Pes napade psa!

Herr-Thor · 710019

Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1170 : 17 Marec 2013, 21:18:16
Pa dej Davor no, pa sej nista ti in tvoja psica edina na svetu. Malo konsistence pa res ne bi škodlo. Najprej zagovarjaš povodec kot 11. božjo zapoved, pol ti Deso pove, da ima tri svoje na povodcu in jih obvlada, pa to ni več zadovoljivo fizično varstvo, ker pač ti ne verjameš, da jih. Lastniki tvojih določenih pasem skoraj v javnost ne bi smeli, zato ker jim lahko zateži (in jih faše) kakšen spuščen pes in je jasno kriminalec lastnik psa "nevarne pasme", čeprav je njegov pes na povodcu in nobenemu nič noče. Ampak če je pripadnik ene "tvojih" pasem, potem se mu lahko teži, on pa ne sme mrdnit.

Tistole zgoraj so posledice takega psa:
"Bi pa ob tem še nekaj rad povedal. Pes, ki je to storil je zelo prijazen in lušen in ne eden tistih, ki se jih dnevno videva po lovišču. Lastnik je bil z njim na vsakdanjem sprehodu in dvourni pobeg je bil dovolj za tole mesarijo ... "


Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1171 : 17 Marec 2013, 21:40:22
Citiraj
ima pa probleme z drugimi samci

če te prav razumem,  napad psa je manjše žlo kot potencialna posledica za tega psa ? s tem se pač sam ne strinjam in dvomim da se bi ti, če se bi znašla na receiving end

Citiraj
Recimo da te kdo na cesti rukne, ti ga prizemljiš dokler se ne umiri, preda in si nekako pri sebi prepričan, da te ne bo napadel takoj ko ga sputiš.

 ti to resno ? a pohvalo dobiš preden ali po ko pride iz bolnice?


Citiraj
Govora je o divjadi, ki se ne začne in konča s srno.

ok pa dajmo:

Sleepy trdi da beagle lahko razpara trebuh odrasli srni, ti trdiš da lahko kolje zajce in mačke; (sklepam da verjetno tudi veš da to ni naloga goničev in zato je agresija nezaželena)
sedaj pa bi sam želel da to trditev tudi dokažeta na primeru, jaz pak trdim da moj pes tega ni sposoben, bila je tako z divjimi zajci kot mačkami:
tole sicer še ne pomeni da lahko psa spuščam po lovišču in ta goni divjad, govora je bilo v primeru če se mi bi utrgal povodec

Citiraj
Malo konsistence pa res ne bi škodlo. Najprej zagovarjaš povodec kot 11. božjo zapoved, pol ti Deso pove, da ima tri svoje na povodcu in jih obvlada, pa to ni več zadovoljivo fizično varstvo, ker pač ti ne verjameš, da jih. Lastniki tvojih določenih pasem skoraj v javnost ne bi smeli, zato ker jim lahko zateži (in jih faše) kakšen spuščen pes in je jasno kriminalec lastnik psa "nevarne pasme", čeprav je njegov pes na povodcu in nobenemu nič noče. Ampak če je pripadnik ene "tvojih" pasem, potem se mu lahko teži, on pa ne sme mrdnit.

kaj v citiranem ni konsistentnega ? si le povzela moje trditve in ni tle kaj dodati

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1172 : 17 Marec 2013, 21:47:05
Sleepy trdi da beagle lahko razpara trebuh odrasli srni,
Dej, da si ne boš kej naredu. Kje natanko pa Sleepy to trdi?

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1173 : 17 Marec 2013, 21:55:21
torej ta debata je smiselna točno zakaj ?

spuščeni psi naredijo ogromno škode po gozdovih, to je je pač statistično dejstvo,
bilo je govora o mojem psu in da sem na takšne eventualnosti pripravljen ter se zanesem da moj pes škode ne bi povzročil ob primeru da bi izgubil v situaciji nadzor, ve pa ste dokazovale da se pač na to ne morem zanest, res je nimam pitbula ali doge da bi imel toliko dvoma

nisma edina na svetu ? torej drugi niso sposobni imeti tako pasmo kot psa ki okolici ni navaren ?
Saj mi "včasih se zgodi tudi sranje" ni dober izgovor, oziroma ga človek uporablja dokler njegov pes ne nastrada

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Putka

  • *
    • Prispevkov: 50
    • Točke: 0
Odgovori #1174 : 17 Marec 2013, 22:27:45
Meni osebno sta pojma pes brez nadzora in napadalen pes (dva psa) ki ga na povodcu fizicno ne obvladas, zelo podobna. Na domacem ali tujem dvoriscu sploh ni pomembno.. Lahko bi bil macek, brezdomni pes ali pa clovek... Moje mnenje je, da dveh taksnih napadalnih psov niti slucajno ne more taka zenska fizicno obvladat. S povodcem ali brez. Upam, da jo fajn kaznujejo in cimprej omejijo lastnistvo takih pasem. So se zadnja leta tako razpasle, da je vsak drug ze lastnik  neke tae pasme (nimam nic proti pasmam, ampak dejansko ni nobene selekcije, v smislu tega, kdo vse lahko pride do njih in jih (nevzgojene) sprehaja v urbanem okolju. Jaz se ne pocutim nic kaj lagodno, ce gre mimo mene, ko se z dojenckom sprehajam, kak tak pes, ceprav se sama psov ne bojim, ampak ko vidim kakega stereotipnega lastnika, za katere sem sigurna, da niso pasje sole videli od blizu, ali pa kaksno finoco, ki jo na sprehod vlece stokilski mastif... Vcasih sem bila proti prepovedi nevarnih pasem, zdaj, ko pa vedno bolj opazam, kdo vse jih ima, pa podpiram to resitev, pa cetudi tudi to ne bi resilo vseh problemov.  Zdaj vem, da bom napadena s strani lastnikov teh pasem, verjamrm, da ima vecina na tem forumu pse, ki jih lepo kontrolira in da veliko na njihovo vzgojo, ampak se vedno pa sem mnenja, da te pasme niso primerne za vsakogar.



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1175 : 18 Marec 2013, 07:24:42
ti to resno ? a pohvalo dobiš preden ali po ko pride iz bolnice?
Ja seveda resno, kaj pa naj čakam, stojim pri miru in se pustim tepsti? Vidim pa da je spet malo dvoumno - jaz sem "ruknit na cesti" razumela v enakem kontekstu kot potencialni silobran pri DA, v katerem smo govorili - torej o tem, da grem mirno po ulici in se nekdo zažene vame in me začne klofutat npr., sedaj pa vidim, da si ti verjetno mislil da se nekdo ponesreči z avtom zaleti vate - čeprav ja - tudi taki so dejansko kdaj za pretepst, sploh če si ga npr. že prej videl kako je vozil s telefonom v roki, divjal, izsiljeval, vijugal,...

Ampak Davor, kaj bi torej naredil če bi se ti en tip tebi nalepil na rit, obesil okrog vratu in te začel npr. naskakovat in se nekako ne bi pustil na "lep" način odstranit?

Citiraj
torej drugi niso sposobni imeti tako pasmo kot psa ki okolici ni navaren ?
Niso vsi beagli kot tvoja asya, torej pasme tu ni treba omenjat, oz. če jo boš, lahko jaz začnem na svojem primeru, kako npr. VŠ sploh ni problematična pasma, ker moja psica ni taka. Ne moreš samo po sebi in svojem edinem psu sklepat no.



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1176 : 18 Marec 2013, 09:18:54
On pa ja lahko, če pa kdo drug pa se mu hitro napiše kero statistiko citira...

Putka, eno je primernost vodnika, drugo je prepoved pasem takih ali drugačnih. Po številu ugrizov bi najprej morali prepovedat zlatkote... Kako pa to razložiš?

Je pa res problem, če si kdorkoli omisli keregakoli psa in ga podcenjuje in mu ne pripisuje vseh značilnosti, oz. jih taji. V tem primeru namreč paše v skupino "moj pa ne bo nikoli nič naredu" in če se slučajno kdaj kaj zgodi ostane nepripravljen, da o kaki preventivi niti besed ne izgubljam.

Jaz vem, da moja pasma lahko kaj napali in od dneva 0 delam na tem, da se nič "kosmatega za ušesi" ne pokaže in se mi pri vseh psih, ki sem jih kdaj mela (tudi drugih pasem in mešancev), ni. Paše pa v luštkane srednje in bolj ali manj kosmate... ::)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1177 : 18 Marec 2013, 09:24:38
Citiraj
tudi taki so dejansko kdaj za pretepst,

probaj, boš končala prej v kehi kot on.
Ti ne govoriš o silobranu, ampak jemanju pravice v svoje roke, nek ti teži in bi ga potem davila 10 minut na cesti, verjetno mi ni potrebno poudarjati kakšne neumnosti govoriš
potencialen silobran  :D
kam bi pa prišli če bi ljudje butali zaradi tega ker jim gredo na živce in posegajo v njihov osebni prostor, ali ker jih kdo izziva in uporabijo silo kot odgovor

Če je zlatko težil (kar je daleč od napada) in ga ja DA zagrabil , vlekel po ulici in klal 10 minut, v nobenem pravu ki ga jaz poznam to ni silobran,


Citiraj
Ne moreš samo po sebi in svojem edinem psu sklepat no.


zakaj točno ne ? Beagle nima fizičnih sposobnosti kot jo ima argentinska doga,
lahko faseš ugriz, odrasle osebe ali psa pa  življensko ne ogroža
tudi ne pomnim , da poznam primer kjer bi beagle davil 10 minut kakšnega zlatkota

ali se bomo spet sprenavedali da je recimo pitt. pasma ki ima tam 40 kil in je bila vzrejena  za boje z psi enako zahtevna kot beagle ?


Citiraj
Po številu ugrizov bi najprej morali prepovedat zlatkote

koliko smrtnih žrtev pa je povzročil zlatko ? veš koliko jih je pitbull po svetu ?
samo v ZDA letos že šest (6 od 6 napadov na človeka)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1178 : 18 Marec 2013, 10:01:33
probaj, boš končala prej v kehi kot on.
Ti ne govoriš o silobranu, ampak jemanju pravice v svoje roke, nek ti teži in bi ga potem davila 10 minut na cesti, verjetno mi ni potrebno poudarjati kakšne neumnosti govoriš
Ah daj ne jemlji vsega tako resno no. Napisala sem kaj človeka ob takem prime, ne pa da gre to res naredit.
potencialen silobran  :D
Ja, ker nisem bila zraven in ne morem reči ali je bil ali ni bil - torej je potencialno lahko bil. Kaj je tu spornega?
kam bi pa prišli če bi ljudje butali zaradi tega ker jim gredo na živce in posegajo v njihov osebni prostor, ali ker jih kdo izziva in uporabijo silo kot odgovor
Kaj kam bi prišli. Bolj na mestu je vprašanje kje smo. A ti misliš da se to ne dogaja - med ljudmi? Eni imajo pač manj potrpljenja in drugače reagirajo. Seveda ni prav, ampak a ti resno zagovarjaš da je pa prav, da se ti kar en za vrat vesi in te liže po obrazu?

OK, dajmo pa tako. Moja psica je povsem nenevarna (no - toliko sem v to prepričana kot ti v svojo). A potem je brezveze, da ji ne dovolim, da gre vsa vesela do enega tujca in začne po njem skakat ali z gobcem v njegov žep drezat (če ima slučajno kakšen priboljšek) - ali pa da sploh gre do enega tujca - brez skakanja in drezanja vanj? Super da si me razsvetlil.. jo bom odslej kar spuščala. Tudi ob glavni cesti in če jo kdo zbije, bom še tožila za odškodnino, ker ona pač ni nikomur nič slabega hotela.  ::)

Citiraj
Če je zlatko težil
Pa smo spet pri ČE.

Citiraj
zakaj točno ne ? Beagle nima fizičnih sposobnosti kot jo ima argentinska doga,
lahko faseš ugriz, odrasle osebe ali psa pa  življensko ne ogroža
Aja.. če ugriz faše 2-letni otrok je pa kar ok? Saj ni življenjsko ogrožen? Hmm.. čakaj malo.. a se nisi ravno ti zgražal nad "vzgojnimi ugrizi"?

Citiraj
tudi ne pomnim , da poznam primer kjer bi beagle davil 10 minut kakšnega zlatkota
Če ne pomniš, še ne pomeni da beagle ni .. pa ne rabi bit zlatko.. lahko da je davil nekega pinča ali pa zajca.

Citiraj
ali se bomo spet sprenavedali da je recimo pitt. pasma ki ima tam 40 kil in je bila vzrejena  za boje z psi enako zahtevna kot beagle ?
Kdo se spreneveda? Tule prav nihče. Se pa strinjam, da se marsikdo od lastnikov takih psov spreneveda, ampak to bi bilo že zdavnaj poštimano, če bi se obstoječa zakonodaja izvajala striktno.

Citiraj
koliko smrtnih žrtev pa je povzročil zlatko ? veš koliko jih je pitbull po svetu ?
samo v ZDA letos že šest (6 od 6 napadov na človeka)
Statistike so ti že popali, večkrat, pa ne bomo sedaj spet (pojdi in poišči si v starih temah), pa ti pade itak v oči samo tisto, kar pade medijem in javnosti na splošno, ker gredo že iskat s predsodki.




Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1179 : 18 Marec 2013, 10:03:34
pa da me ne bo spet kdo obtožil fobij in predsodkov, kot rečeno nimam zoper nobeno pasmo osebno nič, ampak tule enostavno ni argumenta
ni razloga , da se javnost mora obremenjevati z določenimi bolj zahtevnimi / problematičnimi pasmami , ki so tudi fizične kondicije da pokončajo odraslega človeka

Drži da je neglede na pasmo to stvar primernega lastnika , ampak glede na statistiko in primere se na to pač družba ne more več zanašat; poznam kar malo preveč neprimernih lastnikov dog (Tina style, da se z njimi razkazujejo in vsi seveda po dve dogi, seveda z samozavestjo da lahko vlačijo 100 kil psov) in tud sam trdim da je zgolj stvar časa da je sranje


in v trenutku ko bo kakšen takšen pes začopatil otroka imamo pri nas BSL, javnost je itak že dovolj alergična

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #1180 : 18 Marec 2013, 10:35:13
Davor,samo toliko v vednost.Sosedova Beagla je 30 min zadrževala odraslega jelena na travniku skoraj sredi vasi.Pa jelena ni bilo malo skupaj.Pri košutah v teh pogojih kot jih imamo mi še sedaj pa noben problem pobiti shirano žival.Včeraj sem jih gledala na bližnjem silosu ob 14.00 popoldne.Trop približno 60 živali.Košute,teleta,vilarji-pisano,pa vse po spisku lačno.Če nabaše pa še na psa,da jo trajba,je pa po domače povedano gotova.Skuri še vso tisto moč,ki jo mukoma dnevno nabere.Pa zvrgavajo tudi na polno.Če ni hrane,je brejost luksus.



jst

  • *
    • Prispevkov: 176
    • Točke: 0
Odgovori #1181 : 18 Marec 2013, 10:45:18
sploh ne, se dokaj trotl ziher definira: pes mora biti vedno pod fizičnim in psihičnim nadzorom


Strgala se mi v urbanem okolju ne bi, saj ne vleče, tudi naučena je kako se obnašati ko je spuščena (pač zaradi igre z drugimi psi in otroci...etc)
torej ko je izven povodca je ukaz čisto dovolj , se usede in počaka da jo pripnem
kjer nisem 100% vanjo so seveda gozne površine kjer so lovišča (tule imamo invazijo zecev), v primeru da se mi strga in se ne odzove na odpoklic (ponavadi ob sledi izklopi možgane), gonič pride nazaj; za vsak slučaj pa imam povodec do 40 kg ;)

Kar se tiče mojega psa, nima nobenega dvoma da ni situacije kjer bi moj pes predstavljal grožnje za druge, ne žival ne človeka, trej se me zakon toliko ne tiče
Dvom je le v njeno lastno varnost, če ne bi imel sam nadzora nad njo

A pri vas v urbanem okolju ni mačk?
In čisto mimogrede, v Ljubljani so bli zajci videni tudi v urbanem okolju (pokopališče).



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1182 : 18 Marec 2013, 10:47:08
Davor, to kar ti govoriš je nekako tako kot če rečeš naj se v vseh avtomobilih omeji že s tovarniškimi nastavitvami končna hitrost na 130km/h (kot je max dovoljena), oz. bolje da omejitev postavimo na novo kar na 40km/h.

Pa alkohol npr. To je pa nekaj, kar resnično ni sploh potrebno.

"Javnost" je skupaj s tabo že zdavnaj izgubila realna tla pod nogami in se malo preveč obremenjuje s posploševanjem na račun parih primerkov nevarnih psov in dosti premalo z resničnimi problemi družbe in mene žalosti, da zaradi tega nastradajo ponavadi ravno tisti, ki niso absolutno nič krivi.



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1183 : 18 Marec 2013, 10:55:43
Citiraj
Napisala sem kaj človeka ob takem prime, ne pa da gre to res naredit.

Tudi psa marsikdaj prime in zato si zraven ti da to res ne naredi ,
Pač narava javnosti je takšna, lahko ti iznenada prileti otrok in objame psa ali pa muloti v parku ki že od daleč vidijo psa in takoj smatrajo da se ga da pobožat in igrat z njim, ter tudi spuščeni psi , ki psu težijo ali spoznavajo ali naskakujejo;
Ti kot vodič psa veš da se to v javnosti dogaja, razlogi sploh niso bitni ali če ti to gre na živce ali ne in tvoja naloga je da psa na to prripraviš in imaš pod nadzorom, če ne ga ne vlači v javnost

Citiraj
ampak a ti resno zagovarjaš da je pa prav, da se ti kar en za vrat vesi in te liže po obrazu? 

odvisno ali gre za moškega ali deklino  ;)
Sicer pa obstajajo boljše metode kot se ga losati z silo in potencialno ovadbo, baje tega pri vzgoji psov ne zagovarjate,

Citiraj
A potem je brezveze, da ji ne dovolim, da gre vsa vesela do enega tujca in začne po njem skakat ali z gobcem v njegov žep drezat (če ima slučajno kakšen priboljšek) - ali pa da sploh gre do enega tujca - brez skakanja in drezanja vanj?

kar mu da legimiteto, da napade tvojega psa ?

Citiraj
Aja.. če ugriz faše 2-letni otrok je pa kar ok?

čisto iskreno, če starš dovoli svojemu psu nenadzarovano blizu dvo letnemu otruku, si človek zasluži šamar
sicer ne zgolj psi, tudi ptiči lahko začopatijo bitje , ki še samo preživet ne more

http://www.youtube.com/watch?v=D7ZFLuZqCXc

Citiraj
lahko da je davil nekega pinča 

še enkrat koliko napadov beaglov pa sama poznaš, iskreno ?

Citiraj
Statistike so ti že popali

statistike so dokaj jasne ko se gre za smrtne žrtve, za ugrize so pri nas glavni razlog napadi spuščenih psov (pa ne potepuških, bolj ketnaši, pa razni ovčarji , kateri lastniki smatrajo da imajo "pod kontrolo")

Citiraj
Davor, to kar ti govoriš je nekako tako kot če rečeš naj se v vseh avtomobilih omeji že s tovarniškimi nastavitvami končna hitrost na 130km/h (kot je max dovoljena), oz. bolje da omejitev postavimo na novo kar na 40km/h.

Da, dejansko tole tudi zagovarjam, zaklenjenje motorje kot jih imajo v ZDA, ni ravno dosti smisla če pomisliš logično:
po predpisih je pri nas max hitrost 130, čemu je torej smisel imeti na cesti sredstvo, ki že v osnovi vodi v kršenje le teh
točenje alkohola je pa sedaj že omejeno

se ti sicer zorni kot hitro spremeni če ti bližji konča na cesti zaradi objestnosti drugega voznika, glede na to da pri nas umre vsako leto 300 voznikov, očitno sklicevanje na razum in odgovornost ne deluje najbolje

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1184 : 18 Marec 2013, 11:06:13
Citiraj
Davor,samo toliko v vednost.Sosedova Beagla je 30 min zadrževala odraslega jelena na travniku skoraj sredi vasi.Pa jelena ni bilo malo skupaj

navsezadnje gre za lovskega psa, ali je jelena tudi pokončal ?
Oz Lojze bom tako vprašal če bi ti besset kazal znake agresije, bi bil pripravljen usmrtiti plen med lovom, bi mu dala vzrejno ?

se sicer strinjam , da v zimskem času že gonjene lahko divjadi daje še dodaten stres. zato sam pozimi ne hodim po lovišču čeravno imam psa na povodcu;

Citiraj
"Javnost" je skupaj s tabo že zdavnaj izgubila realna tla

javnost rešuje realno probleme tako da jih omeji, napram naketerim ki upate da se bo mentaliteta spremenila in bo odgovorno lastništvo psa stvar razuma posameznika, kar je skrajno naivno
Problem se učinkovito reši tako , da se razlog za njega odstrani že v osnovi, zato recimo ti ne moreš nositi orožja in še de facto s tem krši tvoja osebna pravica v imenu višje sile

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1185 : 18 Marec 2013, 11:40:07
Ej sam res! Dejmo predlagat prepoved vseh nevarnih stvari! Ne pozabit na nevarnost vilic, da o nožih sploh ne govorimo, predvsem tistih za zrezke in drugo meso rezat. Še ročaj žlic bi znal bit nevaren. Najboljše, da mamo samo zajemalke, pa še to samo plastične, če ne rajši gumijaste, ker s tisto iz rostfraja lahko že fejst poškoduješ koga, če ga fajn kresneš po zobih...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1186 : 18 Marec 2013, 11:43:50
hladno orožje je sicer že omejeno, določeno prepovedano (buttefly nož recimo)

vedno mi je vseč ko posežete po ekstremih, takoj vem da sem zadel živec z argumentom  :)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #1187 : 18 Marec 2013, 11:44:01
Sama?V tropu ne rečem,sama pa ne. Pa psica ni v lovskih rokah!
Basset z znaki agresije ni Basset Hound,in tisti Basset Hound,ki bi pokončal katerokoli divjad je zrel  za "metak u čelo"!Kakšno vzrejno neki!Če se še tako grdo sliši.Čeprav pošteno priznam,da lahko čisto vsako pasmo narediš napadalno če se potrudiš.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1188 : 18 Marec 2013, 11:46:28
V eni izmed CM oddaj (sezona bolj na sredini enkrat) je bil tudi popadljiv bigl. Ni bil hecen sploh. Če mi pride pod roke link....Pa pri biglih, ki žive v krdelih se ne zgodi tako redko, da kakšnega nepriljubljenega  člana strgajo. Do smrti. (če me spomin prav hudo ne vara, se jim je to enkrat pred precej leti primerilo na VF). Takih zoprnih, ki bevskajo na vsakega psa ki gre mimo je vse polno, takih, ki bi bili obvladljivi ko nekaj zavohajo je pa za na prste ene roke preštet.
40 kilski pitbuli so nekako tako pogosti kot 30kilski bigli. So pa vsekakor vzorno vzgojeni pitbuli bistveno bolj pogosti od vzorno vzgojenig biglov.
 
Putka: fino bi bilo, če bi začelka malce bolj racionalno ocenjevati nevarnosti. Pri nas sta bili od druge svetovne vojne do zdaj dve smrtni žrtvi psov. Prvi se je zgodil na domačem dvorišču, kjer je domač pes ketnar (mešanec, nobenih "nevarnih " pasem not,  cca 20 kilc) strgal lastnici iz rok dojenčka. Drugi pa je bil posledica mučenja. Tudi na domačem dvorišču. Je pa bilo v tem času nekaj 10 žrtev domačega goveda. Koliko otrok  so v tem času pobili lastni starši? Na splošno bi lahko rekli, da je razmerje med ljudmi, ki so jih pobili psi in ljudmi, ki so jih pobili drugi ljudje 1 : nekaj100.

Kar se pasem tiče, ki so v tujini povzročile smrt otrok pa....so vmes celo majhni in zelo majhni psi. (JRT, jazbečar, pomeranec lažji od mačka.....) tako da raje ne preveč opletat s pasmami.

Sleepy: ne pozabit šnernce pa plastične vrečke.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1189 : 18 Marec 2013, 11:50:28
Citiraj
Basset z znaki agresije ni Basset Hound,in tisti Basset Hound,ki bi pokončal katerokoli divjad je zrel  za "metak u čelo"!Kakšno vzrejno neki!Če se še tako grdo sliši

tako je ! in točno to je moje stališče z beaglom in točno to je bil eden izmed razlogov, da sem si pasmo izbral

Citiraj
Čeprav pošteno priznam,da lahko čisto vsako pasmo narediš napadalno če se potrudiš.

drži, je pa le vprašanje škode, tvoj besset ne more narediti kar lahko argentinska doga

Citiraj
je bil tudi popadljiv bigl

to zame ni bigl, sicer pa ameriških ne poznam imajo svoj standard

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #1190 : 18 Marec 2013, 11:58:58
Mi imamo skoraj 2 leti starega psa. Ogromno smo zunaj z njim, veliko sprehodov po gozdu, nasplošno ga vedno vlačimo seboj - po mestu, do trgovine, celo po sestankih, na izlete in potovanja, v tujini celo v kak shopping-center, tako da srečujemo ogromno psov, pa do sedaj še nisem srečala prav nobenega zorpnega in nevzgojenega psa nevarne pasme. Večinoma so vsi zoprni in tečni, ki jih srečujemo (in s katerimi se nas vodnik že na daleč izogibajo) so nemški ovčarji.
Zdaj pa ne vem, al mam res tako srečo, ker če bereš to temo te kr strah postane v Sloveniji še pred prag stopiti s svojim psom (ali brez njega).



Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #1191 : 18 Marec 2013, 11:59:31
Oprosti,ampak tudi jaz se strinjam z Lanabelo.Poznam trope Beaglov,ki se med seboj neprestano koljejo,pa že leta živijo skupaj.Pri bassetih boš to le redko srečal.
Bom pa rekla še nekaj.Kje boš dobil podatek,da je pes agresiven,če na vzrejnem pregledu agresije ne pokaže?



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1192 : 18 Marec 2013, 12:04:25
Citiraj
Poznam trope Beaglov,ki se med seboj neprestano koljejo

potem bi želel vedeti iz katere vzreje so, gre za podatek ki bi potenclalnim lastnikom beaglov veliko pomenil
Sama pa verjetno standard poznaš . toliko za osvežitev:

"A merry hound whose essential function is to hunt, primarily hare, by following a scent. Bold, with great activity, stamina and determination. Alert, intelligent and of even temperament. Amiable and alert, showing no aggression or timidity."

Citiraj
Kje boš dobil podatek,da je pes agresiven,če na vzrejnem pregledu agresije ne pokaže?

uf upam na odgovornost lastnika rodovniške vzreje  :) , da ne bo vzrejal psa beagla / besseta ki kaže znake ali dejansko je agresiven, ker to pač ni predstavnik pasme

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1193 : 18 Marec 2013, 12:10:18
UPS Davor: Ameriški bigli niso primerljivi z našimi (drug standard, pa kaj še....) A ameriški pitbuli pa so primerljivi z našimi (ki kolikor je meni znano še niso povzročili niti enega resnega napada na človeka - še celo pri napadih na druge pse jih ni nekje v ospredju. Celo če sešteješ vse pasme tipa bull skupaj, dobiš povsem enak rezultat.
Se seveda strunjam, da je bil tisti bigl povsem netipičen, ampak bil pa je.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1194 : 18 Marec 2013, 12:10:53
vedno mi je vseč ko posežete po ekstremih, takoj vem da sem zadel živec z argumentom  :)
Mhm. Točno tako.
ali pac rabis pozornost pa si jo sel na pasji forum iskat.


Še malo pa mogoče zadaneš bistvo. Poseg po ekstremih zna bit odgovor na ekstremno trapaste komentarje, ki z argumenti nimajo več nobene zveze. Mogoče z oportunizmom. Sej ni važno zakaj gre, važno da sem proti.


Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1195 : 18 Marec 2013, 12:12:23
Citiraj
A ameriški pitbuli pa so primerljivi z našimi

"naših" pitbulov ni, saj jih FCI ne priznava, govorim le da beaglov in vzreje iz ZDA ne poznam, vsekakor pa zame agresiven bigl ni bigl

Citiraj
ampak bil pa je.

a sedaj pa ni X psov ? pustimo to, da spet na padete v dvoličnost, jaz pa tudi nisem ravno spreten z uporabo sarkazma

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1196 : 18 Marec 2013, 12:14:38
Sleepy: ne pozabit šnernce pa plastične vrečke.
Ej, samo res! Pa sobne copate!  ;D :D

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1197 : 18 Marec 2013, 12:19:14
"naših" pitbulov ni, saj jih FCI ne priznava
Kaj pol sploh skačeš tolko u luft, če jih NI? Pa še prepovedal bi nekaj, česar sploh ni?  ???

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #1198 : 18 Marec 2013, 12:21:07
Potencialnim lastnikom Beaglov,vsaj večini,ni pomemben podatek iz kakšne vzreje so ampak bolj "koliko koštajo"! Čim ceneje tem bolje.



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1199 : 18 Marec 2013, 12:25:54
Potencialnim lastnikom Beaglov,vsaj večini,ni pomemben podatek iz kakšne vzreje so ampak bolj "koliko koštajo"! Čim ceneje tem bolje.


 ne odvračaj pozornosti, povedala si da poznaš agresivne beagle (sklepam da so dobili rodovnik), želel pa bi da to tvojo trditev podkrepiš z uprejemljivim podatkom, navsezadnje si sodnica, verjetno veš marsikaj kaj drugi ne vemo, mene vsekakor zanima iz katera vzreje prihajajo 

Citiraj
Pa še prepovedal bi nekaj, česar sploh ni

nikjer nisem govoril o prepovedi, smatram pa da bi za zahtevnejše /problematične pasme bilo potrebno uvest  obvezno šolanje  in obvezno škodno zavarovanje
kar se tiče Slovenija bi med pasme moral soditi tudi NO

kot lastnici pitbula , glede na to da si odgovoren lastnik ti bi to predstavljal problem ?

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.