Pes napade psa!

Herr-Thor · 707980

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #720 : 26 Februar 2013, 21:34:31
Sej zna bit, da bo tole mnenje kar uradno  ;)
Se pa tukaj vsekakor strinjam z vsem napisanim.

Resnično škoda da pri vseh če-jih ni edeni in ednini najbolj pomemben ČE bi lastnica že v štartu vedela v kaj se spušča se to najbrž nebi zgodilo. In ČE bi bila to avtomatsko nevarna pasma bi bilo ugrizov teh psov natanko toliko kot jih je registriranih. Tako pa gre za napačne in nepremišljene odločitve, ki pa žal puščajo posledice.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #721 : 26 Februar 2013, 21:35:42
Ja, to, da se potem podredi je normalno, to, da ga potem drugi pes še več minut ne izpusti pa ne. Bi si res morala ogledati posnetek, ker to ni bil ravno nek vsakdanji pasji pretep. Ampak glede na vse napisano mislim, da ZP sploh ni napadel...
Roxy, si prebrala kar sem pisala o afektih, adrenalinu, pa raznolikosti tega individualno..? Glede posnetka sem pa že napisala zakaj je mogoče bolje da ga nisem pogledala - mimogrede, imam posnetek ene igre moje psice z drugo, pri katerem se spuščajo taki glasovi, da se čudim da ni že kdo od mimoidočih klical policije, pa gre samo za tipično šnavcersko oglašanje (rjovenje) med igro - s tem hočem povedat, da se dostikrat marsikaj zdi drugače kot je v resnici.

Vse ostalo so ugibanja in tu lahko vtaknemo nekam vmes tudi Godzilo, ki priteče mimo, nekomu odgrizne glavo in teče dalje  :P ;D 

TibiQ po tvoji predstavi se je en zlatko zagnal v dve dogi argentino ? pa še jasno je na posnetku podrejen,
A ti znaš brat ali se samo delaš da ne znaš? Si prebral vse kar sem napisala? Sicer pa ne rabiš odgovarjat. Sem že navajena, da vprašanja, ki niso voda na tvoj mlin ignoriraš.

Lunette, eno je, če imaš psa (kot ga imam tudi jaz), ki sploh nima nobene tendence k temu, drugo je pa če imaš psa s tendencami. Kot sem napisala, poznam kar nekaj (lahko bi rekla veliko) izkušenih kinologov, s psi ki so v drugih situacijah poslušni, ki so bili vzgajani,.. ki se jim je že to zgodilo.Kar se tiče lastnice - sto ljudi, sto čudi. Se strinjam, da bi se morala naučit pravilno reagirat in predvsem delat s svojimi psi, je pa tudi, vsaj meni kar razumljivo, da v kritičnih situacijah pač ljudje odreagiramo različno - eni otrpnejo v šoku, drugi začnejo mahat in tulit, tretji skušajo nekaj vmes, kar se jim tisti moment zdi da bi lahko pomagalo. Sama sem npr. ob enem "napadu" drugega psa na mojega bila tako šokirana, da sem samo stala in gledala. Drugič sem že uspela brcnit napadalca.

Normalen pasji pretep je pa zelo širok pojem. Veliko odvisno od tega za kakšno pasmo gre (terierji npr. znajo biti zelo vztrajni), ali gre za psa ali psico (psice znajo biti v pretepih hujše od psov - psi se navadno porangirajo, pa je mir, psice pa se sicer redkej sklofajo, ampak ko se je pa navadno dosti huje) - Kar se tiče DA - bi kakšen ekspert za DA mogoče znal bolje povedat, jaz lahko samo sklepam da so DA pač razvile vztrajnost pri spopadih zaradi namena, za katerega so bile vzrejane - namreč da ubiješ neko divjo svinjo, moraš zdržat dlje, kar pomeni da mora biti tudi adrenalin dlje prisoten - no.. saj pravim, to bolj ugibam.




Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #722 : 26 Februar 2013, 21:36:44
Citiraj
Se je avtorica posta popravila - na NE povsem ograjenem dvorišču...

No in od tu do psa, ki vletava k mimoidočim je samo še čist majhna pikca (si težko predstavljam, da bi ga dogi lahko prijeli, če ne bi prišel zraven - razen če sta se lastnici strgali iz rok. Na začetku posnetka ima oba povodca v rokah)

Citiraj
Vedenje psov na posnetku je nedopustno za pse, ki se vodijo po mestnih ulicah, javnosti in pika!!!

O tem sploh ni nobenega dvoma. je pa dobro vedeti, kdo vse je kaj naredil narobe. In na tem posnetku (kaj se je dogajalo prej pač lahko samo ugibamo) so delali napako za napako prav vsi vpleteni. Pravzaprav sta še najmanj napak naredila oba pretepaška psa - zlatko se je podredil in tulil, kar je bilo v dani situaciji še najboljša od vseh možnosti, dogec pa kljub temu, da so vsi prisotni naredili vse možno, da bi ga do koca razkurili do konca zlatkota ni hudo poškodoval - čeprav bi ga lahko.

Ja tako ravnanje je folklora. Vendar pa ne bi bilo slabo, če bi se iz videnega tudi kaj naučili. Da se ne kupuje dveh mladičev hkrati, sploh ne če je vsak posebej močnejši od tebe, da je treba  pse, ki so fizično močnejši od vodnika še posebno vestno vzgajati, socializirati že od prvega dne in ga kasneje tudi šolati. da je treba imeti pse pod kontrolo tudi (in prav posebej) takrat, ko so na domačem dvorišču, ki ni povsen zaprt, ker se točno na pločniku/cesti pred domačim dvoriščem naredi največ nesreč, takih in drugačnih. Da se pri pasjem spopadu skuša obdržat vsaj približno mirne živce, da se ne histerira, da se ne kriči, ker s takim ravnanjem zelo učinkovito preprečimo, da bi se spopad hitro končal.




Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #723 : 26 Februar 2013, 21:37:16
Dejstvo je samo eno : Ženska psa ne obvlada ne psihično, kaj šele fizično. Dokler se je še dalo videti posentek, se je lepo videlo kako je drugi pes "lezel skupaj", kar so znaki psihičnega podrejanja od doge, ki je napadala.
Pri dveh psih doma, sploh ni potrebno priti do pretepa, da je drugi čisto zatrt.

Naslednje dejstvo: Pasji ravs traja par sekund. Posnetek je bil dolg skoraj 4 minute, lastnik zlatkota pravi, da je vse skupaj trajalo 10 minut, torej je resnica nekje vmes in je bilo bil napad dlje kot 5 minut.

Naslednje dejstvo: zlatko ni bil privezan - saj iz posnetka ni nikjer razvidno, da bi imel povodec. Res je, lastnik naj dobi kazen za odvezanega psa. A tudi če bi bil na povodcu in bi doga skočila vanj, ko bi se srečala, bi bilo isto - ker ju ženska ne zadrži.

In še enkrat najpomembnejše dejstvo: Pasji ravs traja par sekund - ta napad je trajal vsaj če ne več kot 5 minut.

A bomo govoril o klanju al o napadanju?

Najpomembnejše vprašanje. Kaj bi bilo, če bi se zlatko branil? Potem bi govorili o klanju

Za moje pojme bi bilo potebno psa, ki je napadal lastnici odvzet.

In komaj čaka, da bo rekla, da je bilo prvič. (Ne verjamem, lahko je bilo samo prvič tako hudo, ni pa prvič skočil in držal psa!)

podpis pod tole

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #724 : 26 Februar 2013, 21:42:28
A tudi če bi bil na povodcu in bi doga skočila vanj,
Res, bi jo res odvlekle? Bi rekla da so to ugibanja. Ne pravim da niso sposobne tega narest, sprašujem ali bi se to res zgodilo.

Bi se lastnik z ZP na povodcu res tako zelo približal ženski z dvema takima psoma? Ne pravim da nima pravice, vem pa da sama niti slučajno ne bi šla izzivat potencialno nevarne situacije, že zato ne, ker si nočem kvarit sprehoda.

Pa še dopolnilo k vsemu kar sem napisala v prejšnjih komentarjih, da ne bo izgledalo kot da zagovarjam lastnico teh dveh DA. Niti slučajno. Zagovarjam pa samo situacijo, no, vsaj kot je bila prvotno predstavljena.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #725 : 26 Februar 2013, 21:47:55
Citiraj
Res, bi jo res odvlekle?
Ja bi jo. Saj pravzaprav se na posnetku vidi, da SO jo vlekle. In nekdo, ki bi imel psa na povodcu bi se ob srečanju težko izognil (spuščen pes bi se sicer lahko dovolj hitro umaknil, če bi se hotel, človek pa težko). Poleg tega pa ne dvomim, da bi se ji psa iz rok tudi iztrgala, če bi nenadoma potegnila.


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #726 : 26 Februar 2013, 21:49:33

A bomo govoril o klanju al o napadanju?


Meni sploh ni bistveno...............ker pes s takšnim "napadalnim" nagonom, v takšnih rokah, se bo slej ko prej naučil tudi pravilnega "klanja" ;)
.........potem bo pa res še večja nevarnost, da bodo nekateri vedenje označili za ravs :o .
Pa brez slabe volje, višja matematika mi resnično ne gre od rok ;)



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #727 : 26 Februar 2013, 21:50:17
Lanabela, to pomeni da so jo ali odvlekle do drugega psa vsakič, ko so na sprehodu srečali drugega psa, ali pa da v 18 mesecih niso srečali nobenega drugega psa? To sprašujem in ne ali so vlekle v konkretni situaciji sedaj.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #728 : 26 Februar 2013, 21:50:43
... drugo je pa če imaš psa s tendencami.
In ko imaš psa s tendencami...no celo 2 taka psa...na vrhuncu fizične moči...in zraven NIČ znanja... tega ne izpstavljaš okolju ter s tem ogoržaš sebe in druge. To o kinologih in njihovih psih, ki so v adrenalinu zagrabili ...hja jih poznam...pa žal na njihovo mnenje ne dam nič, ker kot izkušen kinolog moraš svojega psa poznat do te meje, da psu preprečiš preden naredi škodo. Prvi napad (tisti čisto čisto prvi začetniški) ni nikoli tako silovit. Takoj naslednji pa...je že drugi. Na finte ''nikol prej še ni'' me ne dobijo. Najbrž ni nikol prej toliko, da pa ni nikoli...bullshit.
In ko imaš psa s tendencami...ko veš da imaš pasmo ki je fizično močna...se prekleto potrudiš, da ti ne gre tako daleč.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #729 : 26 Februar 2013, 21:54:18
Lunette, s tem se pa povsem strinjam  ;) Samo želela sem izpostavit da ni vsa fora v začetništvu.. pa da je marsikaj tule gor zelo dvoličnega ali pa se pozabi pogledat še drugo plat.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #730 : 26 Februar 2013, 21:55:06
Lanabela, to pomeni da so jo ali odvlekle do drugega psa vsakič, ko so na sprehodu srečali drugega psa, ali pa da v 18 mesecih niso srečali nobenega drugega psa? To sprašujem in ne ali so vlekle v konkretni situaciji sedaj.
;) http://www.dominvrt.si/clanek/priden_pes/rio-in-neon.html

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #731 : 26 Februar 2013, 21:55:59
Sej je sama napisala, da jo vlečejo na okrog po svetu v članku delo in dom... tako da o tem ni potrebno več le ugibat...

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #732 : 26 Februar 2013, 21:56:21
Citiraj
Da se pri pasjem spopadu skuša obdržat vsaj približno mirne živce, da se ne histerira, da se ne kriči, ker s takim ravnanjem zelo učinkovito preprečimo, da bi se spopad hitro končal.

po bitki je lahko vsak general, že sam posnetek je sprožil val ogorčenja javnost tako reagira povsem naravno; sam sem si predstavljal kaj bi bilo će bi moj bigl bil tarča takšnega napada, zato sem tudi posredoval tole takoj medijem , Svet pa je dobil posnetek ob treh, presenetljivo kako hitro so že imeli vse podatke

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #733 : 26 Februar 2013, 21:59:05
oh ja začetništno ali ne...zna včasih nekdo ki je čisti zelenc pa si omisli čisto prvega psa težje pasme in sta super. Ker se ta novopečeni lastnik resnično zavzame...pa po drugi strani uradno požegnani kinologi, ki delajo take neumnosti, da me glava peče. Ampak konec koncev mora zdrav razume povedat, da če sam veš da imaš problem ga rešuješ TAKOJ in ne če te morda sprejmejo v šov, če pa ne pa bo že nekako.

hej...samo fotke z dvema tako lepima psoma so pa lepe...pa fino bi se blo po tv gledat...škoda ker se že prej kot si si želel >:D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #734 : 26 Februar 2013, 22:03:55
Citiraj
problem ga rešuješ TAKOJ in ne če te morda sprejmejo v šov, če pa ne pa bo že nekako

drag šov: verjetno kazenska ovadba, pes na registru pa civilna tožba, ki jo bo skoraj zagotovo lastnik poškodovanega psa dobil, pa v skoraj vseh cajtngih se je znašla
policija si pak ne bo privoščila drugih bulmastiffov

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #735 : 26 Februar 2013, 22:05:20



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #736 : 26 Februar 2013, 22:05:50
Eno je da vlečejo, drugo je pa da odvlečejo do.



Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #737 : 26 Februar 2013, 22:08:17
Da se pri pasjem spopadu skuša obdržat vsaj približno mirne živce, da se ne histerira, da se ne kriči, ker s takim ravnanjem zelo učinkovito preprečimo, da bi se spopad hitro končal.
Jaz sem pri drugem napadu na mojega psa glasno kričala in napadalca s tem za sekundo zmotila, da je pogledal gor, tako da sem ga lahko v tistem tudi zagrabila, ker prej je toliko opletal po mojem, da ga nisem mogla. Ker je bila taktika uspešna, jo bom verjetno naslednjič avtomatsko ponovila, brez razmišljanja. Napaka?
oh ja začetništno ali ne...zna včasih nekdo ki je čisti zelenc pa si omisli čisto prvega psa težje pasme in sta super. Ker se ta novopečeni lastnik resnično zavzame...pa po drugi strani uradno požegnani kinologi, ki delajo take neumnosti, da me glava peče. Ampak konec koncev mora zdrav razume povedat, da če sam veš da imaš problem ga rešuješ TAKOJ in ne če te morda sprejmejo v šov, če pa ne pa bo že nekako.

hej...samo fotke z dvema tako lepima psoma so pa lepe...pa fino bi se blo po tv gledat...škoda ker se že prej kot si si želel >:D
Pa sploh vemo, da resnično vmes ni poiskala drugje pomoči, ali je to samo ugibanje? Obstajajo že kakšne izjave te vodnice?



Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #738 : 26 Februar 2013, 22:09:38
Eno je da vlečejo, drugo je pa da odvlečejo do.
Razlika je samo v tem, kako hitro in kako daleč se vsi ostali uspejo umakniti. Nesprejemljivo.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #739 : 26 Februar 2013, 22:15:56
 :-Xše enkrat na posnetek.
Če so ga že hotli zbincat stran bi ga mogli malo jače ne pa ga božat z uno metlo pa tisto desko. Al pa raj bit čist tiho zram. ok ok ok po vojni general bit ja...ampak ''sej ga sam drži'' ma ne a res >:( res reakcije so mi katastrofa.
Drugač pa am Klaudija...a ti veš da ma vsak od psov skorajšnjo maso vodnice in če veš da imaš težave z njima pelješ pač vsakega zase, a ne. Je že kje iskala pomoč in tako dalje ...še vedno je matematika tista, ki nima nobene veze z vzgojo psa in ti mora bit jasno da je 2x50 kg več kot 1x50.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Šakal123

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
Odgovori #740 : 26 Februar 2013, 22:16:50
S kričanjem psu še dviguješ nagone, je še slabše. Mogoče, če bi imela ovratnico na zateg in bi ga dvignila in bi potem popustil. Samo tega verjetno fizično ne bi bila sposobna. Se mi zdi, da se je svojega psa tudi bala.
Ta ženska ne bi smela imet teh dveh psov, pravzaprav niti enega ne.



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #741 : 26 Februar 2013, 22:24:12
Razlika je samo v tem, kako hitro in kako daleč se vsi ostali uspejo umakniti. Nesprejemljivo.
Tega nisem rekla, oz. kolikor sem rekla v tej smeri, sem tudi sama napisala da je nesprejemljivo.




simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #742 : 26 Februar 2013, 22:27:38
S kričanjem psu še dviguješ nagone, je še slabše.
Ko se jaz zaderem, še psi, ki nikoli niso znali prostor ležijo na tleh >:(

RAzlika je v križanju in vreščanju.
Če ima pes vsaj malo poštimane stvari s strani lastnika, se bo na glaseno in odločno dretje saj malo ustavi in premislil ali naj nadaljuje ali ne.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #743 : 26 Februar 2013, 22:29:42
Mogoče, če bi imela ovratnico na zateg in bi ga dvignila in bi potem popustil.

Mogoče pa preveč forume bere  ;D



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #744 : 26 Februar 2013, 22:33:40
Če ima pes vsaj malo poštimane stvari s strani lastnika...
Ne pride do tega. Če pa že...si tudi lastnik upa psa vsaj fizično oslonat okol kepe tako močno, da ga ''slišii'. Ne pa da ga s strahom trepljaš po boku in vsem razlagaš ''sej sam drži...bo spustu...rio pusti kužija''. Itak da bo spustu, enkrat menda že.

In ja kuži njen je mel zatezno...in več kot očitno z njo nista daleč prišla. Ne pri vzgoji, ne pri obvladovanju. A bo kdaj jasno, da se psa v prvi vrsi s tako maso oblvaduje predvsem psihično ter ne fizično? Psa se obvladuje na ''komando''. ČE tega ni...pozabi varne sprehode z maso večjo od sebe.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #745 : 26 Februar 2013, 22:43:56
tule gre po vsej definicij za silobran, pač uporabiš vsa sredstva ki so ti na volju


v Ljubljani imate očitno kar nekaj težav z napadalnimi psi, vsaj tako veliko berem

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


solata

  • *
    • Prispevkov: 233
    • Točke: 0
Odgovori #746 : 26 Februar 2013, 22:53:01
Me zanima kaj bi ta gospa naredila, če bi njen kužek namesto psa zgrabil človeka?

Bi ga trepljala in govorila: "..ja pusti strička/tetico/ nooo" in "saj ga/jo samo drži"...srh me spreletava ob misli na to.   :-\



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #747 : 26 Februar 2013, 22:57:01
Če pa že...si tudi lastnik upa psa vsaj fizično oslonat okol kepe tako močno, da ga ''slišii'.
Pes ustreznih preddispozicij v afektu ne "sliši" nič
http://urbanlegends.about.com/library/bl_pit_bull_vs_porcupine.htm

(mi je žal da je ravno primerek bulla - lahko bi bil katerekoli pasme, s pravimi nagoni)

Solata, a je treba? S takimi komentarji, predvsem pa v stilu "kaj če", se dela škoda vsem psom in vsem lastnikom psov.



simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #748 : 26 Februar 2013, 23:02:07
Efekt je stvar vzgoje oz, bolje rečeno nevzgoje.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #749 : 26 Februar 2013, 23:03:51
Se ne strinjam v celoti. Do neke mere že, veliko je pa prirojeno. (imaš ZS na to temo)