Surova hrana

irenchy · 1189093

manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #2790 : 18 Marec 2013, 12:37:32
Torej zaključek: jaz dobim (lično porcijsko zapakirano, brez vez in poznanstev, brez kosti) konjsko meso po zelo ugodni ceni!  ;)

Bulldogs... And nothing else...


Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #2791 : 18 Marec 2013, 13:09:59
Ria,mogoče ima VIP ( veze i poznanstva) kaj zraven? :o

Zelo verjetno 8)

Once you go boxer, you never go back :)


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #2792 : 18 Marec 2013, 14:32:42
odvisno od kosov mesa.Lepe bp, če dam pa kakšne kite, ali kaj takega, pa je kar malo problemov. Pa vse moraš narezati na manjše koščke,potem nekako gre.
Kul, I will keep that in mind, hvala :)



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #2793 : 21 Marec 2013, 08:37:31
mene pa zanima kje kupujete piščančje vratove, če kdo daje? kje so najceneje  ;D čeprav že tako jih je kar težko dobiti...Sedaj jih hodim kupovat v Mc Šiška, samo mi je kar od rok iti samo po 2 kg vratov, ker več jih itak nikoli nimajo. industrijska prodajalna Zalog jih nima ???

Once you go boxer, you never go back :)


Marjeta_

  • *
    • Prispevkov: 178
    • Točke: 0
Odgovori #2794 : 22 Marec 2013, 19:56:23
Ria, zakaj pa prej ne pokličeš in se zmeniš, da ti pripravijo več kil, ko boš prišla?



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #2795 : 22 Marec 2013, 22:11:20
V bistvu niti pomislila nisem na to. Sem jih vedno kupovala v M Brezovica, odkar so jih pa tam prejšnji mesec ukinili, sem jih pa samo v Šiški našla...

Once you go boxer, you never go back :)


Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #2796 : 26 Marec 2013, 12:12:14
Mi smo včasih tule kupovali mleto perutnino za pse, vem da so bile kosti tudi noter sam nevem v kakih količinah.
http://www.itis.si/PERUTNINARSTVO-FISAR-ZILNIK-MARJAN?6599203

Šapa, glede mletega mesa: s tem gospodom sem govorila in ima stroj za mletje kurjih kosti, verjetno bi se lahko pri njemu kar abonirala in bi ti delal mešanico. Mlel je kurje hrbte, ampak to bi bilo za dobavo količine kosti čisto primerno.

Nika, zakaj pa pri njemu več ne kupujete?



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #2797 : 26 Marec 2013, 12:57:36
Uf, pod včasih je mišljeno 20 let nazaj  ;) A si kej za ceno vprašala? Nimrod ima pa zdej 2€/kg? Mi je čez zimo vsa zaloga mesa pošla in bo treba spet mal akcije nardit  :)



Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #2798 : 26 Marec 2013, 13:18:37
Nika, za ceno ga res nisem vprašala. Sem ga pa nagovarjala, naj nam pesjanarjem prodaja kurje glave in nogice. Ampak čisto resno - če bi se to dalo kupiti (npr 2 kg kurjih glav ali nog). bi kupovali?



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #2799 : 26 Marec 2013, 13:44:13
To pa res dobiš zastonj na piščančjih farmah, večinoma jih stran mečejo. Sam zmenit se je treba za takrat ko koljejo.



Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #2800 : 26 Marec 2013, 14:48:38
Wow, res dobiš kurje tace/glave? Meni je ful žal, ker nimam v bližini nobene kurje farme, edino stric mi je dal od svojih domačih kur (mnjam).



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #2801 : 26 Marec 2013, 16:37:25
Neomejeno. Če bi se ti dalo do Savinjske vozit samo po to ti brez problemov zrihtam  :)



Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #2802 : 04 April 2013, 20:50:49
Je kdo v zadnjem času naročal od Nimroda? Kakšna je zdaj aktualna cena za kg?



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #2803 : 04 April 2013, 21:09:06
Ravno danes dobila  :) 2€/kg. Jim pa zdaj menda jelena fali, tako da srne ne bo problema dobit. Sprobali sicer še nismo, je pa fino da je meso zdaj razrezano na približno pol kilske kocke in se ni treba še s tem ubadat. Pa v vsak paket dajo kost ali dve, eno sem dobila res ogromno plus tega da se še fajn mesa gor drži. Tak da naj jim bo, še vseeno dosti ceneje kot pa kako drugo meso.

Je pa tale piščanec pri Fišarju 1€/kg, še grem to v kratkem iskat da vidim kako bo.



Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #2804 : 05 April 2013, 11:22:06
Auč iz 60 centov na 2 eura v nekaj letih, hehe.. Se vidi, da imajo ogromno povpraševanja za tole :)  Hvala za info, bom vseeno naročila enih 10 kg mal za zraven :)



Jamsi

  • *
    • Prispevkov: 497
    • Točke: 0
Odgovori #2805 : 06 April 2013, 12:41:01
Psa imam že cca 5 let na surovi, sedaj pa razmišljam še, da bi iz zavetišča vzela mačka, ki bi bil prav tako na surovi. Zanima me, kakšna je razlika med mačjo in pasjo surovo prehrano?



Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #2806 : 06 April 2013, 13:09:59
Zanima me, kakšna je razlika med mačjo in pasjo surovo prehrano?
Kolikor sem jaz gledala razlik v bistvu ni. Procenti so isti 80-10-10.

http://www.rawfedcats.org/

Ima kdo kak predlog kje bi se najceneje dobilo cele piščance?



Jamsi

  • *
    • Prispevkov: 497
    • Točke: 0
Odgovori #2807 : 06 April 2013, 14:07:00
Hvala  :)



GOSCH

  • *
    • Prispevkov: 289
    • Točke: 3
Odgovori #2808 : 06 April 2013, 15:12:52
Hojla!

Imam vprašanje glede puranjih vratov. Po moji oceni je na njih kar precej mesa, nekje 50:50%, na nekaterih bolj "mesnatih" se ta procent še poveča.
Do zdaj sem jih obrezala in mu dajala meso kot samostojni obrok, kosti pa vsak drug dan popoldan kot "snack" :). Ker grem počasi spet v nabavo purana in sem prejšnjič imela z obrezovanjem frdamanih vratov dela še pa još >:(, me zanima, če bi se po vašem mnenju obneslo, da mu 2-krat tedensko zjutraj namesto mesa dam kar te vratove, cele in neobrezane? Razmišljala sem, da bi količino nekje 1 kg razdelila na 2 obroka, zjutraj malo večjega in ostalo popoldan? ??? ???
Ponavadi dobi zjutraj 500-700 g mesa brez kosti, popoldan vsak drugi dan cca 500 g organov, ko pa ni dan za organe, pa cca 500 g kosti in pa zvečer 1000 g mesa brez kosti.



Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #2809 : 06 April 2013, 15:24:57
GOSCH, po moje ne bi smelo bit nič narobe ;)

Kaj to daješ tistega purana, ko ga lahko v eurospinu kupiš? Pač kao meso za juho?



GOSCH

  • *
    • Prispevkov: 289
    • Točke: 3
Odgovori #2810 : 06 April 2013, 15:49:38
Ja, tega... :) Se zaenkrat še nič ne zmrduje po njem >:D ::)



Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #2811 : 06 April 2013, 16:41:58
Jaz sem zadnjič vzela 3 pakete tega in imam namen kmalu probat  :) . Ker je požrešna bo po moje hitro pojedla  ;D

Me pa zanima, če je treba to postopno uvajat pač glede na to, da še purana ni nikoli jedla? Sicer ni nekaj občutljiva, ampak včasih ji kaj ne paše... GOSCH ti si postopoma uvajala ali si dala naenkrat kar celi obrok?

Pa še nekaj me zanima... Sicer je to tema o samo surovi hrani, ampak mislim, da bote vi najbolj vedli... Moja sedaj je nekje 60% surove hrane in 40% kuhane hrane... Pa me sedaj zanima kako je z kostmi, da bo pač dobila dovolj kalcija... Ali naj bodo kosti 10% celotne hrane? Ali je bolje, da so kosti 10% surove hrane, ostali kalcij pa dajem v obliki jajčnih lupin ??? Sicer včasih dobi tudi mlečne izdelke, ampak je baje absorbcija kalcija iz mleka pri psih zelo slaba...  :-\



GOSCH

  • *
    • Prispevkov: 289
    • Točke: 3
Odgovori #2812 : 06 April 2013, 17:51:52
Tejch, jaz sem dva dni dajala pol-pol, tretji dan pa sem dala kar cel puranji obrok, pa ni bilo negativne reakcije, kljub temu, da je bolj občutljive sorte. Po divjačini, pa tudi po govedini, je namreč nekaj dni malo bolj mehko kakal, potem pa se je situacija normalizirala in sem tudi tukaj pričakovala kaj podobnega, pa sem bila prijetno presenečena. 8)

No, ker je že Tejch postavila vprašanje glede kosti, pa mene zanima podobno glede organov. Moj mulc namreč noče jesti surovih in mu jih zato na hitrico ali prekuham ali popečem. Vsak drugi dan dobi cca 500 g. Je efekt isti, kot pri surovem hranjenju in če ni, ali kaj naj dodam, spremenim,...? ???



Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #2813 : 06 April 2013, 20:30:43
Moja navadno pri kaki novi vrsti hrane nima nobenih problemov. Npr. jaz nisem začela samo z piščancem z kostmi, ampak sem že kar prvič kupila svinjino in goveje rebre pa ni bilo nobenega problema, potem nisem posebej uvajala organov, piščanca, rib... Pri ničemer ni bil problem, samo pri skušah je bruhala in imela grozno drisko čeprav je dobila čisto mali košček  :-\ . Ji bom raje mešala z goltanci najprej  :-\

Po moje ne bi smel bit noben problem, če organe malo pokuhaš. Saj če bi bila tista kuhana hrana, ki jo jaz dajem mesna se tudi jaz ne bi spraševala glede kosti, bi dajala kar 10% vse hrane kosti, ampak v mojem primeru je ta kuhana hrana večinoma zelenjava in žita, pa še kaki mlečni izdelki, meso, semena, oreščki... Zato mi nekako ni jasno  :-\

Pa zanima me če mogoče kdo ve koliko % kosti imajo kurje glave?



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #2814 : 07 April 2013, 11:43:47
Mene pa zanimajo teli vratovi. Jih ze dolgo iscem. To so pakirani samo vratovi? Koliko g za koliko €? Kaksno je pa poreklo mesa?

Once you go boxer, you never go back :)


Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #2815 : 07 April 2013, 16:05:48
Kupiš jih v eurospinu, pakirani so nekje po 700-800g, cena je pa nekaj čez 2€ na kg, je pa slovensko meso, nekje iz Koroške. Niso pa pakirani samo vratovi, ime paketa je "meso za juho" in poleg vratov je not tudi nekaj mesa. Toliko sem videla čez folijo, več ti lahko povem ko paket odprem  ;)



GOSCH

  • *
    • Prispevkov: 289
    • Točke: 3
Odgovori #2816 : 08 April 2013, 09:56:22
Ria, tako je, kot je napisala Tejch. V paketu sta en ali dva vrata, zraven pa so kosi mesa s kožo in hrustanci. Cena za kg je 2,29, je pa tretirano kot meso za juho. Če vrate obrežeš, dobiš z njih še kar precej mesa...
Pri nas je to poleg govedine edino meso, ki ga po več kot mesecu še zmeraj z veseljem poje...



Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #2817 : 08 April 2013, 15:10:44

Ponavadi dobi zjutraj 500-700 g mesa brez kosti, popoldan vsak drugi dan cca 500 g organov, ko pa ni dan za organe, pa cca 500 g kosti in pa zvečer 1000 g mesa brez kosti.

Jaz bi dajala vsak dan en kos vrata, za drugi obrok pa neko drugo mesa (da ni kost na kost). Pa kak dan vmes čisto brez kosti. So pa res kar mesnati tile vratovi. Ko bi bili s kožo, bi bilo še boljše.




Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #2818 : 08 April 2013, 15:11:30
Veste za koga, ki purane goji? Da bi se dobilo direkt s kmetije?



Taar

  • *
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 0
Odgovori #2819 : 08 April 2013, 15:27:29
Oziroma če poznamo koga, ki ima puranjo farmo?