Pes napade psa!

Herr-Thor · 711379

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #540 : 14 December 2012, 17:42:27
Kakor koli...če se psice na vašem dvorišču rangirajo ali pa samo v igri renčijo...nima to nobene veze s sosedi...lahko je pa super iztočnica, da namestite ključavnico.  >:D Je res al pa ni...si pa naj mislijo, da zato, ker so nevarne. Za moje tud usi mislijo da so hudi, ker ko se cufamo so glasni zraven.  ::) Pa nič ne de. Mi zato ograje ne odpirajo več  ;)
Jaz se sploh nebi sekirala, če je dostop do ostalih članov (mame) še vedno po drugi strani. Če so pa tok kamot, da morajo po bližnjici pa žnarat zram se pa naj sprehodijo na okoli. Je učasih bolje na račun živcev, da jih mirno opozoriš da imaš ključavnico na vratih za vsak slučaj.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #541 : 14 December 2012, 20:53:55
Naj hodi lepo tam kjer se jim zdi varno, v vaše zadeve se pa naj ne vtikajo. Najboljše, da vam komandirajo v lastnem domu. K mami ali k sosedi... še vedno so gostje.

Je pa težko pametovat takole preko tipkovnice. Ampak kakorkoli. Ste odrasle osebe, vsak se odloča sam in nihče nima pravice, da pometa s tabo v lastnem domu. Ne se pustit poniževat. Postavi meje tudi z družino, ne samo pri psih ;)
Istočasno pa je potrebno preprečit kakršno koli nesrečo ali uhajanje, kar pa itak že veš  :-[ Pa table na vsako stran ograje, pa magari eno kamero za okras  >:D

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #542 : 14 December 2012, 21:02:54
Zakleni vrata in sosedom razloži, da je to zaradi njihove varnosti.


viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #543 : 20 Januar 2013, 11:27:41
Pozdravljeni!
Ne morem si pomagat in moram današnjo izkušnjo delit, nekomu potožit.
Z mojo psičko (11 mesecev staro, 20kg) sva šli danes na sprehod. Glede na to, da hodiva po neobljudenih poteh po gozdu, jo imam spuščeno, če se nama kdo približuje, jo pokličem in dam na povodec. Psička je socializirana, saj ima veliko pasjih prijateljev. Nikoli še ni bila agresivna in tudi tokrat ne.
Izza nepreglednega ovinka sta pritekla dva starejša boxerja, pes in psica. Predno sem uspela psa poklicat k sebi, je mojo psičko napadla boxerka. Grizla jo je, moja se ni znala branit, samo cvilila je. Lastnica boxerke jo je sicer odločno klicala k sebi in se drla na vsa usta, ampak je pes ni niti za pol procenta upošteval. V obupu sem svoji psički priskočla na pomoč in začela z rokami tepst boxerko, ki je potem nehala z napadom. Vendar jo lastnica ni pravočasno ujela in je napad ponovila. In tako smo se lovili, napadali in grizli, dokler moji ni uspelo pobegnit k meni.
Odnesla jo je s parimi površinskimi ugrizninami, nič resnega, ampak meni vseeno ne da miru. Lastnica boxerjev ni namreč nikakor ukrepala (da bi se npr. trudila psa ujeti), ga je samo klicala, ampak pes je pač ni upošteval.
In potem mi začne težit, da ona tam vsakodnevno hodi na sprehod. Aja? A jst pa zdej ne smem al kako (to se je dogajalo na cesti, neobljudeni, nikakor ne na njeni posesti)? In potem mi začne o tem, naj imam psa na povodcu? Aja? A je moj pes koga napadel???
V vsem tistem šoku in boju sem ostala brez besed, nisem znala odreagirat. Povedala sem ji samo, da ne more pričakovati, da ne bo nikoli nikogar srečala in da ne more iskat opravičil v tem, da pes tega še nikoli ni naredil (sem se malo pozanimala in izvedela, da so že bile negativne izkušnje s tema boxerjema).
Zdej ko zadevo premlevam, sem vesela, da je konec dober in vse dobro, lahko bi se končalo veliko huje. In zdej mam milijon idej, kaj bi tej odgovorni lastnici še lahko zabrusila :)
Morala sem si olajšat dušo :)



Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #544 : 20 Januar 2013, 12:11:31
vem kako ti je. sem imela tudi jaz podobne izkušnje.
moj pes je imel 10 kg, pa ga je na mojem dvorišču napadel rotvailet. bil je kot igračka v njegovem gobcu.
posledice-rana po trebuhu od prve noge do zadne okoli 15 cm, luknja od velikega zoba na stranski bedri, potplut in zaotečen okoli riti..psihočno pa na tleh.
bili smo na morju, ko me je klicala mama, da je pes krvav in si noče pokazat, pa smo seveda takoj odšli domov in h veterinarju. rane niti niso mogli zašiti, ker je bila preobsežna, je pa zato zdravljenje trajalo 8 tednov, 2 leti pa pes ni dvignil repa!!
upam, da nikoli ne doživim več kaj takega, sem se pa spraševala, kaj bi storila, če se mi to zgodi še enkrat, oziroma kaj imeti s seboj za obrambo..
aja, lastnik psa je takrat plačal vse stroše zdravljenja in ni bilo tako poceni..priznam pa da sem zahtevala vse kar je bilo mogoče hehe, saj veste, pri veterinarju pa tudi že sam pogled na psa nekaj stane  :P :P, matr sem bila žleht a?? :D :D



viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #545 : 20 Januar 2013, 12:23:39
Če se da normalno dogovorit, da lastnik psa, ki je napadel, pokrije stroške in s tem pokaže svojo odgovornost in kes, se mi zdi to več kot super. In prav si naredila, da si pomagala pri vsoti stroškov :)
Kar se pa tiče ne-dvignjenega repa... To me po današnji izkušnji najbolj skrbi... Da bo moj pes zaradi tega plah al pa še huje, postal agresiven do drugih! Res si ne želim met pesjanarja, ki bo moral bit večno na povodcu oz. mu ne bom mogla zaupat :S



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #546 : 20 Januar 2013, 12:24:30
Saj to je največji problem z "neobljudenimi" kraji, kjer spuščajo pse tisti, ki si jih na obljudenih ne upajo. Namreč....kdor nima psa toliko poslušnega, da je lahko spuščen med ljudmi in med drugimi psi, ga tam, kjer misli da ni nikogar še toliko bolj ne sme spuščat. zakaj? zato, ker neobljudenih krajev ni in nabašeš na koga ravno takrat, ko si povsem nepripravljen. Kot sta vidve z  lastnico onih dveh bokserjev. Imaš veliko srečo, da je napadla samo psica, pes pa ne - sama proti dvema ne moreš narediti nič. Če si si že upala udariti napadalno psico, bi bilo dobro, če bi jo še prijela (za ovratnico, za kožno gubo ali celo za ušesa) in jo držala tako, da s sprednjimi nogami ne bi dosegla tal toliko časa, da bi jo lastnica privezala in varno držala v rokah. Dobro preglej vse ugriznine in jih razkuži, če je kakšna globja luknja jo je treba temeljito spirati z razkužilom tudi od znotraj (še bolje je stopiti do veterinarja, kar moraš v primeru, da misliš lastnico prijaviti tako ali tako storiti. Včasih je navzven nepomembna ranico notri pa večja raztrganina). Vsekakor se je treba z lastnico vsaj pogovoriti in ji zagroziti s prijavo (ter našteti vse posledice, ki bi jih imel morebiten vpis psice v register nevarnih psov), če bo psico še spuščala. Tudi morebitne veterinarske stroške mora povrniti.

Kar se pa psihičnih posledic tiče - če ti ne boš delala drame iz napada, je psica tudi ne bo. Omogoči ji čimveč normalnih stikov z normalnimi psi. Mogoče bo od začetka nekoliko bolj previdna, a se bo hitro sprostila. Navsezadnje se ni zgodilo nič zelo pretresljivega, psi se morajo naučiti tudi tega, da niso vsi psi ki jih srečajo prijazni. Iz parih prask delamo dramo ljudje, za pse to ne bi smelo biti nič posebnega.


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #547 : 20 Januar 2013, 12:31:49
moj po vsem tem ni postal napadalen, in nikoli res nikoli v 14 leth ni bil na povodcu, opoklic pa tak, da če bi imela še 400 psov vsi skupaj ne bi bili tok uspešni kot je bil on. rekla sem samo avto, pa je stal v bankini  ;D, res je bil car. od junija ga žal ni več .je pa res da sem ga zadnje leto privezovala na povodec, ker je bil že gluh, pa po nogah sem se špricala z deodorantom, da mi je sledil,ker je bil že slep.
zdej ta tamala je pa ko duracell hehe. :) :o
viži, upam, da bo vse ok, tko k je bilo pri mojem



viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #548 : 20 Januar 2013, 12:37:05
Že glede tega, a bi se sploh vmešavala v pretep, sem oklevala. Boxerka je bla kr orng mrcina (priznam, da me je blo strah, da bi se napad preusmeril name), ampak sem se vseeno odločla, ker me je blo res strah za mojo psičko. V tisti naglici sploh nisem razmišljala kako bi jo zagrabla, da bi preprečla nadaljne napade, samo udarjala sem po njej in jo vlekla stran, da bi mojo revo spustila. In itak se mi je takoj izmuznila, ko je prvi napad zaključla. Bom pa upoštevala nasvet, če se še kdaj (pa bognedaj da bi se!) zgodi kaj podobnega.
Ranice so res majhne, malenkost je bila krvava zaradi ranjene povrhnjice, manjka samo nekaj dlake, koža ni raztrgana.
Prijavit je ne nameravam, bom pa definitivno stopila v kontakt z njo.

Kimi: Tut js upam, da bo moja ostala prijazen kuža še naprej :) Sožalje za veterana in veliko užitkov s tamalo!



viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #549 : 20 Januar 2013, 12:41:38
Lanabela: tudi glede zadnjega napisanega se strinjam: nič drame (konec koncev je še cela!) in čimveč stikov z normalnimi psi...



simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #550 : 20 Januar 2013, 12:44:10

Prijavit je ne nameravam, bom pa definitivno stopila v kontakt z njo.


in zgodba se bo nadaljevala, le upam lahko, da ne spet z vašim psom.....

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #551 : 20 Januar 2013, 12:47:14
lušno je prebrat nasvete drugih, sploh če jih narekujejo izkušnje :)
ja simi, lahko da se bo nadaljevalo.

v mojem primeru se je, ker je ta pes potem lastniku polomil ramo (neobvladanje tako močnega psa) in so ga oddali mlajšim ljudem, kar je edino pravilno. za starejše ljudi so pudli ne rotiji heheh :P :P :P



viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #552 : 20 Januar 2013, 12:50:56
in zgodba se bo nadaljevala, le upam lahko, da ne spet z vašim psom.....

S prijavami že imam izkušnje in bom samo tole rekla: ne deluje.
In potem, ko ti prijavljaš, ti da policija še raznorazne pouke o tem, kako ti nosiš del odgovornosti, ker si tudi ti dolžan psa po Zakonu o zaščiti živali met na povodcu. Aja? Moj socializiran pes bo celo življenje hodu na štriku zarad nevzgojenih psov (in lastnikov)?
Kar se pa tiče današnjega dogodka: pes je minimalno poškodovan, čeprav je v tistem trenutku bla res vse skup prava drama: pes napade, ženska ne migne, js se vmešam v napad. In pol mi bodo pristojni organi pridigali o zgoraj napisanem in o tem, da delam iz muhe slona? Been there, done that.

Včasih je pač dobro poskusit s pogovorom. Se zna zgodit, da pade na plodna tla.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #553 : 20 Januar 2013, 13:21:42
samo v histeričnih družbah se ljudje ovajajo za vsako prasko. Normalni ljudje se znajo pogovoriti in se tudi kaj domeniti (potem, ko adrenalin pade in se živci pomirijo). Ovaja se šele takrat, ko normalna medsebojna komunikacija ne deluje.


simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #554 : 20 Januar 2013, 13:27:13
Lanabela se strinjam....samo potem naj se v teh zgodbah ne ponavlja stalno...sem se pozanimal in so imeli že drugi slabe izkušnje z njimi.
Sicer pa....vsak je sam odgovoren za svojega psa.

Pa še nasvet pri napadu....močne brce, ne z rokami med psa.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #555 : 20 Januar 2013, 13:48:56
Z rokami med psa samo če si zelo dobro pripravljena na vse reakcije. Drugače rajši ne. Takrat moreš bit res ziher in na vse pripravljena. Tako je res bolje močna brca (ne v rebra ampak predel trebuha-CM brce  ;)) Ali pa udarec s karabinom od povodca. Pa ne cvilit zram -zadret se tko da se strese use okrog tebe. Tko na krepko.

Če je le možno odpoklic izpilit do 110% da tvoja psica pride preden se napad zgodi. In pa nasvet - prav na neobljudenih poteh jaz psom pred ''ovinki'' in stičišči poti ne pustim it naprej. Vedno nazaj do mene in zelo na skupaj mimo delov, ker jaz ne vidim dovolj naprej. Ravno zarad takih padalcev, ki svoje pse puščajo tam kjer mislijo da ne bo drugih. Neobljudenih poti v naših krajih NI.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


joe cool

  • *
    • Prispevkov: 187
    • Točke: 0
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #556 : 20 Januar 2013, 14:51:49
Citiraj
S prijavami že imam izkušnje in bom samo tole rekla: ne deluje.

mogoče pa vseeno ni odveč...

Citiraj
Ovaja se šele takrat, ko normalna medsebojna komunikacija ne deluje.

se samo meni zdi, da ni delovala - ženska je očitno tisto pot vzela za svojo in bo še nadalje spuščala svoje pse?

Pred letom in pol je moj mož sprehajal našega mladička (na povodcu) na neograjeni travni površini ob asfaltirani ulici v soseščini - pa ju gleda čez ograjo hiše čez cesto možakar (ne reče nič). Nakar čez nekaj minut spusti s svojega vrta nanju NO. Soprog je rekel, kaj vendar počne, pa je tip izdavil, da je to njegova parcela. OK, bi jo pa zagradil, ali pa vsaj opozorilno tablo zabil v travo. Na srečo je bil njegov pes bolj pameten od lastnika ;), ki smo ga vseeno prijavili. V pol ure so bili pri nas policisti, popisali vse in se šli pogovorit s tipom. In od takrat je mir.  ;D




viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #557 : 20 Januar 2013, 14:53:41
Hvala za nasvete.
Upam da mi vsaj teh v zvezi z brcami ne bo potrebno nikoli preizkušati v praksi.



Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #558 : 20 Januar 2013, 15:21:49
v naši vasi pa sem že 2x zvečer opazila popolnoma tujega psa. vas je majhna zato se ljudje in živali med seboj poznamo in vem da ta kuža tu nima lastnika. prvič sem mu ušla, ker sem bila že pred garažo, tako da ne vem kaj bi bilo, drugič pa ga je zmedel maček in se je mimo naju zapodil za njim :D, sem pa sedaj malo v strahu, upam, da ima lastnika, mogoče kak novi prebivalec naše vasi  ;D ;D



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #559 : 21 Januar 2013, 07:39:57
Viži kje pa je bilo tole? Je bila psica bela in samec progast? Ker v SG koncu sta dva taka patrona, 2x sem imela neljubo srečanje z njimi, tretjič se je pa bela psica zagnala z drugega travnika, pa sem samo kamen vrgla proti njej in si pripravila poprov sprej, od takrat imata oba psa malo rešpekta pred mano (moja je v obeh primerih bežala, jaz pa sem odgnala oz. zgrabla tista dva psa). Sicer sem tvegala ugriz, ampak moja je že itak pojem nestabilnosti in se matram pri odnosu do psov, da jih čim bolj ignorira....da jo kakšen še oreng sklati, bi pa moj trud postavilo na 0.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #560 : 21 Januar 2013, 12:00:30
Samica rjava in samec progast. Ni bilo v okolici SG.
Je pa moj naslednji nakup definitivno poprov sprej.



Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #561 : 21 Januar 2013, 12:09:25
Je že kdo uporabil ta poprov sprej? Mislim, da je že prišlo do napada in vmes špricaš? Nekje sem prebrala (tko mimgrede), da naj bi ta sprej še bolj 'razjezil' napadalca... Takrat nisem bila pozorna, zdaj si ga bom še sama omislila, pa me zanima.



Nox

  • *
    • Prispevkov: 250
    • Točke: 0
Odgovori #562 : 21 Januar 2013, 12:24:39
Jaz ga imam, uporabla ga še nisem, vendar ga definitivno nameravam zdaj zraven nosit, ker se je danes spet spustla psica v naju, s tem da sem jo tako nakričala, da je šla nazaj k lastniku (pa on jo je medtem klical, tako, da nevem kaj je bilo to, zakaj je nazaj šla), tamlajša psica je pa lepo šla k njemu nazaj, ampak itak je bil brez povodca >:( >:( >:( na sicer ne čisto glavni cesti, vendar na cesti kjer vsaki dan hodi veliko otrok v šolo, samo čakam, kdaj bo se zgodilo kaj hujšega :( >:( >:( >:(..
Me pa tudi zanima ali bi ta spetj jo samo še bolj razjezil? pri kakšnem majhnem psu verjamem, da ne, vendar pri teh velikih psih, pa nevem kako je  :-\.



viži

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #563 : 21 Januar 2013, 12:35:58
Js sem mal brala forume in baje naj bi učinkoval. Zasledila sem npr., da je enkrat na treningu pes zgrabil markerja in ga ni hotel spustit, ko so ga pa pošpricali, je pa takoj spustil.



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #564 : 21 Januar 2013, 12:39:43
Sprej psa zagotovo ne bo še bolj razjezil ga bo pa šokiral (bolečina), ga je pa verjetno težje uporabiti na psu, ki dejansko cota tvojega (se hitro premika, vrti itd.)

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


Nox

  • *
    • Prispevkov: 250
    • Točke: 0
Odgovori #565 : 21 Januar 2013, 13:08:51
Super, od zdaj bo res vedno v mojem žepu, ker tako ne gre več naprej, moj je že kar prestrašen, celi sprehod po tistem terenu kjer bi lahko te katere pse srečali je malček nahršen, pa tudi če se igrama pa vse, čisto malo (tisti, ki ga ne pozna sploh ne bi opazil, ker ima po hrbtu tako malo temnejšo barvo, vendar jaz vidim), pa malo bolj pozoren je na vsee...
Jaz bom pošpricala kak se bo približevala, ker ponavadi tako renči že prej, pa ni važno a bo primla al ne, ne tvegam, pošpricam pa je, da bova mogoče celo mir imela...



Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #566 : 21 Januar 2013, 13:26:46
malo mi prosim razložite, kaj je ta poprov sprej..a je to tko k kak solzilec za ljudi?



Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #567 : 21 Januar 2013, 13:31:44
Pa dobro, kakšna brca pade, pa se napadalec mal umakne in takrat pošpricaš, da se napad ne nadaljuje. Kot gor pri bokserki, sam da je ona nadaljevala po umiku. Tako varianto sem mislila.



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #568 : 21 Januar 2013, 13:33:04

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #569 : 21 Januar 2013, 15:16:03
Je že fajn, da posprejaš PRED napadom oz. ko je pes vsaj kak meter stran, zato, da tvoj ne faše tega spreja, ker ima domet okoli 1-2m.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!