Labradorec [Labrador Retriever]

ursa · 1415141

Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #3390 : 07 Avgust 2012, 12:54:37
Meni je sicer neumno, da je pasma v pasmi, ampak...ker so res (vedno) večje razlike, bi bilo morda pametneje ločiti. No, ne vem kakšne so še druge možnosti, me zanima kako imajo pri drugih pasmah rešeno.

Aha, še glede kreme Elastopad. Zootic v Domžalah in Kamniku je nima, imajo pa neke druge  :-\ Jaz še kar mažem z ognjičevo in se pozna razlika, a še ni povsem dobro, to traja. Ima pa sedaj sive komolce, ker se na tisto maščobo vse prime ::)


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #3391 : 07 Avgust 2012, 12:59:41
Mi pa (še vedno :)) uporabljamo za mehčanje in dobro kondicijo bilo katerega dela kože kremo Vetaseptal. Imajo na veterinah ali večina lekarn. Sicer deklarirana za mazanje kravjih vimen in rok. Je pa vsestranska in poceni. http://www.lek-veterina.si/si/izdelki-za-izboljsanje-zdravja-zivali/vetaseptal/ ...če komu pride prav  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #3392 : 07 Avgust 2012, 13:09:17
Mi pa (še vedno :)) uporabljamo za mehčanje in dobro kondicijo bilo katerega dela kože kremo Vetaseptal. Imajo na veterinah ali večina lekarn. Sicer deklarirana za mazanje kravjih vimen in rok. Je pa vsestranska in poceni. http://www.lek-veterina.si/si/izdelki-za-izboljsanje-zdravja-zivali/vetaseptal/ ...če komu pride prav  ;)
Aaa, hvala...to je tisto, kar sem omenjala malo nazaj :D
Tiste Scavon Himalaya prav tako ni moč dobiti. Po netu se mi pa ne da naročat.


Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #3393 : 07 Avgust 2012, 13:22:18
Jaz se pa nekako še nisem dokončno odločila kaj si mislim o FTjih... Vseeno se mi zdi, da je med klasičnimi labradorci kar težko najti dobre pse, sploh, če točno veš kaj hočeš. Pa pravzaprav poznam same take, ki spadajo v lažjo kategorijo. Po drugi strani pa že ime Field trial pove, da so vzrejani za delo na "kopnem", to pa ni ravno v skladu s standardom, ker labradorci so bili vzrejani za delo v vodi in imajo temu primerno konstitucijo, dlako, rep, tace in se mi zdi, da se te lastnosti pri FTjih izgubljajo.
Pred kratkim je v Slovenijo prišla ena FT mladička iz Blackthorna in sem se odločila, da spremljam njeno odraščanje in se od blizu prepričam, če me pritegnejo. Glede na to, da delam tudi agility, je to v mojem primeru skoraj boljša izbira. Vizuelno so mi defenitivno bolj všeč klasični labiji. Pod lažje pse pa jaz smatram psice pod 30Kg (raje bližje 25) in pse pod 35Kg (razen pri višjih samcih mogoče), več se mi zdi že pretežko za kakšno resno delo.

Pa še moja lahkokategornica pri dveh letih (na tej fotki ni v kondiciji, mislim, da po gonitvi ali celo po sterilizaciji, se ne spomnim točno):


Pa pri 6 letih:


Meni se zdi Roxy precej kratkonoga, je tudi v višini pod standardom. Ampak, ker nima močnih kosti, ni kot sod na kratkih tacah. Se pa ta kratkonogost vseeno pozna pri hitrosti, če primerjam z labiji na daljših tacah.
Mene poleg te kratkonogosti in pretirano močnih tac motijo še vedno bolj okrogle glave, kratki gobci in zelo izrazit stop. Se mi zdi, da je zdaj en tak trend vzrejanja "babyface" labijev. Ne znam niti dobro opisati, ker se mi zdi, da je linija med lepo glavo in to pretirano glavo včasih precej tanka.









Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #3394 : 07 Avgust 2012, 13:40:12
Meni se zdi zanimivo...pa ne le pri labradorcih, žal je kar na splošno....kako se ni slišalo nekih glasnih protestov, ko se je (del) pasme pod taktirko razstav spreminjal v nekaj čisto drugega, ponavadi neuporabnega, kao lepotnega, in se je to imenovalo izboljševanje pasme. Ko se pa dogodi kakšna sprememba v obratno smer, pa se selekcionira kakšen drugačen tip za potrebe dela in ne razstav je pa ogenj v strehi, pa kar iz pasme jih je treba izgnati pa....Pri nekaterih pasmah je šlo celo tako daleč, da so morali tisti, ki so želeli vzrejeti stari, originalni - nespremenjeni tip pasme registrirati svoje pse kot pasmo pod novim imenom.

Citiraj
Kar se pa problemov z komolci tiče, pa mislim (morda se tudi motim), se pojavljajo pri mladičih enega in istega plemenjaka...

Potem je pa imel silno veliko potomcev, ker je imel skoraj vsak labradorec, s katerim sem imela opravka prej ali slej v življenju nekaj s komolci.

Aja, pa ko ste omenjali Amriški tip ...tisto zavaljeno...Amerika je velika. Dobiš karkoli si poželiš.



sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #3395 : 07 Avgust 2012, 13:52:34
Potem je pa imel silno veliko potomcev, ker je imel skoraj vsak labradorec, s katerim sem imela opravka prej ali slej v življenju nekaj s komolci.

Zanimivo..jaz jih tudi poznam kar nekaj, pa moram potrkat, da stanje ni tako resno..Sem pa tudi jaz opazila, da se v določenih linijah pojavlja več težav.

Aja, pa ko ste omenjali Amriški tip ...tisto zavaljeno...Amerika je velika. Dobiš karkoli si poželiš.

True - američani sami priznavajo, da pri njih vzrejajo dve različni "liniji" psov - glomazne debeluhe in "normalne" labije ter field trial linijo ;)

Pa Lanabela se je že takrat prostestiralo, ko se je šlo v debele ekstreme na razstavah..in ni bilo nobenega govora o izboljšavi pasme.. Ampak saj veš kako je s tem..dokler bo sodnik dodeljeval dobre ocene bajskom, do takrat jih bodo lastniki pitali kot pujske.

Povprečen field trial labradorec žal ni po standardu, zato so take polemike glede njih. In če ni po pasemskem standardu, potem se pač ne more imenovati za to pasmo.



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #3396 : 07 Avgust 2012, 14:02:17
Skozi delo do tipa 8) ..........ostalo je več manj lepotni ideal.
Meni se tudi dopade pes tipa Zara; nekakšna sredina. Vsaj pri lovskih psih je načeloma tako, da noben extrem ni ravno dobrodošel. Kaj je pa tista sredina je pa seveda tudi subjektivni pogled.
Za pasme pač obstaja standard in se mi zdijo pasme v pasmi nekakšna nategavščina, hinavščina................... ......predvsem za nas, ki nam je lopota in razstavljenje na prvem mestu :o

Idealen pes v pasmi ne obstaja!!!
Če ste zadovoljni s karakterjem, delovnimi sposobnostimi in je pes povrhu še lep za "prav dobro" ;D.............kaj več bi še hoteli :)



black beauty

  • *
    • Prispevkov: 317
    • Točke: 1
  • my brand black velvet
Odgovori #3397 : 07 Avgust 2012, 14:05:52
Mene poleg te kratkonogosti in pretirano močnih tac motijo še vedno bolj okrogle glave, kratki gobci in zelo izrazit stop. Se mi zdi, da je zdaj en tak trend vzrejanja "babyface" labijev. Ne znam niti dobro opisati, ker se mi zdi, da je linija med lepo glavo in to pretirano glavo včasih precej tanka.

"babyface"? A lahko kakšen slikovni primer? :) Ker meni se zdi, da bolj pretiravajo v smeri, da so glave kot pri rotvajlerju. No vsaj pri američanih je to izrazito... Stop mora biti izrazit (zapisano tudi v standardu), drugače dobiš glavo flata.

Kar se pa dela tiče. Jaz osebno zagovarjam "dual-purpose" labradorja. Se pravi labradorec, s katerim lahko zmaguješ na razstavah in z njim delaš. Jap, jap, celo obstajajo takšni, le da jih vzrediš je potrebno ogromno truda. Sploh pri iskanju pravega plemenjaka...

Pri nekaterih pasmah je šlo celo tako daleč, da so morali tisti, ki so želeli vzrejeti stari, originalni - nespremenjeni tip pasme registrirati svoje pse kot pasmo pod novim imenom.
Smem zgolj iz radovednosti vprašati, za katere pasme to gre?



idefix

  • *
    • Prispevkov: 420
    • Točke: 4
Odgovori #3398 : 07 Avgust 2012, 14:07:22
Živjo, na sliki je moj čisto levi, tisti njegov  brat zraven je bolj temen in precej nižji.
Pri delu na kopnem in v vodi (iskanje, prinašanje, vzdržljivost, hitrost ob hkrati normalni uporabi nosa, itd) je Logi neprimerljiv z Žimotom (čeprav je bil Žimo super reševalni pes v svojih najboljših letih, bil je enkrat prvi na slovenski preizkušnji MERP - iskanje pogrešanih v ruševinah in drugi na SIP - iskanje pogrešanih v naravi, na kvalifikacijah je dobil v najboljšem testu 198 od 200 točk itd - samo poslušnosti ni nikoli maral :) ).
Skratka, Logija večine stvari ni treba učit, prinaša v diru, dummyje išče, dokler jih ne najde, enako tudi pogrešanega; v vodi gre kot torpedo, tudi ne pride ven, dokler ne najde prinosila (v valovih se ga na morju včasih slabo vidi), tudi potunka glavo med plavanjem, če se mu kaj malo potopi (frizbi, npr).
Po spretnosti na neprijetnem materialu se lahko primerja z najbolj agilnimi pasmami (jaz ga primerjam z malinovci), enako po hitrosti reagiranja, pa tudi po učenju vseh žaljenih ali neželjenih  'trikov' :)
Plen - res so problem zajci, pa tudi drugi psi so neizmerno zanimivi - trenutno, ko je v puberteti, sicer predvsem dišeče psičke. Ni pa še niti enkrat nakazal, da bi se s kom grobo rangiral - tudi, ko mu je neki tečni mali samček ene pet minut tekel za ritjo in ga ščipal, je samo tekel, potem pa prišel do mene in se mi pritožil (medtem ko ga je mali tečnež še kar ščipal v bedra :) ).
Zunanjost - je nekam zelo glistast, ampak itak še odrašča. Za moje potrebe je skoraj prevelik, predvsem je malo predolg.
Dlako ima odlično, rep je klasičen (gl. študijo o repu rečne vidre, morska ima drugačnega), ampak drži ga pa grozno - mislim, da včasih poskuša oponašati malamutko, s katero se občasno druži :). Torej, po zunanjosti ni idealen, je pa po standardu :)

Skratka, zame je idealen prijazen agilen vztrajen delovni pes z dobrim nosom in veseljem do vode, iskanja pogrešancev in prinašanja.

Pa še dodatek:
Lahko se jih sicer imenuje 'field trial', ampak v rodovniku piše 'specialna lovska vzreja'.
Field trial in working trial se tudi ločita po prinašanju divjadi ali po prinašanju dummyjev.

Če bi jih kdo želel primerjat, bi se verjetno moral poučiti o obeh linijah - v živo :).

Sicer pa v specialni lovski vzreji nimajo prav velikih želja po mešanjuu linij, ker sami zelo natančno upoštevajo rezultate slikanj kolkov, komolcev, ramen in drugih sklepov (vključno z beleženjem poškodb križnih vezi), hrbtenice, delovanje srca, pojavljanje alergij, poleg vseh genetskih testov pa tudi sodelujejo pri razvoju novih molekularnih markerjev za pomanjkljivosti, za katere so mnenja, da so dedne :)

lp ž & l & h


diva1

  • *
    • Prispevkov: 532
    • Točke: 0
Odgovori #3399 : 07 Avgust 2012, 14:15:10
Meni se zdi zanimivo...pa ne le pri labradorcih, žal je kar na splošno....kako se ni slišalo nekih glasnih protestov, ko se je (del) pasme pod taktirko razstav spreminjal v nekaj čisto drugega, ponavadi neuporabnega, kao lepotnega, in se je to imenovalo izboljševanje pasme. Ko se pa dogodi kakšna sprememba v obratno smer, pa se selekcionira kakšen drugačen tip za potrebe dela in ne razstav je pa ogenj v strehi, pa kar iz pasme jih je treba izgnati pa....Pri nekaterih pasmah je šlo celo tako daleč, da so morali tisti, ki so želeli vzrejeti stari, originalni - nespremenjeni tip pasme registrirati svoje pse kot pasmo pod novim imenom.



Lanabela, super napisano.

Pravzaprav se pasme (na splošno)   ne delijo na razstavno in delovno linijo. Se pa vzreditelji delijo....Na tiste,  ki jim je pomemben tako videz kot vsebina in katerih psi so delovno sposobni,  in na tiste, katerim je značaj nepomemben, pomemben je samo videz in število razstavnih titul, ker le te pomagajo prodajati mladiče.   "Mi vzrejamo razstavne linije"..., tako radi porečejo.

To, da sami sebi rečejo razstavna linija , praviloma ne garantira nobenega lepotnega potenciala, Imajo pa taki vzreditelji ponavadi večje  število psov (tako veliko, da je individualno ukvarjanje z njimi vprašljivo).

Vzreja kompletnih psov pomeni vložek časa in znanja v posameznega psa, kako  pa to  uspe pri takih pogojih, pa mi ni čisto jasno.

Osebno ne bi niti pomislila na to, da vzamem psa iz  množične vzreje.


Da nadaljujem z mojo večno dilemo: kako lahko sploh delovno pasmo, ali pa lovsko pasmo  vzrejajo taki, ki še v življenju psa niso  pripeljali do najvišjega delovnega naziva...  Ki še nikoli niso obuli škornjev...Kako sploh vedo kakšen mora biti pes značajsko, da je tega sposoben?

Da ne omenjam tistih, ki ne samo, da niso psa pripeljali do višjega delovnega naziva, še do preprostega B-BH ne, pse jim šolajo drugi.
In potem pridejo kupci k takim vzrediteljem, ki jim prodajajo bučke in klobase o čudovitem karakterju svoje psice in uporabljanega samca, pri tem, da se jim niti sanja ne, kakšen značaj bi pes delovne pasme moral imeti.

Vprašajte vzreditelje vašega bodočega mladička, koliko delovnih izpitov  so sami naredili s svojimi psi. In kje?  Ne koliko izpitov psi imajo..  Odgovor vas utegne šokirati. Še posebej, če ste prej poslušali polurno analizo značaja psov.

Če hodite na razstave, bodite pozorni na vso tisto klicanje in mahanje, piskanje in ne vem kaj še vse, ob ringu. Značajsko ustrezni psi potrebujejo minimalno količino spodbude, že sama misel na to, da jih zunaj čaka plen bo poskrbela, da stojijo tako kot je treba. Tisti, ki so nagonsko slabi, tisti pa potrebujejo sto ton piskajočih igrač, pa še potem napol nezainteresirano stojijo pri miru. Odprite oči, uporabite možgane in postavite prava vprašanja, ko kupujete psa.



Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #3400 : 07 Avgust 2012, 14:33:47
"babyface"? A lahko kakšen slikovni primer? :) Ker meni se zdi, da bolj pretiravajo v smeri, da so glave kot pri rotvajlerju. No vsaj pri američanih je to izrazito... Stop mora biti izrazit (zapisano tudi v standardu), drugače dobiš glavo flata.

Nimam nič na zalogi... Saj pravim, da je težko opisati, ampak ja, mogoče je boljši opis rotvajlerska glava. Ampak se mi zdi, da se ohranja neka okrogloličnost, ki se mi zdi, da bolj izvira iz neke želje po luškanem okroglem obrazku. V primerjavi s slikami starejših tipov labijev so gobci krajši in stopi bolj izraziti kot so bili.
Predvsem me zmotijo preširoke in okrogle glave pri psicah, samcem paše močnejša, bolj okrogla glava, psicam pa res ne.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #3401 : 07 Avgust 2012, 15:23:13
Ja, ko je šlo v ekstreme se je včasih protestiralo in se zdaj protestira še več. Ne protestira pa se, kadar se pasma spreminja manj opazno, lepo počasi postajajo psi "lepši". In nazadnje tisti, ki so ostali taki kot so bili izgledajo čudno. In bi se jih najraje izločilo. Mene delitev na razstavne in delovne ne moti, dokler razstavni normalno funkcionirajo in se ne izloča starih in novih delovnih  tipov iz vzreje.

konkretnih primerov, da sespremenjeni se vzrejajo pod starim imenom, za  stare tipe pa so morali vzeti novo ime in večinoma vzrejati v kakšnih "disidentskih" organizacijah je precej, a se takole na pamet ne spomnim imen "disidentskih". No mogoče je podoben primer pri akitah, kjer je spremenjen ameriški tip obdržal ime akita, originalne japonske akite pa so postale veliki japonski psi. A sta vsaj obe pasmi priznani. Tudi pri mačjih pasmah imaš primere (pri siamkah, pa pri sedanjih colorpoint perzijkah....)kjer se ljubitelji starih tipov niso sprijaznili z novo spremenjeno pasmo, pa stare tipe v majhnem številu vzrejajo pod povsem drugačnimi imeni.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #3402 : 07 Avgust 2012, 15:40:49
Ampak spet se meša pojme, delovni in FT ni isto.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #3403 : 07 Avgust 2012, 15:55:40
FT so, če prav razumem, nekoliko prirejen tip delovnega  labradorca (primerljiv recimo z new race tipom huskija). Če se ni vrglo iz pasme spremenjenih razstavnih, ne vidim vzroka, zakaj bi se (precej manj spremenjene ) FT.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3404 : 07 Avgust 2012, 16:14:01
diva1 zelo podoben, če ne kar identičen prispevek o vzrediteljih delovna-razstavna linija je napisala pred časom Urška pri rottweilerjih.

Drugače pa nisem za nobeno ločevanje, delitev paseme, izločitev, niti nisem za mešanje med njimi. Poglej kaj se je pri nemških ovčarjih naredilo-na razstavah se valijo skropucala in pobirajo odličja  ??? Pri zaresnem delu in pri športni kinologiji ( IPO...) pa taki psi ne morejo prosperirati, niti približno niso sposobni delati (vojska, policija, reševanje, agility, zganjanje in varovanje živine) kar počno "delavci" 10+ let.....ampak je še vedno ista pasma.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #3405 : 07 Avgust 2012, 16:48:56
Vsi psi so simpaticni, da se ne bomo narobe razumeli.

Sem videla delati labradorje, show linij. Ko sem pa videla delati FT labradorko, sem pa rekla, da bi tudi jaz imela takega psa! Fuuuul razlika v dobro FT psu, ne glede na teren (voda ali kopno).

Za resevanje iz vode pa brez zamere je zame najprimernejsi le novofundlandec (morda bi bil tudi landseer?). Vse ostalo nad 30 kg se da naceloma tudi uporabiti, a zal to ni NF. Ampak to je moje mnenje (kar pomeni, da ce zelite delati z xy psom cisto neko yx stvar, v kateri je lahko kaksna druga pasma boljsa, delajte!).


Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #3406 : 07 Avgust 2012, 18:31:26
Kolikor vem dejansko sta njuf in landseer za reševanje iz vode najbolj zaželjena. Labradorci so že prelahki, čeprav za reševanje posameznih oseb verjetno še OK. Kolikor sem gledala nekaj posnetkov treningov na TV so morali psi iz vode privleči tudi čoln...



sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #3407 : 07 Avgust 2012, 18:53:27
Lani na morju - 26 kg labradorec je iz morja na obalo privlekel 3,5m dolg gumenjak, ki je bil zadaj zasidran s sidrom - videno na lastne oči in skoraj me je kap :o

Barbara10 kje si videla to psico? Na vzrejnem pregledu?



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #3408 : 07 Avgust 2012, 19:00:16
Za tecaj resevanja iz vode v Trstu je pogoj teza 25 kg in vec.

battito animale


Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #3409 : 07 Avgust 2012, 19:32:11
Samo 25 Kg?  Uf, jaz si ne predstavljam, da bi Roxy privlekla lahko odraslega človeka do obale (ima 27,5 Kg trenutno)... No, lahko, da se motim, sprobala res še nisem, razen, da je mene na kratke razdalje vlačila naokoli... Sem mislila, da je minimum vsaj 35 Kg...



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #3410 : 07 Avgust 2012, 19:43:56
Jaz bi prav poskusila z reševanjem iz vode, če bi bila možnost kje bližje. Tako pa...žal...
No, tudi pri min. 35kg bi lahko sodelovala :D
Je pa res, da marsikaj z lahkoto privlečejo ven in človek ne bi verjel, v vodi je vseeno lažje.


Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #3411 : 07 Avgust 2012, 19:45:50
Kako pa je pravzaprav s FTji in delanjem vzrejnega pri nas? Ali lahko dobijo tako slabo TO, da ne dobijo vzrejnega?



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #3412 : 07 Avgust 2012, 19:50:01
Mislim, da je Indi uspesno naredila vzrejno.

battito animale


barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #3413 : 08 Avgust 2012, 09:31:49
Sasha: Indi je tista, ki sem jo videla delati (prav tako sem jo videla na pridobivanju telesne ocene, ampak je to pri vseh isto in nisi tako pozoren - lahko si jo le obcudoval, ko si jo videl delati, nepozabno in uporabno).


Lauri

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #3414 : 08 Avgust 2012, 11:53:55
Pride kdo na Cac Trbovlje, da skupaj malo pokomentiramo...? :)



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #3415 : 08 Avgust 2012, 12:42:59
Sasha: Indi je tista, ki sem jo videla delati (prav tako sem jo videla na pridobivanju telesne ocene, ampak je to pri vseh isto in nisi tako pozoren - lahko si jo le obcudoval, ko si jo videl delati, nepozabno in uporabno).

Dalec od tega, da dvomim v delovne zasnove od Indi, ampak ima pri tem, kako fantasticno dela, sigurno velik delez tudi Roman ;)

battito animale



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #3417 : 08 Avgust 2012, 15:46:54
Lauri, prva slika je res posrečena :D Ima vedno rešilni jopič ali le za daljše plavanje?
Koliko je pa kaj velika/težka?


barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #3418 : 08 Avgust 2012, 15:47:10
Dalec od tega, da dvomim v delovne zasnove od Indi, ampak ima pri tem, kako fantasticno dela, sigurno velik delez tudi Roman ;)

To vsekakor.

Je pa res, da je on nov v teh vodah in ce se na podlagi tega dejstva primerja delo njegove FT labradorke, s katero sta pred tekmo vadila parkrat, in delo show labradorjev, kjer so vodniki stari macki... res ne mores verjeti.


Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #3419 : 08 Avgust 2012, 15:50:07
Je pa res, da je on nov v teh vodah in ce se na podlagi tega dejstva primerja delo njegove FT labradorke, s katero sta pred tekmo vadila parkrat, in delo show labradorjev, kjer so vodniki stari macki... res ne mores verjeti.


Aha, to si mislila, zdaj razumem. Bolj nagonski del njenega dela?

battito animale