Vse poje, ker pač drugega ni, nekaj pa vztrajno pljuva ven
Organov sploh ne mara, ni variante.
>> To ni problem. Na začetku itak ne začneš z organi. Začneš z dolgočasnim, bež, nevtralnim mesom - torej perutnino.
Vsi so tudi toliko neješči, da so lahko brez hrane tudi po tri dni, pa jih sploh ne gane.....so prav zanimivi glede tega in itak so vsi na spodnji normalni teži, ker jim hrana ne pomeni skoraj nič :/
>> Kakšne pse pa imaš? Velikost, starost? Malo čudno je, da so vsi neješči. Je kaj takega, da ti delaš, da se zdijo neješči? Uporabljaš hrano za trikce? POnavadi taki psi jedo čez prag sitosti, ker jih hrana motivira. Mojadva recimo poskrbita, da vsak po nesreči padel košček mesa sploh ne pride do tal... Jaz sem s surovim začela čisto po nesreči, sem začela uporabljat pri treningu, ker se je malemu mešalo. Večinoma psi zapopadejo kot nori. Prezentiraš, počakaš 10 minut in vzameš do naslednjega obroka. Psi komot zdržijo 2 dni brez hrane.
Malo gor med posti poglej, kako najceneje do mesa. Npr. jaz grem direkt v klavnico, da dobim organe, pa take zadeve, ki jih v trgovini ni, kot so sapniki, požiralniki, penisi, vampi. Poglej, kaj ti mesar lahko zrihta, pa vprašaj, če lahko dobiš kaj ovčkjega/kozjega - idealno je meso živali, ki se pasejo na prostem.
Glede kosti je veliko natančno napisano ene 2 strani nazaj, katere ja, katere ne.
Glede loja oz. maščob: v nekaj postih nazaj sem napisala, da slediš razmerju 80/10/10, še višje gor opisano, kako je to povezano s pravilnim razmerjem kalcija in fosforja in zakaj so kosti NUJNE. RAzmerje 80/10/10 izhaja iz celega plena, zato ko hraniš pač izbiraš take stvari, da v določenem časovnem obdobju sestavljajo cel plen, ker s tem vse pokriješ. Namreč različni deli telesa imajo različno sestavo in ni dobro pretiravat ne v eno ne v drugi skrajnost. 10% kosti komot notri prineseš samo s polovicami in četrtinkami piščancev, deli zajca in svinjskimi hrbti, nogicami, repki za manjše pse.
Maščobe so za pse dobre in ni v redu, da bi hranili samo nemastne piščance. preveč pa tudi ni dobro, vodi v mehkejše blato in enim dela prebavne motnje. Recimo en dan daš bolj dietnega zajca, drugi dan divjačino, tretji dan je bolj mastna svinjina na jedilniku. Se vse izenači. Recimo če od ovac ne bi dobila čisto ničesar drugega, bi vzela tudi loj (malo za vmes).
Če bi bil pes lahko občutljiv, začneš s piščancem brez kože, najbolje kar s celimi ali polovicami prsi (s kostjo noter). To je najnežnejše meso, malo maščob, malo mehkih kosti. Samo to, nobenih organov, nobenih težjih kosti za začetek, pa ne prevelike količine. Po malo, lahko celo 3x na dan začneš.
Pri mačkah pazi le na zadostno količino tiamina (jaz mačk nimam, vem pa da je to nujno). Tiamin je B1 vitamin, največ ga je v svinjini, uničuje pa ga velika vročina, kuhanje v vodi.
Če nisi prepričana, lahko vseeno komot daš občasne mesne obroke, po možnosti večje kose s kostmi za dentalno higieno.