Nemški bokser [Deutscher Boxer, German Boxer]

Mašy · 1034815

karamela86

  • *
    • Prispevkov: 391
    • Točke: 0
Odgovori #1440 : 07 Februar 2012, 18:31:37
Ojlaaa... Kako ste? :) Moram povedat, da nacrtujeva z mojo princesko solanje in KOMAJ cakam :) Kako so se vasi bokserji odrezali pri solanju? Upam, da izberem pravo solo, no prav veliko moznosti nimam, saj potrebujeva individualno, ki ga pa ne ponujajo vsepovsod :D Drzite pesti, da nama uspe najti solo, ki nama bo ustrezala. :) Cisto sem navdusena!

Lep pozdrav vsem bokserjem ;)  :P

S kje pa prihajaš? In zakaj potrebujeta individualno šolanje?

Našo se vse naumnosti da naučit, brihtna ko sto mater, samo ko pride dan in ji ni, se lahko mečem po tleh, na trepalnice, kopljem luknje, delam avione, she just dont care :)



mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1441 : 07 Februar 2012, 19:54:37
Individualno zato, ker nimam avta in pa zato, ker je v druzbi psov cudna oziroma... ne vem, kako naj se izrazim. V druzbi psov mene za njo ni, je divja, ce vidi malega psa, se ji mesa, do velikih je se nekako strpna - srecava pa ponavadi samo majhne :/ , pa imamo doma pekinezerja :). Vecinoma imava pa probleme, ker si pse podreja s taco in pride do prepira. Tako, da ne vem, kako bi f/$cionirala tam, kjer je dosti psov. Sicer ljudje pravijo, da bi bilo to bolje, da bi bila med psi, ampak vseeno ostaja problem - ni avta, torej ne bi mogla obiskat vsakega treninga.

Mimi*


zoycik

  • *
    • Prispevkov: 45
    • Točke: 0
Odgovori #1442 : 07 Februar 2012, 19:55:06
Ana je lastnica Messi alias Amore :)
Kar pa zadeva šolanje, menim da individualno ni najbolj primerna rešitev. Koristno je, da je pes v skupini.



mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1443 : 07 Februar 2012, 19:58:46
Ja, saj pravim, da mi vsi recejo, da bi bilo bolje. Ce bi imela avto, bi se definitivno odlocila za v skupino.

Mimi*


donnika

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 0
Odgovori #1444 : 07 Februar 2012, 20:10:26
Individualno zato, ker nimam avta in pa zato, ker je v druzbi psov cudna oziroma... ne vem, kako naj se izrazim. V druzbi psov mene za njo ni, je divja, ce vidi malega psa, se ji mesa, do velikih je se nekako strpna - srecava pa ponavadi samo majhne :/ , pa imamo doma pekinezerja :). Vecinoma imava pa probleme, ker si pse podreja s taco in pride do prepira. Tako, da ne vem, kako bi f/$cionirala tam, kjer je dosti psov. Sicer ljudje pravijo, da bi bilo to bolje, da bi bila med psi, ampak vseeno ostaja problem - ni avta, torej ne bi mogla obiskat vsakega treninga.

Tebe za njo v družbi psov ni, ker te ne dojema kot vodjo. Tudi jaz sem imela z mojo problem s tem zaradi napačnega šolanja in tudi šolanja kjer so nam prepovedovali igro z drugimi psi in je histerirala ob drugih psih, ker se je hotela na vsak način igrati z njimi in biti v njihovi bližini...potem smo zamenjale šolo in začele znova in je 100% sprememba...jaz mislim, da individualne ure niso rešitev, ker ne bosta rešile problema, ki ga imata, ko so drugi psi zraven...tudi moja si jih je podrejala s taco pa smo v šoli, med igro!, reševali z odločnim ne, ustavljanjem igre in podobno...zdaj tudi enkrat ne dvigne taco...
Če maš le nekakšno možnost, tudi če ne vsako uro, pejt v skupino...individualne ure ti ne morejo nadomestit skupine...

Having a Boxer is like hosting a neverending party :)!


mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1445 : 07 Februar 2012, 20:35:55
V bistvu sem imela v mislih nekaj takega (sicer se moram to z uciteljem pogovorit), da bi bilo zmenjeno, da bi tam, kjer bi trenirali, prislo nekaj lastnikov s psmi - toliko, da se vidi, kaj je tezava in da bi potem, ko bi punca obvladala poslusnost, poskusili, kako kaze (jih kar dosti poznam)... Ker trenutno res ne morma se vozit v celje... nimam kje dobit prevoz, kolegica, ki me pa obcasno vozi kam, ima pa sedaj dve sluzbi, in tudi ne bi slo skozi. Zreče imava sicer kar blizu, ampak nikoli o njih ne slisim kaj dobrega. Bolj povprecna sola, jaz bi pa resnicno potrebovala nekoga, ki ve, kaj dela.

Mimi*


mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1446 : 07 Februar 2012, 20:38:48
Sicer sem razmisljala tudi, samo ne vem, koliko so ljudje kaj za to, da bi se s kom, ki se pelje tu mimo, vozla. Ampak bog ve, kako je s tem... se mi zdi, da je tole razmisljanje brez uspeha. No, vsekakor, se bom potrudila, da bo najboljse. Zacela bom le z individualnimi urami, upam, da mi hitro uspe do avta in nadaljujem v skupini. Preko individualnih ur bi se mogoce lahko naucili vsaj hojo poleg, odpoklic in podobno.

Mimi*


von Aisneren

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 145
    • Točke: 0
Odgovori #1447 : 07 Februar 2012, 21:48:15
Se ne morem ravno strinjati z napotki,  ki so ti bili posredovani mimi89bu.

Tečaji na društvih in pasjih šolah običajno potekajo v skupinah, pa ne zaradi tega, da bi se psi tam igrali, v mali šoli in igralnih uricah seveda tudi a ta igra je običajno kratka, ker je prej v škodo kot korist, če je pretirano dolga,   pač pa za to, ker enostavno v tečaju ne moreš delat z vsakim individualno. Seveda je zaželjeno in koristno delati v skupini, predvsem zaradi socializacije na druge pse in utrjevanje vaj poslušnosti, ko enkrat to pes zmore. Vendar je treba vedeti, da inštruktorji na tečajih tečanjnikom le podajamo znanje, spremljajo njihovo delo in napredek, ter dajemo napotke kako rešiti težavo, ko nastane.  Večino  dela morata opraviti tečajnik in njegov pes doma, najprej na domačem dvorišču brez motenja nato v domači ulici  na bližnjem tratvniku in  nato tudi drugje, pa naj bodo to vaje socializacije, katere inštruktoji priporočamo, de se jih prične delati takoj, ko mladička pripeljemo domov ( navajanje psa na živo in neživo okolico v kateri bo živel ) ali vaje poslušnosti. Ni bistvo v tem,  da bo pes takoj delal dobro ob motečih dejavnikih in  da je vajen delati v skupini, pač pa v tem, da je treba izgraditi pristen odnos med vodnikom in psom, predvsem pa pozornos psa na vodnika in in preusmerjanje pozornosti iz motečih dejavnikov na vodnika. Ko je narejena pozornost, ko pes ve, da od nas prihajajo prijetne stvari, priboljki,  igra, da ni igre z drugim psom, če ne sodeluje potem ni težav delati v skupini in šele takrat lahko intenzivno delamo v skupini.


sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #1448 : 07 Februar 2012, 23:48:20
Po moje je tudi indivudualno šolanje kul v takem primeru, ko je potrebno res intenzivno delati s psom oz. lastnikom. V skupino se gre potem, ko so na vrsti težje okoliščine, najprej se začne na začetku, ja, brez motenj. :)
Baje na dom pridejo tudi Alfakan in zanje sem slišala že nekaj pohval, tudi tukaj na forumu, malo preveri.

In jaz ne bi rekla, da psa zanimajo bolj drugi psi, ker nas nima za vodjo, ampak zato, ker smo pač očitno bolj dolgočasni kot pa igra z drugimi psmi. ;D Nam se včasih ne ljubi igrati, se ne znamo, psi nas imajo vedno na razpolago,...divjanje z drugimi štirinožci je pa veliko bolj mikavno, sploh za mlade pse.



gaichy

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #1449 : 07 Februar 2012, 23:49:03
Tudi jaz imam vprašanje imam bokserko staro tri leta pri nas pa je skoraj eno leto.Psička je krasna,vendar pa je moja senca kot pravi moj mož.Za mano gre povsod vendar se pojavi problem ko jo želi moj partner peljat na sprehod brez mene. Skozi vrata gre kot osliček.Če me ni doma nima tega problema.Ko grem od doma ves čas leži pred vrati in se ne premakne dokler se ne vrnem.To sedaj poskušamo rešiti tako da jo ven vozijo čim več ostali člani družine in da se z njo čimveč igrajo.Ker lahko v življenju pride situacija da moraš ne vem ali v bolnišnico ali na pot je mojega moža začelo skrbeti kaj bo z našo psičko.Imela sem že dva psa pred njo vendar ni bil noben navezan name tako kot ta.Je pa res da sem tudi jaz na njo noro navezana.Sicer se je stanje nekoliko izboljšalo vsaj na wc ne hodi več za mano :) bi pa rada da bi dojela da ni nič hudega če jo pelje kdo drug na sprehod in da ni nobene katasrofe če me ni doma.Ali je kdo imel podobno izkušnjo in kako jo je rešil.Mož jo je poskušal motivirati z igro in priboljški pa nič. Morda sem tudi jaz kriva da je tako ne vem.



sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #1450 : 07 Februar 2012, 23:59:19
Moja psička včasih ni hotela na sprehod, ko me recimo ni bilo doma in sem prosila domače, da jo peljejo ven.
Je šla, potem pa se je na koncu ulice cel čas obračala in tako. Pa jih ima drugače ful rada in jih je ful vesela.
Tudi zdaj, ko jo pelje kdaj fant, sicer gre, ampak ne ravno z navdušenjem in baje ni tako vesela kot, če sem jaz zraven, pa bolj kot se bližajo domu, bolj poskočna postane. :D Ampak pač včasih ne gre drugače in pač mora biti tako, ne kompliciramo, pa se je navadila. Sploh samo za lulanje ni nobenih težav, lepo gre. Saj po moje se bo tudi vaša navadila, očitno pa je tudi bolj na vas navezana in ji je ljubše, če ste zraven.
Imam pa še mlado psičko, druge pasme, ki pa je moja senca, čisto navezana name in samo name, cel čas bi visela ob meni in drugi so zanjo skoraj kot senca, ne obstajajo, hihi, ampak lulat pa gre normalno s fantom in tudi na sprehod, če je treba, ampak isto tako bolj vdano v usodo. :D Ampak njo se lažje podkupi, bokserka pa ni podkupljiva. :P

Drugače pa je doma, če mene ni, bokserka čisto ok, hodi za fantom in se igra in ji je vseeno, tamala pa čaka, da pridem in se tudi ne druži kaj preveč, če se ravno ne deli hrana.
Jaz ne kompliciram in me ne moti, ker sta v bistvu obe psici moji, toliko pa sta obe ok, če pride kaj nujnega, da brez mene zdržita, preverjeno na treh dneh, več še ni bilo potrebno, sta skoz lahko zraven šli.  :P Po moje bo pomagalo, če se bodo tudi drugi igrali z njo, jo mogoče hranili, vozili ven, crkljali,...Počasi.



sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #1451 : 08 Februar 2012, 00:06:23
Zdaj vidim še za Hirota, super, da je že doma! ;D

Uf, je postala popularna ta tema zadnje dni. :P



mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1452 : 08 Februar 2012, 00:29:57
Torej mi vseeno priporocate individualne? Super, potem sva izbrali pravo pot do cilja. :) Ko opraviva osnovno, imam namen se na trikce - takrat bi ze mogu bit avto pri bajti... so mi ful vsec in ze zdaj jo navajam, pa je tudi njej vsec  :P

Glede dolgocasja... hja, imava nastimano takole : Ce sva na dvoriscu, se skos igrava, noriva, delava... In resnicno nic ne opazi okoli sebe ;) Ampak, ko se gre pa na sprehod, se gre pa na sprehod, ni spuscena, je na povodcu, zato pac zelim, da loci delo in zabavo od sprehodov. Sicer se ponavadi tudi na sprehodu ustaviva v hokej igriscu, kateri je zagrajen, da ji lahko mecem zogo, palico, kakorkoli, pac zopet igra. Zdaj, ko je sneg, imava se vec igre, zabave in malo manj dela.
Tako, da je tole cisto res, da ji je z mano na sprehodu dolgcas, saj hocem normalen sprehod, igre in trikce imava doma in na dvoriscu ves cas, ko nisem za racunalnikom, ali nismo na sprehodu :)

Ona ne loci vec tega. Enako, ko prideva v park, zacne skakat po meni, mi vlect rokavice, mi "jemlje" povodec ( na dvoriscu smo ji vcasih pustili, da se pelje sama "na sprehod" ;) - zdaj pa imam jaz ta sprehod, ja ) :D  ::) V glavnem, caka naju oziroma ME ogrooooomno dela.  :-[  Ampak vem, da bom zmogla. Imam veselje delat z njo, ona z mano, tako, da nama mora uspet. Ocitno nisem izbrala prave poti ucenja in imam zdaj smorn. Ja, res je velika razlika ucit majhnega psa in vecjega  >:D  Tamali priden kot angelcek - upam, da tudi nama z "tavecjo" rata  ::)


Naj omenim se, da sem vcasih prakticirala tudi to, ko sva srecale cucka, da ni vlekla in norela ; sem zacela tect in je tekla z mano. Ampak, se mi zdi, da je to samo izogibanje in s tem ne bom nic resla.  :-\

Mimi*


donnika

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 0
Odgovori #1453 : 08 Februar 2012, 08:48:22
Po moje je tudi indivudualno šolanje kul v takem primeru, ko je potrebno res intenzivno delati s psom oz. lastnikom. V skupino se gre potem, ko so na vrsti težje okoliščine, najprej se začne na začetku, ja, brez motenj. :)
Baje na dom pridejo tudi Alfakan in zanje sem slišala že nekaj pohval, tudi tukaj na forumu, malo preveri.

In jaz ne bi rekla, da psa zanimajo bolj drugi psi, ker nas nima za vodjo, ampak zato, ker smo pač očitno bolj dolgočasni kot pa igra z drugimi psmi. ;D Nam se včasih ne ljubi igrati, se ne znamo, psi nas imajo vedno na razpolago,...divjanje z drugimi štirinožci je pa veliko bolj mikavno, sploh za mlade pse.

Ja individalne ure so dobre, da se določi problem...midve sva tudi po prvi šoli šle na par individualnih ur v novo šolo, ker sva bile tako zavožene in je bilo potrebno določiti probleme in jih potem postopoma reševati tako v skupini, seveda pa tudi veliko doma.

Tudi to je res, da je igra bolj zanimiva kot mi, ampak pri nas v šoli rešujemo to, da delamo odpoklice iz igre, psi so na dolgih štrikih in če te ne uboga, enostavno primeš štrik, ga povlečeš k sebi in pokažeš kdo je glavni...in je zanimivo kako hitro skapirajo kaj je igra kaj je pa delo...in jih hitro ni potrebno več vleči za štrike, da pride k tebi.

Having a Boxer is like hosting a neverending party :)!


donnika

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 0
Odgovori #1454 : 08 Februar 2012, 09:02:02
Se ne morem ravno strinjati z napotki,  ki so ti bili posredovani mimi89bu.

Tečaji na društvih in pasjih šolah običajno potekajo v skupinah, pa ne zaradi tega, da bi se psi tam igrali, v mali šoli in igralnih uricah seveda tudi a ta igra je običajno kratka, ker je prej v škodo kot korist, če je pretirano dolga,   pač pa za to, ker enostavno v tečaju ne moreš delat z vsakim individualno. Seveda je zaželjeno in koristno delati v skupini, predvsem zaradi socializacije na druge pse in utrjevanje vaj poslušnosti, ko enkrat to pes zmore. Vendar je treba vedeti, da inštruktorji na tečajih tečanjnikom le podajamo znanje, spremljajo njihovo delo in napredek, ter dajemo napotke kako rešiti težavo, ko nastane.  Večino  dela morata opraviti tečajnik in njegov pes doma, najprej na domačem dvorišču brez motenja nato v domači ulici  na bližnjem tratvniku in  nato tudi drugje, pa naj bodo to vaje socializacije, katere inštruktoji priporočamo, de se jih prične delati takoj, ko mladička pripeljemo domov ( navajanje psa na živo in neživo okolico v kateri bo živel ) ali vaje poslušnosti. Ni bistvo v tem,  da bo pes takoj delal dobro ob motečih dejavnikih in  da je vajen delati v skupini, pač pa v tem, da je treba izgraditi pristen odnos med vodnikom in psom, predvsem pa pozornos psa na vodnika in in preusmerjanje pozornosti iz motečih dejavnikov na vodnika. Ko je narejena pozornost, ko pes ve, da od nas prihajajo prijetne stvari, priboljki,  igra, da ni igre z drugim psom, če ne sodeluje potem ni težav delati v skupini in šele takrat lahko intenzivno delamo v skupini.

Tudi jaz se ne morem strinjati z vašim razmišljanjem, no vsaj v najinem primeru ne, ker je bila zaradi takega razmišljanja inštruktorice in načina šolanja z 8-imi meseci moja psica čisto zavožena, jaz pa na koncu z živci...
Ne rečem, da to ni primeren ali pravi način, marsikateremu psu ugaja, ampak glede na to kar je mimi89bu napisala, ima zelo podobne težave, kar sem jih imela jaz zaradi napačnega šolanja, pa sem mislila, da delam dobro svojemu psu...

To, da se psu v mali šoli prepoveduje igra z drugimi psi, je totalni absurd...mi v prejšnji šoli nismo smeli spustiti pse v igro, bil je dril od vsega začetka, pozornost, pozornost, pozornost, na koncu sem dobila zafrustriranega, histeričnega, hiperaktivnega psa, ki ni ubogal mene, ne nobenega drugega...pa sem od prvega dne z njo veliko delala...sem ji pa ubila duha..da ne rečem še kako so v tej šoli tudi nekateri psi razvili fajn agresijo zaradi frustracij in neizživetosti...to zame ni šola...in midve nisva prvi primer takega zavoženega stanja, ker sva v novi šoli ene izmed mnogih, ki so prišli s podobnim stanjem...
Verjetno se ne strinjate z mano, ampak ni vsak pes isti in ne potrebuje vsak pes vojaški dril, da razvije pozornost nate...midve sva vse dosegle v novi šoli, skozi igro! in sproščenost! Ne rečem, da sva perfektne, ker sva daleč od tega, sva pa z veseljem zdaj v šoli in je razlika 300%...je pa res, da ne nameravam s svojim psom delat nobenih izpitov, hočem le da je socializiran sopotnik v mojem življenju in to je edino kar potrebujem!

Having a Boxer is like hosting a neverending party :)!


karamela86

  • *
    • Prispevkov: 391
    • Točke: 0
Odgovori #1455 : 08 Februar 2012, 10:26:54
Tudi jaz imam vprašanje imam bokserko staro tri leta pri nas pa je skoraj eno leto.Psička je krasna,vendar pa je moja senca kot pravi moj mož.Za mano gre povsod vendar se pojavi problem ko jo želi moj partner peljat na sprehod brez mene. Skozi vrata gre kot osliček.Če me ni doma nima tega problema.Ko grem od doma ves čas leži pred vrati in se ne premakne dokler se ne vrnem.To sedaj poskušamo rešiti tako da jo ven vozijo čim več ostali člani družine in da se z njo čimveč igrajo.Ker lahko v življenju pride situacija da moraš ne vem ali v bolnišnico ali na pot je mojega moža začelo skrbeti kaj bo z našo psičko.Imela sem že dva psa pred njo vendar ni bil noben navezan name tako kot ta.Je pa res da sem tudi jaz na njo noro navezana.Sicer se je stanje nekoliko izboljšalo vsaj na wc ne hodi več za mano :) bi pa rada da bi dojela da ni nič hudega če jo pelje kdo drug na sprehod in da ni nobene katasrofe če me ni doma.Ali je kdo imel podobno izkušnjo in kako jo je rešil.Mož jo je poskušal motivirati z igro in priboljški pa nič. Morda sem tudi jaz kriva da je tako ne vem.

Mi imamo doma identičnega sicer pudla, ampak je navezan na taščo in ko nje ni leži na njeni majici in renči na vsako živo stvar ko gre mimo njega. In še preden sem jaz prišla sem, nikoli ni z nikomer hodil na sprehod ker ni hotel. Potem sem ga pa jaz prijela, in sva šla. Ja, ja mučno v p.m. prvih dvesto metrov. Obračal se je, vlekel nazaj, cvilil... in nisem popustila, ko sva se oddaljila, je pa pes zelo lepo hodil, celo užival. Tako je bilo nekejkrat, nakar je pogruntal da to niti ni tako slabo. Po tem ni bilo nobenih težav. Mogoče bi pa tvoji lahko poskusili tako, da jo dajo v avto in grejo na kašno drugo lokacijo, sej bo psička sesuta pa cvilila bo, ampak nebo ji znana okolica in nebo vonja po tebi. Nevem, poskusita.

mimi89 upam da kmalu prideš do avtomobila. Je pa tako, to ko je nora na druge pse naj te ne skrbi in kako bi se to obneslo v šoli v skupini tudi ne. Moja je stara deset mesecev in jo še vedno zelo težko brzdam ko vidi koga drugega - vedno bolje, pač vaja dela mojstra - ampak v šoli mi pa super dela, ko pridemo je malo bolj poskočna ampak sem jo še vsakič uspela fokusirati na sebe. Lahko ti pa dam en predlog, ki ga jaz osebno uporabljam pri svoji psički, ko zagleda koga (nora je namreč na pse i ljudi). Sigurno si že slišala da moraš preusmeriti pozornost na sebe. No meni ni in ni šlo, pa sem poskusila s skakanjem, laufanjem drugam, priboljški, jezo ni da ni. Nakar sem odkrila nekaj na kar je Eva nora. IGRAČO. Igračo ki jo imam seboj samo in izključno v šoli in na sprehodih. Ta igrača je njej sveta in je doma nikoli ne dobi niti ne vidi. Tako da sem začela delati tako, ko sem videla da se nama kdo približuje, ji pokažem igračo in se začnem z njo igrati, ko gre ta oseba, pes mimo, ji za nagrado igračo tudi pustim. Šmorn je edino ta da žal te igrače včasih nimam seboj... in pol moramo uporabiti spet skakanje, jezo, laufanje in podobno  ;D

Von Aisneren, strinjam se z vašim stavkom: Vi ste tam da nas usmerite, ostalo moramo mi početi doma. Ne samo doma, kjer koli si s psom, tam je tudi vzgoja. Vendar mislim da je od psa do psa odvisen način učenja. Nekaterim pač ustreza da se učijo skozi igro z drugimi psi, spet drugim ne, in se mi zdi da vedno bolj pogosto srečujem inštruktorje, ki so zapriseženi samo enemu vzorcu učenja za vse pse. Vem da je problem, ampak včasih je bolje da so v skupini samo 4 pari kot pa 7-8. Enostavno se pozablja na individualnost, ki mora biti prisotna tudi če delaš v skupini. (ne razumeti to kot napad na tebe, ampak govorim na splošno, kar se nekje dogaja)



von Aisneren

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 145
    • Točke: 0
Odgovori #1456 : 08 Februar 2012, 10:54:56
Kar sem napisal nisem napisal za to, da bi se morala z menoj strinjati.

Do tega kar pišem so me pripeljale dolgoletne izkušnje na področju šolanja psov.  Sem aktiven v društvu katero je bilo eno prvih, ki je uvedlo tako imenovane tečaje igralnih uric za pse starosti od 2,5 do 4 mesece starosti. Tečaj je namenjen, tistemu delu pasjega odraščanja- socializacije, ko pes zapusti leglo in s tem svoje bratce in sestrice, ni se prekine komunikacija z vrstnki ni  pa se je v tem času dokonca naučil in se kar naenkrat znajde v novem okolju in z novem človeškem kardelu. Pes od svoje kotitve dalje najbolj intenzivno dojema okolico od 4. pa vse do 16 tedna starosti in to je čas, ko psa socializiramo, kot sem že enkrat zapisal na živo in neživo okolico. Torej je v tem obdobju zelo pomembno kako se s psom dela, kajti pes se uči iz izkušenj, dobrih in slabih. Ko smo v našem društvu uvedli te tečaje so se ti pasji mladiči zelo veliko igrali med seboj in ugotovili smo, če je te igre preveč, da nam to utežuje nadalnje delo, saj se psi naučijo zgolj to, da je vadišče namenjeno igri med vrstniki in norenju, s tem je nastala  težava, da psi niso želeli sodelovati z vodniki, saj jim je bila medsebojna igra prioriteta. Zato smo igro med psi omejili. V naših tečajih si pes tudi mladiček mora igro z vrstnikom zaslužiti. Če traja tečaj 45 min, sta v ta čas vključeni dve takšni sprostilni igri, ki nista daljši od 5 min.,  kar je za medsebojno socializacijo povsem dovolj. Tečaji igralnih uric so namenjeni delu vodnika s psom, kjer se mu razloži, kako se za usmerjanje psa uporabi pasje nagone ( nagon po prehranjevanju, nagon po kardelu, nagon po plenu ),  Kako poteka pravilna igra med vodnikom in psom, kako se psa pravilno potrjuje, da dosežemo željeno vedenje, tečajnike naučimo pravilne uporabe klikerja kot zvočnega ojačevalca itd. V teh tečajih pse navajamo na različne situacije, skupino psov, skupino ljudi, uporabimo različne ovire za agility in jih s tem postavimo v različna neznana okolja, s spodbujanjem in skozi igro pa ta okolja premagamo.   Razložimo jim, kako naj se obnašajo s psom v urbanem okolju in kako naj svojega psa navajajo na različne situacije.  Vse to se kasneje nadgradi v mali šoli in tečajih osnovnega šolanja, za uspešno vzgojo psa mora biti delo z njim skrbno načrtovano in prilagojeno vsakemu posamezniku in njegovemu psu tudi znotraj skupine.

Ker se ne mislim spuščati v nadalnji dialog, če kdo želi kak nasvet sem dosegljiv na zasebno pošto ali na mail.

Dodal bi samo še to, da tisti, ki nimate izkušenj z vzgojo in šolanjem, ki imate mogoče prvega psa, ne iščite pomoči za reševanje težav na forumih, je vse preveč med seboj nasprutujočih se iformacij to vas bo le zmedlo, poiščite pomoč v kvalitetnih pasjih šolah teh je v Sloveniji precej in v njih delajo usposobljeni inštruktorji. Vsi smo le ljudje, pristopi za vzgojo in šolanje so različini, nekomu odgovarja takšen spet drugemu drugačen.  Dober inštruktor pomaga poizkati pravega, vodi in usmerja do željenega cilja, pot do tja pa je vse prej kjot lahka.



Žverca

  • *
    • Prispevkov: 229
    • Točke: 0
Odgovori #1457 : 08 Februar 2012, 14:18:50
Samo obrnem se, pa imam že dve strani postov za prebrat  :o

No, za šolanje bi jaz rekla, da je potrebno predvsem upoštevati potrebe individualnega psa...  ;)
Poleg tega se mi zdi vseeno zelo dobro, da se lastniki, predvsem tisti, ki imajo prvič boxerja ali je to celo njihov popolnoma prvi pes, obrnejo na "stare mačke" in tile forumi so kar dober začetek!
V Slo. je res kar precej dobrih pasjih šol, a žal niso res vsi inštruktorji v sicer dobri pasji šoli enako kvalificirani in enako primerni za vodenje boxerašev preko šolskega programa!
Poznam kar nekaj takih šol, ki boxerje malo da ne zavračajo!??  >:( Jaz še vedno trdim, da to samo za to, ker se jim enostavno ne da malo bolj potrudit in ukvarjat s takimi tečajniki :P

Da ne govorim o tem, kako je ena izmed "vrhunskih" inštruktoric, ki ima kar svetoven renome zelo grdo zavrnila mladi par z boxerjem, ki je želel šolati psa pri njej!  >:( >:( >:(
Po njenih besedah so boxerji neobvladljivi, neučljivi, napadalni,... In tak sloves potem ti samooklicani vrhunski inštruktorji širijo po svetu!?? Da jih ni sram! Za res vrhunskega inštruktorja nobena pasma nebi smela biti "neučljiva" in noben tečajnik odveč!

Tako, da je vseeno dobro, da se o pasjih šolah in posameznih inštruktorjih išče nasvete in deli izkušnje tudi po takihle forumih  ::)

Če ne drugega, jaz vem, da imamo v našem društvu precej res dobrih inštruktorjev, a vseeno nimajo vsi posluha za boxerje, predvsem nadaljevalni tečaji (obramba, poslušnost, sledenje) v našem društvu nikakor niso prilagojeni boxerjevemu načinu dela! In vem, da naše društvo ni edino s takole pomanjkljivostjo!  :'(
Žal je večkrat tako, da če želiš imeti res dobre inštruktorje in neko korist od šolanja, moraš zamenjati tekom šolanja več pasjih šol in društev! Jaz osebno bom potrebovala vsaj dve, eno za dobre temelje osnovnega šolanja in agility, drugo za reševanje ali klasično šolanje.
In čeprav vem, da niso vsi za vse in bom jaz morala kar precej kilometrov naredit za dobro šolanje, pa nimajo vsi pasji skrbniki take možnosti, ali zaradi težav z oddaljenostjo pasje šole, s prevozom,... In potem se pač zgodi da je kljub obisku sicer "vrhunske" psje šole, ki jo skrbniki drugih pasem opevajo z največjo slavo, kak boxer "zafuran"  :-[  In ne, ni vedno kriv skrbnik! Za moje pojme bi tudi inštruktorji morali biti tako samokritični, da bi boxerskim tečajnikom na začetku šolanja lepo priznali, če nimajo izkušenj ali imajo druge zadržke pri šolanju te pasme in jih hkrati tudi napotili k nekomu, ki bi bil zanje bolj primeren  8)




donnika

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 0
Odgovori #1458 : 08 Februar 2012, 14:45:12
Samo obrnem se, pa imam že dve strani postov za prebrat  :o

No, za šolanje bi jaz rekla, da je potrebno predvsem upoštevati potrebe individualnega psa...  ;)
Poleg tega se mi zdi vseeno zelo dobro, da se lastniki, predvsem tisti, ki imajo prvič boxerja ali je to celo njihov popolnoma prvi pes, obrnejo na "stare mačke" in tile forumi so kar dober začetek!
V Slo. je res kar precej dobrih pasjih šol, a žal niso res vsi inštruktorji v sicer dobri pasji šoli enako kvalificirani in enako primerni za vodenje boxerašev preko šolskega programa!
Poznam kar nekaj takih šol, ki boxerje malo da ne zavračajo!??  >:( Jaz še vedno trdim, da to samo za to, ker se jim enostavno ne da malo bolj potrudit in ukvarjat s takimi tečajniki :P

Da ne govorim o tem, kako je ena izmed "vrhunskih" inštruktoric, ki ima kar svetoven renome zelo grdo zavrnila mladi par z boxerjem, ki je želel šolati psa pri njej!  >:( >:( >:(
Po njenih besedah so boxerji neobvladljivi, neučljivi, napadalni,... In tak sloves potem ti samooklicani vrhunski inštruktorji širijo po svetu!?? Da jih ni sram! Za res vrhunskega inštruktorja nobena pasma nebi smela biti "neučljiva" in noben tečajnik odveč!

Tako, da je vseeno dobro, da se o pasjih šolah in posameznih inštruktorjih išče nasvete in deli izkušnje tudi po takihle forumih  ::)

Če ne drugega, jaz vem, da imamo v našem društvu precej res dobrih inštruktorjev, a vseeno nimajo vsi posluha za boxerje, predvsem nadaljevalni tečaji (obramba, poslušnost, sledenje) v našem društvu nikakor niso prilagojeni boxerjevemu načinu dela! In vem, da naše društvo ni edino s takole pomanjkljivostjo!  :'(
Žal je večkrat tako, da če želiš imeti res dobre inštruktorje in neko korist od šolanja, moraš zamenjati tekom šolanja več pasjih šol in društev! Jaz osebno bom potrebovala vsaj dve, eno za dobre temelje osnovnega šolanja in agility, drugo za reševanje ali klasično šolanje.
In čeprav vem, da niso vsi za vse in bom jaz morala kar precej kilometrov naredit za dobro šolanje, pa nimajo vsi pasji skrbniki take možnosti, ali zaradi težav z oddaljenostjo pasje šole, s prevozom,... In potem se pač zgodi da je kljub obisku sicer "vrhunske" psje šole, ki jo skrbniki drugih pasem opevajo z največjo slavo, kak boxer "zafuran"  :-[  In ne, ni vedno kriv skrbnik! Za moje pojme bi tudi inštruktorji morali biti tako samokritični, da bi boxerskim tečajnikom na začetku šolanja lepo priznali, če nimajo izkušenj ali imajo druge zadržke pri šolanju te pasme in jih hkrati tudi napotili k nekomu, ki bi bil zanje bolj primeren  8)

Ma spet bi ti zaploskala :D...točno tako! In midve sva bile ene izmed teh "zafurancev", še dobro, da sva uspele po tem pravi čas najti pravo šolo in popraviti napake...

Having a Boxer is like hosting a neverending party :)!


Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #1459 : 09 Februar 2012, 12:52:35
V kakšnih primerih pa se lahko repke še kupira? Kaj, da si ga zlomi, ali kako? Ker tale oglas je očito še vedno aktualen, glede na to,da je bil osvežen 3 dni nazaj, in ima mladič kupiran rep ???:

NEMŠKI BOKSER, rodovniški mladiček.

Na voljo je še en tigrasti samček (brez belin, z kupiranim repkom).

http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/nemski-bokser-boxer-mladicek-oglas1276073312

Once you go boxer, you never go back :)


karamela86

  • *
    • Prispevkov: 391
    • Točke: 0
Odgovori #1460 : 09 Februar 2012, 13:07:40
V kakšnih primerih pa se lahko repke še kupira? Kaj, da si ga zlomi, ali kako? Ker tale oglas je očito še vedno aktualen, glede na to,da je bil osvežen 3 dni nazaj, in ima mladič kupiran rep ???:

NEMŠKI BOKSER, rodovniški mladiček.

Na voljo je še en tigrasti samček (brez belin, z kupiranim repkom).

http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/nemski-bokser-boxer-mladicek-oglas1276073312

Kolikor vem ob zlomu.

Ti bo Žverca znala več povedati o tem.



karamela86

  • *
    • Prispevkov: 391
    • Točke: 0
Odgovori #1461 : 09 Februar 2012, 13:10:25
p.s. tale mulac je pa menda še junijsko leglo! :)



Žverca

  • *
    • Prispevkov: 229
    • Točke: 0
Odgovori #1462 : 09 Februar 2012, 22:29:43
Tale iz oglasa je mladiček iz psarne Morda Ardor- Hrvaškega legla, če se ne motim, tam še kupirajo... Kolikor je meni znano naj bi imeli tudi pri njih že prepoved (nisem popolnoma 100%), so pa veti tam veliko bolj pripravljeni kaj pod pultom naredit in se repi še kar kupirajo...  :-[

Pri nas je pri boxerjih kupiranje repov mladičem prepovedano!!! Izjema je ob zlomih (rep se zelo težko lepo zaceli, ker ga ne moreš dat v normalno opornico ali mavec), ali če je prišlo do kakšnih drugih poškodb, zaradi katerih se potem odločijo za tak poseg... Pri odraslem psu gre to za pravo amputacijo v splošni anesteziji in celjenje rane je precej dolgotrajno in ne brez bolečin...

Če kdo kaj bolje pozna Hrvaške predpise za boxerje naj lepo prosim napiše kako je pri njih, ker jaz nimam ravno najnovejših informacij...  :-[



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #1463 : 09 Februar 2012, 23:07:52
Kolikor sem jaz brala po njihovih forumih naj bi bilo od 1.1.2007 kupiranje prepovedano. Vsi pa priznavajo, tako kot si rekla, da je ogromno veterinarjev, ki so to pripravljeni narediti ilegalno.

Me pa čudi, da ni veliko zlomov (ali pa se ne piše tako veliko o tem), glede na to, kako opletajo s tistimi tankimi in dolgimi repi.

Once you go boxer, you never go back :)


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1464 : 09 Februar 2012, 23:26:55
Po standardu morajo imeti dolg rep... 

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1465 : 10 Februar 2012, 01:12:05
So vasi bokserji suheci? Zanima me nekaj namrec. Meni se zdi moja suha, vcasih se ji rebra vidijo ( res pa je, da vse bokserje, ki jih imam priloznost videt, so vecinoma na kavcu, noben ni tok divji k moja, pa starejsi so). Pa ne vem, kaj delam narobe. 2x dnevno ji dam brikete. Ostajajo, tako, da lacna ni. Raje ima pa kuhano hrano, ki jo dobi 3-4x na teden. Riz, mesan z ribjim oljem, ali z pripravljenim mletim mesom  (nezacinjeno) , makarone z dodatkom, zelenjavo ima tudi ful rada. Kaksno meso ji damo kdaj... pac bedrce ( damo brez kosti), govejo...

Ko mojemu recem, da me skrbi, mi pravi, da je normalno, ker je res zelo hiperaktivna in nima mira pol ure, in on pravi, da z norenjem skuri hrano. Spredaj je pa kar nabildana, ima misice. Ampak zadaj, od rebr do bedr je pa tako suha. Tu pa tam, kot pravim, se ji tudi rebra vidijo. Odvisno, kako je postavljena. Sicer imam namen vprasat veterinarja, da pregleda, ce je vse vredu, ta mesec, ko gremo na manikuro. Kaj ji naj dam za jest, da se zredi ?? :)  Res mi je cudno, pa ima brikete cel dan na voljo, isto kot tamali (samo sta navajena oba, da jih jesta 2x dnevno ; tam nekje od 10 -12 ure gresta na prvo rundo, proti veceru pojesta drugo rundo briketov - med tem jima pustim malo, za vsak slucaj, ampak ne jesta vmes). Sicer ima tamali normalno postavo, ona pa se mi zdi suha.

Kaj jim dajete se vi poleg briketov za jest?

Mimi*


sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #1466 : 10 Februar 2012, 08:37:30
Moja je ful suha, pa zdaj je že v letih in je še skoz kr suha, ko je bila mlajša pa je bila včasih prav grozno suha, poje pa
ful veliko v bistvu, ampak, če sem ji poskusila količino hrane povečati je samo začela ful kakat, zredila se pa ni kaj.
Pa zdaj je tudi na kuhani hrani zaradi alergij pa se še vedno ne redi, tadruga bi bila pa kot balon, če bi tako hranila in toliko.
Zdaj se ziher ne giba več toliko pa je mogoče pridobila samo 2 kg. Včasih poleti pa še za kak dan štrajka in pol zgleda res noro suha, vsak dan hrane se ji takoj pozna. Sem pa tudi že jaz veterinarju težila, če je kaj narobe.
Jaz se ne bi kaj sekirama, mene so tudi že včasih očitajoče gledali na ulici in to, pa kaj, če je pes zdrav, je, ima energijo je itak vse ok. Itak pa je boljše, da je malo presuh kot predebel. ;D



karamela86

  • *
    • Prispevkov: 391
    • Točke: 0
Odgovori #1467 : 10 Februar 2012, 08:46:09
Itak pa je boljše, da je malo presuh kot predebel. ;D

Če nič drugega zaradi sklepov.

Moja je tud taka bolj, glista  :( Pa kokr je sibila rekla, če pa več poje, samo pač več hodi na potrebo, na kilaži ne pridobi ničesar.  :(



donnika

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 0
Odgovori #1468 : 10 Februar 2012, 09:22:29
Moja je tud ena glista...tko da so po moje vsi isti :)

Brikete sicer je, ampak zmešane s konzervo, drugače se jih tudi dotakne ne, obožuje pa kuhano hrano, ampak je pa tako, da ko ima dost ima dost in ni važno kaj je v posodi, kuhano ali briketi, vseeno ji je...jaz sem se na začetku zelo obremenjevala, ker so se ji rebra vidla, zdaj se je malo popravila, ampak je še vedno glista...zdaj pa ji pač pustim, če se ji ne je se ji pač ne je, že sama dobro ve kdaj je lačna in koliko potrebuje...Če ji probam dat več kot 2 obroka dnevno ali pa če povečam količino enega obroka, večinoma pusti tisto odvečno količino, ali pa samo več kaka...

Having a Boxer is like hosting a neverending party :)!


mimi89bu

  • *
    • Prispevkov: 228
    • Točke: 0
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #1469 : 10 Februar 2012, 13:59:24
Uf, sem kar pomirjena. Poznam namrec 4 bokserje tule v blizini, pa so vsi debelejsi, pac vec jih je skupaj, kot pa naso, reber sploh ne opazis!  :)
Tudi meni kdaj kdo rece, da je ful suha, kaj je narobe. Vcasih mi ata rece, da se vidi, da je moja, je suha kot jaz  :-[

Dobro, zdaj vem, da je ok. Ceprav bi lepsa izgledala, ce bi imela par kilc vec, opazam tudi, da je velikosti bolj kot psi, ne kot psicke. Res pa je, da so mi ze, ko sem jo kupla, rekli, da je cisto po "ateku"... barva, karakter, visina...

Mimi*