Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]

veranderlijk · 2668656

BellaDona

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #5550 : 13 Junij 2007, 09:46:53
Ne vem kako naj začnem karkoli napisat, ker sem ostala totalno šokirana  :'(   nad tem kar sem prebrala. OK, že res, da ni prav da se osebni obračuni delajo po forumih, ampak take laži pa tudi ne morem spregledat.

To kar je tu napisno, gre preko vseh mej razumljivega, glede na to, da sem Allyino zdravljenje javno razgrnila na modrem forumu, korak po koraku.


Glede Ally-e pa trdim da si jo ubila napačnim zravljenjem, tako kot Fano in .... sploh mi ni jasno kaj delaš z mojimi in lasniki psov drugih vzrediteljev - jaz tvoje ne diram in jim ne delim pametnih nasvetov.


Allyo je zdravil veterinar v Kopru. Katera zdravila je je dal, sem v času njenega zdravljenja na dolgo in široko opisala na modrem forumu.
Zdravljenje sva nadaljevali v Ljubljani na veterinarski fakulteti, kjer sta jo zdravili dve najbolj priznani veterinarki, ki ji v končni fazi niso vedli pomagat.

Glede zdravil, ki so ji bila predpisana, sem takrat vprašala na fakulteti, ali bi bilo kaj drugače, če bi ji dala druge antibiotike (tiste, ki je omenil Miloš), pa je rekla, da ne. Zdravilo, ki ga je imela Allya, je bilo čisto enakovredno temu.

Mnogo ljudi mi je stalo ob strani, ko sem se borila za njeno preživetje in sem se vsem javno zahvalila na forumu.

Slavi pa mi je stala ob strani v najtežjem trenutku, ko je Allya odhajala.

Kaj je Slavi delala z mojo Allyo: NIČ.

Kaj je Slavi delala z mano :  - me klicala, kako je z psičko, če je kaj bolje
                                     - mi povedala njeno realno sliko po vseh simptomih, ki sem jih opisovala na forumu (da ji verjetno ni pomoči.
                                       In ker ji nisem verjela, se mi je Allya na poti k veterinaju zadušila v avtu)
                                    - me tolažla, ko sem tulila ob 6 zjutraj, ker je Allya odšla

TO JE DELALA SLAVI Z MOJO PSIČKO. Za kar ji bom vedno hvaležna, ker sem se v tistem trenutku počutila totalno zgubljeno.

Nisem si mislila, da bom mogla še kdaj podoživljat Allyino smrt tako podrobno. Mislim, da nisem nikoli napisala potek njene smrti. Glede na to, da pa se sedaj počutim grozno, naj izvejo tisti, ki provocirajo, kako je odšla moja psička.

- Ob 4 - h zjutraj je bruhala rumeno sluz. Pobrisala sem za njo, jo spustila ven lulat in kakat, jo pocartala in pospremila nazaj na njeno ležišče, kjer je 
           počivala.
- Ob 6 - h zjutraj sem jo dobila ležat v pisarni stisnjeno v en kot, ker se je tresla. Mislila sem, da jo je strah, ker je spet pobruhala po tleh. Pocartala sem
           jo, ji dala ljubčka in ji rekla naj se ne sekira. Šla sem pobrisat potleh in ko sem se vrnila k njej ni več dvignila  glavice.
           Gledala je topo pred seboj in se ni več premaknila. Takrat sva jo z možem dvignila, dala na ležišče in jo odnesla v dnevno sobo.
- Ob 6.30 sem klicala Slavi in ji v joku povedala kaj in kako. Takrat je Allya še dihala. In nisem hotela verjet, da odhaja.
- Ob 7.30 ji je začelo odpovedovat telo. Tekočine so ji uhajale iz vsega telesa, voda, blato, slina.
- Ob 8 - h sva bile prve pri veterinarju. Ko sem šla v avto, se poslovit od moje ljubice, je imela jeziček čisto violičast, učke izbočene in hlastala je za
           zadnjimi sapicami zraka. Nakar sem ponorela in poklicala veterinarja, naj jo pride takoj uspavat v avto. Potem pa je bilo v 10 sekundah konec
           vsega.

Sedaj pa upam, da ste se naužili vsi, ki ste iskali zanimive zgodbe na forumu.  >:(  >:(

Miloš, tudi ti si mi stal ob strani. Poklicala sem te, ko mi je Allya prvič padla skupaj pri veterinarju. Ful sem ti bila hvaležna in sem se ti tudi na forumu javno zahvalila.

Tudi Ines me je spraševala kako je z psičko in me tolažila. In tudi njej sem se zahvalila. Več kot enkrat.

Tudi Benjamin me je povprašal kako je kaj z Allyo.

In tudi Slavi mi je stala ob strani, za kar sem se ji tudi javno zahvalila na forumu.  In to se mi zdi čisto prav. Naj se ve, da vzreditelji pomagate pri takih situacijah.

Ampak napisat, da jo je Slavi ubila, ker jo je zdravila z napačnimi zdravili, to pa je preveč. Zdravili so jo samo veterinaji in nihče drug.

Zdaj pa vzamite to kot osebno obračunavanje ali kakor koli hočete. Vsakič sem se trudila, da sem čimbolj objektivno napisala vsa dejstva in nikoli nisem osebnih interesov dala na forum. Tisti, ki so karkoli imeli z mano, smo se dajali preko zasebnih spročil.

Upam, da boste tudi tokrat vzeli napisano kot čisto objektivna dejstva.

In če se kdo čuti, da se mu nisem zahvalila dovolj javno, naj še enkrat napišem, da sem se takrat v dveh temah javno zahvalila vsem, ki ste mi stali ob strani. In naj se sedaj, 6 mesecev po Allyini smrti, končno poležejo vode glede tega.



alanos

  • *
    • Prispevkov: 127
    • Točke: 0
Odgovori #5551 : 13 Junij 2007, 11:19:51
Kužni kašelj se zdravi z Ceporexom ali Sumamedom vse ostalo kaj so/ste eksperimentirali je ubilo tri psice. Vsi ki so pravočasno reagirali in pravilno zdravili so hitro pozdravljeni in brez posledic.


Totalna glupost i totalano kriva informacija.....Samo me zanima zasto ta informacija nije bila objavljena na forumu kad je kuznio kasalj vladao,a ne tek poslije....tek sad!!!!
Po tome ispada da su Veterinarski fakultet u Zagrebu i Vetrinarski fakultet u LJubljani totalno promasene ustanove i da su totalni amateri i da se ,kad su psi bolesni,treba hitno javit u Poljcane... :o

Doge....moj stil zivota.....


INES

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 944
    • Točke: 0
  • Tora
Odgovori #5552 : 13 Junij 2007, 11:27:14
Katja - vem, da je hudo. Smrt tvoje psičke je takrat pretresla vse. Je pa res, da je bil kužni kašelj takrat na pohodu pri večini.  Nisi kriva ti. Treba je zaupati tistemu, ki ti pomaga in ga upoštevati. Če malo poslušaš tega veta, malo drugega, pa spet tri različne vzreditelje pa je lahko zdravlljenje usodno.

Kar pa se tiče Miloša in njegove pripravljenosti za pomagat pa lahko iz prve roke povem, da nas je že parkrat rešill, da nismo zmrznili. Pa sploh ni važna ura. Nazadnje je bila situacija s psom, ko sva ga z Dejanom vrgla iz postelje v nedeljo ob pol sedmih zjutraj. Kuži mi je na poti do veta na rokah že nehal dihati  in sedaj spet veselo skače po stanovanjum in osvaja babe.

Lp, Ines!

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.


INES

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 944
    • Točke: 0
  • Tora
Odgovori #5553 : 13 Junij 2007, 11:30:21
Alanos - moji psi so ostali živi in smo ubrali ta zadnjo varianto.

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.


COSTA

  • *
    • Prispevkov: 309
    • Točke: 0
Odgovori #5554 : 13 Junij 2007, 11:33:19
Čaw,

ne morem vam povedati, kako zelo sem zgrožena nad vsem tem  >:(  >:(  >:( . Ma ne morem verjeti, pa sej niste resni. Kako ste lahko tako podli, da se spuščate na tak nivo, gggrrrrrr  >:( , da greste in širite in obtužujete ljudi, nečesa, za kar očitno sploh ne veste kaj in kako oz. lažete  ???  >:( .

Kar pa se provokacije tiče pa si ti INES začela, ko Slavi nisi mogla do živega oz. jo ponižati, ko je pač napisala kaj in kako je v resnici z naslovi, kakor koli to že je, greš naprej in to na tak podel način, da ......  >:(  >:(  >:(  >:( . Pa kako si lahko tako grda ??? Kaj nisi pomislila, da je možnost, da se bodo lastniki teh psic oglasili in povedali, kako je v resnici bilo ??? In, da sta sedaj vidva z Milošem prikazana v bolj slabši luči, kot pa Slavi ?  :) .

Sem pa zelo vesela, da sem sama ter vsi ostali izvedeli resnico iz prve roke !!!!! ( pa saj itak sem dvomila v obtožbe). Mislim halo, da bi Slavi narobe zdravila ??? Pa sej niste resni. Bo pa ja vedela, kaj in kako no. Sej ni včeraj po župi priplavala.

Pa še to, dragi FLN- ovci: kako ste lahko tako brez srca in ste dopustili, da lastniki ponovno doživljajo to moro, se spominjajo teh mučnih trenutkov, ko so nemočni opazovali umirajoče ljubljenče, a ????? Vidva bi se lahko vsem tem ljudem opravičila, ker pereta umazano perilo v javnosti na račun njihove bolečine. Zamislita se.

Nikomur nočem nič žalega ampak tole podoživlanjem groze ob izgubi, ki je bila že v prvo zelo boleča in sedaj spet mi je pa dvignilo pokrov, kot je nekdo že napisal na forumu. Nisem se hotela sploh vtikat ampak kar je preveč, je pa preveč.

Uuuuffffff, sem se pa razpisala amapak enostavno nisem mogla biti tiho.

L.P.P. Špela



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #5555 : 13 Junij 2007, 11:40:56
Dajte pustit to temo in sploh ne razpravljajte več, ker se boste spet začeli samo zapletati. Dalje rešujte zadeve preko ZS. Fana in BellaDona oz. Allya sta povedali svoje in samo oni edini vesta kako so zadeve potekale, ker gre za NJUNE pse.

Lp nina



matrox

  • *
    • Prispevkov: 196
    • Točke: 2
Odgovori #5556 : 13 Junij 2007, 11:48:33
Citiraj
Fana in BellaDona oz. Allya sta povedali svoje in samo oni edini vesta kako so zadeve potekale, ker gre za NJUNE pse.
Točno tako. Ostali, ki zraven čivkate pa  :-X

Citiraj
In, da sta sedaj vidva z Milošem prikazana v bolj slabši luči, kot pa Slavi
Mislim da kar nad obema sveti slaba luč. 




valvasor

  • *
    • Prispevkov: 1.221
    • Točke: 8
Odgovori #5557 : 13 Junij 2007, 11:50:02
    Ojla!

   Ninci, se opravicujem, da je slo spet vse tako dalec..sploh pa Katji in Natasi, ki sta vmesani v to.  Na zalost je pa vse skupaj ratalo samo zaradi naziva, Evropski mladinski prvak, ki ga ima samo en pes.  Ker gre pa to enim v nos, so pa ubrali drugo taktiko- preusmeri debato na kaj bolj zanimivega, da bodo na prvo temo ostali pozabili.

   Cakam uradne rezultate iz Zagreba.

 Cao-Slavi



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #5558 : 13 Junij 2007, 11:57:39
Kužni kašelj se zdravi z Ceporexom ali Sumamedom

Ne posplosuj. Kuzni kaselj povzroca vec povzrociteljev in pri izbiri zdravila je potrebno najprej dolociti le-tega. Ce gre za virusno obolenje (dostikrat) nimas kaj sekat z antibiotikom, razen v primeru sekundarne bakt. okuzbe. Pa tudi v tem primeru in v primeru, da je primarni povzrocitelj Bordetella bronhiseptica, se dela antibiogram in se zdravil izbere n podlagi tega.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


ahasver

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • živim z dogami in za doge
Odgovori #5559 : 13 Junij 2007, 14:10:18
Ne vem kdo je začel. :)



**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #5560 : 13 Junij 2007, 14:27:38
Pa je sedaj sploh važno kdo je začel ?
Prepirate se zaradi čisto že prežvečenih stvari....
Sramota  ::)



INES

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 944
    • Točke: 0
  • Tora
Odgovori #5561 : 13 Junij 2007, 14:35:35
Citiraj
Kar pa se provokacije tiče pa si ti INES začela, ko Slavi nisi mogla do živega oz. jo ponižati, ko je pač napisala kaj in kako je v resnici z naslovi, kakor koli to že je, greš naprej in to na tak podel način, da ......  Angry  Angry  Angry  Angry .

S čim že?
Citiraj
Pa kako si lahko tako grda Huh Kaj nisi pomislila, da je možnost, da se bodo lastniki teh psic oglasili in povedali, kako je v resnici bilo Huh In, da sta sedaj vidva z Milošem prikazana v bolj slabši luči, kot pa Slavi ?  Smiley .

Mene boli briga kdo je izpadel grd. Jaz vem za to kar je bilo, kar sem doživela z določenimi ljudmi in kaj z določenimi nisem. Nisem jaz tu zato, da bi se delala lepo.
Jaz za svoje pse skrbim več kot čudovito in nimam kaj skrivat ali pa se delat lepo.

Ti imaš enega psa in nosiš odgovornost za enega psa. Jaz imam sedem svojih in še dvanajst mladičev pri lastnikih. Torej nosim odgovornost za 19 psov.

Če ne misliš z menoj govoriti v normalnem  tonu (in ne dramatizirat) se ne bom več menla s tabo. Upam pa, da ti bo že sedaj v prvo jasno in se to ne bo več ponavljalo.

P.S.: Jaz in Miloš sva dve različni osebi z dvema različnima družinama in lastnika različnih psov. Ne naju posploševat! On ne nosi odgovornosti za moja mnenja, jaz pa ne nosim za njegova.

Lp, Ines!


..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.


ahasver

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • živim z dogami in za doge
Odgovori #5562 : 13 Junij 2007, 14:41:05
Ja, samo eni ne dajo miru.

Kdo je začel.   Slavi piše -
Citiraj
Pa še nekaj, očitano mi je bilo, da sem ubila Ally- ino psičko, ker sem jo baje narobe zdravila.

Jaz sem ji to osebno povedal po telefonu ne na forumu.


Citiraj
Miloša moti objava v katalogu, kjer piše, da vsak PRM dobi naziv Evropski mladinski prvak. Pozabili pa so dodati, da to ne velja za pse pasem, ki imajo več barv(nemške doge, šnavcerji, kokeršpanjeli...) ampak je to logično ljudem, ki imajo te pasme in vedo, da je pri teh barvah en CACIB se pravi en Evropski prvak, ravno tako je samo en Mladinski evropski prvak.

Nisem spreminjal teme. Pri šnavcerjih, kokeršpanjelih.... HALO o dogah se pogovarjamo, o Portorožu sem že pisal ne bom ponavljal.

Interesantna je bila situacija v Novem Marofu dve leti nazaj ko je Slavica prepričala sodnika da podeli dva BOB-ja da bi še Jack dobil kak BOB in isto je naredila v Grosuplju takoj za tem.Ker drugače ni  šlo mimo Eremita ;D ;D ;D



matrox

  • *
    • Prispevkov: 196
    • Točke: 2
Odgovori #5563 : 13 Junij 2007, 14:50:57
 ???
Citiraj
Ker gre pa to enim v nos, so pa ubrali drugo taktiko- preusmeri debato na kaj bolj zanimivega, da bodo na prvo temo ostali pozabili.
Tole mi pa res ne gre v gavo ???

Valvasor pa sami ste nam 1. na tem forumu postergli z novim škandalom ???  Kot že z nešteto drugimi....
Ene pa res za nos vlečete....



dog4ever

  • *
    • Prispevkov: 961
    • Točke: 13
Odgovori #5564 : 13 Junij 2007, 14:56:25
Samo obnašate se pa še huje kot otroci ::) :-\

In razrešitev tega problema (spora) je čisto preprosta: če je pes postal mladinski evropski prvak, potem je dobil kartico, da je pes postal ev. ml. prvak. Zakaj je Miloš ne pokaže, če jo je res dobil?

Ne pa, da se kregate in obtožujete in vlečete na plan pogin psov pred pol leta (verjetno je za lastnici zeloooo prijetno spet to obujanje spomina :'()... Dajte se obnašat starosti primerno!!



erika

  • *
    • Prispevkov: 448
    • Točke: 5
Odgovori #5565 : 13 Junij 2007, 15:14:00

In razrešitev tega problema (spora) je čisto preprosta: če je pes postal mladinski evropski prvak, potem je dobil kartico, da je pes postal ev. ml. prvak. Zakaj je Miloš ne pokaže, če jo je res dobil?



Točno tako! Če bi jo imel, bi jo najbrž pokazal tako pa...

lp erika


Kast

  • *
    • Prispevkov: 1.317
    • Točke: 9
Odgovori #5566 : 13 Junij 2007, 15:34:39
Ustavite se že enkrat. Ta tema je namenjena VAŠIM PSOM in NE VAŠIM OSEBNIM ZAMERAM TER KREGANJU. Imejte vsaj malo spoštovanja do svojih pesjanov in se nehajte tu kregat. Pejte na kavo ali pivo, pa si v fris vse povejte....

Dajte kakšno pozitivno in poučno novico napisat, da bo v temo spet posijalo sonce ;)

lp


**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #5567 : 13 Junij 2007, 15:48:05
Ustavite se že enkrat. Ta tema je namenjena VAŠIM PSOM in NE VAŠIM OSEBNIM ZAMERAM TER KREGANJU. Imejte vsaj malo spoštovanja do svojih pesjanov in se nehajte tu kregat. Pejte na kavo ali pivo, pa si v fris vse povejte....

Dajte kakšno pozitivno in poučno novico napisat, da bo v temo spet posijalo sonce ;)

lp
Se popolnoma strinjam...



cezar

  • *
    • Prispevkov: 36
    • Točke: 0
Odgovori #5568 : 13 Junij 2007, 15:59:48
Res ste totalno zmešani!!!!!!!!!
Namesto, da bi stopili skupaj in se borili, da bodo slovenske nemške doge boljše od italijanskih,da boste premagovali Sun, se kregate med sabo!
SLOVENSKA FAVŠIJA PAČ!!!!!!!



malena3

  • Gost
Odgovori #5569 : 13 Junij 2007, 17:00:20
Res ste totalno zmešani!!!!!!!!!
Namesto, da bi stopili skupaj in se borili, da bodo slovenske nemške doge boljše od italijanskih,da boste premagovali Sun, se kregate med sabo!
SLOVENSKA FAVŠIJA PAČ!!!!!!!

Na žalost je res tako. V večini jih nože zariva v hrbet in dramatizira.

Mi je pa res težko brati ene kozlarije. Mislim da je preteklo preveč časa, da bi zopet vse odpirali, posebej rane vpletenim.
Nimate nekateri niti kančka spoštovanja do ljudi? Če že ne do ljudi, imejte vsaj do živali. Mislim....



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #5570 : 13 Junij 2007, 17:18:03
ššššš zdej bo pa počasi dovolj. Tako obdelovanja med vzreditelji kot ogorčenih komentarjev. Je kar je pa tudi bilo je že.... gremo naprej. Ideja iz balkanca se mi ne zdi slaba...mogoče bi začeli nemške doge 2

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


COSTA

  • *
    • Prispevkov: 309
    • Točke: 0
Odgovori #5571 : 13 Junij 2007, 17:56:00
Čaw,

ej Slavi, sem mal gledala Costa iz levega profila pa je čist babici Flo podoben  ;D a a se ti ne zdi ?

L.P.P. Špela



miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #5572 : 13 Junij 2007, 20:37:10
Zdravo,
Mene pa zanima kakšne so možnosti da naprimer iz para črne in harlekin doge dobite mladiče različnih barv, med katerimi so tudi rjavi?



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #5573 : 13 Junij 2007, 21:51:49
miško zelo odvisno od tega kaj imaš v rodovniku in nekaj malega je tudi na tem kako daleč nazaj v rodovniku.

Recimo kombinacija pure black (črni brez rumenih prednikov) in rumen da same črne mladiče, vendar vsi prenašajo rumeni gen. Če tega črnega mladiča pariš naprej z rumenim je velika verjetnost, da dobiš tudi rumene mladiče.

Če ga pariš s pure black se na del mladičev prenese rumeni gen

and so on and so on se to prenaša mnogo generacij in čisto možno je, da po 20 generacijah dobiš iz kombinacije črn črn rumenega mladiča - starša imata pač nekje v preteklosti nekaj rumenega.

Lahko se pa rumeni geni tudi porazgubijo - prenašalci recimo niso parjeni

Se mi pa ob tem vprašanju poraja novo - za nekatere pasme obstajajo testi, s katerimi se določi "pravo" barvo psa. Recimo pri avstralcih je dajal black tri samec z merl samico skoraj bele mladiče - na testiranju so odkrili da je ti prikriti merl. Ali obstaja kaj podobnega pri nemških dogah...da bi recimo lahko ugotovili, kateri psi recesivno prenašajo rumeno barvo?

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #5574 : 13 Junij 2007, 22:06:13
Neyka hvala. Malo sem gledla oglase na bolhi pa sem vidla da imajo med mladiči še enega rumenega. To se mi je zdelo malo čudno ker vem naj se ne bi parile naprimer črna in rumena doga. A se ta mladič ki ni pričakovane barve lahko uporablja naprej za vzrejo ali ne?



Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #5575 : 13 Junij 2007, 22:07:23
Neyka... dobra obrazložitev.... ;)

Jaz sem pa mislila, da se lahko parijo samo črne in harlekin doge skupaj in pa tigraste in rumene skupaj... a tudi med sabo lahko parijo črne in rumene, al kako?:-[ .... zanimivo...



alanos

  • *
    • Prispevkov: 127
    • Točke: 0
Odgovori #5576 : 13 Junij 2007, 22:17:36
Takva su parenja zabranjena i protiv su pravilnika o uzgoju FCI-a.

Doge....moj stil zivota.....


alanos

  • *
    • Prispevkov: 127
    • Točke: 0
Odgovori #5577 : 13 Junij 2007, 22:18:47
Takva su parenja zabranjena i protiv su pravilnika o uzgoju koji je propisao FCI.

Doge....moj stil zivota.....


miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #5578 : 13 Junij 2007, 22:30:59
Vem da je parjenje med temi barvami prepovedano. Kaj pa rumen mladič iz črnega in harlekin legla. A se ta lahko uporablje za vzrejo, in če se lahko, naprimer pari z rumenim psom je možnost naprimer za črne mladiče?
Drugače pa vsem malo pozne čestitke za osvojene rezultate v Zagrebu.



Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #5579 : 13 Junij 2007, 22:37:09
Aha... se pravi, da sem si prav razlagala tele paritvene kombinacije...