Torta je iz testa za pasje muffine, pa sem kar v navaden pekac vlila (oz. bolj postrgala), da sem potem lahko izrezala kostko. Preliv je iz stopljene pasje cokolade (tiste modre, se mi zdi, da je trixie) - topila sem jo pa nad vodno kopeljo, se hitro stopi. V mikrovalovki se namrec zazge
Ker sicer jaz jedilno cokolado kar v mikrovalovki stopim, da ne rabim dajat not margarine/olja.
Recept za biskvit/muffine je:
1 skodelica moke, 1 skodelica polnozrnate moke, 2 jajci, pol skodelice soncnicnega olja, 1 skodelica mleka, 1 skodelica naribanega sira, 1 skodelica grobo naribanega korenja, 1 zlica pecilnega praska in scep soli.
Jaz sem sol izpustila, zmesas pa mokre sestavine posebej (vse, razen moke) in suhe posebej, potem pa skupaj. Das v pekac ali pa v pekac za muffine, ki ga prej naoljis oz. das na peki papir/muffin papircke. Peces 20-25 min na 175°C.
Aja, v cokolado sem pa dala mal olja, pa ko se je stopila, se je zacela kar nazaj skup sprijemat. Jaz sem zgornje sestavine prepolovila, ker je cisto dovolj - mi je ostalo se sigurno tolk biskvita kot je zgoraj kostka. Je pa uzitno tudi za ljudi, samo neslano
Sem probala.