Bolečine

Zorek · 1395

Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
: 25 Februar 2007, 22:00:15
Hay,
nikjer nisem zasledila kakšne teme, ki bi bila v povezavi s tem in ne vem kam to spada zato sem dala tukaj.
V četrtek sm Zora počesala, potem sem šla v hišo nekaj popit in potem k Zoru na balkon, da bi vzela žogico in bi se odzunaj igrala. Pa stopim do Zora in ta zacvili. V tistem hipu se mi je zameglilo pred očmi in sem mislila, da sem slučajno mu stopila na nogo ali rep.
Danes pa grem k Zoru ko on leži v svoji košari in ga želim pobožat, pa se ga še dotaknem ne, ko on spet zacvili. To je pustilo kar nekaj časa da se je zresnil. Bil je totalno v šoku.
Čez nekaj časa se igrava na hodniku in ga želim prijeti pa ta spet zacvili. Potem sem ga pa malo pretipala, da bi mogoče izvedela kje ga boli pa mi ni nakazal.
Ker je Zoro pasme airedale terier in ti psi redkokdaj naznanijo, da jih kaj boli ga nekaj mora močno boleti. Kar velja za tudi za Zora, ker zelo redkokdaj zacvili.
No potem sem pa malo prej šla k njemu, da bi ugotovila kaj ga boli in sem ga pobožala blizu sprednje desne tačke in se je kar dvignal in odšel stran od mene. Vem, da se me ni naveličal, ker ko se me naveliča zarenči name.
No pa sem rekla mami, da ga bova morale verjetno vetu peljati, če jutri ne bo bolje. Potem sem pa še očetu povedala pa je najprej mislil, da bi se pes od nas okužil, ker smo bili zdaj 3 tedne vsi bolani. Pa je potem rekel, da je možno, da bi kje po stopnicah padel ali pa bi ga kdo odzunaj brcnu ali odaril.
Pri hoji ga že nekaj časa opazujem, ker se mi zdi da na sprednjo desno tačko malce šepa. Danes je malo zares zašepal ampak je potem spet normalno hodil.
Zanima me če kdo slučajno ve kaj bi lahko bilo, ker me je začelo že kar skrbeti.
Zoro je star že skoraj 7 let, tako da bi moral še normalno hoditi in ne bi smel imeti bolečin.
lp,
Anja


scythe

  • Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 2.061
    • Točke: 65
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
Odgovori #1 : 25 Februar 2007, 22:38:08
Definitivno ga morate takoj peljati h veterinarju!
Lahko ima poškodvane kosti, sklepe, kite, mišice (zaradi udarca, padca, kakšne bolezni....itd.), lahko ima artritis, klopne bolezni.... Možnosti je veliko! Zato priporočam takojšen obisk pri veterinarju.


LP,
M


Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #2 : 26 Februar 2007, 14:02:06
Hay,
danes sem izvedela, da ni možnosti ga peljati k vetu, ker sta oba starša v službi, brat pa še tudi ni naredil izpita, tako da bom verjetno nekje izbrskala številko do veta in ga bom poklicala kaj lahko naredim in če ve kaj bi lahko bilo.
lp,
Anja


Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #3 : 26 Februar 2007, 21:35:25
Hay,
prejle sem malo razmišljala, če bi bilo kaj na sprehodu narobe, da bi ga od česa tam bolelo.
V četrtek in včeraj sem Zora peljala na sprehod. In sem mu dala povodec okoli vratu in prs (kot oprsnica) in obakrat je tisto od povodca kjer je bilo skupaj spneto ušlo na desno stran in ker je Zoro tekel ga je očitno to udarjalo. Torej ga je od tega bolelo, ker se je čez čas razbolelo. No učeraj se Zoro ni želel igrati. Danes pa pride k meni v sobo in se je samo igrati želel ter se je veliko valjo, da sem ga jaz čohala. Danes sploh ni bilo težav, ker sem mu malo to desno stran zmasirala, kar on zelo obžuje, ker če se kam udari kar k meni prileti in mi moli tačko ipd. samo da mu zmasiram, ko mu zmasiram pa se mi zahvali in gre.
Torej je bilo vse zaradi moje nevednosti, da ga ta povodec moti. Tega nikdar več ne mislim narediti, ker ne želim škoditi nikomur. Drugič si bom ta povodec okoli vratu naštimala ali pa če bo Zoro želel ga bo lahko nesel, ker učasih mu nadenem ovratnico, on pa samo povodec zagrabi in gre kar sam na sprehod.
Ga bom še malo masirala, da mu bo še bolje.
lp,
Anja