Havanski bišon [Havanese]

Alya · 366999

MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #630 : 17 December 2012, 10:46:56
Ali mogoče kdo ve, kateri dežni plašč se najbolje obnese? Naša ima za havančka kar kratko dlako, še vedno pa je mokra po podvozju in nogah. Kaj bi bilo najbolj primerno??

LP



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #631 : 17 December 2012, 13:54:53
Lep dan vsem havančkom. Jimi svojega preživlja na poseben način ;-)



Saska72

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #632 : 17 December 2012, 18:48:52
Naša psička je stara dve leti. Kupili smo jo v psarni Kleine Sonntag pri ga. Romani Sovič, katera nam je pomagala pri začetni vzgoji in negi naše psičke za kar smo ji nadvse hvaležni saj se nismo znašli, ker je to naš prvi kuža.
Ko gremo na dopust in tamale ne moremo vzeti sabo jo pustimo v varstvu pri ga. Romani, ker vemo da je v varnih rokah. Lahko bi samo vse dobro napisala: ženska z velikim srcem za živali, katere živijo na šest hektarjih prave idile in ne mestnega betonskega vrveža.

Ime psarne in vzrediteljice sem namerno napisala, ker jo tudi vi tako omenjate in blatite. Ne vem, kaj imate od tega? Eni ste z njo spregovorili par besed, eni še tega ne. 

Sram vas je lahko, vse po vrsti, kot trop hijen planete na nekoga in ga očrnite. Tipična slovenska favšija.

Martinček vi omenjate da ji gre samo za denar,  pa ima najnižjo ceno. Če bi prodajala za 1.500 eur bi bilo v redu? Betrix za vas pa nimam besed, mislim take podle žaljivke o kliniki kjer umirajo njeni psi...... ko pa vas je Medvedka vprašala za dotičen primer pa ni bilo odgovora? Krivično se mi zdi na podlagi svojih opazk tako očrniti nekoga, brez dokazov... To je res strašno grdo. Ker besede, s tem pa zapisi ostanejo.. Zdelo se mi je primerno, da zapišem tudi nekaj v Romanin bran, saj jo poznam dovolj dolgo, da vem, da ni tako kot natolcujete, ter jo po krivem obsojate, brez argumentov! Ste zmožni v človeku videti tudi kaj dobrega?

Sicer pa venomer eni in isti pišete na forume,  pametni ljudje si najdejo delo.



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #633 : 17 December 2012, 19:19:38
Saska72, ne morem si kaj, da vam ne odgovorim. Običajno se ne oglašam na takšna pisanja, pa vendar ne morem izraziti osebne prizadetosti. Na forumu sodelujemo tudi ljudje, ki se ne ukvarjamo z vzrejo, ne hodimo na razstave, ne pišemo o drugih, temveč s pasjimi kolegi delimo kakšno pasjo dogodivščino, vprašamo za nasvet, odgovorimo na vprašanje, če imamo odgovor.... 

Ne morem pa si kaj, da ne bi napisala, da ste s svojim pisanjem precej podobni tistim, ki jih v svojem pisanju blatite. In to na način, za katerega bi lahko zaključila z vašimi besedami. Pa ne bom. Veseli me, da imate dobre izkušnje, da imate kužka, ki vam je v veselje in ki se mu dobro godi.

Vsem lastnikom kosmatinčkov želim lep večer, brez odvečne negativne energije, ki jo bodo vaši ljubljenčki začutili. Bolje, da ne vemo, kaj si bodo o nas mislili. Nekje sem prebrala eno lepo misel, kako delujejo psi, ko kaj najdejo - povohajo, če je mogoče za pojest, hm, je mogoče za naskočit. Ne? Hm, potem se pa polulam na to in grem naprej.  :P

Lep večer, pa ne pozabite kožuharja počohat za ušesi. Baje ni ga psa, ki mu to ne bi pasalo ;-)   ::)



Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #634 : 17 December 2012, 20:46:58
Lep dan vsem havančkom. Jimi svojega preživlja na poseben način ;-)

Naša Lola tudi neizmerno uživa v taki pozi. Vidim, da sta z Jimijem barvno usklajena.Ti naši havančki nam res znajo zlesti pod kožo s svojim obnašanjem.  ;)

Na ostale komentarje, se pa ne odzivam, ker sem povedala, kar sem mislila in za tem stojim in pika.

Pa miren večer in upoštevajte nasvet bele_tačke.

 



Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #635 : 17 December 2012, 21:05:26
Ali mogoče kdo ve, kateri dežni plašč se najbolje obnese? Naša ima za havančka kar kratko dlako, še vedno pa je mokra po podvozju in nogah. Kaj bi bilo najbolj primerno??

LP

Hurtini so res kvalitetni, samo je cena tudi temu primerna cca 70 eur, prodajajo jih v Mr. Petu. Mi smo se odločili za cenejšo varianto iz Zootica, samo še čakamo, da dobijo našo velikost, ne vem pa imena proizvajalca. Na voljo imaš take, ki pokrijejo samo hrbet in trebuh ali pa take, ki so še za tačke. Ker ima naša gosto in dolgo dlako, bomo raje tako še za tačke.

Bi bila pa tudi sama zelo vesela nasveta tistih, ki jih že uporabljajo.



martincek

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • Wizard
Odgovori #636 : 19 December 2012, 07:10:30
Mi smo ga za 13 eurov (mislim, da je bil 50% off) vzeli v zooticu...happy dog piše gor...;) je cel rdeč in ima za tačke..no ni ravno hurta kvaliteta, ampak za unih parkrat k dezuje na Obali je super :)


Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #637 : 21 December 2012, 01:45:41
MKN naša psička je strižena (dolžina dlake ok. 5 cm) in jo redno oblačimo v teh zimskih mesecih. Na sprehodih ima sedaj, ko so temperature okoli ničle puloverček, ki ji lepo pokrije trebušek (ni tako kosmat, kot preostali deli telesa ;) ), po potrebi pa ji glede na vremenske razmere oblečemo še dežni plašček z dolgimi hlačnicami ali zimsko jaknico brez hlačnic. Dežni plašček z dolgimi hlačnicami je zakon... danes se je s prijateljem valjala in rausala po pesku in blatu. Plašček ni samo zaščita pred dežjem, pač pa tudi pred umazanijo. Po sprehodu tako umijemo samo tačke. Glede na to, da je belo-krem barve, se umazanija takoj vidi. In če ima plašček, ni potrebe po pogostem kopanju. No ko sta bila led in sneg in zasoljene ceste ter kasnje žlufarca, smo nabavili tudi čeveljce ;) sicer je bila malo smešna, dokler se ni privadila. Problem pri čeveljch je morda ta, da so vsi 4 čeveljci enaki, so pa prednje tačke malo drugačne kot zadnje. V glavnem čeveljci z gumjastim podplatom so super zaščita pred snegom, ledom in soljo ter žlufarco. Pa še po sprehodu ni potrebno non stop umivati in sušiti tačk.
Lep izbor zimskih jaknic imajo v Mr. Petu, kjer lahko kupite plaščke od 20 eurov nadalje, pa do tistih dražjih za 70 eurov (hurta). Za puloverček pa kliknite na http://www.majs.si . Vam izdelajo puloverček po meri v različnih barvah. Puloverček je super, ker je za vse 4 tačke, lahko pa izbirate med kratkimi ali dolgimi hlačnicami.
No kar pa se dlake tiče pri havancih, pa mi ni najbolj jasno. V nekaterih opisih piše, da imajo podlanko, ponekod nič ne piše. Zdaj sem prebrala, da "Podlanka je volnasta in slabše razvita; pogosto je sploh ni. " Sem malo zmedena. Jaz sem do danes, dokler nisem prebrala starih objav na tem forumu, mislila, da havanci (tako kot maltežani) nimajo podlanke in jih zebe. Kakorkoli mi smo našo Daisy navadili na plaščke, ki so super zaščita pred mrazom (če jo zebe) in pred umazanijo.
Prijazen pozdrav vsem havančkom in njihovim skrbnikom ;)



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #638 : 21 December 2012, 01:57:40
ps: še dodatek k plaščkom... pri večini plaščkov, ki sem jih videla v živo, me moti to, da je trebušek zelo slabo pokrit. Tudi pri plaščku, ki ga imamo doma. V večini primerov je zaščiten samo zgornji del trebuščka, spodnji del pa je odkrit. Ne vem, ali imajo tudi Vaši havančki na trebuščku spodaj pri zadnjih tačkah bolj redko dlako. No v glavnem, mi smo rešili problem mokrega podvozja s kombinacijo puloverčka, ki pokrije cel trebušček, in s plaščkom. LP ;)



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #639 : 21 December 2012, 14:01:45
Mi imamo to srečo, da sneg srečamo le za velike praznike ;-) Smo pa dnevno v mokroti in blatu. Ko pridemo domov obvezno operemo tačke - me že kar čaka, da ga vzamem v naročje in ga odnesem h kuhinjskemu pultu. Če je umazano podvozje, pa kar pod tuš. Stuširam pa le podvozje in tačke. Ne sušim, le z brisačo zbrišem. Veliko umazanije spravim stran z rednim česanjem, tako da ga ne kopam pogosto. Ker smo česanje malo zanemarili - za par dni, nas sedaj čaka kar nekaj vozlov  :-[ Na vrsto pridejo zvečer, ko gledam TV 8)

Verjamem, da je življenje na snegu precej drugačno od tega, ki ga imamo na Obali. Naš kožuhar živi navadno pasje življenje, v lastni koži in kožuhu. Dlaka postaja vse gostejša, zato je česanje kar pomembno. Pa striženj nohtov tudi. Zanimivo, da je potrebno krajšat le nohte na prvih tačkah.  ???

Sicer se pa vedno bolj crta. Med delom mi pogosto dremlje na kolenih  ::) Dokler se preveč ne segreje. Potem skoči dol in se zvije v klobček pod mizo. Ali pa leži na hrbtu, z vsemi 4 v zraku  :P In če sliši koga pred vrati, skoči izpod mize in odločno zalaja. Havanci so zakon!!! Cartasti, čuječi, zabavni,.... pa še čuvaji za povrh.  Celo družino spravljajo v dobro voljo. A vaši smrčki tudi kar sami skačejo v naročje. Naš Jimi, čim mu podstaviš pod prve tačke in rečeš hop, se odrine z zadnjimi tačkami in že je v naročju.  :P



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #640 : 21 December 2012, 17:31:59
Bela tačka,

Naša se obnaša skoraj enako. Tudi vsakega oblaja, ki pride k nam, potem pa se lepo umiri in ni problemov. Že domofon je znak za pozornost. Enako leži s tacami navzgor in se crklja v naročju. Čeprav je pa crkljanje bolj za kratek čas, potem pa se raje umakne.




Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #641 : 22 December 2012, 01:23:21
.. naša Daisy tudi laja, ko kdo pozvoni ali pride domov ... smo poskušali to lajanje korigirat, pa ne gre  :P se sicer umiri, a brez lajanja ne gre ;) sedaj je v neki fazi, ko laja na risanke in živali na TV.. nikakor je ne moremo utišati. A tudi Vaši havančki lajajo na TV? drugače pa naša Daisy konstantno "žica" našo pozornost. Če se slučajno ne ukvarjamo z njo, začne prosjačiti s takšnim milim glasom ;) Spanje na hrbtu z vsemi 4 tačkami v zraku je stalnica  ;D kar se pa tiče cartlanja, se naša carta kakih 5 minutic, pol pa po svoje... nekje sem slišala, da so samčki večji carteki kot samičke... naša se zelo rada igra z igračami, tako da ji mečemo, ali da lovi igračo... in seveda obožuje grizljanje kostke ;)



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #642 : 22 December 2012, 09:30:34
 :P tudi mi skrbimo za živalski red na TV ;-) Če slučajno kdo laja, če vidi teč kakšne zveri... gre hitro pred TV in preveri, če je vse pod kontrolo. Se mu tako smejemo. Sicer pa ima vedno rad nadzor nad družino. Se dela, da spi, vendar budno spremlja, kaj delamo. Jaz sem najbolj pod kontrolo  ;) In vedno leži tako, da v vsakem trenutku lahko posreduje, če je potrebno. Zanimivo je tudi to, da ne prenese, da se kdo "cufa". Včasih se tako malo pohecamo, kot da se ravsamo, pa pride takoj zraven in nerga. Vse mora biti lepo urejeno in na mestu  ::) Razen njegovih igrač, seveda. Te so po celi dnevni.  :'( Kot da imamo pri hiši male otroke.

In tudi mi radi grizemo smrdljive bikovke. Ko mu jo dam, se mu oči tako zasvetijo, pa skoraj iz očesnih jamic ven padejo  :o Potem pa, obvezno sredi tepiha, veselo melje. Sledi pitje vode in zaslužen počitek. Običajno na boku ;-)

Lep dan vsem.



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #643 : 22 December 2012, 15:04:14
Tudi pri nas spremlja živali, predvsem pse po televiziji. Če sliši kakšno lajanje hitro pogleda kaj se dogaja in pojasni, da je tukaj pač ona pasji šef.
Imam tudi slabe novice. Včeraj je Nalo napadla odrasla nemška ovčarka in Nala je ni dobro odnesla. En dan je preživela na kliniki, sedaj pa je doma. Ima raztrganine po celem telesu, notranjih poškodb menda nima in še vedno ne ve prav dobro kaj se dogaja. V glavnem, sedaj skrbimo zanjo kolikor je mogoče, jo previjamo, dajemo zdravila in čakamo kaj bo prinesel čas.

LP



natina55

  • *
    • Prispevkov: 86
    • Točke: 0
  • Stella
Odgovori #644 : 22 December 2012, 16:17:55
Tudi pri nas spremlja živali, predvsem pse po televiziji. Če sliši kakšno lajanje hitro pogleda kaj se dogaja in pojasni, da je tukaj pač ona pasji šef.
Imam tudi slabe novice. Včeraj je Nalo napadla odrasla nemška ovčarka in Nala je ni dobro odnesla. En dan je preživela na kliniki, sedaj pa je doma. Ima raztrganine po celem telesu, notranjih poškodb menda nima in še vedno ne ve prav dobro kaj se dogaja. V glavnem, sedaj skrbimo zanjo kolikor je mogoče, jo previjamo, dajemo zdravila in čakamo kaj bo prinesel čas.

LP
Pozdravljeni MKN,
želim vam, da si vaša psička čimprej opomore.

Hkrati želimo voščiti lepe praznične dni in vse dobro v letu 2013 vsem lastnikom ter njihovim kosmatincem s tega foruma.
Stella in njeni dvonožni člani družine



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #645 : 22 December 2012, 16:35:48
@MKN, joj, joj, joj.Kar zmrazilo me je, ko sem prebrala sporočilo  :'( Upam, da bo psička hitro okrevala in pozabila na grdo izkušnjo. Na Jimija se je par krat znesel večji pes, tako da večjih psov ne maramo preveč. Jimi začne kar renčat, ko jih sreča - v smislu, da vidijo, kako sem hud. So seveda izjeme, ena izmed njih je ogromen črn novofundlandec, s katerimi bi se Jimi zelo rad igral. Pa tudi nekaj ovčarjev imamo za prijatelje.

Srečno! 



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #646 : 22 December 2012, 20:19:08
MKN Vaši psički Nali želim hitro okrevanje in da ji ta neljubi dogodek ne bi pustil posledic. Srečno!!!
Naša Daisy tudi ne mara velih zverinic. Ko je bila manjša, je ni bilo strah, zdaj pa kar laja in renči na večje kužke. Meni je to malo moteče, saj izpade kot mali tečen lajasti pes, po drugi strani pa če to odvrne veliko zverino na napad, je to ok. Naša psička je v bistvu zelo previdna do drugih neznanih psov, ne glede na velikost, tako da prva reakcija je ali lajež, ali pa kar pobegne. Sem mislila, da bomo z malo šolo rešili to boječnost, a očitno je to v njej. Tako da smo se že sprijaznili s tem, da ne pozdravi vsakega kužka na cesti, ki gre mimo.
Bela tačka naša Daisy je nora na bikovke... ko jo dobi se lepo namesti in grizlja tudi 3 ure, če je potrebno. Pri tem je seveda ne smemo motiti. :)
Z Daisy želiva vsem havančkom in njihovim skrbnikom lepe praznike in vse dobro v Novem letu!
 



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #647 : 23 December 2012, 11:08:51
Še dobro, da havančki grizejo bikovke, saj je to edini manj prijetni vonj, ki ga oddajajo ;-)

Prijetne praznike in kosmatincem kakšna bikovka za povrh  ;D



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #648 : 02 Januar 2013, 12:41:01
Upam, da ste preživeli lepe praznike in se uspešno podali v nove norčije   :P Zdravo in srečno novo leto - vam in kosmatincem.

Mi smo se včeraj potepali po gozdnih poteh. jimi pravi, da če se bo leto po prvem dnevu poznalo, letos ne bo slabo ;-) Zame pa malo manj, saj me je čakalo tuširanje in česanje zapletene dlake.

Kako se lotite čiščenja z blatom premazane in z vejicami, listjem ipd nesnago "okrašene" dlake?

Še dokaz včerajšnjih norčij. Jimi si je umazanijo sicer skušal očistiti na snežni zaplati, vendar ni kaj dosti pomagalo  :-\



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #649 : 02 Januar 2013, 12:42:05
Če čiščenje dlake  ;)



k94lif

  • *
    • Prispevkov: 107
    • Točke: 0
Odgovori #650 : 02 Januar 2013, 20:46:01
Pa kje se je tako umazal, midva sva čista prišla domov. Tisti sneg pod vrhom pa je bil pravi Disneyland, tako veselje.



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #651 : 02 Januar 2013, 22:02:24
Na Kojniku smo bili, pri Podgorju. Hrib je nekoliko nižji od Slavnika, od kjer ne pridemo nič kaj bolj čisti  :'(. Snega pri nas ni, razen ostankov izpred par dni, ko je sneg padel tudi na Obali. Sicer pa Jimi neverjetno uživa, ko asfaltirane površine zamenjamo za gozdne poti in brezpotja. To skače in teče, da ima človek občutek, da pes že dolgo ni bil zunaj. Pa čeprav dnevno narediva vsaj 2, po vsaj 2 km dolga, sprehoda.



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #652 : 04 Januar 2013, 16:32:00
Lep pozdrav,

Minila sta dva tedna od srečanja naše Nale z nemško ovčarko. Dobra novica je, da si bo Nala fizično opomogla, vsaj trenutno tako kaže. Malo slabša novica pa so njene poškodbe. Po celi zadnji tretjini telesa je močno ogrizena, po trebuhu in v dimljah pa jaz niti ne poznam obsega poškodb, ker jo vedno vidim z obvezo. Imela je tri večje operacije. Prvo zato, da so ugotovili, če je v trebušni votlini vse v redu. Predvsem so morali pregledati, če ni poškodovana sečnica. Drugo zato, da so očistili večje količine odmrlega tkiva in tretjo zato, da so ji ponovno odprli in čistili rane, ki so se še vedno gnojile. Vmes pa je bila še večkrat pod narkozo, da so ji obrezovali rane, ji zašili rane, ki se niso več gnojile,  jo previjali, menjali drenaže in podobno. Skratka dva tedna že leži, je več ali manj vedno pod vplivom anestetikov in pomirjeval. Pred dvema dnevoma so se pokazali prvi znaki okrevanja. Malo bolje je jedla in začela je hoditi za nami, če je mislila, da jo bomo pustili samo. Trajalo bo pa še kar nekaj časa, ker ima trenutno odprte še tri velike rane, ki se čistijo in jih počasi zapirajo. Seveda pri tem dobi pomirjevala in anestetike, ki ne vplivajo ravno dobro na razpoloženje. Na kliniki je vsak dan, če je le klinika odprta, če je bilo zaprto, smo jo previjali doma.
Skratka praznike smo preživeli ob hranjenju na roke, previjanju, skrivanju tablet v salamo, na kliniki in podobno. Predvidevam, da bo trajalo še kakšna dva tedna da se fizično stanje uredi vsaj toliko, da bo lahko hodila po stanovanju, sama jedla, pila in hodila na stranišče. Kako bo pa s socializacijo bomo pa videli potem.
Upamo, da se zares počasi začenja okrevanje in da ji do pomladi zraste dlaka. Da ne bo videti kot pol havanka in pol kitajski goli pes.

LP,



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #653 : 04 Januar 2013, 18:10:39
@MKN, priznam, da sem brala z grozo. Ubogi kužek. Verjamem, da je tudi vam zelo hudo.  :(

Držim pesti za srečen konec. Srečno!



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #654 : 06 Januar 2013, 20:17:13
MKN tudi mi želimo Vaši psički Nali hitro okrevanje brez dodatnih zapletov. Po prebranem me je kar zmrazilo, kaj vse ste morali dati skozi. Srečno!



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #655 : 12 Januar 2013, 17:47:28
Lep pozdrav,

Danes imam pa kar dobre novice o Nali. Pred nekaj dnevi so ji dokončno zašili še zadnje rane. Šive bo imela še do petka, potem pa se jih znebi. Upam, da bo takrat izgubila tudi trobento. Ta trobenta je vzrok za slabo voljo in malo zamere. Danes smo ji jo prvič sneli za dobro uro. V tem času smo dobili nazaj psičko, ki smo jo imeli pred nesrečo. Spet je pokazala voljo, jedla je hrano, ki jo je jedla pred nesrečo, po vrtu je celo tekla za žogo. Ko smo ji trobento nadeli nazaj, pa se je ulegla v svojo posteljo in samo zaspala. Zdi se, kod da nam malo zameri, če naredimo kaj, kar ji ni najbolj po godu. Vozimo jo že na krajše sprehode, toliko, da lahko opravi potrebo. Začuda do sedaj ni pokazala nobenih posebnih znakov negotovosti ali agresije. Obnaša se povsem normalno kot pred nesrečo. Hodimo tudi mimo sosedove hiše, kjer v pesjaku kakšnih 30 metrov od ceste lajata psa, ki sta jo napadla. Nala se za lajež ne zmeni. Gre mimo, kod da ju ni.
Počasi se vračamo na stare tirnice in gre nam prav dobro. Upam, da se bo tako nadaljevalo še naprej.

LP, MKN



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #656 : 12 Januar 2013, 20:52:53
MKN me veseli, da gre Nali na bolje. Tale ovratnik, pa po moje nobenemu kužku ni fajn. Naša tudi ni bila preveč navdušena, ko ga je nosila po sterilizaciji. Po moje Vam ni nič zamerila. To so kužki, ki nikoli nič ne zamerijo. :)
Mene pa zanima, ali ste prijavili napad sosedovega psa na Vašo psičko in če ste, kam se je potrebno obrniti v takšnih primerih (VURS?). Ali ste upravičeni do kakšne odškodnine ali vsaj povračila veterinarskih stroškov (ki jih verjetno ni bilo malo), glede na to, da je znan lastnik psov?
Mene najbolj skrbijo veliki neprivezani psi. Me je ravno ena gospa opozorila, da naj pazim na psičko, saj tam kjer se sprehajam, je pred slabim mesecem napadel neprivezan kuža ubogega višavčka. Najhuje je pa to, da naj bi baje ta pes že večkrat napadel, lastniki pa ne upoštevajo tega zakona, da mora biti kuža na povodcu. Pa ma zanima, kakšne so kazni za lastnika psa, ki ni na povodcu, in napade drugega psa. Glede na to, da je lastnik že v prekršku, če nima psa na povodcu in znaša kazen 400 eurov, potem bi moral biti kaznovan tudi v primeru, če pride do napada. Vem, da noben denar ne  more nadomestiti prvotnega zdravja kužka, vendar mislim, da bi morali biti lastniki psov, ki ogrožajo življenja drugih kužkov in ljudi, ustrezno kaznovani.
Še naprej držimo pesti in tačke za popolno okrevanje. Srečno!!!



Lejkamam

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #657 : 12 Januar 2013, 22:39:29
Naša ljuba Fanči je skotila 4 čudovite mladičke. Dve punčki in dva fantka. Vsi različni in vsi čudoviti.

Barvno so zelo različni in če pomislimo da je ata skoraj črn.... (ga poznate na tem forumu, a ga ne bom razkrila jaz, naj ga kar njegova lastnica, če hoče)...

...sam povem...da ne boste rekli, da ni nič lepega na tem svetu zadnje čase... ;D

Lejkamam.
Bo. Če bo.


bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #658 : 13 Januar 2013, 00:09:16
Pa ne da so to Wizardovi? ;-)

Kako so lepi.  :o Se priporočam za nadaljnje slike  :P

Mamica pa čudovito izgleda.

@MKN pa vse dobro za Nali. Držimo pesti in tačke za hitro okrevanje.



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #659 : 13 Januar 2013, 13:35:28
Čestitke mamici Fanči za tako ljubke mladičke  :-*