deteljica zelo imas prav...vendar....vendar v vseh teh drzavah(velika britanija,zda,irska,avstralija....)je to registriran nacionalni sport in drzava to pdopira,ker se s tem polnijo drzavne blagajne,nobenega pa ne zanima da s tem umira na leto tisoce psov
ja,no, ne da se mi na petih forumih isto razglabljat.
v galvnem je to problem teh držav in dajte njim obešat na parlamente in stadione in veleposlaništva te ogabne slike- naj se njim posveti ,da niso gladki, Ne pa kle nas morit z njihovo svinjarijo- mi res nimam nič pri tem.
pa tudi reši ne problema niti najmanj.
Razlagat že za uvod(na vaši spletni strani) ,da se ne da nič narest -je napačno.
razlagat na spletni strani ,da največ kar lahko nrediš je da posvojiš hrta- je kot da bi rekel, da najbolj pomagaš proti puppy millom in trgovini s psi ,če organiziraš nakup čimveč psov od Matoše in iz trgovin

.
Pač folk je nor- ampak se pa da na to vplivat dolgoročno, karatoročno s pritiski na te vlade za dvig standarda in boljše ravnanje s psi.
Dolgoročno pa tudi se da- poglej lov na lisice so končno prepovedali , čeprav se vsi ob tla mečejo. Vsaj uradno je prepovedan in to pomeni,da bo ščasma zamrl al pa se vsaj zmanjšal. Tud mačke so v glavnem nehal zažigat za praznike , a ne?
Predvsem VB je polna leporečja o ljubezni do živali- ne mi klobasat,da se ne bi nikakor dal vso to ljubiteljsko javnost obrnit proti takemu načini dela z dirkalnimi psi. Dejte take slike popoat na razstavah ala Crufts (ponoči akcija p avs epolepit,naj se vidi kako so razviti in ljubiteljski) ,ko so že tolk ponosni na svojo kinologijo, na njihova veleposlaništva po vsem svetu, na njihovo vladno palačo, kraljici za krono zatikat in pa s transparenti proti mahat na njihovih smešnih paradah- mogoče se jim bo kaj posvetilo. Njihova kraljeva družina se bo gloih kar stopila od opičje ljubezni do živali- dejte njim maile pošiljat kaj se v njihovi kraljevini pod njihovo krono, ki je sto let za kačami dogaja- ne meni, ki sem itak proti temu.
Ob njihovih jokajočih oddajah s pocukrano muziko v stilu živalske policije mi gre na bruhanje. Pa njihova zakonodaja proti nevarnim pasmam ,proti IPo športu in še bi se našlo. Obenem pa prav vsi športi,ki temeljijo na mučenju živali izvirako iz Anglije (od bikoborb s psi, pasjih bporb, petelinjih boljev, konjskih dirk , pasjih dirk , lova na lisice in kaj vem še kaj). Naj sami sebe mal po zdravju naroda vprašajo pol pa blebetajo o ljubiteljstvu živali.
Naj dajo namesto jokajočih osladnih posnetkov kako rešujejo ne vem kaj raje ene par dokumentarcev o dogokih po pasjih dirkah na BBC - pa boš vidla,da se bo kmalu kaj začelo spreminajt.
Ampak za to je treba izvajat politični pritisk na vlade teh držav in njihove domače organizacije - ne pa posameznih hrtov s smetišča pobirat. je pa res enostavneje ene par psov k nam pripeljat ,kot pa politične akcije vodit-a ne ?
Pa še svetniški sij se ti nad glavo pojavi ne da bi bil tvoj socialni status kakorkoli ogrožen. Najlepše je igrat vlogo vsem všečnega svetnika- Mnogo manj prijetno in samonagrajujoče pa je bit proti močnemiu sitemu na način, ko mu re sškodiš- od tega imaš samo probleme in ne treplajo te po ramah.
Pa ne me narobe razumet- nič nimam proti temu ,da se reši kolikor pač se da rešit, nikakor ampak to ne more bit glavna akcija. To je samo nekaj majhnega, postranskega in dvomljivo koristnegna v boju proti industriji dirkanja.
Koristno je pa seveda za te rešene osebke.