Jaz imam tak sušilnik, da sušim na 3 stopnji kake 6, 7 ur (ponoči
) narežem pa dokaj neenakomerne koške, mi ne uspe lepe kocke narezat
Se mi je pa zgodilo, da sem jih posušila in pustla na pladnju kak dan na balkonu, kjer je ful mrzlo zdaj, pa se je nekaj belega gor naredlo, samo samo tam, kjer je maščoba, dvomom, da bi bla plesen? Pa tudi tak čisto malo in se do zdaj ni nič širlo in nič, gre pa preprosto dol obrisat, nevem bom vidla, če se naslednjič tudi pojavi.
Jaz kosti določam bolj na oko
ko dam celega zajca, dam ponavadi tak, da dam zadnji del+hrbet naenkrat, drugo polovico pa shranim za drugič in dam naslednji teden, zraven pa dodam še kako meso/organe, ker rebra in prednje noge so res zeeelo koščene, samo si nekako ne predstavljam kako je pri zajcu npr. samo 10% celotne teže kosti, meni deluje več
, pri kravi in svinji je čisto realno, samo pri zajcu pa nevem... Tak da zaj jih nimam vel, mogoče je še kje kak paket zadnjih nog v skrinji, tak da jaz zaj večinoma vzamem za kosti piščančja bedra (v petek ali soboto grem v lidla, majo skoraj vedno znižano pa dam po eno bedro (cca.300g) zamrznit) pol pa dobi 2x na teden ali bedro+cca.300g mesa še če pa imam kaj drugea pa tisto dam, kako svinjsko nogo (zaj jih imam smo ravno imeli koline), tisto dam pa po občutku po teži, ker vem da je fejst koščeno pa dam na približno, kdaj dobi več, drugič manj... Ne znam si pa predstavljat, da bi samo kosti tehtala, ker je težko, raje dam celo bedrco in je ok, lepo zgrize in poje...