Ja, zagotovo je veliko dela z dlako, sem jo tudi jaz cesala in se zelo vozlja. Vendar vsak ki si omisli takega psa, pac vzame to v zakup, ali ne?
Lp, Tinkara
naj bi .

...pa se mi zdi davečkrat ne ,kot ja

. Ker razen na razstavni pisti še v življenju nisem videla neostriženega bobtaila ,ki bi bil prečesan in oskrbobvan tako kot je treba

.
Videla sem samo bolj ali manj posrečeno ostrižene, take na približno oskrbovane z naravno dlako, žal pa tudi veliko takih,da bi se najraje razjokal vsak,ki ima kaj srca, ker ni več problem samo v estetiki ampak meji na mučenje živali..
Z afganistanci je podobno npr...
najbolj smešno pa je,da si je večina nabavila te kosmate pse ravno zaradi lepe dlake , ker so jim padli v oči umetelno sfrizirani primerki na razstavnih tepihih .
Potem pa namesto prekrasne dlake gledajo nekaaj ostriženega , čist drugi pasmi podobnega al pa nekaj ogabno neestetskega.
Pravzaprav se mi zdi prikazovanje na razstavah za te pasme zavajajoče,ker ob normalni rabi in normalnem vložku časa in energije pes nikakor ne more bit niti podoben tistim,ki so "iz naftalina" samo za pet minut psite.
Piše v kakšnem standardu da je delo s česanjem-ampak koliko dela- to ne piše nikjer in si noben ne predstavlja. Smo bili enkrat na morju zraven familje ,ki je imela 4 afganistance - najbrž razstavne. Dopoldne so vsak dan najmanj 6 ur razčesavali pse in limali tiste papirčke dol in gol. Pa da ne bi da so bli itak skoz s šali in boh ne dej ,da bi kakšen s ponjave na travo stopil.