Nemški bokser [Deutscher Boxer, German Boxer]

Mašy · 1034890

Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #180 : 08 Junij 2006, 20:53:56
Figo je šel na primorsko  :)


icor01

  • *
    • Prispevkov: 18
    • Točke: 1
  • M & B & I
Odgovori #181 : 08 Junij 2006, 23:44:27
Pasjeljubci mi lahko pomagate???  Moja 8 mesečna psička, seveda boxerka mi poskuša naskakovat nogo-tako kot to počnejo samci. To je poskušala že tudi ko je bila dosti manjša. Si me poskuša podredit? Kako naj odreagiram? Če jo porinem vstran je še bolj vztrajna oz. misli da se igram. Poskušala sem jo tudi malo strest za vratno gubo in glasen "ne", potem pa se spet boji... DRugače se mi zdi bolj plašnega oz. boječega značaja...

živali so tako prijetni prijatelji; ne sprašujejo in ne kritizirajo....


kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #182 : 08 Junij 2006, 23:55:02
Figo je šel na primorsko  :)

Tukaj nas pa opravljate  ;)
Najboljše, da se predstavimo. Smo namreč novi ponosni lastniki. Malo izgubljeni ampak radi se pa že imamo.
Na začetku je bilo malo jokanja, pa kar precej vznemirjen je bil, vse skupaj pa otežuje še močno ljubosumen
maltežan Schizzo. No danes je že veliko boljše. Figo se je umiril, Schizzo malo sprijaznil, da ni cela hiša čisto samo
njegova in se repenči samo še kadar sem jaz v bližini. Ponoči sta pa že spala skupaj  ;D
Če je kdo s Primorske bi nam prav prišel tudi kak pasji učitelj, takoj za prvo pomoč, kasneje bi se pa vpisali v kakšen tečaj.
Figo ima sicer že narejen B BH, ampak ker se ni učil z nami očitno nima nobenega namena upoštevat naučeno. Edino pogled na copato
malo pomaga, malo pomeni za dve minute in pol.

Vas pa kar v naprej prosim za 1001 pomoč 8)
Bom kar takoj začela s prvo :)
Zraven psa, smo dobili tudi vrečo pedigre hrane. Sicer pravi lastnik, da kot mladiček je jedel hill's.
Mi smo kupili Royal canine za boxerje in mu jo do danes mešali s pedigre, da bi se počasi navadil. Rezultat je driskica :(
Izkušenj s hrano pa nimam čisto čisto nič, namreč Schizzo je alergičen na tisoč in eno stvar, zato je samo posebno hrano
katero kupujemo v Italiji. Kaj naj vztrajamo še malo ali poiskusimo s kakšno drugo.  Danes sem tudi šla vprašat v trgovino in mi je
prodajalka to hrano odsvetovala pravi, da to sploh ni hrana za bokserje ampak je samo njegova slikca na vreči. Nisem pa prepričana, če mi ni to govorila zato ker je oni ne prodajajo ::)
Vaši kaj jedo?

To so pa prve slikce:










da pa v hiši ne bo zamer prilagam še dve fotke Schizzota:

nekoč


in danes




Rinchy

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 4.103
    • Točke: 30
Odgovori #183 : 09 Junij 2006, 07:27:42
Dobrodošla kitty!
Možnost je da Figotu briketi enostavno niso všeč,ali pa si preveč nove hrane vmešala s staro.Hrana se počasi menjava- cca. 7dni. Na tejle strani piše,kako se hrana menja.Sicer ne piše za royal canine ampak za AG(ampak je glede mešanja enako)
http://www.ardengrange.si/prodguide.html
Na forumu je pod topicom 'Hrana' zelo veliko napisano,tako da tam tudi lahko zveš veliko informacij  :)

Drugače pa ful luškan bokser  :-*


LP,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #184 : 09 Junij 2006, 08:30:26
Hrana RC, ki ima na vreči bokserja naj bi bila prilagojena prav za bokserje. Mislim, da je point te hrane ravno v tem, da je močnejša, ker so bokserji pač bolj hiperaktivni in rabijo več. Glede na sestavo pedigreeja, ki je sestavljen bolj iz soli kot česa drugega (če mlo pretiravam ::)) je mogoče tale RC res prevelik šok.
Koliko dni že mešate? Pojdi en korak nazaj, spet dodaj več pedigree-ja in potem čisto počasi mogoče še bolj kot je omenjeno na strani, ki jo je dala Rinchy, da se bo pes res počasi prilagodil. Če ste dobili manjšo vrečo Pedigreeja pojdi kupit še eno in uvedi RC šele v nekako 3-4h tednih.

Kitty najbrž bo Figo začel ukaze, ki jih že obvlada iz B-BH-ja, delati šele ko vas bo sprejel za vodjo kardela. Trenutno je on izgubljen vi pa tudi. Ne dajte se, ker vam bo sigurno uspelo ;) Sem pa full vesela, da ste se oglasili... ker smo videli slike in dobili informacije iz prve roke.


Pasjeljubci mi lahko pomagate???  Moja 8 mesečna psička, seveda boxerka mi poskuša naskakovat nogo-tako kot to počnejo samci. To je poskušala že tudi ko je bila dosti manjša. Si me poskuša podredit? Kako naj odreagiram? Če jo porinem vstran je še bolj vztrajna oz. misli da se igram. Poskušala sem jo tudi malo strest za vratno gubo in glasen "ne", potem pa se spet boji... DRugače se mi zdi bolj plašnega oz. boječega značaja...


Psa nikoli ne stresaj za vratno gubo! To pomeni, v pasjem jeziku "Ubila te bom!". Tega pa najbrž nočeš, zato se psička tudi boji. In ja psička si te podreja pri nas je bilo dovolj če smo ga odrinili s sebe in dali povelje sedi. Potem pohvala in igra. Ampak pri nas je res naskakoval samo kot mladič. Kako je to pri odraslih psih, ko je lestvica vodje-podložnika že bolj ustvarjena pa ne vem :-\. Mogoče ne bi bilo slabo iti v kakšno šolo.

Lp nina

 



Gina

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 4
Odgovori #185 : 09 Junij 2006, 09:37:11
Citiraj
Hrana RC, ki ima na vreči bokserja naj bi bila prilagojena prav za bokserje. Mislim, da je point te hrane ravno v tem, da je močnejša, ker so bokserji pač bolj hiperaktivni in rabijo več.

Verjetno tudi to, poudarek pa je bolj na obliki briketov, ki so takšne "ortopedske" oblike, prilagojeni prav za bokserje, za njihov kratek gobček, da jih lažje pogoltnejo ...na podoben način so  izdelani in namenjeni prav za buldoge. :-\

Citiraj
Moja 8 mesečna psička, seveda boxerka mi poskuša naskakovat nogo-tako kot to počnejo samci.
icor01 - tudi Gina poskuša podobno, ampak samo pri meni, pa še to, kadar hoče izsiliti pozornost ali je zelo vesela, ko pridem domov. Seveda ji tega ne dovolim in že ko se pripravlja, glasno in odločno NE, pa obrnem se stran. No, moja je to zakapirala, tako da so takšne scene bolj poredko, ti pa svetujem, da ji v tistem trenutku poskušaš preusmeriti pozornost na nekaj, kar ima rada, če pa še vedno skače in noče prenehati, boš mogla pa vseeno iznajti način avtoritete ... Ona mora zakapirat, da to ni igra in da misliš  popolnoma resno.  ;)

Super za Figa ! Sem prepričana, da se bo čez čas popolnoma vklopil, takrat se bo spomnil tudi vseh ukazov, ki jih že pozna. Verjetno rabi svoj čas... :)

Lp


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #186 : 09 Junij 2006, 09:56:36
Sem ful vesela, da ste se ogalsili :)

Figo je pravi lepotec in Schizzo je dobil velikega zaščitnika. Kot je napisala že Ninci, kosmatinec potrebuje nekaj časa, da se bo navadil vaju, vidva pa njega. Selitev in menjava gospodarja je za psa velik šok. Najprej mora ugotoviti krdelno lestvico, spoznati novo okolje, se sprostiti in vas vzeti za DOM. Potem bo vse lažje. Zaenkrat deluje še malo žalosten. Poskušajta ga sprostiti skozi igro in sprehode, predvsem pa mu dati občutek varnosti. Psi so bitja navad in precej jim pomaga že to, da jih hranimo ob istem času ipd.


kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #187 : 09 Junij 2006, 19:45:06
Dekleta hvala za prvo pomoč :)

Danes smo bili pri veterinarju in ugotovili. Da Figo nima čipa, ni bil še cepljen proti steklini in ostala cepljenja lani niso bila ponovljena ???
Danes je dobil čip in kot pravi veterinar nam nobenega ''prepisa'' ni potrebno delati, ker smo dejansko sedaj mi prvi njegovi lastniki. Cepili smo ga proti steklini, ostala bomo pa naredili čez pribl. 14-20 dni. Da ne bi bilo preveč naenkrat.
Dal mu je tudi neke ful velike kapsule (predstavljajte si kako smo to pojedli :-[)  proti driski in nasvet, kot sem ga že dobila od vas. Par dni samo pedigre in ko se umiri začnemo čisto počasi dodajat royal canine. Če pa do ponedeljka ne neha driskica pa naj ga pripeljem na infuzijo, da ne bi bilo kaj narobe :'(    Čeprav pije nadpovprečno veliko, tko da mislim, da že samo nadoknadi vso izgubljeno tekočino.

Dober začetek a ne?

Jutri gremo pa spoznat varuško, ki bo julija popazila en teden na našo družinico, potem se vam pa javim s kakšno slikico nas in novih prijateljev.
Naš namen je bil namreč jeseni kupiti bokserja in letos smo že vplačali dopust. Če bi vedeli, da se nam bo pridružil Figo bi si zamislili kaj na hrvaški obali, kjer bi lahko skupaj uživali. No bo pa drugo leto lepše.


Še eno mičkeno vprašanje ;)  S čim se igrajo vaše zverinice? Mi smo včeraj kupili žogo in je trajala 3 sekunde in pol. Ima še eno manjšo gumjasto žogo, katera bo mogoče zdržala še do jutri. Na sprehodih so pa palice zakon.
Žoge ima ful rad, samo kaj ko jih pregrizne ;D 




Gina

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 4
Odgovori #188 : 09 Junij 2006, 20:36:57
Če se rad podi za žogami in podobnim, potem uporabite kongo, velja namreč za neuničljivega.  ;)
Glede palc pa bodi previdna, sploh kakšne dolge so nevarne, je že kar nekaj psov, ki so imeli nesreče....namreč palica se zapiči, pes pa se nabode nanjo. :-\
Upam, da boste težave z driskami porihtali, poskušaj mu vmešati malo lanene sluzi med brikete, preverjeno deluje pri tovrstnih prebavnih težavah. Kaj pa drugače glede hrane...je bolj izbirčen ali požrešne sorte ?

Lp


kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #189 : 09 Junij 2006, 21:28:24
Kongo  ???  kakšna opica je pa to?  :)  Bomo poiskusili, hvala.

S palicami smo pa previdni ja.

Izbirčen? Kaj ta beseda pomeni ;)  Edino reč, ki je do zdej spljuval je bila tableta proti driski pasji piškot. Sicer pa zdej dva dni ni dobil nič izven briketov, da ne bi poslabšali. Samo nas tko žalostno gleda, pa tko se začne cedit, da se moram kar stran obrnit ko jem  :-[



Lenny

  • *
    • Prispevkov: 971
    • Točke: 2
Odgovori #190 : 09 Junij 2006, 21:31:18
Kongo ??? kakšna opica je pa to? :) Bomo poiskusili, hvala.

S palicami smo pa previdni ja.

Izbirčen? Kaj ta beseda pomeni ;) Edino reč, ki je do zdej spljuval je bila tableta proti driski pasji piškot. Sicer pa zdej dva dni ni dobil nič izven briketov, da ne bi poslabšali. Samo nas tko žalostno gleda, pa tko se začne cedit, da se moram kar stran obrnit ko jem :-[

Nekateri psi ne pojedo vsega kar mu daš...oz. nastaviš, da poje...in če hrano pusti, mu ni všeč...rečemo, da je izbirčen ;) nekako tako...



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #191 : 09 Junij 2006, 21:45:07
 :oKateri veterinar cepi bolenga psa??  :-X :-\ Tole je bila po moje napaka. Sicer lepo, da ste Figa cepili ampak eno pravilo večja, ki se ga morajo veterinarji držat. Nikoli se ne cepi bolne živali, če ima drisko in ne veste pravega vzroka (lahko je hrana, lahko pa tudi ni) se mora z cepljenjem počakati. Enako velja tudi pri ljudeh (že če si prehlajen cepljenje odpade). Ok pa da te ne prestrašim preveč upam, da bo vse ok in bo Figov organizem zmogel in cepivo in morebitno okužbo, ki je povzročitelj driske.

Nekaj o Kongu pa Tule.

Lp nina





Gina

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 4
Odgovori #192 : 09 Junij 2006, 21:46:16
Kongo ??? kakšna opica je pa to? :) Bomo poiskusili, hvala.

To je kong ! ;) Je res malo opičje oblike... :)
To je super zadeva za pse, ki obožujejo žoge in podobno. Uporabljaš ga lahko zunaj, saj se odbija od tal v nepredvidljive smeri in pes ga pač lovi, teka za njim... je pa od znotaj tudi votel in lahko vanj skriješ kak priboljšek ( zdenka sirček...) in se pes fino zamoti z njim, ko je sam doma.
Narejen je pa iz zelo trde, neuničljive gume, vendar moraš biti pazljiva, da kupiš original, ki je rdeče ali črne barve.
Upam, da je zdaj bolj jasno. ;)

Izbirčen - ne je vsega, ampak samo tisto kar njemu paše, oz. se afna ob hrani. ;)

Lp


kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #193 : 09 Junij 2006, 22:30:24
:oKateri veterinar cepi bolenga psa??  :-X :-\

 :-\
Nas je spraševal kako se pes obnaša, če je, če pije ipd. In pes se obnaša zdravo, da bolj zdravo ne bi mogel. Razen seveda, da driska. Celo v hiši nas pokliče in zadrži, da ga ven peljemo.
Ga je tudi pregledal, temperaturo zmeril, pa srček poslušal no in potem se je odločil za cepljenje proti steklini.
Ma upam, da bo vse vredu. Si nas malček prestrašila :(

Dekleta z vprašanjem kaj je to izbirčnost sem se hecala, ker v naši hiši ni noben izbirčen :)  Se opravičujem, bi mogla kakšnega smeška zraven pristavit.






Mašy

  • *
    • Prispevkov: 933
    • Točke: 14
Odgovori #194 : 10 Junij 2006, 12:43:36
Tale igrača je pa nam zelo všeč in je tudi edina ki pri nas dolgo zdrži. :) Trenutno jo imamo že precej več kot eno leto pa je še vedno super. Druge žoge in vse možne reči smo pa ponavadi uničili že v enem dnevu.

Lp



Bučka

  • *
    • Prispevkov: 66
    • Točke: 4
Odgovori #195 : 11 Junij 2006, 12:39:29
Od kakšnega vzreditelja pa je ta kuža?! Očitno je šel namreč v neke čudne roke... :-X

Upam, da se bo sedaj imel lepo in bo imel stalen in zdrav dom!  ;)

LP, Maša



kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #196 : 11 Junij 2006, 13:33:36
V čudne roke? Ma Figo je v odličnih rokah ;)
 :)
Je pa Figo vsak dan bolj ubogljiv (piškot v roki dela čudeže) in pa tudi veliko bolj miren.

Sicer je pa to sinko mame Shiva Filbetinska in oče Žan Jaak Filbetinski. Ime vzrediteljice je pa Heric Sabina.



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #197 : 11 Junij 2006, 13:41:07
Kitty, mislim, da je Bučka imela v mislih prejšnjega lastnika, glede na to, da je Figota hranil z Pedigrejem  :-\

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #198 : 11 Junij 2006, 14:04:03
Kitty, mislim, da je Bučka imela v mislih prejšnjega lastnika, glede na to, da je Figota hranil z Pedigrejem  :-\

Ja sem pogruntala samo malo prepozno  :-[  Prvi trenutek sem mislila da je to komentar na cepljenje.Šele potem sem prebrala do konca. Bučka oprosti. Zunaj sonček jaz pa bolana doma in vidim vse bolj črno kot ponavadi  :-[

Ma pomembno da je zdaj v dobrih, imamo še toliko let pred sabo, da se vse negativno pozabi.

Bo pa zgelda huda menjat to hrano. Včeraj je dobil samo pedigre in danes nobene sledi o driski več :-\



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #199 : 11 Junij 2006, 15:11:52
Bo pa zgelda huda menjat to hrano. Včeraj je dobil samo pedigre in danes nobene sledi o driski več :-\

Kitty zdaj začni čisto postopoma briket po briket, če je treba. Počasi se daleč pride... sigurno vama bo uspelo ;) Pa počohaj "šnofkota" še zame malo.

Lp nina



Bučka

  • *
    • Prispevkov: 66
    • Točke: 4
Odgovori #200 : 11 Junij 2006, 16:49:05
Tako je, mislila sem vzreditelja, ki je psa dal prvotnemu lastniku: hrana pedigre, brez čipa, necepljen, oddan zaradi selitve... huda vzrediteljica, za zapomnit.

Kitty, vam pa veliiiiiiko boksarskih norčij in imejte se zelooo radi  :) :)

LP, Maša



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #201 : 11 Junij 2006, 18:00:28
Kitty, če ti kaj pomaga... Izvedela sem, da je kosmatinec pred Pedigree-jem jedel Eukanubo. Morda bi bil zanj enostavnejši prehod na hrano, ki jo je že jedel.


Mašy

  • *
    • Prispevkov: 933
    • Točke: 14
Odgovori #202 : 11 Junij 2006, 18:17:45
Em, meni nekaj ni jasno... :-[

A ste ga kupili prav pri vzrediteljici ali ga je ona ko je imel okoli dva meseca prodala naprej tem lastnikom kjer ste ga sedaj kupili? Upam, da se vprašanje zastopi... ;)

Sicer pa važno, da je sedaj super. :) Lp



kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #203 : 11 Junij 2006, 19:53:29
Urša hvala. Bomo poiskusili z eukanubo.

Vzrediteljica ga je prodala, lastniki so ga imeli malo manj kot dve leti in ga oddali nam zaradi osebnih razlogov.
Mislim, da vzrediteljica ni kriva več kot toliko, ker dvomim, da ve, da je do tega sploh prišlo. No vsaj upam, da je tako.
Sicer pa po eni strani res niso bili vzorni lastniki, po drugi pa moram napisat, da je pes socializiran, lepo vzgojen, končano ima šolo B BH, po besedah veterinarja lepo negovan. Tako, da ne vem dobro kaj naj si mislim. No mogoče niti ni pomembno. Od sedaj naprej bo imel najboljše.

Bom pa jutri poklicala še veterinarja, ki ga je imel do sedaj. Če se ga bo seveda spomnil. Če ima mogoče kakšne pomembne informacije za nas.

Kolikor sem zasledila je ta gospa sodnica na razstavah in starši od figota so po ocenah zelo priznani. Če se motim naj me kdo popravi. Psarne namreč še nisem našla na internetu.



Gina

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 4
Odgovori #204 : 11 Junij 2006, 21:39:35
kitty - če bi se rada za kakršnekoli informacije o Figu obrnila na vzrediteljico, je tu njen e-mail ( upam, da ni nič narobe, če ga tu objavim  :-[ ): [email protected], prepričana sem, da ti bo rade volje priskočila na pomoč. ;)

Lp


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #205 : 11 Junij 2006, 22:10:36
kitty - če bi se rada za kakršnekoli informacije o Figu obrnila na vzrediteljico, je tu njen e-mail ( upam, da ni nič narobe, če ga tu objavim  :-[ ): [email protected], prepričana sem, da ti bo rade volje priskočila na pomoč. ;)

Nič narobe, mislim da je vsem v interesu, da oni dobijo čim več podatov o psu in nasvetov, ter da vzrediteljica ve kako je z psom.

Lp nina



kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #206 : 12 Junij 2006, 21:49:39
Ma ste zlate  :)  To res mislim.

Sem pisala vzrediteljici, pa vam sporočim, ko bo kaj novega  ;)



pehta

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
  • Smeh je pol zdravja
Odgovori #207 : 13 Junij 2006, 08:29:11
Ojla!

Kitty tudi jaz sem klicala za  Figa, ampak za teboj. Prav vesela sem, da je našel tako prijeten domek.
 
Pehta se najraje igra s to žogo pa še full je vzdržljiva. Je kot nekakšna velika skokica in ni polnjena z vato ali s čem tako nevzdržljivim. V celoti je gumjasta. Kupila sem jo pa v trgovini Zootic. Pa tudi moja je nora na piskajoče igrače...res pa je, da pri njej ne vzbudijo nagona po plenu, ampak bolj nekakšen materinski nagon. Ne uniči jih. Z eno ponavadi med tačkami tudi zaspi. Konga pa jaz ne prakticiram.



Tudi Pehta je eukanubo, pa moram reč, da je super. Res pa je, da na hrano prehajaj zelo počasi, briket po briket. Keksov in ostalih priboljškov, ki niso pasji pa se raje izogibaj. Ko mešaš hrano probaj med te pomešane brikete zmešat malo brez soli naravno kuhanega riža. dober je za prebavo. Lahko je tudi še moker oz sluzast.

No prav srečna sem, da je najdel boljši dom...ki ga vsekakor je.

Mimogrede, vidim, da se z maltežančkom prav lepo razumeta. Meni je moja pehta tako smešna, ko se igra z kolegičinim yorkijem. Ker imajo bokserji tako značilno igro mora moja prav pošteno pazit nanj in na njegovo dlako, ker če jo mala malo pohodi mali že cvili. Potem pa skače proti njemu s sprednjimi tacami na V in je zelo zelo smešno. ;D ;D :D

lp

nerodna Pehtica


kitty

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #208 : 13 Junij 2006, 15:28:13
Joj sem vesela, da smo bili bolj hitri :)
Mi je pa ful všeč ime Pehta. Mi smo imeli pa višavca Rožleta ;)

Pri nas je trenutno tako, da se Figo malo boji maltežana. Mali norc se namreč dvigne na zadnje tačke in potem praska.
To pa seveda boli. Ma se bosta že porihtala. Kreganja ni kar mi je najpomembneje.

Hvala tudi za druge nasvete. Jutri grem po eukanubo in po žoge in žogice  :o



pehta

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
  • Smeh je pol zdravja
Odgovori #209 : 13 Junij 2006, 17:28:32
Kitty, saj ti si tista, ki bi si morala psa ogledat že v nedeljo, pa je gospod ostal na Hrvaškem???

nerodna Pehtica