Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 747201

Melly

  • *
    • Prispevkov: 115
    • Točke: 0
  • Pia & Kirra
Odgovori #1890 : 04 Avgust 2013, 21:30:17
Krasna je. :)
Vidim, da imate veliko veselja z njo. ;D


renata_

  • *
    • Prispevkov: 183
    • Točke: 0
Odgovori #1891 : 05 Avgust 2013, 12:11:27
Hvala Melly.
Res nam je v veliko veselje, še posebej pa je srečna Kat, ki ima končno spet nekoga vedno pripravljenega za divjanje :).
Pred to neznosno vročino sem posnela delček njune igre:

http://www.youtube.com/watch?v=8dZ3DolVFts

Lubice moje :o.


Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #1892 : 05 Avgust 2013, 13:02:23
Kot sestrici sta! Fibby je tudi vedno bolj pogumna, sva s Pakotom danes opazla. Prav luštno jo je videt!



MANDY

  • Gost
Odgovori #1893 : 21 Avgust 2013, 21:29:21
 :) Tako pa se tudi mi vračamo v to temo, da pokažemo in predstavimo pasmo schapendoes.
 Poleg mamice Belle je ostala doma majhna nabrita Mon Ami.

V bistvu smo Bello parili zato, da dobi družbo saj je ena značilnost te pasme, da so radi v družbi psov ali ljudi. In na Nizozemskem od koder ta pasma izvira imajo pogosto po dva ali tri schapije v družini.
 Bella je ponovno mladiček, noro razigrana, nagajiva in vidi se da je srečna.
 Z malo sta že dva dni sami, brez drugih razbojnikov in se odlično dopolnjujeta v bedarijah  >:D. Ovčje kože skoraj ni več, ker jo je Bella ukradla in sta se je lotili skupaj. Čevlje itak pospravljamo, danes je  Mon Ami s težavo vlekla težke vojaške usnjene čevlje na vrt, a sem jo še prav čas zalotila. Sesat in pomivat tla, misija nemogoče. Najprej prileti ta mala in to s s takšnim šusom na mokre ploščice, da ji vse tačke raztegne, ha ha in poskuša odnesti krpo, no njej ni uspelo in gre lepo ven. Za njo prileti Bella, ona je že izkušena  zagrabi krpo in odnese na vrt  :-X.  Ampak jaz imam skrito rezervo  :P.
 Skratka obe uživata, tudi Ida je zelo prijazna do male in smo na sprehodih že skupaj.

Utrujeni popotniki so zaspali kar pred cerkvenimi vrati  :)








MANDY

  • Gost
Odgovori #1894 : 23 Avgust 2013, 09:52:54
Res bi rada da ljudje bolj spoznajo to pasmo, zato sem se odločila, da bom pisala o življenju z njimi ne samo o razstavah in rezultatih. Če komu ni prav naj sporoči in bom nehala.
Tako začeli smo tudi z učenjem Mon Ami, stoj, hoja poleg , vrtenje okoli sebe (to je najmanjši problem ker so naravne vrtavke) in seveda pozornost ter odpoklic. Gre ji odlično, delamo večkat na dan in minutko nič več. Svoje znanje obnavlja tudi Bella in se uči zelooo težke vaje čakaj-odlaganje (ta čas mala dela).
In najbolj pomembno že dva dni sta z mano v službi in tu bo potrebno ignorirat ljudi, ki prihajajo. No za to bo potrebovala kar nekaj časa  :-*, ker so vsi tako zanimivi.
Drugače pa je razigrana lumpa in z Bello imata nore dirke okoli hiše. Tudi po vrtu in rožah  >:D >:( to je še ena zadeva za učit. Mala je pametna in je takoj ugotovila, da ko gre v rože se Bella ustavi saj ve da ne sme (vsaj takrat ko sem v bližini  ;) ) in ima zato prednost pri igri.
 Včeraj sem bila zelo presenečena, ker je mirila Ido. Na sprehodu smo zagledali balon in Ida takoj v paniko, Mon Ami jo je začela lizati po gobčku skakati v njo tako kot dela Bella, pa čeprav se jo zelo boji in se ji ne upa približat  :). Kljub pozornosti obeh psov se Ida ni pomirila in smo raje odšli domov.
Če želi kdo kaj vprašat, bom vesela.
Tu smo na kosilu v prvi Nemški piceriji, bilo je zelo dobro. Zaradi slike je mala v rokah, drugače pa je to še ena šola. Nalašč je vedno zraven ko jemo in na začetku je cirkus, skače, cvili, laja, obrača učke  :D, ampak tu smo zaenkart odločni in enotni, ker ne dobi nič se kmalu umiri in leži poleg nas. Za nagrado dobi priboljšek v njeno skledico a ne vsakič.



MANDY

  • Gost
Odgovori #1895 : 23 Avgust 2013, 09:57:23


Na vsak način je hotela na kip, pa smo jo poslikali  :)



Weaver

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: -50
Odgovori #1896 : 23 Avgust 2013, 09:58:59
Zelo zanimivo in hkrati tudi zabavno branje o zgodah in nezgodah s šapiji. Mogoče nisem bil dovolj pozoren, ampak kdo je ida?


MANDY

  • Gost
Odgovori #1897 : 23 Avgust 2013, 10:31:20
Ida je bradata ovčarka stara 8,5 let in naša največja zgaga v družini. V pasji hirearhiji je absolutno prva, vendar se boji 100 in ene stvari,zvoka... takrat dovoli v bližino ostale pasje člane, da jo mirijo  ::), pravi pasji egoist.




Weaver

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: -50
Odgovori #1898 : 23 Avgust 2013, 11:00:40
Hvala za pojasnilo!  ;D


MANDY

  • Gost
Odgovori #1899 : 29 Avgust 2013, 14:46:42
 :) Slikice od Maya, ki uživa v Italiji

Čudovito prijateljstvo


Jaz sem glavni, takšna majhna kepica komandira celo družino  :D :-*, danes prideta domov še najmlajša člana 8 in 9 let stara in bo žur  :-*



MANDY

  • Gost
Odgovori #1900 : 03 September 2013, 16:39:08
Kako čas beži in leti. Bellini prvi mladički so praznovali dve leti, noro.
 Vse najboljše medvedki in hvala njihovim lastnikom, da lepo skrbijo zanje.
Koš poljubčkov za Toya, Toyo, Tischo, Thora, Tedya in Tyr-Šapa







MANDY

  • Gost
Odgovori #1901 : 03 September 2013, 19:25:42
 :) No pa smo tudi mi prišli na vrsto za uživanje. Vikend na morju, jeee.
 Seveda so najbolj uživale naše pasje zverinice. Ida, ki obožuje vodo se je končno naplavala in nalajala morje  ::) :-*. Bella je našla nove pasje prijatelje, Mon Ami pa je prvič zaplavala  :-*. Nekaj slikic, kaj več bom napisala na naši int. strani.








MANDY

  • Gost
Odgovori #1902 : 05 September 2013, 11:14:40
 :) Včeraj sem se nasmejala, ko sem prebirala sporočilo lastnice Maya.
Mali ima srečo in ni nikoli sam, zdaj pa je šola, služba May pa pri babici.
 Ampak ta babica bi vseeno rada šla v trgovino, na kavico k prijateljici, vendar mali noče bit sam. Počasi ga navajajo in učijo, da mora tudi kakšno uro potrpet sam  ;). So doslednji in vztrajni in sigurno jim bo kmalu uspelo, ampak mali je tako "prefrigan". Kakšne pol ure zdrži sam, nato pa lajanje, tuljenje, skakanje na vrata, ker mu ne odprejo dirka k babičini hiši in ponavlja svoj cirkus  :P, tudi tam ni odziva. Zdaj pa pride zadnji as, začne preganjat race po dvorišču te pa so baje bolj glasne  >:D >:D in zaradi sosedov se mu odprejo vrata v hišo, lump mali. Hitro leti v dnevno sobo z vzdihom se vrže na preprogo  :-* :P za kakšno sekundo je na miru. Pol pa hitro v otroške sobe, če se da kaj ukrast in nagajat. Pravi schapi, vedno v gibanju in delu. :)



MANDY

  • Gost
Odgovori #1903 : 05 September 2013, 11:54:12
 :)  Na tej strani pa lahko najdete našega Makka in Maxima, Makk je bil glavna zvezda sprehoda schapijev na Nizozemskem.
http://www.deschapendoes.eu/doezendag/2013/album/index.html



MANDY

  • Gost
Odgovori #1904 : 09 September 2013, 11:40:46
Tako dežuje, da je prav temno. Še včeraj pa smo se nastavljali sončku in kopali v morju, verjetno je tudi tja že prišlo slabo vreme.
Lepo smo se imeli in srečali dva šapija, dve psički  ;D  :),(iz Belgije) takoj smo prišli skupaj in čvekali cel popoldan  :). Ker je v campu ogromno res ogromno psov se je tudi naša Mon Ami ujunačila in bolj pogumno spoznala nove prijatelje. Bila je najbolj glasna, ko so se sprehajali mimo avtodoma  >:D.
Drugače pa plava kot riba in prav pazit moram najo saj hoče med plavanjem nagajat Belli, vleče jo za rep ali ušesa, saj ji Bella na kopnem vrne trojno samo me skrbi ker jo celo potunka  >:D. In kaj paše po plavanju, ležanje na soncu seveda, aha če si brez psov.
 S sabo smo imeli šotorsko platno in brisače, prvotni načrt platno na tla in brisače gor za nas seveda, hmm. Pasje pokore so bile na povodcu in ko se je pogrnilo platno jih nisem mogla zadržat vse tri so bile gor, v šusu  >:D :-*, začelo se je brisanje, valanje, mi pa smo še vedno stali  ???.  Da bi vsaj rešili brisače smo se zavile vanje in usedle na tla (mož se je preselil  ::) ) Ida se je po "sušenju" umaknila v senco Bella in Mon Ami pa sta se igrali, nagajali in zraven ščipali še naju.
Nikoli ni dolgčas, na žalost tudi ponoči Mon Ami ni dala miru.
Vse je poskusila dvigovanje zaves-rolet, grizenje povodcev (prej se je mučila, da jih je vzela iz predala), hoja po mizi  >:(, lajanje pri Melisi na postelji, ker edino tam vidi ven, vlekla ji je odejo iz postelje  >:D, res ne vem kaj ji je bilo nič nismo spali. Ja zdaj pa spi kot klada  :-X :-X, še smrči zraven. Ko bom imela čas dobite še slikice.



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #1905 : 10 September 2013, 00:00:35
Ojla Mandy, mi se pa potepamo v Cornwallu. Danes smo srečali dva Nizozemca s krasnim šapijem. Smo se malo pogovarjali. Bila sta začudena, da poznam pasmo. Menda se jima je prvič v Angliji zgodilo, da jo je nekdo prepoznal. Sem povedala, da po tvoji zaslugi. ;)

Upam, da boste danes ponoči bolje spali.

<3 pokoram :)



MANDY

  • Gost
Odgovori #1906 : 10 September 2013, 10:56:04
Ej kalsang, uživate super. Tu dežuje to pomeni, da je pri vas sonček  :). Hvala za zasluge.
Naše pokore so dale ponoči mir.
Ampak včeraj sem morala kupit novo miško, ker mi je Mon Ami pregrizla kabelj  >:( ??? in to sredi dela ostanem brez miške. Pogledam pod mizo in zagledam lumpo z kablom med tačkami, za  slikat, ker je izgledala tako nedolžno.
Bella ima pa hud problem, k tašči se je zatekel mlad mucek, ki se je ne boji, prav iziva jo. Bella pa bi tekla in ga podila naokrog in je strašno razočarana  ::), končno muca, ki ji je kos.

Koš poljubčkom pošiljam tvojima kosmatinkama in lep pozdrav tebi kalsang.



MANDY

  • Gost
Odgovori #1907 : 17 September 2013, 20:38:13
 :) ;DNihče ne piše in lepi slikic razen mene  :'( , Maja bi lahko kaj napisala o Margo in naši dvoletniki ??? sigurno imate kakšno slikico za pesjanarje, ki jih zanima ta pasma.
Mi smo se potepali po Baški, malce sem razočarana ker je toliko prepovedi za pse, katastrofa v sezoni ne moreš nikamor s psom. Še vedno je bilo veliko turistov in veliko psov ??!!, ki niso preveč zaželjeni. Ker smo bili zjutraj zgodni smo spregledali table in vseeno uživali na obali.


Ida je navdušeno lovila valove, Bella in Mon Ami pa sta se lovili. Bello ne preveč gledat, ker je revica čist brez dlake  ???.

Imeli smo prijeten prostor v campu Mali (res je mini), da je lahko Ida tudi malo sama počivala in čuvala avtodom, ko sem imela občutek, da je zanjo preveč hoje in divjanja. Ja jo bolijo tačke če pretirava .


Drugače pa je mesto zelo lepo (polno stojnic- za Meliso  ;)) in veliko mačk. Takšnih velikih ne ogromnih z glavo kot schapiji  :D, na Bellino žalost se je niso bali pa če je 10 minut strmela v mačka in še dvignila tačko (mogoče, da bi jo zamenjal za lovskega psa  :o) ji ga ni uspelo prestrašit, popolno razočaranje. Na koncu je ugotovila, da je skoraj pri vsaki hiši nastavljena hrana in mleko za muce  ???.

Mon Ami je bila pridna, tudi ponoči smo spali do 6,30, ko je začela z bujenjem  >:D, prav smešna je gre na Melisino posteljo da je više gleda proti nama in zavija, laja, zavija  :P.

Mislim, da je tudi Margo uživala na morju, zanima me če je plavala  :)
Lepo se imejte Mateja



MANDY

  • Gost
Odgovori #1908 : 23 September 2013, 14:47:28
Mystic


May




žaba

  • *
    • Prispevkov: 7
    • Točke: 0
Odgovori #1909 : 24 September 2013, 13:27:07
Kako sta luštkana. Myistica je še lepša kot prej :)



MANDY

  • Gost
Odgovori #1910 : 25 September 2013, 14:47:44
Hvala žaba. Prava lumpa je, vedno sem trdila , da ima svojeglav karakter. In sodeč po "poročilu" lastnice bo kar držalo. Lepo se je "ugnezdila" v novem domu in si mlajšo deklico izbrala za igračo.Zdaj so bolj pozorni na njuno igro, da ni pregroba in da ima deklica v rokah pasjo igračo. Poleg njene požrešnosti ni nobenih pripomb. Zanimivo je, da v prvem leglu nihče ni omenjal pretirane požrešnosti. Tu pa imata problem Margo in Mystic.
Takole pa se je Mystic prejšno soboto igrala z pasjimi prijatelji


Tale slika je svetovna, prav smejali smo se. May- po moje se sprašuje le kaj počne njegova deklica ;D ali pa-ej ti imaš večjo čupo kot jaz  :D
Za svojo štiri mesečno obletnico je dobil rumeno verižico, le kaj bo dobil za eno leto  :-[.




pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #1911 : 29 September 2013, 20:21:54
Zivjo,
Ker je Margo zadnje case res pridna in nimam niti ene pripombe :P, prilagam samo par slikic, da jo spoznate :o
Lp,
Maja


pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #1912 : 29 September 2013, 20:23:36
Pa se ena od doma, baletka  ::)


MANDY

  • Gost
Odgovori #1913 : 30 September 2013, 09:41:20
OO srčica mala  :-* :-*



MANDY

  • Gost
Odgovori #1914 : 01 Oktober 2013, 22:02:24
Nič posebnega se ne dogaja. Upala, sem, da se v nedeljo srečamo, žal  :'( :( .
 V soboto smo spoznali  Fibi.  Ni bilo prave "kemije" za igranje z Mon Ami nekaj lepih slikic pa je le uspelo.

Dve kuštravki.


Ker se zaradi nedeljskega dežja naše lumpe niso nadivjale in utrudile je bil v ponedeljek v službi pravi cirkus. Mon Ami ni dala miru, koš z papirčki je bil 100x prevrnjen, vse škatle in škatlice reciklirane  ???, in ker se z njo nisem utegnila igrat je sama  ::) odšla po strmih zavitih stopnicah v zgornje nadstropje k Belli in kar naenkrat zaslišim pokanje. V rekordnem času je obvladala stopnice, opica mala, samo zgoraj ni prostora za igranje zato sem obe odnesla dol in predčasno smo zapustile delovno mesto, ker je bilo nemogoče ju ukrotit. Danes je bilo bolje  :).



MANDY

  • Gost
Odgovori #1915 : 06 Oktober 2013, 20:29:14
 :) Ker smo po dolgem času pohajkovali okoli Mrzlice sem vzela s sabo fotoaparat in nastalo je nekaj zanimivih slik. Pasji kuštravci so uživali in midva tudi ob lepih razgledih v dolino.
 Končno se je Bella začela ženit-gonit, končno ker je bila prav tečna. Kakšna dva tedna ali tri pred gonitvijo je počasna, žalostna, nič se ji ne ljubi, nič ne sliši  :-X, kot bi bila v svojem svetu. Pred dvema dnevoma pa pok, zopet stara nagajiva Bella, aha sem rekla se je začelo in imela sem prav. Po gonitvi pa zopet tečka za kakšen teden ali dva na to pa spet naša Bella. Oj te babnice  ;) ::) ???, me zanima kakšna bo Mon Ami. Pravijo, da so psi bolj čustveno stabilni, mogoče bodo povedali kaj o tem lastniki naših lumpov.












MANDY

  • Gost
Odgovori #1916 : 08 Oktober 2013, 20:20:03
 :) En lep pozdrav od Maxa in njegove tete ter strica  :), trije mušketirji. Max uživa v  nagajanju in neskončnem igraju.







P.S. Še vedno je najbolj lačen kuža na svetu  :D :-*



MANDY

  • Gost
Odgovori #1917 : 14 Oktober 2013, 14:01:25
 :) Pozdrav, imam nekaj lepih fotografij iz sobotnega piknika mladičkov naše Belle. Vreme nam je malo ponagajalo, vendar pse ni nič motilo. Igrali so se, noreli verjetno so bilo potem do naslednjega dne "fuč". Čudoviti kužki so, lepo vzgojeni, negovani  :) ;), hvala lastnikom.
Toy


Thor


Šap -Tyr, kopija mame  :P


In seveda najmlajše Margo ter Mon Ami

Mokre miške :)





žaba

  • *
    • Prispevkov: 7
    • Točke: 0
Odgovori #1918 : 15 Oktober 2013, 13:42:09
Čudoviti so!



Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #1919 : 15 Oktober 2013, 20:53:42
Res so čudoviti, vsi. Pa vi tudi, ker vem, da je s tako dlako ogromno dela...