnoti ter da se tudi lastnik nauči spoznavati učenja svojega psa na pravi način.

Sva pa včeraj izvedela da je Daisy šele druga shar pei-ka v Sloveniji ki ima opravljen izpit B, Bh zato upam da smo dali motivacijo še komu da ne bo ostalo samo pri dveh shar pei-ih s to diplomo.  ;)  8)



OLII

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
Odgovori #825 : 06 Julij 2008, 17:57:45
 :) :) :)ČESTITKE!!!!! 


SWS

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #826 : 06 Julij 2008, 22:06:39
Lepe pozdrave vsem ljubiteljem šar pejev,
tudi sama imam triinpolletno gubo, ki sliši na ime Kona. Mislim, da vas je tukaj na forumu kar nekaj, s katerimi smo se že videli.
Z našo trmo sem že od 5. meseca obiskovala pasjo šolo. Najprej je bil bolj vrtec, kjer se je naučila, da ni edina na svetu, pozneje pa čisto prava osnovna šola, kjer je ugotovila, da je najvarneje hoditi čim bliže lastnici, ki jo vedno samo boža, medtem ko štirinožci nimajo vedno le dobrih namenov. Odpoklic na poligonu sploh ni bil potreben, ker se me je držala kot klop. Povsem drugače je v okolju, kjer je ogromno zanimivih vonjev, ki te vlečejo za vsak grm.
Naša princesa je brez posebnih težav opravila izpit B-Bh, vendar šole nisva obiskovali zaradi izpita. Moram povedati, da sva imeli srečo in dobili krasnega inštruktorja in enkratno skupino. Predvsem te v šoli naučijo "pravilnega" šolanja in tistega, na kar običajno človek sploh ni pozoren, zato nevede dela napake. Vodnik se nauči bolje opazovati svojega psa in predvidevati, kako se bo pes v določeni situaciji odzval. Ugotovila sem, da so psi precej bolj predvidljivi kot ljudje.
To, da bi imela v Sloveniji samo dva šar peja izpit B-Bh sicer dvomim, saj bi bila v tem primeru moja ena izmed dveh???
Čestitke za opravljen izpit in veliko veselja v pasji družbi vsem skupaj!



SKŠP

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #827 : 07 Julij 2008, 09:01:59
Pozdravljeni vsi skupaj,

v imenu Slovenskega kluba za šar peje, iskrene čestitke  Tini in Daisy za uspešno opravljen izpit. Kona in Nina, dobrodošli.

Drugače pa, kolikor je znano nam v SKŠP je več peiev opravilo izpit, in sicer tri leta nazaj psička Pia Velenjska ter samček Golding Zipp, najbrž je pa še kakšen prav zagotovo.

Iskrene čestitke vsem in čim manj težav v teh vročih dnevih. Pazite na svoje gubice.

IO SKŠP



*Pea*

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #828 : 07 Julij 2008, 11:48:35
Čestitke Daisy za uspešno upravljen izpit in dobrodošla Kona na forumu

Za vikend smo bili na morju in sem bila presenečena, ker Pea zopet ni hotela v vodo :(, čeprav je zadnjič v sladki reki uživala in plavala. Ali je možno, da zaradi slanega morja noče se vode niti dotaknit ???

Pa še nekaj slikic ko uživa



Morje ji zgleda zelo diši, ampak še zmeraj premalo da bi šla v vodo




Lp
Katja


SWS

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #829 : 07 Julij 2008, 14:24:05
Šarpeji običajno niso prav zagreti plavalci, vseeno pa jim v vročih dneh prija malo ohladitve. Kopanje pri Koni je videti tako, da gre v vodo do kolen, počepne, parkrat pomaha z repom, pa hitro ven. Slana voda je ne moti. Manj je bila navdušena nad čolnom, ampak ni imela prav veliko izbire  :) Na splošno se mi zdi, da je najbolj zadovoljna v krogu svojih, pa kjer koli to je. Jutri se odpravljamo na morje, kjer bo morala spet »garat« in se prestavljat iz sence v senco. Ko se vrnemo, pa prilepim še kako svežo slikco.



All I want is you

  • *
    • Prispevkov: 99
    • Točke: 0
Odgovori #830 : 07 Julij 2008, 15:38:54
Hvala za čestitke in se ob enem opravičujem ker sem prejela napačne informacije od drugih  :-[ za katere sem mislila da so dovolj zaneslijivi vir  :-[  :'(  >:(




Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #831 : 07 Julij 2008, 18:20:11
Čestitke psički spremljevalki Daisy še enkrat tudi z naše strani :-*!
Hvala za čestitke in se ob enem opravičujem ker sem prejela napačne informacije od drugih  :-[
Ne se sekirat, te stvari gredo večinoma ''baba čula- baba rekla''  ;). Diploma ni zaradi tega nič manj ''sladka''.

SWS, dobrodošla na forumu.
Olii, Pea, luštne fotke  8).

Lp.



_Tai_

  • *
    • Prispevkov: 346
    • Točke: 1
Odgovori #832 : 07 Julij 2008, 20:50:28
SWS, dobrodošla tudi iz moje strani. Mi smo se že spoznali in tudi Kono sem že premečkal :):)
A imaš kakšno fotko od Kone za nas?  :P

Daisy, iskrene čestitke! ;)


Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #833 : 10 Julij 2008, 17:18:18

Danes praznuje (že) 2. rojstni dan naša Šarlota- Lota- Tota, uradno prava dama in čuvajka, neuradno (in v resnici) pa največja maza pod soncem  :-*.
Vse naj naj tudi njeni sestrici Daisy in ostalim gubicam iz legla.
Torte pri nas ne bo, bo pa vsekakor nekaj slastnega  ;).

Lp.



_Tai_

  • *
    • Prispevkov: 346
    • Točke: 1
Odgovori #834 : 10 Julij 2008, 17:55:11
No, pa sem prvi!  ;)

Šarlotka in Daisy, vse naj, naj!  :-*

Še na mnoga leta! Da bi se še naprej tako dobro razumele, kot se do sedaj.

Lušna je tale 'baba' koroška :) ... (baba v super pomenu, da ne bo pomote) :D

Lp, Andraž in Tai


OLII

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
Odgovori #835 : 10 Julij 2008, 22:23:51
Vse naj naj!!!!! ;) ;)


D3lux3

  • *
    • Prispevkov: 34
    • Točke: 0
Odgovori #836 : 10 Julij 2008, 22:58:11
No v sredo pa v naš dom pride shar peijka z rodovniškim imenom Talent Show, sedaj jo kličejo buba mi pa razmišljamo o imenu Tasha oz. odločitev je že kar padla. Tasha oz. buba je stara cca. 7 mesecev in bo izključno hišna ljubljenka saj nima pravega ugriza ampak so meni tudi rekli pri zobarju, da mam škatlasti ugriz  :o :o No to bo pri nas prvi pes tako, da boste mama pei in vi tukaj imeli kar veliko dela z nami   :P Prve dni pri nas ji bomo dali malo prostora, da razišče hišo in se privadi na novo okolje vsekakor pa sledi foto shooting saj neglede na vse je le talent show :P:P:P Tako, da bom fotke pripopal kar se da hitro :)

Prva vprašanja:

Ležišče --> od vzreditelja smo dobili predlog, da bi imeli kletko ampak smo se nekako skupno odločili, da mu kupimo ležišče in potem, če bo potrebno tudi kletko ...
česanje --> kaj je najbolje za česanje, imel sem v mislih rokavico kaj se pri vas najbol obnese ?
Brisanje tačk --> je to potrebno po vsakem sprehodu in s čim ?
Ušesa --> kako umivati (sicer sem že bral o temu ampak bi rad iz prve roke za peije :D, s čim in kje se to dobi ?


No to so prva vprašanja, sicer bom o vsemu vprašal še vzrediteljico ampak, več glav več ve pravijo :D

Če imate kakšne napotke, predloge itd. kar na plan :P Jest pa bom razmipljal dalje kaj bi sedaj ona počela če bi bila tukaj  :o :o




_Tai_

  • *
    • Prispevkov: 346
    • Točke: 1
Odgovori #837 : 11 Julij 2008, 07:34:36
D3lux3: Najprej dobrodošel med nami. (pa se je le opogumil tudi en moški spol, da nisem edini)  >:D

Že v naprej iskrene čestitke za odločitev, da bi imel šar peja...ne bo ti žal  ;)

Kot ti je že mama pei svetovala, je res najbolje, da psička prve dni malo opazuje novo okolico, nove ljudi, prešnofa celo stanovanje itd. Potem pa kar veselo na delo. :) ..za slikce pa vedno sitnarimo, tako da vedi, da to tudi tebe čaka :D:D

Ležišče: Mi smo imeli kletko do približno 7-ga meseca se mi zdi   :-\  in moram priznati, da je res super. Ko sem mu jo umaknil, je bil ravno v puberteti in mi uničil cel jogi od postelje, tako da je bilo potrebno po novega >:D ...potem sem mu jo postavil še za par mesecev, sedaj ima pa že 1 leto svojo blazino. Da bi kaj uničil mu niti na pamet ne pade. (se je zelo poboljšal) :) 

Česanje: Mislim, da boljšega kot gumijaste rokavice za šar peja ne moreš kupiti. Pri nas se super obnese. Ravno sedaj Tai menjava dlako in nobena krtača ne pomaga kaj dosti. Tale gumijasta zadeva je pa super. Pa še uživa, ko ga malo 'drgne' :D

Brisanje tačk: Jaz mu tačke brišem le ko je dež, če hodi kje po blatu in pa OBVEZNO pozimi po vsakem sprehodu. Drugače pa ni problema. Jaz ga dam v banjo fajn operem s tušem in obrišem z brisačo.

Ušesa: Ušesa ji lahko čistiš samo z mokro krpico, da pobereš maslo ven, ali ji pa vliješ v uho Clorexy Derm - Oto, ušesa fajn 'pomencaš', potem se bo sama otresla in nato samo obrišeš s suho krpico. Clorexy pa dobiš v vseh zoo trgovinah in veterinah.


Lp, Andraž



OLII

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
Odgovori #838 : 11 Julij 2008, 13:50:43
Hojla!

D3lux3: Pozdravljen med ljubitelji gubic.



Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #839 : 11 Julij 2008, 15:40:18
Lota se zaHOVljajuje za čestitke  :).

D3lux3, dobrodošel in čestitke za Tasho! Tai ti je že vse lepo razložil. Jaz ti lahko napišem še naše izkušnje.

Ležišče: Naši pejki spita v platnenih (odprtih) boxih, v katerih imata vsaka svojo blazino- ležišče. Boxi izgledajo približno takole:
http://www.petstorebyconny.com/members/785824/uploaded/Crates/Dog_Crate_AO_10505.jpg . So pa dovolj veliki, da se pozimi (in poleti  ::)) stisneta skupaj v enega. Sta ju posvojili kot nekakšen svoj kotiček, kamor se lahko umakneta. Ti boxi so ok tudi za razstave in kampiranje (če kuža ni uničevalec).
V žičnati kletki starejša psica ni bila prav dolgo in tudi nikoli ni nič uničila, mlajša pa je bila v njej kakšen teden dlje   ;D, pa tudi kakšen vogal pri pohištvu je kasneje zmanjkal...Ampak se vse preraste  ;).

Česanje: Pri nas se najbolj obnese krtača zoom groom: http://www.petnutritionproducts.com/images/products/400/zoomgroom_dog.jpg Zdaj sicer malo reklamiram :-[, a jaz tole krtačo posojam prijateljem, ki imajo kratkodlake pse, da jo preizkusijo in jo potem nabavijo. Jaz ju sčesem najprej v nasprotni smeri rasti dlake, potem pa ju ''otrebim''  :P.

Brisanje tačk: naši dve sta na kavču, foteljih...in živimo v 5. nadstropju bloka, tako da tačke redno brišemo s ph nevtralnimi bejbi robčki.

Ušesa: Clorexy derm je menda res ok. Mi pa trenutno uporabljamo Otifree, ki je podobna raztopina.

Lp in naj ti čimprej mine do srede.