Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]

veranderlijk · 2673192

search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1950 : 20 Julij 2006, 21:27:14
No najprej bom odgovorila naši MIŠI.
Jaz sem ZA da se govori o tem v javnosti, ker ne vidim nobene ovire, da se ne bi ;) Ostalo kar leti na "začetnike" bom preslišala, ker se mi zdi brezpredmetno.

Vidim, da ste se kar razpisali o primernih lastnikih in kako vi navajate psičke od malega. Moram pa povedati predvsem za Natašo( (ker njo tudi osebno zelo dobro poznam), da je Arona res dobro poštimala in je od našega prvega srečanja zelo napredoval, kar tako naprej.
Kanchy očitno so tudi takšni otroci lahko odgovorni. Bravo!

Kar se pa tiče komunale: meni je zadnjič prišlo na ušesa, da imajo namen gospodinjstvu zaračunati tudi komunalne storitve (čiščenje in odvoz smeti) po vsakemu psu posebej v gospodinjstu.



quantum

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #1951 : 20 Julij 2006, 21:35:46
Citiraj
Kar se pa tiče komunale: meni je zadnjič prišlo na ušesa, da imajo namen gospodinjstvu zaračunati tudi komunalne storitve (čiščenje in odvoz smeti) po vsakemu psu posebej v gospodinjstu.

Hmmm potem boste imeli pa eni kar velik račun :D



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1952 : 20 Julij 2006, 21:39:32
Hmmm potem boste imeli pa eni kar velik račun :D

Ja zna biti kar zanimivo  :) Upam, da bo vseeno ostalo na tem kar je sedaj. Če pa ne se bo pa pač treba prilagoditi kaj čmo ::)
Je pa res, da se je od tistega napada bulmastifov v Ljubljani pojavilo nekaj takšnih, ki želijo zatreti pse. Zanimivo, da je v enem dnevu nekdo pred časom povozil ali pa "samo" zbil z avtom kar tri potepuščke  :'( :'( Človek sem ob čem takšnem pošteno zgrozi.



Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #1953 : 20 Julij 2006, 22:43:40
Kar se pa tiče komunale: meni je zadnjič prišlo na ušesa, da imajo namen gospodinjstvu zaračunati tudi komunalne storitve (čiščenje in odvoz smeti) po vsakemu psu posebej v gospodinjstu.
Meni je pa prišlo na uho, da bodo baje delili posebne označene vrečke in vsakemu gospodinjstvu posebej zaračunavali toliko kolikor je bilo odvoza na mesec in kaznovali tiste, ki ne ločujejo odpadkov ??? se mi zdi "malce" za lese privlečeno, pa vseeno, spomnijo se vse živo... Čeprav bi bilo še najbolj fer...
Drugače pa pri nas v bloku lastniki psov že plačujemo odvoz smeti, vodo (tisti, ki nimajo števca), skupno elektriko, čistilko,... Vse kot za še eno osebo.
Je pa zanimivo, da ni prispevkov za mačke (čeprav s tole izjavo pljuvam v lastno skledo, ker imam 2). Za njih se ravno tako rabi voda, smeti,... ali pa za ribice, koliko vode gre za njih, če ni filtra v akvariju  ;). Lahko bi naredili tudi razlike v plačilu glede na pasmo. Sem absolutno prepričana, da sosedova psička, ki ima približno 25cm plečne ali pa trije kokerčki iz bloka ne pijejo toliko kot Theba in pokakajo ravno tako ne toliko...  ;)  ::)
lp
T.

8)


Siempre Amigo

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #1954 : 21 Julij 2006, 00:12:38
Mislim, kakšno vezo ima pa to koliko kateri pes popije?
Jaz lahko popijem 50x več vode kot kakšna 100 kilska teta. Saj kokršpanjelu je treba tudi menjati vodo če je ne popije.
Plačaš toliko kolikor porabiš. Zato pa so števci.
Ribica, rakec, paličnjak, hrček...pa kaj še. Potem pa naj dodatno plačujejo tisti ki imajo slabši pralni stroj in porabijo zaradi tega več vode.

Plačilo glede na pasmo? Zakaj pa ne, naša policijska država je že tako uvedla davek na razred avtomobilov, kvadraturo...
Doga je kao ekstra, bolj redka, več poje, ....čez nekaj let bo pa tam kot nemški ovčar. Za vsakim vogalom. Pa bodo spet spreminjali zakon. Čeprav to dvomim, verjamem pa da so trije psi že luksuz.
Glede plačevanja čistilke v bloku se mi zdi dovolj pošteno. Tudi tačke niso vedno suhe. Volk sit in koza cela.

Glede vreč za iztrebke....pošteno. Za tiste, ki niso na samem v bližini gozdov, travnikov (ne da se jih tja meče, ampak ne morejo vsi narediti pasjega wc-ja)...nekako se jih je treba znebiti.
Glede ločevanja....hm, bo še trajalo, čeprav glede na to da so zapravili precejšnjo vsoto za tisk bedne brošure kako je slovenija čudovita država in naklonjena državljanom za vsako gospodinjstvo, se lahko spomijo tudi tega. Volitve niso daleč.


Kar se tiče nasvetov novim lastnikom se povsem strinjam da je to debata, ki naj bi potekala na štiri oči.
visoki mali, čuvaj ne čuvaj, barva gor dol....saj to je v standardu.
Igrivi, crkljiv....kateri pes pa ni? Za nakup vsake pasme se je potrebno predhodno pozanimati. In malo bolj realno oceniti standard in kvaliteto življenja. Pa ne bo toliko brezdomčkov.

Kar se tiče pomoči vzrediteljev....vse se dogaja in nič ne morete storiti, razen tega da naslednji pes ne bo več kupljen tam. In ker se slabši glas širi še hitreje kot dober (pa še premalo hitro), je vprašanje časa kdaj bodo sploh nehali kupovati tam pse, razen če je odličen trgovec in manipulator. Enega poznamo.

Lp, Anja


I wonder if danes think poodles are members of a weird religious cult.


Siempre Amigo

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #1955 : 21 Julij 2006, 00:14:25
Glede tistih, ki pa nimajo števca in imajo doma pinča....pa naj si nabavijo števec. Bo ceneje.

I wonder if danes think poodles are members of a weird religious cult.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1956 : 21 Julij 2006, 07:19:02
Citiraj
Drugače pa pri nas v bloku lastniki psov že plačujemo odvoz smeti, vodo (tisti, ki nimajo števca), skupno elektriko, čistilko,... Vse kot za še eno osebo.


To je odvisno od bloka do bloka, in kdo je upravitelj. Pri nas ne plačujemo nič. Ena teta pa je v sosednjem bloku (zdaj se je že odselila) za malega yorkija plačevala kot za odraslo osebo.  :-X

Kar se tiče izbire lastnikov ... se nekako strinjam z ostalimi. Tudi odločitev vsakega vzreditelja je kakšno vizijo ima in kako si predstavlja dobrega lastnika. Nekateri imajo višje kriterije drugi pač nižje. Nekaterim je želja, da so psi izključno v stanovanju drugi nimajo nič proti bivanju v pesjaku... vse to je odločitev vzreditelja. Se mi pa ne zdi izbira lastnikov za dogo nič bolj težaško delo kot za ostale pasme.

Lp nina



Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #1957 : 21 Julij 2006, 09:04:47


Se mi pa ne zdi izbira lastnikov za dogo nič bolj težaško delo kot za ostale pasme.

Lp nina


Se podpišem. Vsaka pasma je nekaj posebnega in rabi posebne lastnike (predvsem odgovorne).

Siempre Amigo: sem pisala ironično, ker znajo ljudje tako zelo komplicirati, sploh ko pride do denarja. Mi je čisto vseeno, koliko kdo od ostalih stanovalcev plačuje in zakaj... Če bi bilo še ostalim, bi bilo (vsaj v našem bloku) veliko manj prepirov ;)
lp
T.

8)


donati patrizio

  • *
    • Prispevkov: 11
    • Točke: 0
Odgovori #1958 : 21 Julij 2006, 15:25:34
pozdravljeni vsi ki berete forum!

rad bi se zahvalil vsem ki ste mi pisali zasebno v teh dneh in mi dali pohvale za moje pse in mi izrazili vasa mnenja.

za gospo poers (valvasor): tudi tokrat se motis. sem prav jaz patrizio ki narekujem kseniji to kar mora napisati na forum. Koliko rumenih/tigrastih psov si vzredila v tvojem zivljenju???? nic po mojih informacijah. torej predvidevam da stvari ki jih govoris o rumenih/tigrastih si si jih naucila "na univerzi javnih parkov". jaz osebno sem v zadnjih 20 letih vzredil "moja aktualna knjiga psarne se ustavi pri 20 let nazaj" 417 rumenih /tigrastih, ne da bi imel v leglih probleme, ki bi bili tudi pri ostalih barvah. v nasprotju s tem kar pravis ti, je genetski material na katerem se lahko dela pri rumenih/tigrastih je zelo sirok. krvne linije so razlicne in neodvisne med seboj. v teh zadnjih letih je zaradi interneta precej lahko poiskati in izbrati samce ki najbolj zadovoljijo potrebe vsakega lastnika psice. tako zaradi njihovih karakteristik kot zaradi karakteristih njihovih potomcev po svetu, ki se jih brez tezav vidi.  poleg tega tehtanje genetskih indikatorjev pomaga lastniku psice pri izbiri samca za dolocene karakteristik "dispolazije, miokardiopatije, zasuk zelodca, itd".

seveda ce so paritve narejene kar tako se lahko zgodijo grenka presenecenja. to pa velja za vseh 5 barv.
 ce zelis mi lahko odgovoris kar na razstavi v oberwartu, ce prides. tako bova imela priloznost tudi da se pogovoriva o tvojih kritikah na racun baia azzurra psov (ne glede na barvo) ki so bili prodani v slovenijo. glej na primer le zadnjega modrega samca, dobro ves o kom govorimo.

lp

patrizio
www.baiaazzurraalani.com

prevod: ksenija



valvasor

  • *
    • Prispevkov: 1.221
    • Točke: 8
Odgovori #1959 : 21 Julij 2006, 16:26:22

   Ojla!

  Ksenija- vem, da ti prevajas, ker Patricio ne razume slovensko. Zato sem post tudi naslovila nate. Se opravicujem, ce sem vaju s tem prizadela.

  Govorimo o Gucciju? Ja, saj se je  Mark pri meni zanimal za modro ali sivo dogo- pa sem mu rekla, da jih mi nimamo in naj vprasa pri vas. In kaj je tu narobe?  Tu se je zgodba zaklucila- niti ga nisem videla, niti slisala o njem- razen tole, kar je pisalo v reviji.

   Zakaj jaz nimam rumenih in tigrastih?  Mogoce se pa tudi na "univerzi javnih parkov" toliko naucis in zves, da se potem zavestno odlocis, da le-teh ne bos vzrejal. Jaz sem se tako odlocila- ce to stejete za slabo- prav.
   
    Kaksna je izbira samcev po evropi, smo mi na sest oci predebatirali  - zato je brez veze govorit o ne vem kaksni izbiri plemenjakov- ker je ni. Ne vem pa , kako se lahko v pol leta to tako spremeni in jih je kar neankrat dovolj.

   Grenka presenecenja so ze  in jih bo se veliko. Kot sem ze enkrat napisala ( in si mi dala prav)- bolj bomo sli v evropo, vec problemov bomo dobili.  A zdaj to ne velja vec?  Pa smo spet pri prikrivanju problemov, neodkritosti in metanjem peska v oci.

     Cao-Slavi

  P.S. Pridem v Oberwart. A s prevajalcem?

   
 
 



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1960 : 21 Julij 2006, 18:24:11
Se podpišem. Vsaka pasma je nekaj posebnega in rabi posebne lastnike (predvsem odgovorne).


Da resnično.  Vsaka pasma je nekaj posebnega in rabi posebne lastnike.





valvasor

  • *
    • Prispevkov: 1.221
    • Točke: 8
Odgovori #1961 : 21 Julij 2006, 20:44:39

 Ojla!

  Sem nekaj pozabila okrog  "univerze javnih parkov". Zelo veliko stvari okrog zdravja in problemov, si mi povedala prav ti Ksenja- oz. prevajala, ko je govoril Patricio- za kar sem vama zelo hvalezna. On je strokovnjak na tem podrocju in ima s takimi in drugacnimi problemi najvec izkusenj. Zaradi mojega primera, smo obdelali precej linij, ki imajo ali so imeli isti problem- pri vseh 5 barvah !!! Pa tudi druge probleme, ki se pojavljajo v psarnah. 
     Postavil je diagnozo pri enem mojih psov - sama ves- Wobler. V leglu sta bila 2 mladica.  Ena samickaje zbolela in je bila uspavana , druga ni nikoli zbolela, ampak se tudi nikoli ni uporabila za vzrejo. Mamo si je Patricio ogledal in ceprav ni kazala znakov bolezni je nismo parili nikoli vec.  Poklicali sva se in se menili o samcih, ki bi bili primerni za paritev- takrat smo ugotovili, da je baza plemenjakov zelo majhne- za katerokoli barvo.

   Zdaj sem pa v dvomih- ne vem vec kaj je res.   A tisto od prej, a to kar pises zdaj?

 Cao-Slavi

   

 



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1962 : 22 Julij 2006, 19:29:01
Erika, kako imaš prav  8)



Siempre Amigo

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #1963 : 22 Julij 2006, 19:41:23
Se strinjam. Naj se javno konča. Bolani psi pa je ne smejo naprej v prodajo. Pa dajmo ozaveščat ljudi. Če jih lahko s tem kakšne kremšnitke in cukrče imamo doma pa jim povejmo še da imamo tolano deformirane in bolane in nerazstavne pse, ki niso niti za na dvorišče kaj šele kakšna slovenska razstava. :-\

I wonder if danes think poodles are members of a weird religious cult.


MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #1964 : 23 Julij 2006, 13:15:31
quantum,

verjetno bi v realu izgledal pogovor malo drugače kot tukaj, kajti mladini se v resničnem lajfu, pred avtoriteto, po navadi zatakne. Zato pa imamo forume, a ne ?

Bom zopet Slavi tukaj javno prosila za pomoč in upala, da ne bo moj post v stilu red bulla dobil krila.

Kolikokrat in kako pogosto se dogaja, da samica poizkuša nahraniti svoje mladičke z izbljuvano hrano in v katerem obdobju naj bi se to prenehalo ?

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


newfka

  • Newfs! I love them!!!
  • *
    • Prispevkov: 827
    • Točke: 15
  • Newfing through life!
Odgovori #1965 : 23 Julij 2006, 13:20:26
Jaz imam eno vprašanje...
Namreč neki moji sokrajani imajo nemško dogo, harlekinko. Psička ni rodovniška. Do zdaj se mi je zdelo zelo čudno, da je nikoli ne srečam na sprehodu, sedaj sem pa izvedela, da jo zelo malo vozijo iz hiše, ker je (baje)....albin! Tole je njena lastnica povedala moji mami. Jaz sem psičko že nekajkrat videla pri njih doma, tudi božala sem jo, je zelo prijazna in po videzu se mi zdi popolnoma normalna harlekinka. Ob naslednji priložnosti bom lastnico malce povprašala o tem.
Do takrat pa vas sprašujem, kako naj bi izgledala albin nemška doga, ki je po zunanjosti harlekin?  ???  ::)

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com


DG

  • *
    • Prispevkov: 102
    • Točke: 0
  • PULSATILLA GRANDIS
Odgovori #1966 : 23 Julij 2006, 14:34:21
LP!

Dobrodošla Patrizio in Ahasver. Mi je všeč da postaja forum bolj raznolik in strokoven.

Glede natolcevanja, da so iz določenih psarn slabi psi in genetsko "umazani" itd, brez utemeljitve, pa tudi meni ni všeč. Meni osebno tudi niso od določenih vzrediteljev psi všeč- ampak po tipu, karekterju ali čemu koli - in jih za to ne obtozujem.
Ampak če je javen forum pa naj se še pove npr. ta pes je dal za sabo 10% potomcev z temi problemi, ta krvna linija je takšna itd, pojavlajo se ti problemi,ta degenerativni gen se vleče od ......
To natolcevanje brez utemeljitve in postavljanje nektareih v slabo luč pred širšo mnozico -  ni prav nič prijazna stvar. In je neke vrste manipulacija!

Nekako me zanima še to: nekoč je bila "problem kao" plava barva dog (2-3 lete nazaj) zakaj so sedaj rumenci naenkrat na tapeti?

Ne me narobe razumeti gre le za mnenja in vprašanja?

Lahko kdo čimprej napiše kako je bilo v Oberwartu???............Patrizio, Slavi

Damijan


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #1967 : 23 Julij 2006, 14:52:01
Albinizem = pomankanje pigmena melanina ki povzroča belo dlako, kožo in običajno rdečo barvo oči. Tako da dvomim da bi bila psička albin

Če bi bila albin po telesu ne bi smela imeti nič črnine in ne bi smela imeti pignentiranega smrčka ter področja okrog oči, obarvani nebi bili niti kremplji.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #1968 : 23 Julij 2006, 15:17:04
Do takrat pa vas sprašujem, kako naj bi izgledala albin nemška doga, ki je po zunanjosti harlekin?  ???  ::)

Ce je albino, potem ne more izgledati kot harlekin. Pravi albini so brez pigmenta oz. ga imajo ful malo in zato je njihova dlaka cisto bela (lahko povlece na rumenkasto barvo), nepigmentirani so tudi ostali deli - kremplji, smrcek, ustne, ... Oci pri pravih albinih so (psih) so zelo zelo svetlo modre). Albino nemske doge so navadno gluhe (bela barva na glavi in uhljih je povezana s sluhom) in imajo tezave z ocmi (slabse vidijo, pojavljajo se pa tudi druge tezave - npr. manjse oci). Albino zivali so npr. tudi zelo obcutljivi na soncno svetlobo (UV) in jih sonce hitreje opece, mocna svetloba pa je tudi skodljiva za oci.
Vem, da sem nekje (na moj albumu, nekje na milosevi strani, ...) zaseledila slikce ene ful svetle psicke tudi z nepigmentiranim nosom in ocmi. Na tistih slikcah izgleda res albino, ne vem pa, ce je, ker je slikana samo frontalno.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1969 : 23 Julij 2006, 15:27:30
quantum,

verjetno bi v realu izgledal pogovor malo drugače kot tukaj, kajti mladini se v resničnem lajfu, pred avtoriteto, po navadi zatakne. Zato pa imamo forume, a ne ?

Bom zopet Slavi tukaj javno prosila za pomoč in upala, da ne bo moj post v stilu red bulla dobil krila.

Kolikokrat in kako pogosto se dogaja, da samica poizkuša nahraniti svoje mladičke z izbljuvano hrano in v katerem obdobju naj bi se to prenehalo ?

Miša

Se ti ne zdi da vprašanje spada drugam in ne v to temo? Sicer je dobro vprašanje in bi ga morda potreboval nekoč še kdo drug, ki pa v temo o dogah niti slučajno ne bo nikoli pogledal. In ja takoj ko Slavi poda odgovor bo šel tja kamor paše, nadaljna vprašanja pa postavi v temo, ki je za to namenjena. Jaz niti slučajno nimam časa ne volje prestavljati vsakega sporočila posebaj!


Citiraj
Ampak če je javen forum pa naj se še pove npr. ta pes je dal za sabo 10% potomcev z temi problemi, ta krvna linija je takšna itd, pojavlajo se ti problemi,ta degenerativni gen se vleče od ......

Pri javnem poimenovanju psov je problem, ker slej ko prej pride do psa, ki ga ima nekdo v rodovniku in potem je nek posazmenik osebno prizadet in verjemi da se zna taka tema razviti v precej bolj negativne vode, kot se je tole razvijalo do sedaj.  ;) Naj bi veljalo neko "pravilo": " Ne ocenjuj javno tujih psov (vsaj ne v negativnem smislu 8))"

Lp nina



tristan

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 1
  • *Tristan+Izolda*
Odgovori #1970 : 23 Julij 2006, 16:01:57
Da malo popestrim temo... Tristan in Troy:






Pa še ena od Tristana ki skače v jezeru:



lp

Pozdravček iz morja!


search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1971 : 23 Julij 2006, 16:22:49
Ne ocenjuj javno tujih psov (vsaj ne v negativnem smislu 8))"

Torej so psi več vredni kot ljudje, ki jih imajo. Po eni strani to cenim  :)



DG

  • *
    • Prispevkov: 102
    • Točke: 0
  • PULSATILLA GRANDIS
Odgovori #1972 : 23 Julij 2006, 17:34:03
Citiraj
Citiraj
Ampak če je javen forum pa naj se še pove npr. ta pes je dal za sabo 10% potomcev z temi problemi, ta krvna linija je takšna itd, pojavlajo se ti problemi,ta degenerativni gen se vleče od ......

Pri javnem poimenovanju psov je problem, ker slej ko prej pride do psa, ki ga ima nekdo v rodovniku in potem je nek posazmenik osebno prizadet in verjemi da se zna taka tema razviti v precej bolj negativne vode, kot se je tole razvijalo do sedaj.   Naj bi veljalo neko "pravilo": " Ne ocenjuj javno tujih psov (vsaj ne v negativnem smislu )"

Lp nina

Nina razumem to glede osebne prizadezosti. Ampak, pol če je tako pač lahko vsi malo na okoli šimfamo, ni pa treba utemeljiti a ne? nobenih imen, psarn, in nič, a ni to najlazje. Splošen vtis pa ostaja........

Problem je v tem da ko greš z psom po ulici in ti nekdo reče: "joj kako lepa doga, ampak a ni ta barva dog full neki problematična, genetika pa to" itd............Pa ni nobeden nikjer omenil imena psice ne starša, ne rodovnika neposredno. "Cilj" pa je dosezen. Pa še par primerov obstaja.......

Damijan


bezi

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #1973 : 23 Julij 2006, 18:29:21
Pozdravljeni,

Maja01 ta psička ni albino,je harlekin in ima rodovnik.


Lp



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1974 : 23 Julij 2006, 18:56:26
Od kje pa je psička? Iz katerega kraja?
Lp, Ines!



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1975 : 23 Julij 2006, 18:57:28
Pozdravljeni,

Maja01 ta psička ni albino,je harlekin in ima rodovnik.


Lp

Rodovnik dobijo vsi psi v leglu ne glede na barvo. Tudi če bi se skotili vijolični ::)

Lp nina



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #1976 : 23 Julij 2006, 19:00:21
Jaz imam eno vprašanje...
Namreč neki moji sokrajani imajo nemško dogo, harlekinko. Psička ni rodovniška.

Verjetno so reagirali na trditev, ki je navedena v citatu.



newfka

  • Newfs! I love them!!!
  • *
    • Prispevkov: 827
    • Točke: 15
  • Newfing through life!
Odgovori #1977 : 23 Julij 2006, 19:25:22
Verjetno so reagirali na trditev, ki je navedena v citatu.

Ne, to je reakcija na psičko, ki jo je v postu omenila maja01. Psička, o kateri govorim jaz, 100% nima rodovnika.

O tejle domnevni harlekino albinki se bom pa še pozanimala, ker me res zanima, kaj je res in kaj ne.  ???

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com


maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #1978 : 23 Julij 2006, 19:32:05
Na tistih slikcah izgleda res albino, ne vem pa, ce je, ker je slikana samo frontalno.

Bezi, pozdravljeni na forumu. Odgovor se verjetno nanasa na tale del mojega posta. Tistega, da naj bi bila psicka nerodovniska, pa sploh nisem videla. Ce bi prilimali kaksno slikco vase frajle, bi bilo seveda dobrodslo, ker je res zanimivo obarvana. Kje pa ima kaksne crne fleke? Na tistih slikcah o katerih govorim, se jih namrec ne vidi.
lp, m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


bezi

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #1979 : 23 Julij 2006, 19:40:04
Fleke ima na drugi strani pri zadnji nogi,ima flek na levem ušesu in če se dobro pogleda ima črni flekec tik ob smrčku.

Lp s.