Pes napade psa!

Herr-Thor · 707053

Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1260 : 18 Marec 2013, 21:17:17
to ni problem BSL, ampak manjka nadzora, dolgoročno se takšen problem reši sam od sebe; ko bo BSL aktiven več kot eno generacijo bodo takšni primeri kvečjemu izjema
vsaj če se bo prepoved prodaje in vzreje pasme  konsistentno izvajala
pravtako  reši problem ki si ga sama navedla " nekontrolirano parjenje vsepovprek, backyard breeding, masovna vzreja teh pasem, mešancev z njimi in novonastalih hibrid"
saj vključuje vse tipa bull, in dokaj jasno je  da če imaš pitbula, da ga imaš nelegalno ob bok zaporni kazni bo po mojem  mnenju takšen zakon učinkovit
Tu si se pa tako uštel, da se kar kadi. :o Nikoli in nikdar, v nobeni državi, tudi v tistih z najstrožjimi zakoni, niso bili uspešni, da bi lahko izvajali zakon nad popolnoma celotno populacijo ljudi. Vedno se najdejo tisti, ki bodo zakon kršili, ne glede na to, da s tem svojega psa spravljajo v nevarnost. In ja, govorim iz izkušenj tistih, ki živijo v takih državah in se s tem soočajo vsakodnevno. Npr. v Ontariu, Kanada - tam je v veljavi BSL že enih 8-10 let, to je kar precej "generacij", če gledaš za pse. Imajo tak zakon, da so psi tipa bull rojeni do leta, ko je prišel zakon v veljavo uradno še legalni, a morajo bit registrirani, sterilizirani/kastrirani, ter v javnosti vedno na povodcu in z nagobčnikom. Psi rojeni po tistem letu so uradno nelegalni in jih ima država vso pravico odvzet in UMORIT (evtanazija je prelepa beseda za umor). Kaj točno so rezultati po 10 letih tega zakona v veljavi? S tem, da se zakon kar precej strogo izvaja in je bilo umorjenih že kar nekaj tisoč psov. No, rezultatov enostavno ni, še vedno je ogromno nekontroliranega parjenja, še vedno je ogromno ljudi, ki imajo te pse in se ne ozirajo na zakon. Predvsem se pa število ugrizov, ter napadov NI zmanjšalo niti malo, ker psi tipa bull pač niso edini krivci za napade na ljudi, kajne? In ja poznam ljudi, ki se trudijo z reševanjem ilegalnih psov pred roko zakona s tem, da jih v dogovoru z državo izvažajo v druge države oz. tam pri njih province, kjer so legalni. In ne opažajo nobene spremembe v pozitivno, pač pa samo v negativno, saj si ljudje nabavijo mladiče, potem jih pa v strahu pred zakonom izolirajo in skrivajo, kar privede do večjih težav, ne manjših. In ne, tega noben BSL, pa še tako strog, ne bo preprečil, ker ne odpravi vzroka za nastalo stanje.  ::)

Za razliko od Calgary-ja, Kanada, ki je znan po tem, da imajo psom prijazne zakone, stroge, a brez diskriminacij določenih pasem, pač pa so zakoni odgovornega lastništva VSEH PSOV. No tam so pa v nekaj letih zmanjšali število ugrizov in napadov za zavidljivih 60-70% pa ni bilo potrebno nobenega BSLja uvest.  ::) Toliko o zanesljivosti BSL zakonov  :o Čas je ŽE pokazal svoje, sej zato pa mnoge države BSL opuščajo (Nizozemska ga je po 15 letih npr.). Škoda samo, da veliko držav, ki na novo uvaja take zakone ne sledi vzorcu tistih držav, ki so probleme uspešno uredile na drugačen način, pač pa slepo uvajajo neke prepovedi pa čeprav so se še povsod izkazale, kot neučinkovite. Očitno se mora vsak na svojih napakah kej naučit, namest da bi se iz napak drugih  ::)

Ne rabiš linkov in verjemi, meni ne bo nova zakonodaja prav nič otežila lastništva mojih psov, ker sta bila pod kontrolo že prej in bosta še naprej. Pa res bi ti priporočala, da vsaj zgornji link iz 24ur prebereš, ker je zelo podrobno razloženo zakaj se BSL v praksi ne obnese ;)

Deja Vu, teb je res treba over and over again razlagat eno in isto. Pa še ne pomaga. :o



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1261 : 18 Marec 2013, 21:28:48
moram reči, da so mi lastniki argentinskih  dog bili v tej debati bolj zanimivi;
 "treba se zavedati da je doga navaren pes, potrebuje rešpekt" vsaj rečejo bobu bop

Pošteno!!!
Potem so pa tukaj se ljubitelji "zlatih ribic" in "preusmerjenih" pasem ................. "delovna" kinologija za množice :o oz. "kdo bo lepši, prvi" ;)
Ljubezen do psov ne pozna meja ;D



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1262 : 18 Marec 2013, 21:29:50
točno kako lahko otrok / pes skoči psu v gobec ? torej če bi mi otrok letal po domačem hofu in se bi na pločniku neovirano približal tvojemu psu, ki mu to gre na živce in bi ga slednji ugriznil, bi mi tvezila o bontonu ?
Ah, saj nima smisla. Ja, bi ti tvezila o bontonu, če bi kljub mojim opozorilom in poskusom umika s psom stran, otrok še kar lezel psu v gobec (kaj pomeni lezti psu v gobec ti pa ne bom razlagala, saj  to razume celo 2-letnik in se ni treba sprenevedat). In zelo verjetno tak otrok ne bi pokasiral od psa (če bi imela takega psa), ker bi prej od mene - če mi seveda ne bi preostalo drugega. Očitno pa ne znaš brat oziroma si tako sveto prepričan, da so določene pasme nevarne, da ti ideja, da bi bil en VŠ npr. nenevaren sploh nikakor ni sprejemljiva. Če se bi kdorkoli neovirano približal mojemu psu, se mu ne bi zgodilo popolnoma nič. Zdej pa al verjameš ali ne pa ni moj problem  ::)

Največji hec je pa da niti ne znaš opredelit kaj naj bi bilo nevarno - ni ravno po velikosti, ker VŠ je približno enake višine kot zlatko, pa sem prepričana da se ti zlatkoti ne zdijo nevarni. Verjetno se ti tudi irski volčji ne zdijo. Po drugi strani so razni bull tipi majhni.. potem se nekaj na pasme sklicuješ, ko pa pridemo do mixov z bull izgledom spet posplošuješ na tip.. ma daj no. Ti bi pač omejil ali kar ukinil vse kar se TEBI zdi nevarno.

Citiraj
in ti med tem počneš kaj, ali ste resnično tako nesposobne losati se mulcev in drugih psov?
Če bi bral, bi vedel kaj počnem med tem. In ne, zaenkrat še nisem imela težav losat se mulcev ali drugih psov. Pravzaprav po tem, z izjemo psov, ki so želeli grizt mojega, sploh nimam potrebe. Celo vesela sem, ko se nama kakšen otroček približa in bi pobožal velikega črnega kužka. Enako velja za pse - nimam čisto nič proti, če se želi kdo povohat. Poanta pa tule sploh ni v tem kaj počnem ob takih napadih jaz, ampak v tem, da imava jaz in moj pes pravico do sproščenega sprehoda, kjer se nama ni treba ubadat s tem kdaj bomo imeli luknje v riti.

Citiraj
Sicer pa ne smatram pitbule kot problem v Sloveniji, njih populacija je še vedno premajhna in stigma javnosti dovolj močna , da bi predstavljali faktor pri napadih psov
Aja, a en incident z DA je pa zadosten faktor?

Citiraj
je  stvar naravnega procesa če  pasme, ki več ne opravljajo naloge za katero so bili ustvarjene izumrejo
Aha.. prepovedi vzreje in naročila za uboje psov teh pasem s strani takih ljudi kot si ti, so naravni proces  ??? Ja, saj se mi že ves čas dozdeva da imaš kompleks boga.  ::)

Kar se pa tiče presranosti množic od nekih neupravičenih strahov pa takole.. fobije so bolezensko stanje, ki ga je pametno zdraviti. Je pa treba ločiti fobije od upravičenih strahov.

Ah.. pa saj nima smisla.. eno in isto se piše tebi že nekaj let in ti teh nekaj let pišeš eno in isto nazaj .. Ker očitno ne pridemo nikamor bom jaz kar zaključila  ;)



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1263 : 18 Marec 2013, 21:34:33
Citiraj
Nizozemska ga je po 15 letih npr.

samo toliko ker mi zmanjkuje časa:
tole ne drži povsem , BSL je bil umaknjen z izjemo  pitbulla  , ta mora biti čistokrven in posebaj registriran,
torej Sleepy že ne bi mogla imeti svojega psa

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #1264 : 18 Marec 2013, 21:37:24
samo toliko ker mi zmanjkuje časa:
Ma saj te bo počakalo Davor  :)



Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1265 : 18 Marec 2013, 22:04:51
tole ne drži povsem , BSL je bil umaknjen z izjemo  pitbulla  , ta mora biti čistokrven in posebaj registriran,
Od kje tebi te informacije? Nizozemska nima nobenih oblik BSLja več, za nobeno pasmo. So prišli do zaključka, da je kakršnakoli oblika prepovedi pasem povsem neučinkovita in v 15 letih BSLja niso opazili zmanjšanja napadov psov na ljudi. Pa niso edini, isto je bilo v Italiji, v veliko zveznih državah Amerike, itd. Pa sej sem ti enkrat že napisala cel spisek držav, kjer so te zakone opustili, res se mi ne da še enkrat iskat. In ja, tudi v tvoji opevani Angliji se je ta zakon izkazal, kot neučinkovit in delajo na tem, da se ga znebijo.

http://www.nationalcanineresearchcouncil.com/uploaded_files/tinymce/World-wide%20Failure%20of%20BSL.pdf

Itak se je brezveze vrtit v krogu, ker smo vse to že enkrat obdelali. Če ti takrat ni prišlo do živega ti tudi sedaj ne bo.



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1266 : 18 Marec 2013, 22:16:58
heh nisem pa vedel, da glih  PETA od vseh možnih zagovarja prepoved vzreje pitbullov

kar se pa tiče Italije spremenila je zakon iz enega na pol izvedljivega (prej so prepovedali kar 92 pasem , med drugim corgije) do popolnoma neizvedljivega
vse fino in prav da vsak za dejanja svojega psa odgovarja (a to ne tudi sedaj?), samo se to ponavadi ostavi pri dokazovanju krivde

pri nas tisti moški ki so ga bulmastifi napadli še danes ni dobil sodnega epiloga in ga verjetno tudi ne bo

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1267 : 18 Marec 2013, 22:42:28
heh nisem pa vedel da glih  PETA od vseh možnih zagovarja prepoved vzreje pitbullov in izumrtje pasme
Ja, ker to je pa ful kredibilno, da en kup zblojenih fanatikov podpira to idejo, res.  8)

http://www.petakillsanimals.com/

To, da kao živalovarstvena organizacija podpira idejo o prepovedi pasem in načrtnem iztrebljanju psov določene pasme je bolno do skrajnosti. But that's just PETA I guess, to je samo en majhen del sranja, ki ga ta organizacija dela po svetu  ::)  Dejmo bit proti mesojedstvu, ker so kravice boge, pa dejmo bit proti krznarstvu, ker so lisičke boge, ampak pitbulli si zaslužijo pa samo smrt  :o  Sick bastards.



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1268 : 18 Marec 2013, 22:51:40
sva ga doživela z  psom, ki je bil na povodcu (lastnica ga ni zmogla fizično obvladati in se ji je strgal) ter spuščenim huskijem,  vzgoja mojega psa in povodec ne igra nobene vloge, razen do te mere da moj pes ne bo napadel nikogar
Enkrat je bil problem v SPUŠČENEM psu, kar se ti sicer očitno ne zdi tak problem, čeprav maš zakon na svoji strani in lahko ukrepaš proti konkretnemu kršitelju. Ni treba ravno gonje proti huskijem za rešit tak problem, a ne?
Drugič je pa problem v konkretni lastnici, ki se je precenla, ampak bi spet bla rešitev kr cele pasme prepovedat.
Komarje se pa učinkovito najbrž s topovskimi kroglami preganja?

Nobena prepoved še ni izkoreninla nobenega problema. Je pa še vsaka ustvarila novega - črni trg.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1269 : 19 Marec 2013, 01:19:33
Citiraj
heh nisem pa vedel da glih  PETA od vseh možnih zagovarja prepoved vzreje pitbullov in izumrtje pasme

Te preseneča? Ajejej, končni cilj vseh AR, Pete pa še sploh je iozumrtje ne samo pitbulov ampak vseh živali, no vsaj vseh tistih, ki imajo kakršenkoli stik z ljudmi. In navsezadnje, je prvi BSL na svetu (Anglija) izpeljala prav zelo cenjena živalovarstvena organizacija.

In da bi pri tem sodelovalo strokovnjaki? A dej dej, stroka nima nič s tem. Če bi oni sestavljali seznam (pa ga niso in ga ne bodo, ker vedo, da je kontraproduktiven) bi bil seznam pasem drugačen. In po xy letih BSL v Angliji imajo več ugrizov kot kakdarkoli, smrtnih žrtev ni nič manj, pasjih bojv niso izkoreninili, pitbulov in x pitbulov na cestah pa še nikoli ni bilo toliko (samo preimenovali so jih ne vem točno v kaj, irski staford ali nekaj takega),  pridružile pa so se jim še druge "nevarne" pasme, ki jih prej ni bilo, saj so se ljudje, ki bi se radi držali zakona pač omislili podobne a ne prepovedane pasme. O katerih lastnostih in potrebah niso vedeli nič.
BTW: o tem ali je določen poes pitbul, x pitbul ali ne ne odločajo strokovnjaki (njihova mnenja vključno z vedenjskimi testi, DNA testi...) se vztrajno ignorira, celo ne veterinarji ampak o tem, kaj kakšen pes je odloča policaj.


Koschei

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #1270 : 19 Marec 2013, 06:48:53
moram reči, da so mi lastniki argentinskih  dog bili v tej debati bolj zanimivi;
 "treba se zavedati da je doga navaren pes, potrebuje rešpekt" vsaj rečejo bobu bop

Meni si bil pa bistveno bolj zanimiv ti s svojimi dvojnimi standardi za pasme, ki so ti pri srcu in tiste, ki ti niso:

Če je begale agresiven, to za tebe pač ni pravi beagle, ker tak beagle pač ne sme bit pa pika.

Če je pitbul agresiven do ljudi je to še vedno pravi pitbul, ker pač so pitbuli itak nestabilni pa jao pa ne vem kaj.

Čeprav je za obe pasmi to po standardu nedopustno. Ne vidim v čem ti je problem, razn v tem, da se drugi ne strinjajo z tvojimo svetimi Davorizmi.

V mojega se je na sprehodu že tudi kak ovčar zakadil, enkrat z neograjenega dvorišča, ko sma šla po drugi strani ceste. Lastniki so neumni, da jih ne pazijo, naj se rajši to in konkretno kaznujejo, če človek pse pušča na hojladri hojladro brez nadzora vseposod, ki jim je všeč letat pa se zaletavat v vsakega mimoidočega + psa. Da ne omenjam, da je malo naprej kmetija s spuščeno ovčarko, ki je že kar lepo število ljudi ogrizla. Pa je zdaj smiselno zato ovčare prepovedat? Ne, samo ljudem malo pametiv glavo vbit.
Pa naš nacionalni ponos, karški ovčar. Pa ravno zadnjič nama je na kinološkem kraševka zobe kazala. Kaj sploh ljudje bojo s takimi mrcinami no, ne vem. Najboljše, da mamo vsi ribice v akvariju, pa da ne bi kdo slučajno mel kakih piranj, kaj če skoči iz akvarija, ko gre kdo mimo odprtega okna, pa ga napade!



Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #1271 : 19 Marec 2013, 08:03:19
Meni si bil pa bistveno bolj zanimiv ti s svojimi dvojnimi standardi za pasme, ki so ti pri srcu in tiste, ki ti niso:

Če je begale agresiven, to za tebe pač ni pravi beagle, ker tak beagle pač ne sme bit pa pika.

Če je pitbul agresiven do ljudi je to še vedno pravi pitbul, ker pač so pitbuli itak nestabilni pa jao pa ne vem kaj.

Nekaj takega  :D

Dejmo bit proti mesojedstvu, ker so kravice boge, pa dejmo bit proti krznarstvu, ker so lisičke boge, ampak pitbulli si zaslužijo pa samo smrt  :o  Sick bastards.
Samo, nas je pa zadnjič od tetine sosede krava skor napadla, je prihopsala na tetino dvorišče. Malce zmešan primerek. Njenega sina je tud hotla, še sreča da je 30+ let, kaj bi blo če bi se na vnukinje spravla, 7 in 10 let... Kaj če bi še krave prepovedali?



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1272 : 19 Marec 2013, 09:35:05
Citiraj
Nikoli in nikdar, v nobeni državi, tudi v tistih z najstrožjimi zakoni, niso bili uspešni, da bi lahko izvajali zakon nad popolnoma celotno populacijo ljudi. Vedno se najdejo tisti, ki bodo zakon kršili,

noben zakon popolnoma ne onemogoči njegovega kršenja, a ker je boj zoper droge globalno gledano neuspešen, jih naj uzakonimo, saj češ ni učinkovit ?
namreč identičen argument dajejo tisti, ki so se zavzemajo za legalizacijo drug

Problem BSLja ni po tvoje nečinkovitost ampak njegova visoka cena za državo, dosledno izvajanje prepovedi, sploh ob takšni pasji populaciji je izredno težko in zahteva dodatno delovno zmožnost organov; Italija tega recimo ni bila sposobna in je zamenjala en neregulativen zakon, ki se ga itak ni izvajalo z drugim:

razlog za BSL je jasen in logičen
" This legislation ensures that there are fewer opportunities for vicious attacks by a pit bull...As time continues, we will be able to see the full effects of the legislative amendments and municipal enforcement efforts.""

Hecno pa je da aktivisti seveda krivite državo ker evtanazira pse, ki so jih lastniki vzredili nelegalno popolnoma zavedajoč se zakonodaje in posledic,, verjetno upajoč da bodo šli "preko zakona", tle se je celo lastnica argentinskih dog hvalila kako svoje veselo prodaja v Španijo, po drugi strani pa takšni aktivist prodajajo kako zakon ne deluje  :D
In ne Kanada ne odpušča zakona , pred kratkim ko so ga aktivisti obtožili neustavnosti niti do sodišča prišli niso, in ena država še "ni mnoge", zato si ne pihat preveč na dušo

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1273 : 19 Marec 2013, 10:03:25
Citiraj
Če je begale agresiven, to za tebe pač ni pravi beagle, ker tak beagle pač ne sme bit pa pika.

Če je pitbul agresiven do ljudi je to še vedno pravi pitbul, ker pač so pitbuli itak nestabilni pa jao pa ne vem kaj.

Sklepam, da se načrtno ne vzreja agresije do človeka, kako to sploh zgleda ? v standardu piše da je pasma agresivna do človeka, če se ne izkaže da ni gre za razlog diskvalifikacije ?  :D
Da ima pitbull problem z drugimi psi in je nujno potrebna zgodnja socializacija je opis pasme, tega recimo beagle nima in ne pomnim  da bi poznal v Sloveniji primer ker bi recimo ta napadel psa da bi ga 10 minut klal, ker pasma za nekaj takega že fizično ni sposbna, pitbull pa je, delati se neumnega zgolj ker si lastiš slednjega ni ravno znak objektivnosti
Ne dvomim v stabilnost same pasme, ampak pri pitbullih ni problem število ugrizov ! Slednje število je de facto manjše kot pri drugih, je pa število ugrizov z resnimi ali smrtnimi poškodbami daleč največje med pasmami, Saj ko pitbull napade, to naredi ponavadi z večjimi posledicami kot ostali psi;
To je razlika, ki jo ve ne zmorete ločiti in ne mi prodajat, da so edina pasma ki ima težave z overbreadingom

Citiraj
kr cele pasme prepovedat. 

osebno ne zagovarjam prepovedi per se (z izjemo Anglije kjer pač poznam razmere iz prve roke in ne aktivističnih pamfletov), pritiski javnosti je dolgoročno dovolj da se obsoja določene kombinacije pasem in lastnikov, kot ti je bilo tole demonstrirano pred kratkim; takšno ozaveščanje ponavadi na naredi pasme popularne

Zagovarjam pa določila ki so jih Dunajčani sprejeli, obvezno šolanje in obvezno škodno zavarovanje , pa kar se men tiče sploh ne rabi biti na pasmo vezeno, jaz s tem ne bi imel prav  nobenega problema 

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1274 : 19 Marec 2013, 10:11:24
ne pomnim da bi poznal v Sloveniji primer ker bi recimo ta napadel psa da bi ga 10 minut klal, ker pasma za nekaj takega že fizično ni sposbna, pitbull pa je, delati se neumnega zgolj ker si lastiš slednjega ni ravno znak objektivnosti
Jaz tudi ne poznam nobenega takega primera sploh.
Veš česa vsega si ti fizično sposoben? Vse statistično preverljivo in znanstveno dokazljivo! Paranoja je hudič in običajno zamegli razmišljanje...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1275 : 19 Marec 2013, 10:30:59
Citiraj
Jaz tudi ne poznam nobenega takega primera sploh.

Oh kar se tiče pitbullov, tule imamo enega problematičnega, ki je že napadel in pokončal psa od sosede, močno poškodoval tudi SBTja s katerim se sam sprehajam (jih je sicer on bol skupil), napadel poštarja, ducat kazenskih ovadb (lastnik pa hodi kao na psihijatrijo, pa redno odplačuje kazni), človek ne bi smel imeti v rokah takega psa že na prvem mestu in da, je strašljivo kako lahko pri nas dobi takšno pasmo v roke vsaka motena oseba (očitno so pitbulli in dog pravi magnet za takšne pojave)
Sicer ne vem če se psa vedno ima, ker na tisti del ne hodim več na sprehod

Citiraj
Veš česa vsega si ti fizično sposoben?

doma se mi pravi da ne kaj dosti, :P
 ampak kljub temu nimam dostopa do strelnega orožja, ker mi ga družba kot večini ljudi ne zaupa; pitbulla pa lahko dobim v roku par dni in ga vzgojim kot takšnega

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1276 : 19 Marec 2013, 10:55:07
Ne sprenevedaj se. Si brez dodatnih pomagal opremljen za storitev kaznivega dejanja (sej menda to potrjujejo tvoji doma, pa ni treba statistik iskat :P), dostopno pa ti je tudi orožje ali predmeti ki se kot taki lahko uporabijo in so dostopni v prosti prodaji. Od vilic, nožev, lopat, sekir do strupa in še nešteto reči vmes. In vse to je dostopno tvojemu sosedu, ki hodi na psihiatrijo. Ti predlagam, da se greš skrit.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1277 : 19 Marec 2013, 11:01:46
kvalificirano hladno orožje mi je sicer dostopno,  ker imam dovoljenje za njegovo last (dejansko licenco po takratni zakonodaji in vso birokracijo ter psiho testom)
vilica in jedilni nož pa  kljub vašem vzrajanju ni hladno orožje, lahko pa se z njim tudi ubije človeka (z vsakim solidnim predmetom se da, ali  že z rokami)
Dejansko obstaja zakonska definicija kateri nož je orožje in kateri ne, glede na dolžino, rezilo, ročaj in namen

a zato ker lahko z copato pokončam človeka , lahko po koči nosim mitraljez ? dajte no, bodimo vsaj malo realni, isto bedasta primerjav kot med beaglom in argentinsko dogo, sam da se izgovarjamo in sprenavedamo za kaj gre, ker pač nimate pametnega proti argumenta

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1278 : 19 Marec 2013, 11:23:55
Citiraj
Sklepam, da se načrtno ne vzreja agresije do človeka, kako to sploh zgleda ? v standardu piše da je pasma agresivna do človeka, če se ne izkaže da ni gre za razlog diskvalifikacije ?

Za pasme, ki so namenjene tudi za obrambo in napad so predpisani izpiti, ki jih mora pes opraviti preden dobi vzrejno dovoljenje, pri nekaterih imajo na vzrejnem tudi "preizkus poguma".
Pitbulov, ostaloh posov tipa bull, dog, mastifov...tukaj zraven ni.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1279 : 19 Marec 2013, 11:30:50
dajte no, bodimo vsaj malo realni,
Sej! Začni biti malo realen in ne stresaj paranoičnih predsodkov. Vsakič ko se v avto vsedeš si bolj ogrožen kot pa te ogrožajo pitbuli. Če nočeš videt argumentov, to še ne pomeni, da jih ni. V bistvu pa ti nimaš enega samega pametnega protiargumenta. Predsodek ni argument.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1280 : 19 Marec 2013, 11:31:10
Citiraj
Za pasme, ki so namenjene tudi za obrambo in napad so predpisani izp

službeni psi, pri nas ne potrebujejo rodovnika....

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1281 : 19 Marec 2013, 11:47:31
Govorimo o službenih pasmah, ne psih. Policaji sicer ne zahtevajo rodovnika za pse, ki se rekrutirajo za delo (bi pa rada videla psa, ki bi opravil preizkušnje  in bil več kot dve generaciji od rodovniških). Za vzrejo pa preizkuse rabiš (tudi tam, kjer še imajo svojo vzrejo - vojaški malinovci recimo: brez rodovnika ni vzreje)



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #1282 : 19 Marec 2013, 12:05:33
Me zanima, ce bi Davor znal tak odnos vzpostavit s svojimi Beaglcki :P..tisto na sredini je jagenjcek, ce kdo nahitro pogleda izgleda kot se en pes vec. Lovski psi!




Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1283 : 19 Marec 2013, 12:22:24
Ja daj no Deso, saj vsi vemo no......čakajo samo na povelje, da se lahko lotijo svojega zajtrka. >:D


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1284 : 19 Marec 2013, 12:50:26
No sej sem rekla... Over and over again, pa tip še ne dojema  :D  In prav gnusne so primerjave živega bitja s hladnim orožjem. Tvoj pes je isto pes, kot je moj pes samo pes. Potencialno nevaren je vsak pes, ker vsak pes ima zobe in z ugrizom lahko poškoduje/ubije. In pokončat otroka pač ni težko niti psu velikosti beagla, je dost primerov po svetu. Daleč največ novorojenih otrok pa pokončajo psi tipa haski, ker imajo zelo močan plenski nagon in otrok ne dojemajo, kot ljudi, zato pogosto prihaja do nesreč. Pa nisem niti na eni BSL listi zasledila polarnih pasem. Vsak pes nad 20kg je pa pač sposoben fentat odraslega človeka tako, da ne bi ravno o tem kako so samo pri pit bullih večje posledice ugrizov. Pa saj to smo že obdelali.

In tvoje statistike o tem kako so pit bulli krivi za največ smrtnih žrtev sem ti podrobno z argumenti pač že večkrat ovrgla. Če ne dojameš ti nisem jaz kriva, res ne. Bom probala še enkrat razložit... Predstavljaj si, da je beagle namesto pit bulla na listi najbolj osovraženih. No in ker ljudje na splošno niti ne vejo kako naj bi beagle sploh izgledal, ampak imajo o njem samo neko laično predstavo (kdo je pa odgovoren za presojo ali je pes neke prepovedane pasme ali ne ti je pa že lanabela povedala, popolni laiki, nobena stroka) bo valda za njih beagle pač še 15 drugih pasem, cela FCI 6 skupina, pa verjetno še polovica FCI 7 in FCI 4 plus vsi mešanci ki slučajno ličijo na beagla. Tako je ful u izi delat statistike, ni kej  ;)  In takega overbreedinga, kot je v tej pasmi ni v nobeni drugi, po Ameriki je 60-80% psov po zavetiščih tipa bull, primerljiv problem je samo še v pasmi chihuahua, kar se overbreedinga tiče, sploh v Ameriki, kar je zelo žalostno dejstvo. Bo treba mal dlje, kot od svojega nosu pogledat  ;)

Pač mimo dejstva, da se je BSL DOKAZANO izkazal, kot nesmiseln zakon pa ne glede na to kakšno obliko so ga sprejeli, pač ne moraš, j$%#ga :) Pa lahko tukaj še tako cepetaš in se mečeš ob tla, v praksi so se te zakoni izkazali, kot predragi, neučinkoviti in nesmiselni, saj prav nikjer niso zmanjšali število ugrizov in napadov na ljudi ne glede na to koliko let je bil zakon v veljavi in tudi v državah, kjer so prav načrtno pobijali vse pse tipa bull, kot npr. v Denverju. Lepi prizori tole spodaj, ane?





To je realnost BSLja. Bolj inteligentni ljudje in pametne države so se pa pač lotili zadev brez diskriminacije pasem, pač pa z izobraževanjem mladih, strožjimi in jasno določenimi zakoni odgovornega lastništva vseh psov, ter jasno določene odgovornosti lastnika v primeru ugriza njegovega psa in ja, tudi visokih kazni za kršitelje. Pa so število napadov drastično zmanjšali v nekaj letih. Torej se preverjeno v praksi taki zakoni bolje obnesejo in so bolj smiselni, kot pa kakršnakoli oblika BSLja. A rabiš, da ti še risbico narišem al bo zdaj dost?  :o  Pa sej če bi enkrat sploh prebral kakšen link na to temo bi mogoče lažje dojel stvari in ne bi več vztrajno trobil svoje. Na lej, ti ga še enkrat pripopam, so zraven tudi uradna mnenja STROKE, take taprave, o nesmiselnosti BSL zakonov:

http://image.24ur.com/media/document//60405156.pdf



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #1285 : 19 Marec 2013, 12:54:55
Nene, v bistvu cakajo da se napapca, da ga bo malo vec skupaj 8)

No, Davor je nedvomno na prenizki stopnji dojemanja psov in vsega povezanega z njimi, da bi kaj takega razumel. Ali pa se samo dela, ker mu pase da kup zensk plese okrog njega  ;)

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


jst

  • *
    • Prispevkov: 176
    • Točke: 0
Odgovori #1286 : 19 Marec 2013, 13:06:21
Da se vam da ...



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1287 : 19 Marec 2013, 13:18:16
Citiraj
Lepi prizori tole spodaj, ane? 

me iskreno povedano ne gane, saj gre za isto čustveno manipulacijo ki jih izvaja tebi neljuba PETA;
Za evtanazijo teh psov so krivi njih lastniki ki so zavedno vzrejali pse , kateri so v državi nelegalni in jim preti evtanazija (psi ki so nastali pred določenem datumom,  se ni preganjalo dokler so bili kastrirani / sterilizirani)
ti psi so žrtve ljudi ki svoje  "pravice" jemljejo nad družbo in državo v kateri prebivajo, tragedija je še tako toliko večja

Citiraj
pač že večkrat ovrgla

odvrgla seveda nisi nič, si le izrazila svoje mnenje in domneve, BSL ima svoj pro in contra kot prav vsaka družbena polemika; le da ste pač lastnice teh polemičnih pasme toliko bolj vokalne, sicer razumljivo. ampak sam na tak aktivizem že v osnovi gledam z velikim dvomom

Citiraj
Me zanima, ce bi Davor znal tak odnos vzpostavit s svojimi Beaglcki

ovčke in kozličke imamo tudi tle, ali res misliš da takšen PR (razne slike kako bulčki spijo z dojenčki..etc) dokazuje dosti ?

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1288 : 19 Marec 2013, 13:38:47
Ne sej nisem ovrgla jaz, je za to poskrbela stroka in praksa, večkrat, uspešno :)



barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #1289 : 19 Marec 2013, 13:50:09
davor: ljudje smo si tako razlicni, da dejansko ni pasme, psa, ki bi bil za vsakega (ne glede na pripravljenost cloveka pri vzgoji, socializaciji, solanju). Tebi so blize beagli, gonici, meni so sicer vizuelno izredno vsec, a prevec zahtevni za moje potrebe/zelje (jaz imam na vecini pohodov pse spuscene - tam ni nikogar - si ne predstavljam tega z gonici, ker tam kjer se sprehajamo je gozd in divjad - in ne odobravam, da bi mi kaksen malo gonil - ne smejo). Dejansko lahko mojim zeljam zadosti bistveno bolj pes tipa bul, kot pa katerikoli gonic, pa naj bo se tako simpaticen. Samo jaz zelim od svojih psov, da nekaj delajo, pa brez da bi rabila vloziti v njih veeeeliko. Saj se da tudi z gonicem marsikaj delati, a je potrebno bistveno vec discipline od vodnika, kot pri kaksnem psu tipa bul.

Se vec: tokrat so bili kar 4 psi tipa bul na zadnjem "pasjem pohodu" - pa ni bilo od nobenega do nobenega (ne cloveka, ne psa; pa eden je bil celo posvojen oz. 2, kjer eden od teh isce delaven/odgovoren dom) nobenega problema. Zato ne vem od kod tak stereotip o njih, ker vsi ti psi tipa bul, ki sem jih do sedaj srecala, ga ovrzejo na celi crti (samo imajo ustrezne lastnike!) - dejansko sem res pozitivno presenecena, da ni cisto nic res, kar klevetajo cence. Vsak nov primerek me vedno znova pozitivno preseneti (izjema so seveda primerki na pasjih razstavah, sploh kaksni italijanski... tisto je pa grozno gledat, bi lastnika najrajsi pribil na kriz).