O moj bog. Alya, veliko casa si prezivela na tem in drugih forumih, sla od ene pasme do druge, postavljala taksna in drugacna vprasanja,....a nisi pomislila, da preberes kaksne teme o vzgoji, negi, hranjenju, sprehodih, itd.? pes je bil kupljen na horuk, kar ni nujno, da je problem, amapak, zaboga, mores bit pripravljen za to. Mores vedet kaj bos storil z mladicem, ko ga prineses v hiso. Pa ne rabis se zdaj pocutit ogrozeno ali napadeno, amapk to so dejstva. Se mas cas. Pri psu se ucis vsak dan o tem kako bos gradil na medsebojnem odnosu, kako bos regairal ob doloceni stvari...osnova je pa osnova, in brez osnove nemores imet psa. Ce se pa ze zaletis, pa poskusis to resit cimprej. Ni me zmotilo to, da si vprasal o sprehodih, zmotilo me je to da si mesec, dva, tri prezivela na forumu, limala smajlije v bolj ali manj vsako drugo pasemsko temo, pisala kako je lep/a, si 100x premislila, nisi pa se pozanimala o negi ipd. Zdaj pa se vse, malo precitaj, sposodi si kako fino knjigico in uzivaj v druzbi svojega novega pobalina. Ok?
Kathy: kje si pa to slisala, da mladica nesmes vozit tolikokrat na sprehod oz. da ne potrebujue toliko sprehodov. Neumnost. Pasjega mladica je treba peljati ven cimveckrat, 4 krat je za moje pojme premalo. Glede na to, da se ob vsakem razburjenju, po vsakem lulanju, po hranjenju, polula, kaka, to nanese krepoko preko 4 sprehode na dan. Tako, da Alya peljiga cimveckrat, ampak ga ne preobremenjevat.
Lp, Marko
+1